T

Yarbay
12 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
150 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
6 yıl
1.6 CDTI Uğultu Sorunu
Arkadaşlar merhaba ;
Geçtiğimiz ekim sonunda aracımın 30 bin bakımını yaptırdım.Bakımdan bir kaç gün sonra araçtan daha önce hiç duymadığım bir uğultu geldiğini farkettim Bursa da bulunan 2 yetkili serviste problem yok diyerek aracı iade etti.
Öncesin de uğultuyu tespit etmek için video çekmiştim ancak bugün uğultunun arka taraftan geldiğini farkettim.
ekte daha önce çekmiş olduğum video yu paylaşıyorum, daha önce benzer bir durumla karşılaşan var mı önerileriniz nelerdir ?

https://youtu.be/s-4Lu41qfxA
T
12 yıl
Tecil İle İlgili
Arkadaşlar merhaba ;

1993 doğumluyum muayne sürecimiz 1 temmuzda başladı.2-3 temmuz gibi askerlik şubesine oradan da askeri hastahaneye gittim ve muayne olarak askere gitmek istediğimi belirttim.Fakat son 1.5 ayda hayatımın etkileyecek şeyler gelişti ve bu kararımdan vazgeçtim.Yeniden tecil ettirme hakkım var mıdır ?
T
12 yıl
w7 formattan sonra lan hatası
arkadaşlar acer aspire 5750 model laptop'a w7 format attım ardından herşeyi kendi oto kurdu ses'i falan ancak ağ bağlantısını kurmadı . ve net'e bağlanamıyorum . yardımcı olabilicek biri varmı ?
T
12 yıl
Askerlik...
Merhaba ;

Askerlik ile ilgili aklımı karıştıran şeyler var.Eminim ki aramızda şu an askerliğini yaparak tecrübe edinmiş ve ya bu işi meslek olarak yapan bir çok büyüğümüz var.Bu konudaki yorum ve düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.Öncelikle kendimden bahsedeyim.1993 doğumluyum ve kararımı verirsem şubatta askerim zannediyorum lise mezunuyum.AÖF 1.sınıf öğrenciyim.Şu an bir operatör şirketinde müşteri temsilcisi olarak çalışıyorum,fakat meslek lisesi mezunuyum ve kendi alanıma yönelmek istiyorum ancak tecilli olmasına rağmen askerlik engeliyle karşılaşıyorum.Son bir kaç aya kadar AÖF'ü tamamlayıp sonrasında askerlik hizmetimi tamamlamayı düşünüyordum ama bu süreçte önüme çıkan birkaç iş fırsatını kaçırmam askerliği düşünmeme neden oldu.

Askerliği hangi şartlarda kaç yaşında nerelerde ve ne şekilde yaptınız ? Asker de geçirdiğiniz süreçte öncesinde ve sonrasında hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu.Sizce ne yapmalıyım düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
T
13 yıl
22 Ekim Ehliyet Sınavı Hakkında.
Merhaba arkadaşlar ;

Kayıtlı olduğum sürücü kursundan şöyle bir mesaj aldım ;

Bursa'daki öğrenci yoğunluğundan dolayı milli eğitim sınavı 2 ye böldü siz ve diğer 75 arkadaşımız 1 ay sonra sınava tabi tutulacaksınız bilginize.

Kursu aradığımda bayramdan sonra beni arayacaklarını söylediler,akabinde meb ve web sitelerini araştırdım bu şekilde bir bilgiye rastlamadım.

Konu hakkında bilgisi olan var mı ?
T
13 yıl
Sınavsız geçiş ile açıkta kalmak..
Arkadaşlar tercih sonuçları açıklandığından bu yana şaşkınlığımı atamıyorum.Tercihlerimi okul aracılığı ile bildirdim.Endüstri meslek lisesi Elektrik - ElektronikTeknolojileri alanı mezunuyum,Bursa'da yaşıyorum.3 tane okul seçtim toplamda 7 adet tercih yaptım.Okul ile alakası olmayan arkadaşlarım yerleşirken ben nasıl açıkta kalabiliyorum.Yanlış bildiğim birşeyler mi var.

