A

Yarbay
20 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
26 üye
Görüntülenme (?)
87 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
9 yıl
Corsa B Gsi yerine 106 GTİ Alınır mı ?
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Şuan ki kullandığım aracım 97 Corsa Gsi motor içine girmeden ufak tefek oynamalar yaptım üzerinde standart Gsi'lardan bi tık daha hızlı oldu lpg'li olduğu için yakıtı da üzmüyor açıkcası performanslı kullanımda benzinde de üzmez kendileri. Aldığımda A'dan Z'ye aklınıza ne geliyorsa trigeri baskı balatası daha sayamadıgım bir çok şeyi değiştirdim 1 senedir bende 10.000'km yol yapmışımdır.

Gelelim asıl soruya fazla uzatmadan. Bu aralar 106 GTİ'lar gözüme hoş gelmeye başladı gerçi bu Corsa'yı alırken 106 alınır mı falan diyordum da şuan acayip gözüme hoş geliyor.
Temizini kazasızını bulmak zor çoğu oynanmış, zorlanmış biliyorum fakat arayan bulur diye düşünüyorum. Lpg taktırmayı 106'ya kesinlikle düşünmüyorum büyük bir hata. Corsa Gsi'a bakmaya gittiğimde arka tarafta çocuk koltuğu vardı orta yaşlı bi abimizden denk gelmişti. (Aylarca aramanın sonucunda ) Nasipse öyle bir 106 araştırırız denk getiririz diye düşünüyorum. Kullanıcı yorumlarını yada eşinizde dostunuzda varsa araç hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
A
9 yıl
Cevap: Honda civic 1.4 is (arabamda bir sorun var)
4-2-1 Headers ortalama 200 ila 300 arası bulunabilir.
Düz boruda egzozcusuna göre 60 ila 100 lira civarına yaptırılır.
Açık hava filtresi 50-100 civarı. Bu işlemlerle 100-110 bg alınabilir yazılım işine girersenizde 5-10 bg daha fark eder. Sürüş keyfi açısından epey fark ediceğini düşünüyorum. 1.4İs'lerin Şahin'e geçilecek kadar vasat değildir.
A
10 yıl
225 kilometrede 85 TL lpg tüketimi
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Dün aracımla İzmir'den Aydın'a gidip geldim. Fakat yakıt gözüme çok geldi şartları söylüyorum.
Aracım 1998 Model Fiat Siena 1.4 EL. Çıkmadan önce depoyu 85 liraya fulledim kilometre saatini sıfırladım. Gidiyorken 3.000 rpm 100 km sabit hızla seyrettim. Dönüşte de yol boştu ve acelem de vardı minimum 140 yer yer 160-170e de çıktığım oldu. Ortalama hızıma dönüşte 150 diyebiliriz.

Gişeleri geçtikten bir süre sonra çevre yolunda gaz bitti yani 1 depo 85 liralık lpg ile 225 km yaptım.

Tamam basınca yakarda bu kadar fazla yakması normal mi ?
A
11 yıl
İç-Dış Oto yıkama 3 TL (İzmir)
Twitter'da @izmirdecevirme sayfası paylaşmış Emircanlar Petrol fırçasız köpüklü iç-dış oto yıkama 3 TL ve akaryakıt alma zorunluluğu yokmuş. Çok ilginç geldi açıkcası denemeyi düşünüyorum.
Daha önce giden deneyen var mı ? Bugün iş çıkışı gitmeyi planlıyorum giden varsa önceden bilgilendirirse sevinirim.


Merak edenler varsa harita üzerindeki yeri.

https://maps.google.com/maps/ms?msid=211451697289288802053.000496718377361907d83&msa=0&ll=38.437678,27.168471&spn=0.002265,0.005284
A
11 yıl
Yağ akıtma sorunu, bıktırdı artık akıl verin lütfen(Yeni araç mı alsam?))
Öncelikle herkese iyi forumlar, iyi akşamlar diliyorum.
1999 Model 1.4EL Fiat Siena aracımın yağ akıtma sorununu(Direksiyon yağı olduğunu sayıyorum) bir türlü gideremedik. Alt kapak, üst kapak contası değişti, keçeler değişti, direksiyon yağı kaçırıyordu direksiyon kutusu revizyon ettirdim.
Fakat halen eksiltme yapıyor.

Sadece şu yağ kaçırmasını önlemek için yaklaşık 500 lira masraf yaptım fakat fayda etmedi. Ustamı aradım gel bakalım dedi tekrar fakat tekrar masraf açarsa satacağım bu arabayı astarı yüzünden pahalıya gelmeye başladı. Kilometreside aman aman değil aldığımda 103.000'deydi şuan 109.000'de 1.5 senedir bende araç.
Debriyaj seti baskı balata değişti. Fan kayışı ve bilyalar değişti ortalama 1000 lira falan masraf yaptım. 2 adet GoodYear lastik aldım onları bindiğime sayıyorum artık. Satsam adam akıllı parada koyamayacağım üzerine. Ne yapsam ne etsem bilemedim.
Sizlerinde düşüncelerini almak istedim.
A
11 yıl
13 Nisan 2013 Ehliyet sınavı soru ve cevapları 24 NİSAN sonuçlar geliyor(Link Eklendi))
Evet arkadaşlar sitedeki konu kirliliğine 1 kaynaktan yani Meb'in cevaplarıyla son verelim istedim.
Aşağıdaki linkten .pdf uzantılı soruları ve cevapları indirebilirsiniz. Bütün kitapçıklar mevcut.


