P

Yarbay
01 Şubat 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
72 üye
Görüntülenme (?)
1096 (Bu ay: 14)
Gönderiler Hakkında
P
3 yıl
TurkNet VDSL Geçiş
Arkadaşlar, tüm işlemler yapıldı, evde kurulum bekliyoruz.
Ben kurulumu yapayım dedim kullanıcı adım ve şifrem var ama modem ara yüzümde VDSL ayar kısmı yok.
Güncelleme yaptım, reset attım ama nafile. VDSL için hangi ayar kısmını yapılandıracağım acaba?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.


< Resime gitmek için tıklayın >
P
8 yıl
Hyundai Elantra en üst seviye güvenliğini kanıtladı
ÖZET:

Hyundai Elantra güncellenen yeni nesliyle IIHS gibi ağır bir testten en üst düzey güvenlik plus (Top Safety Pick +) kazanarak güvenliğini kanıtlamış oldu.

Bir önceki nesil Elantra’ya göre hava yastıklarından arabanın bütün sütunlarına kadar iyileştirme yaptığı gözlemlenen Hyundai, artık güvenlikte kendini kanıtlamış bir marka. Her ne kadar özellikle bizim toplumumuzda Hyundai denildiği zaman eski Accentler veya Getzler göz önüne geliyor olsa da markadaki değişimi görmek, kabul etmek ve Hyundai’yi güvenli markalar arasına almakta geç bile kaldık sayılır.

Haberin tam detayı için:

https://www.otopark.com/2016/09/hyundai-elantra-en-ust-seviye-guvenligini-kanitladi/
P
10 yıl
Jetta Satışları Linea Satışlarını Geçti...
Türkiye'de ilk defa Jetta modeli, segment satışlarında birinci olmayı başardı.
Eim ayı satışlarına göre Linea'yı bile sollayan Jetta satışları gerçekten şaşırttı...
Arama yaptım, konuyu bulamadım ama verildiyse silinebilir.

< Resime gitmek için tıklayın >
P
11 yıl
Yeni Hyundai i30 1.6 GDI Style Aldım (Araç Alındı, İlk Resimler Geldi)
Herkese merhaba sevgili dostlar,
Forumda çoğu arkadaşın bildiği gibi araç alma maceram geçen yıl başladı. Önce Jetta 1.2 TSI Highline sipariş etmiştim, sonra özel bir nedenden dolayı Yeni Linea 1.6 Mjet Lounge almak durumunda kaldım. Araca 10 ay bindim ve şimdi değiştirdim, Yeni i30 1.6 GDI Style Manuel aldım.

Elbet kafanızda hemen birkaç soru oluştu... Neden sattım, neden dizelden benzinliye geçtim gibi...
Hepsini siz değerli dostlarıma paylaşacağım.

Öncelikle neden dizel bir araçtan benzinliye geçtim?
Arkadaşlar,
1.6 Multijet motor gerçekten sağlam bir ünite. Yani muadil güçteki motorlara göre torku hissedilir derece çok iyi. Yalnız tüketim anlamında bir dCi veya Hdi motor cimriliği maalesef ki yok. Sakin kullanırsanız şehir içi ve dışı karışık olarak 6.2 - 6.3 tüketim sergiliyordu araç. Agresif kullanımda ise 7 litreleri çok rahat deviriyorsunuz. Şehir dışında ise 110-120 km hızlarda CC ile 5.0 litreleri yakalamak mümkün. Böyle olunca işin açıkçası hani motoru hatırına aldığım araçtan beklediğim ekonomiyi bulamayınca daha fazla zorlamanın alemi yok dedim. Benzinli elbet daha çok yakacak ama en azından rölantdeki ve sabah çalıştırmadaki motor sesi ve titreşim olmayacak ve benzinliye biniyorum bari diyebileceksin. Turbosu olmayan 135 HP motora sahip, uzun yıllar binilebilecek atmosferik bir ünite i30'daki. Ülkemizde gerçekten tam bir dizel çılgınlığı var. Ben de 10 ay evvel nedir bu çılgınlık diye merak ettim ama öyle rüya gibi bir çılgınlık değil bu. Bazen hiç değmeyen bir çılgınlık…
Ayrıca arkadaşlar sürekli gündemde benzin ucuza dışarı ihraç ediliyor, mazot ithal geliyor; benzindeki ÖTV indirilsin, litre fiyatları eşitlensin isteniyor. TÜPRAŞ'ta gereken açıklamayı birkaç ay evvel yaptı. Tabi bu kıstas aldığım bir etmen değil değiştirirken ama bu işe de bir düzenleme getirirlerse, dizel araçların elde patlama durumu da söz konusu... Haberle ilgili link:

