D

Çavuş
02 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
11 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
8 yıl
50-55 bin arası en güvenli araç tercihleriniz
Merhaba arkadaşlar,
50-55 Bin TL civarı en güvenli, az yakan 2. el araç tercihleriniz nelerdir? Araç manuel ya da otomatik olabilir farketmez. Daha önce 2011 model Hyundai i30 kullanmıştım. Bana çok güvenli hissi veriyordu ama okuduğum bir kaç haberden sonra kaportanın çok da sağlam olmadığını öğrendim. Onu sattım sonrasında Nissan Juke aldim ama onda da sarsıntıyı fazla hissettim. Şimdi yeniden araç almak istiyorum. Olacak bir şey varsa önüne geçilmez biliyorum ama yine de tedbirli olmak adına bu fiyatlarda en sağlam arabayı almak isterim. Çünkü bizden önemlisi araçta çocuk oluyor. Sizler ne önerirsiniz? 2010 altı olmayan, az yakan, güvenli ve biraz da havalı görünen araç tercihlerinizi rica edebilir miyim?
D
8 yıl
NISSAN Firmasının büyük ayıbı
Merhaba, ağustos 2015 tarihinde Nissan Juke Skypack model araç aldım. Aracı aldıktan 1,5 ay sonra araç arızalandı. Servis motorun komple değişmesi gerektiğini söyledi. Aracı satarken değer kaybı olacağını düşündüğüm için motor değişimini başta onaylamadım. Sonra aramızda uzlaşarak bir tutanak yaptık. 1 ay içerisinde araca kapalı kasa motor getirilip takılacaktı. 3 ay geçti ve hala aracım tamir edilmedi !!
Ne zaman yapılacağı konusunda da net bilgi verilmiyor!
Mahkemeye vereceğimi söyledim tamam verin siz bilirsiniz diyorlar. Aracımı yenisiyle değiştirmiyorlar, para iadesi yapmıyorlar ve tamir de etmiyorlar ama edeceklermiş sözde. 3 aydır ses yok.

İnanın çok can sıkıcı bir olay ve mahkemelerin de hemen sonuçlanmadığını bildiğiniz için kendinizi çok çaresiz hissediyorsunuz. Sıfır araba alıp bunları yaşamak son derece üzücü. Bu konu fikir verebilecek kişiler lütfen bana yardım etsinler. Tüketici mahkemeleri çok uzun mu sürüyor?
D
9 yıl
2 aylık araçta motor değişimi olur mu?
Merhaba, 1,5 ay önce Nissan Juke Skypack model araç aldım. Aracı aldıktan 15 gün sonra yaklaşık 500 km de motor arıza lambası yandı. Aldığım yere götürdüm. Yazılım hatası olduğunu ve yeniden yüklediklerini söylediler. Işık söndü ama 1 ay sonra yeniden ışık yandı. Araç 1900 km de. Yol yardımı arayarak farklı bir servise çektirdim.

Aracın motorunda 1 damla bile yağ yoktu. Bir şekilde bütün yağ boşalmış ve neden yağ lambası yanmamış anlayamadım. Sonuç olarak servis motorun zarar gördüğünü ve komple değişmesi gerektiğini söyledi. Aracı satarken değer kaybı olacağını düşündüğüm için motor değişimini onaylamadım.

Sizce bu durumu kabul edip motoru değiştirtmeli miyim? Satarken ne civarda bir değer kaybı olur? Araç değişim talebinde bulundum ama cevap dönmediler. Verdikleri ikame aracı da alacaklarını belirttiler. Onların cevabını beklemeli miyim? Bazı arkadaşlarım beni böyle oyalayacaklarını, hemen mahkeme açmam gerektiğini söylediler. Aracı alalı 45 gün bile olmadı.