http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanlar/2013/soru/MTSAS/Nisan_B.zip

Bütün sınavların soru ve cevaplarını buradan da indirebilirsiniz.
Alternatif:
http://www.meb.gov.tr/sinavlar/detay.asp?ID=24&ID2=1&ID3=24


Kaynak:http://www.eokul-meb.com/13-nisan-2013-ehliyet-sinav-sorulari-ve-cevaplari-meb-38744/


Taban puanlar için yapmanız gereken doğru sayıları:

İlk Yardım: 11 doğru
Trafik ve Çevre Bilgisi: 18 doğru
Motor: 14 doğru

Sınav sonucunuzu T.C kimlik numaranız ile bu linkten öğrenebilirsiniz. Muhtemelen 24 Nisan çarşamba günü 16:30'dan sonra açıklanacaktır.

http://www.meb.gov.tr/Sinavlar/detay.asp?ID=12&ID2=1&ID3=23
A
11 yıl
99 1.4 Siena satılıp 94 Civic HB alınır mı ?
Evet arkadaşlar şuan sahip olduğum araca müşteri var tanıdığımız sat sat diye tutturdu bende verdim bir fiyat düşünüyor bakalım muhtemelen 1-2 gün içersinde dönüş yapacak alacak gibi duruyor.

Neyse gelelim asıl konuya aracım Fiat Siena 1.4 EL gayet memnunum fakat yazın klimasızlıktan çok çektim.
Motor bakımlarını sonuna kadar yaptım baskı balatası vs h sadece yağını suyunu koyup gezmek kaldı fakat istediğim fiyat olursa iyi fiyata gitmiş olacak.

Değiştirme sebebime gelirsek klima olmaması ve sedan olması. Bir de madem değiştiricem yol tutuşu daha düzgün ve frene bastı mı duracak bir araç istiyorum Siena kullananlar bilir.

Bu doğrultular eşliğinde 11.000TL'ye kadar klimalı hb parçası ucuz ve az yakması şart.
Ve bu kriterlere uygun araç sportif şık parçası ucuz Egg kasa Honda Civic geldi.

Ne dersiniz ? Mantıklı bir değişim mi ? Yoksa maceraya gerek yok mu alternatif önerilere de açığım yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar.
A
12 yıl
Direksiyon Yamuk(Rot balans)
Öncelikle İyi akşamlar.
Daha dün aracıma 2 adet lastik almışken rot balans ayarında sıkıntı olduğunu düşünüyordum, çünkü direksiyonu dümdüz tuttuğumda araç sağa doğru gidiyordu. Yani bir kaç derece açıyla sola doğru çevirip tutmam lazım düz gitmek için.

Rot balansa soktuktan sonra bu durum halen daha düzelmedi, hatta arabayı aynı gün ağır bakımdan çıkartmıştım. Aks kolları değiştirdim, ekstradan balans ayarı yaptırmıştım.

Direksiyonun yamuk olmasının sebebi rot balans ayarının düzgün yapılmamasından dolayı mı yoksa başka bir sebebi olabilir mi ?

Benim için değerli olan yorumlarınızı bekliyorum.
A
12 yıl
Tek nokta enjeksiyonlu araca açık hava filtresi
Aracım Fiat Siena 1.4 El tek nokta enjeksiyona sahip ustama bu araca açık hava filtresi taktırmak istiyorum dediğimde tek nokta enjeksiyonlu olduğu için aman aman verim alamazsın pek ses çıkmaz dedi.

Tek nokta enjeksiyonlu yada karbüratörlü aracına açık hava filtresi takan var mı ? Ne durumda gerçekten duyduğum gibi mi ? Araştırma aşamasına girdim bir kaç ustaya daha danışıcam fakat ilk aldığım cevap olumsuz oldu.
A
12 yıl
Duran arabama vurdular ama?
Dün öğlen saatlerinde park halinde duran aracima akülü motorsikletlerden birisi gelip carpti. Çocuğun ailesi geldi ilk verdikleri tepki yaptirin getirin faturasini oderiz oldu. Sesimi cikartmadim ehliyeti yok birseyi yok. Aksam tekrar geldiler arabanin marka modelini alıp hasar durumunu tekrar gorup gittiler. Araba Fiat Siena on tampon catlak, kaput yamuldu cift katli oldugu icin degismesi gerekiyor. Çekiçlenemez boyanamaz. Şimdi asıl sorum şu bu saatten sonra yapabilcegim birsey var mi ? Değer kaybım ne olacak ? İzmir'de Poyraz otomotivde mi yaptirtayim yoksa Birmot'ta mı ??
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.