P

Yüzbaşı
22 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
48 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
5 yıl
Navigasyon amaçlı kullanılan cihaza hat ve tarife önerisi alabilir miyim?
Merhaba,

Eski bir telefonu navigasyon amaçlı kullanıyorum ve cihazda tek ihtiyacım canlı trafik bilgisini kendi data hattı üzerinden okuması. Cihaz %99 İstanbul içi kullanıldığı için de operatör mühim bir fark yaratmaz diye düşünerek mümkün olan en ucuz hat+tarife ikilisi önerisine ihtiyaç duyuyorum. ~15 sene önce aldığım hattan beri hiç deneyimim olmadığı ve operatör sayfalarında kaybolduğumu hissettiğim için burada sormak istedim.

Şimdiden teşekkürler.
P
8 yıl
İki farklı Radeon ekran kartının sürücü kurulumu nasıl olmalı?
Asus Radeon HD 7850 karta 3 monitör bağlı.

4. monitör için amaca yönelik olarak fansız bir Asus HD 5450 taktım.

Sürücü kurarken araştırdığım kadarıyla ulaştığım sonuca istinaden ikisini çalıştırmaya uyumlu olan Crimson Edition 16.2.1'i kurdum.

Şuan yaşadığım tek sorun, 4. monitör tam ekran video oynatmak istediğimde düşük fps verir gibi yavaşlıyor. Orada kart ya kendi sürücüsünü istiyor ya da başka bir ayar yapmam gerekiyor düşüncesi oluştu kafamda ama ortalığı deneme yanılma yoluyla batırmak istemiyorum.

Bunu nasıl aşarımı sormak istedim.
P
8 yıl
İki Dell P2416D monitörden aynı renkleri alamıyorum
Merhaba arkadaşlar,

1 ay ara ile 2 adet Dell P2416D monitör aldım. İkisinin arasında kağıt üstündeki tek fark üretim tarihleri (Nisan 2015 - Ocak 2016).

- ATI 7850 ekran kartımın driver ve programlarını kaldırıp tekrar kurmama,
- Display Port ve HDMİ 1.4 kablolarını karşılıklı değiştirmeme,
- İki monitörü de fabrika ayarlarına almama,

rağmen iki monitörün renkleri aynı ayarlarda tutmuyor. Işık ve kontrast değişimi ile birbirine yaklaştırmaya çalıştığımda da kafi diyebileceğim bir noktaya gelemiyorum. İkisini fabrika ayarlarında karşılaştırmak gerekirse iki ayrı monitör gibi ve biri (2016 tarihli) diğerine göre bariz üstün (özellikle ışık gücü ve canlılık açısından) görünüyor. Bu arada ikinci bir önemsiz ama yazmış olmak istediğim fark ise güç düğmesinin ışığı eskisinde %100 ise yenisinde %50 gibi.

Uğraştığım esnada kendim için çektiğim, bu mesaj için çok uygun olmasa da kabaca fikir verecek olan bir fotoğrafı aşağıya ekliyorum

Yorumlarınızı bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Not: Bu fotoğraf muhtemelen Paper modunda ve ışık kısık bir anda çekildiği için sönük görünüyor ama bu fark her ayar durumunda mevcut.
P
8 yıl
İnternet üzerinden elektro gitar almak üzerinden sorularım
Merhaba arkadaşlar,

Uzun yıllar önce oldukça amatör seviyede elektro gitar deneyimi olmuş, şimdi de bir tane edinip, keyfi amaçlı, sadece bilgisayara bağlayarak çalmak üzere bir elektro gitar edinmek istiyorum. Bu doğrultuda bir kaç sorum var:

1- İnternetten alacağım elektro gitarı kutusundan çıkarttığım gibi kullanabilir miyim, yoksa ilk ayarları için (akort kastetmediğimi belirteyim) bir yere götürmek zorunluluğunda mıyım?
2- Olası sorunları bertaraf etmek için internetten almak yerine bir müzik mağazasından kontrol ederek alabilir miyim? Yani alırken kutusundan çıkarttırabilir miyim?
3- Bilgisayar üzerinden iyi bir ses kartı ve yazılım ile kullanacağım için gitarın kalitesinin alacağım sesi etkileyeceğini düşünmüyorum, doğru muyum?
4- 3. sorumda doğru isem, bu doğrultuda bana kalvyesi çok rahat bir gitarın yeteceğini düşünüyorum, doğru muyum?
5- Bu bakış açılarıyla (biraz da görsel ve kalite beklentileriyle) Jackson JS22 veya Ibanez GRG170DX-BKN'den birini seçmeye karar verdim. Hangisinin klavyesi bana daha rahat gelecektir sorusuna da yanıt alabilirsem harika olurdu. (Seçimimde gitara yapılabilecek modifikasyonlar, ikinci eli gibi hususlar etkili değil.)

