J

Yarbay
25 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
446 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
J
geçen yıl
Silinebilir
Silinebilir.
J
2 yıl
400.000 TL Çıkmazı: i30 Elite Smart - Astra K Dynamic KP - VW CC
Merhaba arkadaşlar. Sizlere hep o aradığınız türden bir mukayese sorusu ile geldim bu kez.

İsim vermeyeyim, forumdan çok sevdiğim bir kardeşim bana ilk olarak Astra K önermişti. Sports Tourer ilanlarında kayboldum. Tam buldum derken (2016 ST Dynamic + Kış Paket) aracın satıldığını gördüm. Sonra yine Astra'lara devam ettim. Sonra genel bir tarama yapayım derken i30 Elite + Smart Paket'i gördüm.

İki araç da dizel ve otomatik. Detaylara girmiyorum ama çok benzer yapıda motorlar. Şanzımanlar ise 6 ileri tam otomatik ve 7 ileri çift kavrama şeklinde.

Model yılları da 2016-2017 civarlarında. Astra ST de HB de bana uygun, fark etmiyor. Ancak ben i30'un daha kaliteli olduğuna dair defalarca yorum okudum. Özellikle Astra'nın trim sesinden epeyce muzdarip olması çok canımı sıktı. Trim sesi sorunu yaşamayanlara seçilmiş insan gözüyle bakıyorlar resmen forumda. Donanım olarak ise i30'da adaptif hız sabitleyici, elektrikli koltuk, bağımsız süspansiyon gibi detaylar var. Astra ise elektrikli bagaj kapağı (ST için), park asistanı, ısıtmalı koltuk ve direksiyon gibi bazı ekstralara sahip. Açıkçası i30'daki artılar çok daha faydalı olur pratikte.

Kendisi bana bütçeyi biraz daha zorlayıp CC alabileceğimi de söyledi. Biraz derken, 500.000 TL'ye. Ne dersiniz? Hangisini alırdınız? Başka alternatif var mı bu paraya, bu donanımlara sahip ve dizel otomatik? i30 piyasadan çekildi tabi, eklemek lazım.

Ek: Elite Plus Smart yazmışım, Elite Smart imiş baktıklarım. Şimdi bana da Astra daha cazip gelmeye başladı.
J
3 yıl
Platform-Sınıf Karmaşasında Son Durum
Merhabalar. Epeydir yazmıyordum. Bilgisine çok güvendiğim bir arkadaşım bugün inanılmaz bir iddia ile beni dumura uğrattı. Yeni Citroen C4'ün B sınıfı olduğunu iddia etti. Her yerde ve Wikipedia'da açıkça C sınıfı olduğu belirtilen otomobil, EMP1 platformu olduğu için B sayılıyormuş zira EMP1 kullanan birçok araç B sınıfı imiş. Kendisine EMP2 platformunda aynı anda Berlingo, 508, C5 X, Astra, 308 gibi araçların olduğunu hatırlattım. Buralarda derin bir sessizliğe gömüldük.

C4'ün eskisine oranla şahsına münhasır bir modele dönüşmesini anlıyorum ancak süspansiyonu C5 Aircross ile aynı olan, birçok noktasında yumuşak plastik kullanılmış (C5 Aircross'ta neredeyse hiç yok), boyutları itibariyle C sınıfı HB araçlardan farkı olmayan (308 ve Astra ile birebir aynı) bu araç sırf EMP1 platformunda diye B sınıfı olur mu? Vicdanımızı ne zaman ipotek ettik biz?

https://en.wikipedia.org/wiki/PSA_EMP1_platform
https://en.wikipedia.org/wiki/PSA_EMP2_platform#Vehicles_based_on_EMP2_platform
J
6 yıl
Telegram X ve Telegram Kullanıcıları
Nerede bu arkadaşlar? Telegram X gibi bir şaheser piyasada süzülürken, eski Telegram 100 milyon indirmeyi aşmışken, neden kimse bir şey sormamış? Çok garip. Telegram X şimdiden efsane oldu, WhatsApp'tan sıyrılıp bir şans verin siz de arkadaşlar.
J
7 yıl
Makyajlı Duster Süper, Fluence Reprezant Arabası Leş
Arkadaşlar, çok mantıklı tercihler yaptığını söyleyen, kombine IQ'ları 200'lü değerlere ulaşmış, aklı başında iki insana 2 saat 40 dakikadır "böyle tutarsızlık olmaz" diyorum, nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Sağlamlığı, ekonomisi, malzeme kalitesi, ferahlığı ile Duster'dan eksiği olmayan, fazlası olan Fluence'a "sümüğümü atmam" diyen, otomobil dünyasına Fransız kalmış bu iki arkadaşa lafınız ne olurdu?

Bu arada Duster makyajla evrim geçirmiş, yeni kasa olmuş, W212'nin makyajı ile kıyaslanabilecek bir makyajmış. Valla ben bu ikisinin yalancısıyım. Okurken dehşete kapılıp sık sık balkona çıktım.

Bir de yerden yüksekmiş Duster, fiyatı uygunmuş o yüzden.
J
7 yıl
Son Yapılanları Görüntüleme Özelliği ve Alıntıya Gidememe
Bildirime tıkladığımda alıntıya gitmiyor, alakasız bir yerdeki mesajı gösteriyor. Bildiğim kadarıyla bildirime tıklandığında alıntıya direkt götürmesi gerekir.

Son yaptığım şeyleri de göremiyorum. Son mesajlarım, son aktivitilerim nerede, ben mi bulamadım?
J
7 yıl
3008 Çılgınlığı Hakkında
Arkadaşlar gidenler yazabilirler mi, sıfır A4 parasını orta halli bir yüksek C sınıfı arabaya vermenin mantığı nedir? Bugün bayılanlar olmuş 3008 sırasında sanırım, çocuğunu kesen bir adam tanıyorum test edemediği için. Bi' aydınlatıverin lütfen.
J
7 yıl
3000-3500 TL Kasa Tavsiyesi
Arkadaşlar, uzun yıllar önce buralarda takılıyordum ama köprünün altından çok sular akmış gördüğüm kadarıyla. Sizden ricam HDR destekleyecek bir ekran kartı dahilinde bu bütçelerde sistem önerisi. Yurtiçi-yurtdışı fark etmez. Müthiş bir fırsat ise limiti artırabilirim tabi. Monitör seneye alınacak.

HDD hariç olacak.
J
8 yıl
Giriş Ekranı Hatalı Şifre Uyarısı Vermeme
Az evvel hatalı şifre ile giriş yapmaya çalışmışım ama sonradan fark ettim durumu. O sürede hata vermek yerine yükleme animasyonu döndü sürekli. Hata vermiyor olabilir mi?

Nexus 7 2013, Android 6.0.1 kullanıyorum.
J
8 yıl
Yeni Panamera 4S \u0026 Turbo Tanıtım Videosu | Autogefühl
Araba harika olmuş. Eskisinin özellikle arka kısmı güncelliğini yitirmişti. Bu akıyor resmen.

Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.