A

Teğmen
26 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
19 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
6 yıl
shell market görevlisi olmak
shell'de market görevlisi olmak nasıldır, çalışma saatleri nasıldır, maaş ne kadardır, sosyal haklar nasıldır? olabildiğince ayrıntılı bilgi verebilecek olan var mı?
A
8 yıl
yetkili satıcıdan takas ile 2. el araç almak (peugeot içerir)
yakın zamanda peugeot 206+ aracımızı yetkili satıcıda 2. el bir 208 ile takas etmek istiyoruz. büyük olasılıkla yine bir peugeot satıcısında olacak. pek bilgi sahibi değilim, o yüzden yorumlarınızı bekliyorum:

1-yetkili satıcılardan 2. el araç alırken neye dikkat etmek gerekir? aracın durumuyla ilgili sözlerine güvenmek yeterli olur mu? yoksa kendimiz ayrıca ekspertiz yaptırmalı mıyız? istersek ekspertize izin verirler mi?

2-30000 km civarı benzinli otomatik 208'leri nasıl bilirsiniz? nelere dikkat etmek gerekir?

3-yetkili satıcılarda 2. el satış işlemleri nasıldır? sıfır araçlardaki gibi mi oluyor? ayrıca takas yapılacaksa durum nasıldır?

4-birkaç pazarlık tüyosu fena olmaz.

iyi veya kötü deneyimlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.
A
8 yıl
emniyet kemeri takmayınca bakın neler oluyor
şu konuda bir arkadaşımız babasının emniyet kemerine karşı olduğundan bahsetmiş. konu görece eski olduğundan yeni bir konu açmanın daha uygun olacağını düşündüm. aşağıdaki videoları ibret-i alem için paylaşıyorum. siz siz olun, yolun durumu ne olursa olsun kurallara uyun. kısa mesafe bile gidecek olsanız arkadakiler dahil herkesin emniyet kemerlerini taktıklarından emin olun. emin olamadığınız veya bilmediğiniz kuralları öğrenmeye üşenmeyin. bilgi çağındayız; bilgiye ulaşmak çok kolay. çevrenizdekilerin de kurallara uymalarını sağlayın. diğer sürücülere de örnek olun.

Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
@Lova
A
8 yıl
ikinci elde fabrika garantisi hakkında
eğer bir ürünü garanti süresi içinde onarım için bırakırsanız, ürünün tamircide geçirdiği süre garanti süresine eklenir; çünkü sizde olmayacağı süre boyunca ürünün yıpranması mümkün değildir. ayrıca makbuz karşılığı ürün teslim edildiğinden bu durum belgelidir de.

buna göre, diyelim ki biri arabasını garantisi bitmeden 1 ay önce bir galeriye veya yetkili satıcıya sattı. ben de o tarihten 2 ay sonra o arabayı aldım diyelim. yani takvime göre garantisi bittikten 1 ay sonra. araç 2 ay boyunca kullanılmadığından, garantisi ötelenenir mi?
A
8 yıl
patlamayan dsg var mı?
anladık, dsg patlıyor (gerçi hindenburg gibi yanmasından iyidir https://youtu.be/CgWHbpMVQ1U). iyi de, hiç patlamayan dsg yok mu? ben var diye düşünüyorum. o yüzden patlamayan dsg sahipleri araçları hakkında (model, yıl, aracın km'si, benzin-dizel, vs.) bilgi verip, aracı nasıl kullandıklarından da bahsederlerse iyi olur diye düşünüyorum. söz sizde.
A
8 yıl
Renault fabrikasında yine üretim durdu
Bursa Renault’da asgari ücrete gelen zam oranının kendi maaşlarına da yansıtılması ve seçim hakkı tanınmasını için dün sabah başlayan üretimi durdurma eylemi sonrası 10 işçinin işten çıkarılmasının ardından işçilerin üretimi durdurma eylemi sürüyor.

Bursa Renault’da hakları için eylem yapan işçilerin işten atılması sonrası dün fabrikada üretim durduran işçilerin eylemi sürüyor.

Renault’ta asgari ücrete gelen zam oranının kendi maaşlarına da yansıtılması ve seçim hakkı tanınmasını için dün sabah başlayan üretimi durdurma eylemi sonrasında 10 işçi sabah vardiyasında işten atıldı.

Renault’ta 10 işçinin işine son verilmesiyle başlayan direniş sürüyor.

Bu sabah vardiyaya giren çalışanlar, işten çıkarılan arkadaşlarına destek amacıyla üretime başlamadı.

Birleşik Metal-İş Sendikası ise fabrikadaki durumu, “Onurlu yiğit Renault işçileri arkadaşlarını yalınız bırakmayacaklarını ilan ettiler. Renault Bursa Fabrikası’nda üretim durdu” mesajıyla kamuoyuna duyurdu.

İşçilerin bir bölümünün Türk Metal Sendikası’ndan ayrılmasını ardından gündeme gelen ‘Sosyal Diyalog Komitesi’ seçimlerinin bugün yapılması planlanıyordu. Ancak fabrika yönetimi seçimleri iptal etti. Ardında da dünden itibaren 16.00-24.00, 24.00-08.00 ve 08.00-16.00 vardiyaları arıza sebebiyle iptal edildi.

İkisi sendika temsilcisi 10 işçiye, sabah saatlerinde işten çıkartıldıkları haber verildi. Gece vardiyasına gelen işçiler fabrika önünde ve içinde direnişe başladı.

Bunun üzerine, işten çıkartılan 10 işçi ile diğer mesai arkadaşları, Birleşik Metal Sendikası’nın 5 Mayıs Şubesi önünde toplanarak işten çıkartılmalara tepki gösterdi. İşçiler, “Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz” şeklinde slogan attı.

Birleşik Metal-iş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, 10 işçinin işten çıkartılması ile işyerinde istenen barış ve huzur ortamının sağlanamayacağı uyarısında bulunarak, “Biz, Renault işvereninin aklı selim bir şekilde attığı bu yanlış adımdan vazgeçmesini istiyoruz. Bu yanlış adımın ortaya çıkmasının nedeni de şuan ki Çalışma Bakanı ve diğer bürokratik yapıların Renault üzerinde bir baskı ortaya çıkartmasından kaynaklanıyor” dedi.

kaynak: http://www.imctv.com.tr/renaultta-ucret-artisi-icin-eylemdeki-isciler-isten-atildi-uretim-durdu/

başka bir haber:
Renault işçilerine polis müdahalesi: 15 gözaltı


niçin kalitesiz üretim yaptıklarını açıklıyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.