Yaptığım tercihler sırasıyla aşağıda belirttiğim şekilde.

01. Tercih 1455521 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Sakarya Meslek Yüksekokulu/Mekatronik
02. Tercih 1456553 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Sakarya Meslek Yüksekokulu/Elektronik Teknolojisi
03. Tercih 1456374 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Sakarya Meslek Yüksekokulu/Otomotiv Teknolojisi
04. Tercih 1346613 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Kocaeli Meslek Yüksekokulu/Elektronik Teknolojisi
05. Tercih 1496192 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Grafik Tasarımı
06. Tercih 1495873 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Mekatronik
07. Tercih 1496518 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Elektronik Teknolojisi
08. Tercih 1496347 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Otomotiv Teknolojisi
T
13 yıl
1 Kapı 3 Pencereli Dairenin Alarm Devresi
Merhaba ;

PIC programlama yeni başlamış sayılırım.Geçen yıl ilgileniyordum fakat bu yıl öss dolayısıyla bayağı boşladım ve açık söylemek gerekirse bildiğim birçok şeyi unuttum.Bu yıl ise hocam geçen yıl öğrendiniz diyerek basit bir proje verdi ama gel gelelim ki herşeyi unuttuğumdan birşey yapamaz haldeyim..İstenilen devreyi az da olsa kafamda tasarladım ama bir türlü programını yazamadım.

Kafamda tasarladığım devre şeması şu şekilde

http://img844.imageshack.us/i/adszgn.png/

Mantık ise butonların herhangi birisine basılırsa yani kapı açılırsa RB7 yüksek olacak ve röleyi çekerek alarmı aktif hale getirecek
T
13 yıl
Dikey Geçiş Sınavı Hakkında
Merhaba ;

Endüstri meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim.Mart ayında yapılacak olan ygs sınavına girmeyi düşünüyorum fakat sınav için hiçbir hazırlığım yok.Hazırlık yapma fırsatımda olmadı staj okul derken.Daha önce okul staj sonrası bir yıl boyunca dershane takviyesi ile hazırlanıp 2012 de sınava girmeyi düşünüyordum fakat sınav yaklaştıkça kaybedeceğim 1 yıl anlamsız gelmeye başladı ve aklımda şöyle bir düşünce oluştu ama mümkünatı nedir ne değildir kafamı toparlayamadım.

Sınavsız geçiş hakkımı kullanarak gireceğim bir bölümden dgs ye girerek 4 yıllık bir mühendislik fakültesine geçebilir miyim ?

Dgs nin anlamı nedir ? Böyle bir şansım varsa eğer normal bir fakülte bitirmiş sayılır mıyım yoksa meslek yüksekokul diploması mı alırım ?
T
14 yıl
PIC 16F84A Proje Önerisi
Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı öğrencisiyim.Konumuz gereği 16F84A ile bir proje tasarlamamız istendi.Proje hakkında ne bir konu ne de kaynak belirtilmedi.İnternete baktığımda sürekli karmaşık ve uygulamaya dökmede mutlaka sorun çıkartacak devrelerle karşılaştım ki zamanım pek fazla sayılmaz.Orta düzeyde bir basic bilgim var birazda çevremden yardım alabilirim.Seviyeme uygun olarak bir konu arıyorum.Proje ve fikir önerilerinizi bekliyorum neler yapabilirim ?
T
14 yıl
16F84A 0-9 Sayıcı
Pic 16F84A ile Display 0-9 sayıcı yapmaya çalışıyorum.Programı basicle yazmaya başlayacağım fakat isis çizimini yapamadım.16F84A dışında 7447 kullanılacak devre içerisinde.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.