T

Teğmen
11 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
59 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
2 ay
ARÇELİK K2369 TOST MAKİNESİ PLAKA SORUNU(ARÇELİKTEN KAÇIN)
Değerli arkadaşlar merhaba bende bu tost makinesinden var, bunun plakaları attı oda sürekli kullanım değil yani, ayda 2 kere tost yaparım yapmam o halde plakalar soyuldu ve attı. Arçelik ile iletişime geçtim dedim yedek parça lazım yollayın da makinenin herşeyi çalısıyor plakalar gitmiş. Arkadaş yedek parça yok! Tüm interneti aradım yok.
Tekrar arçeliğe döndüm dedim yahu bu ürüne uyan muadil yedek parça yok mu? her 6 dilimli tost makinesi için ızgara tasarımı mı değişiyorsunuz. Biz bilemeyiz dediler! Kardeşim kim bilecek ben tüketiciyim ben mi bileceğim! Hayatımda böyle bir rezillik yaşamadım.

Evime bir daha arçelikten bilsem ürün alacağım da evi tek başına çekip çevirecek sokmam.

Yedek parçası üretilmeyen, muadili dahi üretilmeyen bir makine mi olur? 1973 model vosvosun bile yedek parçası üretiliyor. 2 sene önce aldığım tost makinesinin yedek parçası üretilmiyor, muadili de yok.
T
7 yıl
Asus prime b350 plus ve Corsair 16 GB 3200 ram sorunu
Arkadaşlar merhaba bende şu anakarttan var.
ASUS PRIME B350-PLUS AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz USB 3.1 Anakart

Ram olarak ise bu var.
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram

en son 0806 asus bios güncellemesini yapmama rağmen ramlar 3200 olarak görünmüyor ve 2133 olarak çalışıyor. Bu sıkıntıyı çözebilen var mı? Nasıl çözülür. Ramleri 2666 ve 2400 denedim gene olmadı 2 kez bios reset atıp kendine 2133 ile calısmaya devam etti. Lütfen bir yardım edin şu sorunu çözmeme :(
T
8 yıl
Sigorta firmaları ve Devletten son dakika kurnazlığı.
http://www.hurriyet.com.tr/zorunlu-trafik-sigortasina-karsi-danistaya-dava-acildi-40056159?_sgm_campaign=scn_a004850058058000&_sgm_source=40056159&_sgm_action=click

Haberin linki bu arkadaşlar, haberi de aşağıya attım. Özet olarak hem sigortaya 1500 TL verip yaptırıyorsunuz hem de sigorta hiçbir şeyi karşılamıyor. Ölürseniz de çoluğa çocuğa borç bırakıyorsunuz.

Türkiye’de son günlerde motorlu taşıt sahiplerinin en büyük sorunu, zorunlu trafik sigortasındaki yüksek prim fiyatları ile sigorta şirketlerinin hasar bedellerini, kusur oranında istemelerine imkan veren değişiklik oldu. Ankaralı araç sahibi Abdülkadir Özgül adına avukatı Hakan Kahraman, düzenlemenin iptali için Danıştay 10’uncu Dairesi’ne başvurdu. Hakan Kahraman, "Sigorta şirketleri prim alacak, fakat aldığı prim karşılığında riski üstlenmeyecek. Risk tamamen sürücüye, sürücü vefat etti ise mirasçılarına ait olacak. Bunun uygulaması mümkün değildir" dedi.

Karayolları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası genel şartlarındaki değişiklikler, geçen yıl haziran ayında yürürlüğe girdi. Değişikliklerin sürücülere yansımasıyla birlikte tartışmalar da başladı. Yüksek primlerin ödenmesine neden olan değişikliklere göre sürücüler, kaza sonrasında oluşan tazminat tutarını, kusuru oranında sigorta firmalarına iade zorunda kalacak. Bu da, kazada büyük maddi zarar yaşayan araç sahiplerine, yeni mali yüklerin binmesine neden olacak.