Şimdiden teşekkür ederim.
P
10 yıl
Logitech Performance MX için mouse pad önerisi (sinirleri yıpranmış birine)
DPI ve kaydırma hızından bağımsız olarak bir kelime veya bir kelimedeki harfleri seçmeye çalışırken (sürekli yaptığım bir eylem) kararsızlık ve atlamalar yaşıyorum ve çıldırmak üzereyim açıkcası. Bu fareye MX1100 modelinden geçtim, onda da bu sorun vardı ve eskidi heralde deyip bunu almıştım. Şimdi tahmin ediyorum ki sorun padden kaynaklanıyor. Şuan Razer'ın Goliathus modelini kullanıyorum ama aldığım tarihi dahi hatırlamıyorum.

Pade açıkcası çok yüksek meblağlar ödemek istemiyorum; 50TL civarına çözebilsem keşke diyorum. Oyun performansında falan da değilim; beklentim tam da aktardığım konudadır. Belki eklememin faydası olur; bir bilek hareketi ile tam 5760pixel mesafe katediyorum, bileğim her durumda sabit duruyor, dolayısıyla büyük bir pade ihtiyacım yok.

Şimdiden teşekkürler.
P
10 yıl
Eski SSD\u0027yi performansı arttırmak için değerlendirebilir miyim?
Şöyle bir düzene sahibim:

1- Sata2 SSD > işletim sistemi
2- Sata2 SSD > işler
3- Sata3 HDD > depo + Windows temp, tmp klasörleri ile tarayıcı vb programların cache klasörleri

Tahmin edeceğiniz üzere bu cache düzenlemesini SSD'lerin performansını korumak için yapmıştım. Şimdi işler için güncel bir Sata3 SSD aldım ve işleri buna taşıyacağım, 1 ay içerisinde de aynısını işletim sistemi için yapacağım.

Sorum ise: Şuan Atto programına göre 250MB/s lik performansını koruyor görünen eski SSD mi nasıl değerlendirebileceğim yönünde. Benim amacım cache klasörlerini buna taşımak. Bu, bana tahmin ettiğim faydayı sağlar mı yoksa daha efektif bir öneride bulunabilir misiniz öğrenmek istedim.
P
12 yıl
Extreme Music kartım bozuldu, Titanium modeline mi geçmeli?
Extreme Music kartım bozuldu. Nasıl ve neden bozulur sorularının yanıtını bilmemekle üzerinde duramayacağım. Şimdi önümde iki yol var gibi geliyor:

1- ikinciel, 100TL civarı yine aynı karttan almak.
2- Sıfır bir Titanium (düz modeli) almak.

Her iki kart için de uygun slot var bu arada.

Şu noktada temelde merak ettiğim iki kartın arasında kayda değer teknoloji, ses kalitesi farkı olup olmadığı. Ses kartım bozulmuşken garantili yeni bir kart alasım var ama bir sorayım istedim.

Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
P
13 yıl
Masaüstü amfi önerisi lazım
Kulaklığımdan daha iyi performans almak için masaüstü amfi almamın yerinde olacağını düşündüm ve size danışmak istedim.

Ses kartım Creative Extreme Music, kulaklığım ise Sennheiser HD 595. 300 TL'na kadar çıkabilirim diye düşünüyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
P
13 yıl
Touch HD için bataryayı nereden almalı?
Selamlar,

Telefonumun bataryası (2. yılını doldururken) birden boşalıverdi ve ynei bir tane edinmek durumunda kaldım. Orjinal ve yan sanayi arasında fark var mıdır? Ciddi fark yoksa orjinal alma taraftarıyım. Nereden almalı, hangisi doğru seçim olur bilmediğim için bir sorayım istedim.
P
13 yıl
KAblosuz ağı tek tuşla açıp kapatabileceğim bir modem önerisi bekliyorum
Kablosuz bağlantıya ihtiyaç duyduğum süre bir hafta içerisinde bir kaç saat, bu nedenle ve de her türlü olası getirisi nedeniyle tek tuşla kablosuz bağlantıyı kapatabileceğim bir modem almak niyetindeyim.

Şöyle bir bakındım da, ZYXEL P-660HN-T1H olabilir gibi geldi. Ne dersiniz?

http://www.exa.com.tr/zyxel/adsl_modemler/zyxel_p660hnt1h-358-13103.html
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.