I

Teğmen
10 Nisan 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
90 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
11 yıl
HTC Desire C \u0026 HTC Wildfire S \u0026 Sony Xperia Tipo
Merhabalar;

İnternet ve navigasyon amaçlı 500 TL 'ye kadar telefon bakıyordum. HTC'nin stabil olduğunu duymuştum. Aslında Explorer modelini aldım ama çocuğum el koyacak gibi. Cep telefonunda şarja önem verirdim. Fakat ev dışında da internet ve navigasyon ihtiyacından dolayı mecburen şarjları çabuk biten akıllı telefonlardan alacağım. Sanırım Desire daha yeni bir model Wildfire'dan. Sony hakkında bilgim yok. Amacım stabil bir cihaz, internete hızlı bağlanmak, (oyun performansı önemli değil) şarjının uzun gitmesi. Sizlerden bu üçü arasında ya da farklı bir model konusunda tavsiye bekliyorum.
I
13 yıl
HD Film için sistem Upgrade
Merhabalar;

Çoguna epey eski gelebilecek bir sistemim var. Amacım en asgari duzeyde (en az maliyetli) upgrade ile HD film izleyebilecek sisteme kavusmak. (Oyunlarla isim yok)
Sadece ekran kartı upgrade'i yeterli olur mu? (Ki ekran slotu AGP) Sistem bu haliyle HD filmleri/videoları takılarak gösteriyor.
Eger işlemci, anakart, Ekran kartı ve ram upgrade gerekiyorsa bunu saglayacak minimum parçaları yazarsanız sevinirim. (İkinci el forumundan bunları arayacagım artık)

İşlemci : Celeron 2.4 MHz
Anakart : Asus P4PE2-X
Ram : 768 MB DDR 400 (512+256)
Ekran Kartı : 128 MB Asus Radeon A9550GE (128 Bit)

Şimdiden teşekkurler, iyi geceler...

Edit : imla
I
14 yıl
Ortak Adsl kullanımında Ağ kurulum Sorunu-Çözüldü
Merhabalar;

Komşu ile ortak Adsl kullanacağız ve sistem aşağıdaki resimde anlatılıyor. Üst dairedeki Adsl'e bir switch takılıyor, 30 mt.lik kablo ile diğer eve geliyor. Buraya gelen hat tekrar bir switch ile iki bilgisayara veriliyor. Adsl'in bulunduğu bilgisayarda problem yok fakat alt kata gelen hatta "Limited or no connection" yani "sınırlı ya da bağlantı yok" hatası var. Lokal Ağ protokolünde bağlantı olduğu yazıyor, Sent yani "giden" paketteki sayılar yükselirken Received yani "giden" paket 0. Tabii internet bağlantısı da yok. Bu arada ağ bağlantı ayarları ip otomatik olarak seçili durumda. Sorunun ethernetten kaynaklandığını sanmıyorum çünkü daha kendi adsl'i kapattırılmadı ve onunla rahat şekilde bağlanılıyor.
Çift switch kullanımından kaynaklanan bir sorun olabilir mi ya da sorun neden kaynaklanıyor?

Edit : Problem çözüldü. Sorun üst komşudaki modem-switch arasındaki kablonun konnektör tırnağının kırılması ve çıkmasıymış...
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
I
16 yıl
Bilgisayar çalışmadığı halde PSU ateş gibi/Donma problemi
Merhabalar; Sistemim uzun süredir zaman zaman kilitleniyor (donuyor). Fakat şu sıralar bunu sık yapmaya başladı. Ramden şüphelendim ve farklı ramle denedim sorun çözülmedi. İşlemci ve anakart'ın yapma olasılığı olsa da PSU'nun bilgisayar çalışmadığı halde dışından elimi değdiğimde çok ısındığını farkettim. PSU Thermaltake 420 W. marka , sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Bir de sistem donduktan sonra tekrar açmaya kalktığımda dos yazıları gelince ya da daha gelmeden otomatik olarak geri kapanıyor.
I
16 yıl
1000 YTL ye bilgisayar tavsiyesi Ankara (monitör dahil)
Evet Arkadaşlar komşuma bir sistem toplayacağım. Ev bilgisayarı olarak, orta seviyeli oyun ve internet için kullanılacak. Fakat 1000-1150 bütçesi var. Monitör ve yazıcı dahil Ankaradayım en son Gigatek ve Nova bilgisayar uygundu. Alternatif tekliflere de açığım. Yalnız süre kısıtlı. Benim düşündüğüm sistem aşağıda :