http://ekonomi.milliyet.com.tr/tupras-in-benzin-isyani-/ekonomi/ekonomidetay/12.03.2013/1679336/default.htm

* Neden sattım?
Yukarıda bahsettiğim gibi beklediğim ekonomi olmadı. Bir defa Jetta'dan vazgeçtim, almışken dizel olsun, verdiğim paraya değsin istedim. Hal böyle olunca, madem istediğim ekonomiyi sağlayamadım, bari daha kaliteli bir araca bineyim istedim. Ne kadar da olsa hani araçsızlıktan, biraz da mecburiyetten alınma bir araçla fazla bütünleşemiyorsunuz arkadaşlar. Tamam, araçtan memnundum, tam aile aracı ama işte hep bir şeylerin eksikliğini hissettim. Bir de renk arkadaşlar o renk yok mu... Derin bordo idi Linea... Siyaha yakın. Aman Allah'ım bahçeli evi olmayan siyah veya bu tarz koyu renkteki bir aracı sakın almasın. Her gün yıkasanız hayır demiyor araç. Sürekli üzerinde toz. Ben çok titiz bir insanım, araca bindiğimde toz gördüğüm anda psikolojim bozuluyordu. Bu da çok ama çok etkili değiştirmemde. Renk mahvetti beni, bir daha koyu renk araç mı ASLA!

Dedik ya dizel çılgınlığı diye; B sınıfı araçlar sırf dizel diye 50 bin liraya bile satılmaya başlandı (Toledo-Rapid). Clio’nun bile 45 bin lira olduğu şu zamanda böyle kaliteli bir aracı bu fiyata aldığım için mutluyum. Donanım olarak hâlâ çoğu aracın standart sunamadığı güvenlik ve konfor donanımlarına sahip. 6 bin lira fark verip de Elite almak istemedim açıkçası, gerek görmedim ekstra donanımlara.
C sınıflarına baktığımız zaman; dizeller için 60-70 bin liralar havalarda uçuşuyor. Honda Civic LPG’li var ki 60K çekiyorlar fiyat için evlere şenlik… Bu zamanda böyle bir aracı 43 bin liraya aldığım için mutluyum. Eşimle birlikte bir daha dizel istemedim. Eşim de benzinli olsun, adam gibi bir araç alalım dedi.

Araçla ilgili izlenimlerimi ilerleyen günlerde paylaşırım. Özellikle yakıt tüketimi konusunda Mersin’de ne kadar tüketim yapabileceğiz, gerek videolarla, gerekse de görsellerle desteklerim. LPG, araca sorunsuz uygulansa dahi düşünmüyorum. Eski dizel ve LPG ekonomisi kalmadı. Benzinli olarak neyse masrafı çekeceğim; pürüzsüz ve sorunsuz, kadife gibi benzinle bineceğim dostlar. Aile olarak her zaman benzinli araç tercih etmiştik aslında. 25 senedir aile içinde her aracımız benzinliydi. Kendi aracımın ilki de benzinliydi. Dediğim gibi, nedir bu dizel çılgınlığı deyip aldım ama aradığımı bulamadım. Sadece yakıt olarak da düşünmüyorum; pek zevkli değil arkadaşlar dizel motorlar. Ani tork kıvılcımından sonra soluk bitiyor. Benzinli araç apayrı bir olay.