Zorunlu trafik sigortasında riski sürücüye yükleyen madde değişti
Zorunlu trafik sigortasında riski sürücüye yükleyen madde değişti
İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI
Bir süredir kamuoyunda da tartışma konusu olan zorunlu trafik sigortasındaki değişikliklerle ilgili, araç sahipleri de harekete geçti. Ankaralı araç sahibi Abdülkadir Özgül adına avukatı Hakan Kahraman, düzenlemenin iptali için Danıştay 10’uncu Dairesi’ne başvurdu. Hakan Kahraman, düzenlemenin iptaline yönelik olarak yaptığı başvuruda, "Kişiler sigorta yaptırarak, üçüncü kişilere verebilecek oldukları riskleri, prim karşılığında güvence altına almayı hedeflemektedir. Ancak mevcut düzenleme ile sigortalı kişi, rizikonun gerçekleşmesi ile hayatını kaybettikten sonra, sigortacının terekesine veya mirasçılarına rücu etmesi, sigorta ve sigortacılığın felsefesi ile uyuşmamaktadır. Bu düzenleme ile sigortacıların asli görevlerinden kaçarak haksız kazanç elde etmelerinin ve daha da kötüsü aile fertlerinden birisini kaybetmiş olan mirasçıların, müteveffa sigortalının sigortasına rağmen, sigortacıya ödemede bulunmasına sebep olacaktır. Sonuç olarak; sigorta yaptırarak rizikoyu güvence altına alma imkanı fiili ve hukuki açıdan ortadan kalkacaktır. Ve nihayet mevcut sigorta poliçesi sigortalıya güvence sağlamayan, ancak zorunlu olarak düzenlenmiş matbu bir evrak halini alacaktır. Bu sebeple görev, sebep ve amaç yönünden hukuka ve yasalara aykırı olan bu değişikliğin iptali gerekmektedir" görüşlerine yer verdi.

Zorunlu trafik sigortasına rekabet incelemesi
Zorunlu trafik sigortasına rekabet incelemesi
"SİSTEMİN UYGULANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"
Zorunla trafik sigortasındaki değişikliklerin yaratacağı olumsuzluklara yönelik açıklamalarda bulunan Avukat Hakan Kahraman, "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası genel şartlarında yapılan değişiklik hukuka ve uygulamalara uygun değildir. Yeni düzenlemeler ile sigorta şirketleri prim alacak, fakat aldığı prim karşılığında riski üstlenmeyecek. Risk tamamen sürücüye, sürücü vefat etti ise mirasçılarına ait olacak. Bunun uygulaması mümkün değildir. Bu nedenle Danıştay’da genelgenin iptali için dava açtık. Yeni düzenlemeyle, örneğin bir trafik kazasında sürücü yüzde 25 kusurlu ve sigorta şirketi karşı tarafa 300 bin TL tazminat ödedi. Sigorta şirketi ödediği bu tazminatın 75 bin TL’sini sürücü veya mirasçılarından talep edebilecek. Bu durumda mirasçılar acılarını yaşarken bir de tazminat şoku ile karşılaşacaklar. Bu nedenle bu dava çok önem arz etmektedir. Araç işleteni ve sürücüsü olan herkes bu davaya müdahil olabilir" dedi.
T
9 yıl
4 Mevsim Lastik Tercihleriniz
Merhaba arkadaşlar, ılıman iklimde yaşıyorum, ne çook kar ne çok buz var. 4 mevsim lastik her işimi rahat rahat görür gibi geliyor.
Arabayı yeni aldıgım için lastiktir otomobildir bu konulara sizin gibi hakim değilim.

Sizin tercih ettiğiniz 4 mevsim iyi lastikleri öğrenmek istiyorum.

185 65 15 benim lastik ölçüleri mesela.


Goodyear Vector 4 Lastiği çok iyi diyorlar diye duydum, lastik tane fiyatı 250 tl olarak gözüküyor.