CPU : INTEL Pentium E2180 2.0 GHz Socket 775 1MB, 800 MHz
ANAKART : ASUS P5LD2-X, i945, DDR2, PCIExp, Socket 775 CORE2 Duo, 1333
RAM : CORSAIR CM2X 1GB 675Mhz (OC 800 MHz) CAS4 Soğutuculu
HDD : SEAGATE 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB
EKRAN KARTI :  ASUS EN8500GT SILENT 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR2, 128 bit
MONİTÖR : SAMSUNG 920NW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 MS Siyah
KASA :  ASUS TA982 350W SIYAH 1FAN 4*USB + 1394
KLAVYE-MS:  MICROSOFT CA9 SİYAH PS2 KABLOLU KLAVYE+MOUSE
DVD YAZICI:  SAMSUNG SH-S203B/BEBE 20X Double Layer DVD Writer Siyah - SATA
HOPARLÖR :  CREATIVE SBS 330 2.1 HOPARLÖR
WEBCAM :  A4 TECH PK635 WEB CAM
YAZICI : HP D2460 DESKJET YAZICI-A4

Şimdiden teşekkürler...
I
18 yıl
SD CARD -MMC CARD TAVSİYESİ
Merhabalar;

Yurtdışından getirtmiş olduğum MP4 DV için (Fotoğraf, MP3, Video ve Ses Çekimi) bellek almam gerekiyor fakat hangi tür ve marka alacağıma karar veremedim. Daha doğrusu bu kartlar hakkında hiç bilgim yok. SD sanırım MMC'ye göre daha yeni çıkmış bir teknoloji. Kullanma kılavuzunda 1024 MB'a kadar desteklediği ve SD/MMC Card desteği olduğu yazıyor. İnternetten araştırdım ve kafam karıştı bir sürü model var: Secure Digital, RS MULTIMEDIA CARD, MULTIMEDIA CARD, XD PICTURE CARD.

Bunların farkları nedir bilemiyorum. İstediğim 1 GB'lık video ve fotoğraf dosyalarımı en güzel şekilde kaydedebileceğim hızlı ve güvenilir bir kart. Tabi fiyatı da önemli ;) Şimdiden teşekkürler.
İnternette bir iki model buldum :
LİNK1
LİNK2
I
19 yıl
Sunny 7011DCI aldım ama kararsızım?
Merhabalar;

Haftasonu Sunny 7011 DCI aldım. 90'lık Çift çanak (Hyundai), iki tane Hyundai LNB, bir adet Hyundai disecq'le kurulum dahil 305 YTL ye 6 taksitte aldım. Fiyatı nasıl sizce? Ayrıca aklımda diğer dükkanda gördüğüm Conax marka gömülü modüllü, uydudan güncelleyebilen ve bilgisayara kayıt yapabilen bir başka receiverla, Redline 14500xx kaldı. Aralarında 100 YTL fark var sizce değer mi, değiştireyim mi?
I
19 yıl
Redline 14500 mü? Dreambox 500s mi? Ya da alternatif?
Merhabalar;

Yeni bir receiver alacağım. Redline 14500 bilgisayara direkt kayıt yapabilmesi, uydudan yeni keyleri güncelleyebilmesi ve 2010'a kadar ücretsiz kanal desteği olması avantajlı görünüyor. Fakat sık donma problemleri duyuyorum? Kullanan arkadaşlardan başka eksileri var mı onları öğrenmek isterim. Bir de fiyat olarak ne kadara hepsiburada'da 333 YTL/10 taksitle nasıl?

Öte yandan bir de bu Dreambox 500s okudum forumda. Dreambox'ların avantajları nedir? Yani diğer receiverlardan ne gibi artıları, eksileri, farkları var?
Şimdiden teşekkürler, saygılarımla
I
19 yıl
8-9 Milyar\u0027a aile arabası ne alınabilir?
Merhabalar;

Bütçem kısıtlı 2,5 milyar birikmiş param ve 6 milyar da kredi çekerek bir araba almayı düşünüyorum. Memur maaşıyla geçindiğim için bana fazla sorun çıkartmayacak, yakıtı uygun bir aile arabası almayı düşünüyorum. Araç satış sitelerinde 8-9.000 YTL civarı 90-93 model Hyundai, Corolla, Nissan Sunny, Opel Corsa bulunabiliyor. Yerli araba düşünmüyorum ama yabancı arabaların da parçaları pahalı Fakat kaportası güvensiz yerli arabadansa, temiz bir yabancı arabayı tercih ederim.
Bir de bu diesel Partner, Caddy araçları ticari gruba mı giriyor? 99 model olanlarını 9.750-11.000 arası bulunabiliyor. Bunlarda olabilir. Kafam çok karışık Dieselmi- Benzin/LPG'li mi? Yerli mi yabancı mı? Japon mu-Avrupa mı????
I
19 yıl
Tek Receiver\u0027la çoklu ve bağımsız dağıtım yapılabilir mi?
Arkadaşlar tek receiver ile 2-3 farklı TV'ye ayrı ayrı çıkış yaparak farklı kanalları seyretmemiz mümkün mü? Ya da bu özelliğe sahip receiver halen yok mu? İstemiyerek de olsa sırf bu yüzden kablolu almak durumunda kalacağım :(
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.