Sıfır araba alıp bunları yaşamak son derece üzücü. Bu konudaki tavsiyelerinizi rica ediyorum.
D
9 yıl
Su altında ve gece çekim yapabilen compact fotoğraf makinası önerileriniz
Merhaba,

Gece güzel çekim yapabilen ve bunu iso ayarı vs otomatik olarak yapan, ayrıca su altında da çekim yapabilen, portatif, üzerinde lcd ekranı olan bir fotoğraf makinası önerebilir misiniz?

Goproları inceledim ama onlar hem pahalı hem de daha çok video kaydı için kullanılıyor. Ayrıca çok küçükler. Ben orada, burada, karda, suda, bazen hareket halinde elimde makinamla çekimler yapmak istiyorum. Bu konudaki önerilerinizi rica edebilir miyim?

Bütçem 1000 tl civarı ama daha uygun olursa süper olur tabii.
Şimdiden teşekkürler,
D
9 yıl
3600 günden emekli olup tazminat almak mantıklı mı?
Merhaba,

Ben 3600 günden emekli olup tazminatımı alarak işten ayrılmak istiyorum. Bir sürü forum araştırdım ancak bilgi bulamadım. İşten ayrıldıktan sonra bildiğiniz gibi yaş beklemek gerekiyor. Bir süre sonra yeniden çalışmaya başlanabiliyormuş. Ancak merak ettiğim konu şu. Yeniden işe başlandığında sgk primi normal prim olarak mı yoksa emeklilik primi gibi mi ödeniyor? 52 yaşında emekli olabilmem için 5850 günü doldurmam gerekiyor. Hali hazırda 5000 e yakın günü doldurdum. 3600 günden emekli olup ayrılırsam daha sonra bunu 5850 ye tamamlama şansım var mı? Yani bu işlemi tazminat almak için yapacağım ama ileride emeklilikte bana bir zararı olur mu? Bu konuda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler,
D
9 yıl
LG 50pk plasma tv parcaları
Merhaba,

LG modeli 50PK350 olan plazma tvm bozuldu. Arıza kesinlikle power boardda onu biliyorum ama board u seri no ( EAX61392501 EAY60968801) ile arayarak turkiyede bulamadım. Arıza boardun uzerindeki 2 resistor (5w 22ohm j), 1 diyot ve 1 voltage regulatorunde. Bunları değistirtmem gerekiyor. Bu parçaları nerede bulabilirim. Yardımcı olabilirseniz cok cok memnun olurum. bu parcaları set olarak ebayde satiyorlar ama trye gelmesi zaman aliyor. Buralarda bulabilirsem cok isime yarayacak. Simdiden tesekkurler.
https://mini.donanimhaber.com/images/upfiles/421458/d246c553-6cc9-48b4-aea1-bef294eb8ce5.jpg

< Resime gitmek için tıklayın >
D
10 yıl
Sony Vaio SVF14A15STB cihazımın klavye ışıklarında sorun var
Arkadaslar bugün Sony Vaio SVF14A15STB Ci5-3337U 4GB 750GB 14" Win8 aldım. 2250 ödedim. Cihazı çok beğendim ama klavye ışıklarının yarısı yanmıyor. Her ortamda denedim karanlık aydınlık değişmiyor. Acaba cihaz Arızalı mıdır? Yarın teknosaya geri goturucem. Yoksa açılışta updateler istedi. Onları yaparsam düzelir mi? Değişmesini istediğim için çok kurcalamak istemiyorum. Sizce sorun teknik midir ? Baya moralim bozuldu
D
17 yıl
ELEKTRO GİTAR
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır gitar çalıyorum. Klasikle başladım YAMAHA. Daha sonra akustikle devam ettim. OVATION. Şimdi bir elektro gitar almak istiyorum. Daha çok pop-rock tarzına uygun, sorunsuz ve klavyesi kolay hangi gitarı önerirsiniz.

Ibanezlere baktım GRG170DX in sesini beğendim. sizce uygun mudur?
Lutfen kisa surede bu konuda profesyonel ya da deneyimli arkadaslar yorumlarını yazsın.

Nalan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.