H

Teğmen
23 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
66 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
geçen yıl
Kısıtlı Bütçe İle En ideal Ne Araç Alınır(150-160 Bin TL )
Öncelikle merhaba herkese.

150-160 arası acemi şoför için en mantıklı araç nedir sizce? Bu hafta içinde almak istiyorum aracı. Bu fiyatlara 98-2000 arası vectralar 2000-2003 arası paliolar ve ticari araçlar var. Tabi daha düşük modelde her türlü tavsiyelerinizi rica ederim. Yakıt harcamasını, parça masrafları gibi giderleri de göz önünde bulundurursanız sevinirim. Çok üzmesin bizi isteriz.

Not: Eşim Bursa'lı olduğu için yılda en az 2 kez Bursa'ya gidip gelecek araç.
H
3 yıl
BU ARAÇ ALINIR MI?HYUNDAİ İ30 1,6 CVVT SELECT
Fiyatı uygun geldi. Her ne kadar 7000 tl hasar kaydı ve birçok boyası değişeni vs olsa da. İlk araç olarak beni üzer mi?
H
3 yıl
Araba Almak İstiyorum Ama Korkuyorum Sanırım
Neden korkuyorum hemen açıklayayım.

Ben 3500 tl ile eşim de asgari ücret+ticket+prim vs kazanan evli bir çiftiz. 1 yıl olmadı daha evleneli. Eşim Bursa'dan geldiği için hele ki covid döneminde olduğumuz için 8 ay iş bulamadı. Bu 8 ayda da takılan takılarla idare ettik çünkü bende son 2 aydır zamlı olarak maaş alıyorum. Kiramız elektrik su d.gaz vs vs giderlerle şu an toplam giderimiz 3125 tl. Bunun üstüne birde geçen ay kyk tüm hesaplarıma haciz koyması sonucu onu yapılandırdım ve aylık 700 tl ödeme de o eklenince 3825 tl olmuş oluyor.
Aylık ödemesi 2000 tl olan krediyi çekip elimde kalan altınları da bozunca aklımızdaki arabayı alabiliyoruz ancak bunun sonucunda bize kalan para aylık 500 tl.
İşte korkum burda başlıyor. Ben bu 500 tl ile zaruri olmayan ihtiyaçlarımı karşılayabilecek miyim?

Peki neden araba almak istiyorum?

Bunun cevabı da öncelikle 30 yaşıma geldim ve araba kullanmayı bilmiyorum. Hafta sonu babamın arabasıyla biraz tur attık ve resmen heyecanlandım. 3-5 kere stop ettim arabayı. Kısaca kullanmayı öğrenmek istiyorum artık.
İkinci neden ise eşimin Bursalı oluşu. Sadece bayramda İzmir-Bursa otobüs ücreti 2 kişi gidiş-geliş 600 tl.
Üçüncü neden de bu devirde zoru çekmeden kredisiz hiçbir şeye sahip olamayacak olmamdan. En azından ev alamıyorum bir arabam olsun istiyorum.

Sizden fikir almak istedim. Korkum yersiz mi? Yapılabilir mi? Yoksa her ay artan parayı biriktirmeli ve faize veya altın dolar gibi şeylere mi yatırım yapmalıyım?

edit1: Öncelikle herkese cevapları için teşekkür ederim. Sanırım bazı arkadaşlar kalan 500 tl yi tüm giderlerim (aracın masrafları hariç) çıktıktan sonra elimde kalan para olduğunu anlamamış ama olsun. Sonuç olarak tavsiyelerin %80i almamam yönünde veya bütçemi düşürmem gerektiğini düşünüyor. Bende kararımı bu yönde verip kalan 500 tl ile aracımı yürütmeye karar verdim sanırım. Ekstra sorunlar veya harcamalar için de eşimin pirim parasını kullanabiliriz. SANIRIM...
Şimdi de yeni bir soru doğuyor. 40-50 bin tl arasına benim durumumda ne alınabilir?
H
3 yıl
2. EL TAŞIT KREDİSİ HAKKINDA
Konuyu biliyorsunuz zaten 120.000 TL ye kadar olan araçlarda 60 aya kadar vade dendi. Bunu araştırdım ve şu an vakıf bank bunu yapıyor ancak şöyle bir durum var. Direk ctrl+v yapıyorum

  • Otomobil yaşı, 03-36 ay vadede kredi kullanımlarında en fazla 8, 37-60 ay vadede kredi kullanımlarında, en fazla 5 olabilir.