Böyle güzel bbilgiler paylaşalım bu konuda, lastik konusunda bilgili olan bu işi yapan varsa, konuyuda sürekli güncel tutarız.
T
10 yıl
Firefox 25.0 Java Hatası
Değerli kardeşlerim firefox kendini güncelledi 24.0 a o günden sonra java script çalışmaz oldu.
Firefoxta java kullanan hiç bir sayfayı açamıyor gerekli işlemleri yapamıyorum. Sizden ricam bu sorunu nasıl çözebileceğimi bana söylemeniz.

Şimdiden teşekkür ederim, Windows 7/64 bit işletim sistemi kullanıyorum.
Javanın en son downloaderiyle javanın son sürümünü indirip kurdum.
Firefoxu tekrar yüklemekte dahil.
Sorun çözülmedi.
T
11 yıl
Asus-k55vj-sx031d Ekran Kartı ayarları
Arkadaşlar bu laptoptan kullanıyorum ekran kartı şu "Nvidia GeForce GT 635M" bir türlü adam akıllı ayar yapamadım, bilgili arkadaşların ayar screenshootalarını bekliyorum. Saygılarımla.
T
12 yıl
Logitech x540 + Creative Audigy 2zs + Playvision Digital Sound Decoder Problemi.
Merhabalar, ben bu ses sistemine sahibim. Dün Playvision digital ses çözücü aldım, yönergeleri uygulyarak doğru bi şekilde bağladım. Ses falan geliyor fakat, dts ve dolby sesleri çözemiyor. Bu sorun neyden kaynaklanabilir bilmiyorum, bilgili olan arkadaşların yardımı bekliyorum. Codeclerle herhangi bi alakası olabilir mi? Dts ses almak için ne yapmam lazım?
Bir de bu sistemin aynısından alan arkadaşımda, ses kalitesi ve ses yüksekliği müthiş derecede arttı. Yani benim %50 da dinlediğim şeyi %20 de aynı ses yüksekliğiyle dinliyor. Bende bu da olmadı.
T
13 yıl
CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 PCI SES KARTI YEni Ses Kartı
Sevgili arkadaşlar bugün şu ses kartını satın aldım.
http://www.vatanbilgisayar.com/creative-live_7.1_value-sb-audigy-value-7.1-pci-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=20253

benim elimde olan onboard bir ses kartı var. Oda şu anakartla birlikte gelen

http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=44

sizce daha kaliteli ve yükses ses alır mıyım? Yoksa boşa mı para verdim sevgili arkadaşlar. Ses konusunda pek bilgili değilim , Bilgili ve ilgili olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Şimdiden Teşekkür ederim.
T
13 yıl
Laptop Wireless Problemi.
Sevgili arkadaşlar, yeni bir laptop aldımda, 2 tane evim var birbirlerinden 20 metrelik uzaklıkları var. Laptomunun modemin kurulduğu evden de çekmesini istiyorum, şöyle laptopa bağlanabilecek uzaktaki wireless ağıma ulaşabileceğim herhangi bir cihaz var mı arkadaşlarım ?

Yani laptopa bir cihaz takacağım, wireless çekme seviyesi ya da her ne zımbırtıysa o artacak uzaktaki wireless ağıma bağlanıp ordaki interneti kullanacağım.
T
13 yıl
Amd anakart Nvdia Ekran kartı Sorunu.
arkadaşlar geçen gün bir arkadaşla konustum amd anakarta nvdia ekran kartı takılırsa performansta aşırı düşüş olacağını söylüyor. MEcburi şekilde intel takmamız gerekiyormuş... Bu konu doğru mu yoksa o kişide yanlış mı biliyor ben amd çipsetli anakart ve amd işlemcinin yanına nvdia çakmak istiyorum. Nvdia ekran kartında olan özellikler ve sürücülerin kolay bulunabilirliği atide yok çünkü.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.