Dediğim gibi fiyat 43 bin lira oldu. Mersin'de araç fiyatlarında fazla pazarlık yapmazlar. İkinci el de yüksektir, sıfır araçlar da... Kendi aracımı da piyasadan yükseğe sattığım için çok sorun etmedim.

Araç gelince resimleri ekleyeceğim.
Şimdiden izlenim ve yorumlarınız için teşekkürler, saygılar.

Edıt (22.04.2013)

İşte beyaz kaplan ilk mamasını yerken...


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
P
11 yıl
Motorine Zam...
Önce sigaraya zam geldi sonra da alkollü içeceklere. Akayakıtta bu zam furyasından payına düşeni aldı.

Motorinin litresi 5 kuruş zamlandı. Zamlı tarife bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Zam sonrasında İstanbul ve Ankara'da motorinin litre fiyatı 4.10 TL seviyelerinden 4.15 TL seviyelerine çıkmış oldu.

ARALIKTA İNDİRİM GELMİŞTİ

Motorin fiyatları son olarak 12 Aralık'ta 8 kuruş ucuzlamıştı.

http://www.internethaber.com/motorine-zam-geldi-flas-491494h.htm
P
11 yıl
Astra\u0027ya Yakışmayan Kalite...
Bugün forumdan mur@t_333 arkadaşımızla birkaç araç test ettik.
Plazaları gezerken, eğer yapabilirsek Chevrolet Cruze'un 1.4 Turbo motorunu test edelim istedik. Henüz 1.4 test arası gelmemiş.
Çoğu bayide olduğu gibi Chevrolet - Opel şeklinde bir satış söz konusu Mersin'de de...

Plazaya girdiğimizde gözümüz Yeni Astra Sedana ilişti ve inanın Murat'ın ilk yorumu " bu araç çok güzel oldu, ben çok beğeniyorum" oldu.
Bir inceleyelim şöyle dedik ve dıştan gerçekten çekici, hoş bir tasarımı var ama özellikle arka kısma geçtiğimizde hiç beklemediğimiz bir şey gördük.
Kapı kilitleme düğmeleri eski tip, çubuklu hadi onu geçtik ama kapı malzeme kalitesi longur longur oynuyor. Hiç yakıştıramadık Astra'ya bunu.
Hani Murat'ın videoda söylediği gibi tamam hep Jetta kapı kalitesi denir ama bu nedir cidden yahu?

Ayrıca arka koltuklar o kadar rahatsız ki; kumaş kalitesi olsun, oturur oturmaz tabana yapışması olsun ağzımızı açık bıraktı.

Yanlış anlamayın tartışma içerikli bir konu asla açmayız ve tartışmaya giderse sildirebiliriz ama sizin yorumunuza sunmak istedik.

VW'ci filan da değiliz. Astra'yı seven iki şaşkın adam olarak yoruma açıyoruz konuyu...

Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
P
11 yıl
2013 MTV Rakamları Açıklandı
1-3 Yaş Arası 1301-1600 cc'ye kadar yıllık 828.00 TL
1-3 Yaş Arası 1300 ve aşağı cc yıllık 517.00 TL

Diğer hesaplar için:

http://www.motorlutasitlarvergisi.com/
P
11 yıl
Skoda Rapid ve Seat Toledo Euro NCAP\u0027den 5 Yıldız Aldı...
Skoda, piyasaya sunmasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Rapid modeli ile en yüksek güvenlik puanlarını toplamaya başladı.

Rapid, sahip olduğu çocuk ve yetişkinler için güvenlik donanımları ile NCAP çarpışma testlerinde en yüksek puan olan 5 yıldıza layık görüldü.

