J

Yüzbaşı
31 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
60 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
5 yıl
ASUS DSL-AC88U Wifi Gücü
Merhaba,

Evimde yaklaşık 2 senedir asus dsl-n16 modem kullanıyorum ve açıkçası wifi gücünün düşüklüğünden ve powerline adaptörlerle uğraşmaktan yıldım.

Modem bilgisayarımın yanında, kasaya ethernet kablo ile bağlı bir şekilde (100 Mbit TTnet Vdsl2) duruyor.
Salon ile modem arasında yaklaşık 15 - 20 metre mesafe ve mutfak var.

İki gün önce akşam saatlerinde salondaki wifi hızı (TP-Link av500 powerline adaptör desteğine rağmen) 25 mbit'ten birden bire 0.3-10 mbit bölgesinde indi ve burada dalgalanmaya başladı. BU arada, salonda wifi üzerinden bağlanan cihazların internet bağlantısı tamamen koptu. Sorunun TP-Link kaynaklı olduğunu düşünerek adaptörleri söktüm ama salondaki wifi hızı 0.3-10 hattını geçmediği gibi yine buradaki cihazlar (tv, telefon ve iPad) internete hiçbir şekilde bağlanmıyorlar.

(Asus Dsl-n16'nın artık adet haline gelen kopma ve düşmelerinden hiç bahsetmiyorum.)

Dolayısıyla artık wifi konusunda sorun çıkartmayacak ve beni powerline adaptörler yahut çoklayıcılar ile uğraştırmayacak bir router aramaya başladım ve AC88U'yu gördüm.

Kullanan arkadaşlardan (ac68U kullanıcıları da benzer şeyler söyleyebilirler) wifi performansı konusunda görüş bekliyorum.
Ac88u Çok pahalı bir cihaz olduğu için öncelikle wifi sorunuma çözüm olabileceği konusunda kendimi ikna etmem gerekiyor. Zira 2.000,00 TL harcayıp salonda internetin doğru düzgün çekmediğini görmek istemem. Bu yüzden 15-20 metre, 2 adet duvar ve mutfak ekipmanlarını düşünerek ileteceğiniz tecrübelerinizi almak benim için çok önemli..

Teşekkürler.
J
14 yıl
WDTV Firmware Update Sorunu
Selam;

WDTV cihazımın versiyonu şu anda 1.01.70. Son versiyon firmware'i sitesinden indirdim ancak bir türlü update yapamıyorum. Çektiğim wdtv.ver ve wdtv.bin dosyalarını fat32 formatlanmış bir usb ye atıyorum fakat cihazı çalıştırdığımda hiçbir şekilde firmware update kısmı çıkmıyor. Seçenekleri tek tek taradım ancak cihaz usbnin içine wdtv diye ek bir klasör yarattığı halde hiçbir şekilde wdtv menüsünde firmware'e dair bir seçenek çıkmıyor.

Ne yapabilirim??

--------------------

Sorunu çözdüm. Benim cihazım 2. Jenerasyonmuş, ben 1. jenerasyon firmware dosyalarını kullanmaya çalışıyormuşum. Kendi dikkatsizliğim kısacası :)
J
14 yıl
3K Görmüş 2006 üretim 360
Selam;

Elimde 09.09.2006 üretimli iki kez 3k görmüş core bir xbox 360 var. Yaklaşık 1 yıldır atıl olarak odamın bir köşesinde yatıyor. Bir ara satmayı düşündüm ve cihazı bu haliyle kabul eden birini de buldum ama sonradan satmaya vicdanım el vermedi. Aleti çöpe atmaya da kıyamıyorum.

Geçtiğimiz günlerde 360'ların parça parça (CD rom vs) satılabilidiğini okudum.

Bu cihazı nasıl değerlendirebilirim?
J
15 yıl
Guitar Hero Kablosuz Gitar çalışmıyor.
Selam,

Geçtiğimiz ay Xbox 360 için bir guitar hero world tour paketi satın aldım. İçinden çıkan iki tane duracell pili gitara takıp toplam 4-5 saat oynamışımdır. Son 2 haftadır taşınma işleri sebebiyle gitarı çalıştırma fırsatım olmadı ve bu süre içinde piller cihaza takılı kaldı. Az evvel çalıştırmak istediğimde cihaza hiç elektrik gelmediğini gördüm. İçindeki Duracell pillerin boşalmış olduğunu düşünerek xbox 360 için kullandığım şarjlı pilleri taktım ve gitar çalıştı. Ancak 3-4 dakika kadar çalıştıktan sonra tekrar durdu. O andan sonra da hangi pili taktıysam gitara enerji veremedim.

İncelediğim kadarıyla pil haznesinde gözle görülebilir herhangi bir pil akıntısı ya da oksitlenme yok.

Sorun ne olabilir ve bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Şimdiden teşekkürler.
J
15 yıl
Ipod Touch 2G için Kulaklık
Merhaba;

Yeni aldığım ipod touch için iyi bir kulaklığa ihtiyacım var. Orjinal ipod kulaklığından gelen sesin kalitesi bence yeterli ancak çalan şarkıyı değiştirmek, ses ayarı yapmak ve cihazı kapatmak için ipod'u her seferinde cebimden çıkartıp elime almam, ekran kilidini açmam ve uğraşmam gerekiyor.