Şimdi ben bu durumda beğenmiş olduğum araç olan 2012 ford fiesta arabayı alamıyorum çünkü istediğim kredi miktarını aracın yaşı dolayısıyla bana 48 veya 60 ay vade ile vermiyor. o zaman 36 ay ver o zaman da yaşı yetmiyor aracın sadece ihtiyaç kredisi çekebilirsin. İhtiyaç kredisinde de en fazla 36 ay çekebildiğim için şu an bu aracı alamıyorum.
H
3 yıl
EVDE TÜTÜN SARIP EŞE DOSTA SATMAK
Bunun bana bir yaptırımı olur mu? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
H
3 yıl
İlk Aracım Olacak///Seat Cordoba mı Mazda 3 Mü?
Yeni evlendim. Eşim Bursa'lı. Ayda 1 hatta bazen 2 ayda 1 Bursa'ya gidebilmek ve kısaca gezip tozmak için bir araç bakıyorum. Ehliyeti 2018de aldım o zamandan beri de araç kullanmadım desem yeri. 1-2 ay içinde alacağım aracı. Ama bu iki araç arsında kararsızım. Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Not: Son param 70 bin TL.
H
4 yıl
İstanbul Yarışı Bilet Fiyatları???
Şu an biletixte sadece 13'ünde ve gold 1 kategorisinde bilet kalmış. tek gün fiyatı 2200 tl
link :https://www.biletix.com/etkinlik/ZPEF2/ISTANBUL/tr

Ancak yabancı bir sitede fiyatı 3 günlük 267 € şu anki kurla 2370 tl gibi bir fiyat.
link:https://motorsporttickets.com/en-gb/checkout/shopping-basket?eventId=957&uuid=194bee51-0b79-4388-98db-51887144e349

Acaba ben bi yanlış anlıyorum yoksa cidden bir saçmalık mı var? 267 euroya kdv dahil mi bilmiyorum yanlızca ve almak istesek nasıl alabilir miyiz bilmiyorum.
H
4 yıl
Ben ve Anne Babam Bursa Seyehati Yaptık
İzmir'den Bursa'ya

Şimdi şöyle birşey var. Ben 28 annem ve babam 64 yaşındalar. 1 günlüğüne Bursa'ya gidip geldik yaklaşık 2 hafta önce. Ve şu an ne annemde ne babamda ne de bende covid-19 belirtisi gözlemlemedim. Yolda'da Bursada da İzmir'de de insanlarla ister istemez etkileşime girdik. Ancak gerekli önlemleri almıştık. Maske ve kolonya gibi.

Yani demem o ki gerekli önlemleri aldığı sürece virüs zaten sana bulaşmıyor. Şu an vaka sayısındaki artış vs sadece insanımızın bilinçsiz ve cahil olmasından kaynaklı. Gerekli önlemleri aldığın sürece kısaca korkmayın. En azından ben korkmuyorum. Şunu söyleyebilirsiniz "Bünyeniz dayanıklı demekki." alakası bile yok. Babam şeker hastası. Annemde ise tansiyon kolesterol vs vs hastalıkları mevcut.

Ne zaman insanımız bilinçlenir gerekli önlemleri alır. O zaman bu illetten tamamen kurtullabiliriz.
H
4 yıl
Temmuz 23-25 düğünüm var sizce ne olur?
Bir açıklama yapılmadı henüz düğünlerle ilgili. Zaten stresli bir dönem, olacak mı olmayacak stresi daha da strese sokuyor insanı. En azından 100-150 kişi ile yapılabilir diye düşünüyorum. siz ne diyorsunuz?

Edit: Az önce nişanlımla konuştum. Zaten 2 şehirde de olacağı için çok insan aynı salonda olmıyacak. Yani zaten 100-150 kişi anca olacağı için gerekli tedbirler altında düğünü yapma kararı aldık.

Not: Hanımefendi nikahtan evlenmek istemiyor.
H
4 yıl
Bodrum Seaside Beach Club veya
Türkbükü Hill Hotel & Beach

2020 Temmuz ayında balayı.Bütçem doğrultusunda bu iki otel arasında karasız kaldım. Bilen varsa otelleri yardımcı olursa sevinirim. Veya 2000 tlye kadar 3 gece 4 gün tavsiye edebileceğiniz bir yer varsa sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.