SKODA’nın yeni kompakt sedanı Rapid’in yetişkinler ve çocuk yolcuların yanı sıra yaya güvenliği ve genel güvenlik donanımları alanında mükemmel test sonuçları elde ettiğini hatırlatan SKODA teknik gelişim kurulu üyesi Frank Welsch “SKODA Rapid kendi sektöründeki en güvenli otomobillerden birisi. Bağımsız bir kuruluş olan Euro NCAP sonuçları bunu teyit eder niteliktedir. Kompakt sedanımız 5 yolcu ve bagajları için geniş alanlar sunan ideal bir aile otomobilidir” açıklamasında bulundu.

Welsch “Skoda olarak insanlar için otomobil üretiyoruz. Teknoloji tek başına bir amaç değildir; aynı zamanda yolcuların ve sürücünün güvenlik ve rahatlığına hizmet eden bir faktördür. Bu bağlamda Euro NCAP testlerinde aldığımız 5 yıldız ve gösterilen özel önemden dolayı çok mutluyuz” dedi.

5 yıldızlı güvenlik

Skoda Rapid, Euro NCAP testlerinden kapsamlı yetişkin güvenliği nedeniyle en yüksek puanları aldı. Ön ve yan darbe testlerinde 94 puan ile en yüksek notu aldı. Üç yaş çocuk yolcu güvenliğine ilişkin dinamik testlerde maksimum puanları alarak çocuk güvenliğinde de en iyi dereceleri elde etti. Skoda orijinal aksesuarlarından olan Isofix çocuk koltuğuna yerleştirilen test mankenleri ön ve yan çarpmalarda zarar görmedi.

Bir çarpışma anında yayanın bacaklarına gelecek darbeyi mümkün olduğunda azaltacak şekilde tasarlanan Rapid’in tamponları, Euro NCAP yaya güvenliği tampon çarpma testinde 100 tam puan alma başarısı gösterdi. Lastik basıncı izleme, “köşe fonksiyonu”na sahip sis lambaları ve dik yokuşlarda kalkış için Hill-Hold Kontrolü gibi fonksiyonlar Skoda Rapid’in mükemmel güvenlik düzeyini daha da arttırmakta.

Geniş, şık ve aynı zamanda ekonomik bir aile otomobili olarak kompakt-sedan segmentine yeni standartlar getiren Skoda Rapid, etkileyici tasarımı, mükemmel fiyat-değer oranı ve verimli motorlarıyla da göz dolduruyor.

Yola çıktı ödülleri topladı

Skoda Rapid, tanıtımının ardından ödüllere de layık görülmeye başladı. Alman Auto Zeitung Dergisi okurları tarafından “en ekonomik otomobil” kategorinde “Auto Throphy 2012”yi kazandı. Auto Bild’in “Altın Direksiyon” ödüllerinde orta/üst sınıfta 3.ncü oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



http://tr.euroncap.com/tr/results/skoda/rapid/496.aspx

http://tr.euroncap.com/tr/results/seat/toledo/495.aspx
P
11 yıl
Facebook, Twitter ve Mail Bildirimleri Bir Arada...
Facebook ve Twitter gibi sosyal ağları kullanıyorsanız ve mailinize gelen bildirimleri anında takip etmek istiyorsanız Gmail Notifier PRO tam size göre.
Adına bakarak mail hesabından sadece Gmail ekleyeceğinizi düşünmeyin. Hotmail ve Yahoo Mail desteği de mevcut.
Facebook, Twitter ve mail adresinize gelen bildirim ve iletileri popup olarak bildiren, şık ve küçük bir program. Kullanmak isteyeceğinizden eminim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >




Programı İndirmek İçin Tıklayın!
P
12 yıl
Bir Zam da Motorine...
Motorine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 1,87 oranında zam geldi.

Bu zamla birlikte motorinin litresi 6 kuruş zamlanmış oldu.

Zam sonrasında İstanbul ve Ankara'da bir litre motorinin fiyatı 3,86 liradan 3,92 liraya çıktı.

http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/bugun-de-mazota-zam-geldi/81181
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.