Kısacası, en azından ses ayarı yapmak ve shuffle sırasında şarkı değiştirmek için gereken düğmeleri kulaklık kablosunun üzerinde bulunduran bir kulaklığa ihtiyacım var. Sennheiser'in sitesinde baya bir araştırma yaptım ama sadece ses ayar tuşları olan kulaklıklar bulabildim. Hem ses ayarı yapan hem de şarkı atlatmaya yarayan düğmeleri de olan bir kulaklık arıyorum. Fiyat çok önemli değil ama 50 Euro sınırını aşmazsa iyi olur.

Tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Not: Kulaklık üzerinden ipod'u uyku moduna sokup çıkartabilirsem de çok iyi olur. Ama öncelik ses ayarı ve çalan şarkıyı değiştirebilmek.
J
15 yıl
Siyah Opak Boya Bakımı
Merhaba;

Geçen aralık ayında sıfır kilometre siyah opak renkte bir araç aldım.

Alırken opak ile metalik arasında kararsız kaldım. Ancak satış temsilcisi çok büyük bir fark olmadığını söylediği için ve opak siyah ile metalik siyah arasında gözle görülür bir farka da rastlamadığımdan metalik boya için 1.500 ytl fark vermek istemedim ve opak renkte karar kıldım.

Ancak tahmin edeceğiniz gibi hafiften pişmanlık yaşıyorum. Opak siyah boya'da dışarıdan ilk bakışta fark edilmeyen ancak çok dikkatle bakılırsa göze çarpan bazı çizikler oluşmaya başladı. Geçtiğimiz gün aracımı yıkamacıya götürene kadar tam nedeni anlamamıştım ama yıkama istasyonunda yaptığım detaylı bir gözlem sonucunda yıkamacıların kullandıkları kurulama bezlerinden ciddi olarak şüphelendim. Söz gelimi yıkamaya gidene kadar tertemiz olan bagaj kapağımda yıkamadan sonra Bezlerin hareket şekillerini takip eden ve en dış katma oluşmuş elips biçiminde bir çizik vardı. Opak boyanın daha kolay çizik alacağını biliyordum, hatta alır almaz götürdüğüm yıkamacı opak boyaların rüzgarlı havalarda seyahat ederken toz zerreleri tarafından bile çizilebileceğini söylemişti. Abartılı bir ifade ama böyle bir sözü gerçekten duydum. :/

Çizikler çok yüzeyde ve boya ile alakaları yok. Dolayısıyla pasta cila ile kolayca giderilebileceğini biliyorum ancak aracımın bu kadar kolay çizilmemesi için ne yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler.
J
15 yıl
TTNET 4Mbit Hız Sorunu
TTnet Sınırsız 4Mbit Kullanıcısıyım. Gece saat 01.00 den evvel ve akşam saat 18.00'dan sonra 4mbit hızında download yapamıyorum. Şu saat itibariyle hızım aşağıdaki gibi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Saat 00.30, 01.00'dan sonra download hızım 435 kb/s civarına geliyor.

Çözüm önerebilen olursa çok sevinirim.
J
15 yıl
Wifi Performans Sorunu
Merhaba;

Uzun zamandır airties rt210 kullanıyorum ve performansından da son aylara kadar çok memnundum. Sorunum ilginç.

Laptop bilgisayarımı salona götürdüğüm zaman gündüz saat 12 ile 18 arasında wifi bağlantısı yok denecek seviyeye geliyor. Sürekli kopmalar, hız düşmeleri vs yaşıyorum. Ancak garip tarafı bu saatler arasında ethernet kablosu ile bağladığım zaman ya da bilgisayarı modemin olduğu odaya koyarsam (kabloyla bağlamadan) performansımda bir sıkıntı olmuyor. Sanıyorum binamızda bulunan birileri mesai saatleri arasında bizim evdeki wifi modem ile salon (ve diğer odalar) arasındaki yayını bozan bir aygıt çalıştırıyor.

Tekrarlamak gerekirse; bağlantıda sorun yok, wifi yayını belli saatler arasında anlamadığım bir kaynak nedeniyle engelleniyor, bozuluyor. Akşam 18'den sonra herşey düzeliyor.

Bu sorunu nasıl çözerim?
J
15 yıl
SATA ve IDE harddiskler arasında boot sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Ofiste kullandığım makinamda bir tane IDE hard disk bulunmaktaydı. Sonradan bir tane de SATA hard disk aldım ve IDEyi soküp bilgisayarıma SATA yı bağladıktan sonra vista kurdum. Sorunum boot ile ilgili.

IDE drive içinde de bir vista kurulu durumda ve hem eski IDE hem de yeni SATAyi ayni anda bağladığım zaman mutlaka IDE'de kurulu olan eski drivedeki işletim sistemi ile açılış yapıyor. Oysa ben açılış'ı sata ile yapıp eski IDE drive'a format atmak ve onu yedek disk olarak kullanmak istiyorum.

Sorunumun temel olarak jumper ayarları ile ilgili olabileceğini düşünüyorum ama ne yaptıysam her iki disk de bağlıyken SATA'dan boot etmesini sağlayamadım.

Yardımlarınızı beklerim
J
15 yıl
2009 Mondeo 1.6 Tüketim
Arkadaşlar;

Araç almak üzere yaptığım araştırmalar neticesinde yeni nesil Mondeo almaya çok yaklaştım. Ancak son bir soru kafama takılıyor. Aracın normal sarfiyatının şehir içinde 10.1 olduğu açıklanıyor. Ancak birçok araba dergisi bu aracın şehir içinde 14 lt/100 km yaktığından bahsediyor. Ayrıca motorun (1.6) eski olduğunu söyleyenler de mevcut. Kullanıcıların fikirlerini almak ve ona göre son kararımı vermek istiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.