K

Yüzbaşı
15 Ocak 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
48 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
4 yıl
Şerit takip asistanlı araçlar, şeridi ortalayıp giden araçlar
Arkadaşlar, ara ara ikinci el araçlara bakıyorum. Sitelerde de araçların özellikleri düzgün işaretlenmiyor. Özetle,

2. el ve uygun fiyatlı şerit takip asistanı olan araçlar hangileridir. Otomatik dizel sedan olması tercih edilir ama duruma göre benzin ve HB de olabilir.

Ayrıca bazı araçlar araç şeritten çıktıktan sonra geri toparlarken bazı araçlarda(golf 7 sanırım) aracı sürekli şeridin ortasında tutabiliyor. Aracı bu şekilde sürekli şerit ortasında tutan başka hangi marka/modeller var ve hangi yıldan itibaren bu özelliği destekliyor.

Uzun yolda bu özelliği olan hangi araçları tavsiye edersiniz.
K
4 yıl
Uydu sorunu - ÇÖZÜLDÜ
4 ay kadar önce Samsung 50ru7400 TV aldım. montaj yapıldı herşey/bütün kanallar çalışıyordu. 2 hafta önce TRT serileri(trt 4k hd kanallar hatta sd kanallarda yok) çekmemeye başladı. Şimdi ara ara diğer kanallar kesiliyor sonra geri geliyor, trtler hala yok, fox tv 5-6 dk da bir tıkanıyor sonra tekrar geri geliyor.

Apartmanda diğer komşularda sorun yok, hatta evde diğer SD digiturk uydu da da sorun yok. Eğer antende veya multiswitch de sorun olsa diğer komşularında görememesi lazım.

Uydu kablosu süpürgeliklere sabitlenmiş durumda ve hiçbiri ayak altı falan değil, takılma kopma vs durumu yok.

Sorun neden olabilir?

10 Gün sonra edit:
Şubat ayı başından beri TRT kanalları başta olmak üzere birçok kanalın gösterilmemesi sorunu yaşıyordum. Bulunduğum yerde kimse yardım etmeyince (para ile çağırdığım servisler dahil gelmiyor iş çokmuş?) kendim araştırmaya başladım. Önce 10metre daha kablo ve 2 erkek ucu birbirine bağlayan dişi uçlardan aldım. Televizyonu diğer uydu çıkışlarına bağladığımda sorunsuz çalıştığını gördüm. Hatta bendeki 20 metrelik sabitlenmiş kabloya 10 metre daha uzatma taktım ve yine sorunsuz çalıştı. Sorunun duvardaki fiş ile multiswitch arasında olduğunu anladım. Multiswitch in yanına gittim ama 10 daire+ dükkan için 32 kablo var ve tek tek çıkarma çok zor olacak, komşulara da ayıp. Benim evdeki çalışan hattın hangisi olduğunu tespit ettim. Bunun için evden hattı söktüm ve tekrar taktım, değişen LED den belli oldu. onun bağlı olduğu bir grupta toplam 6 hat vardı. Muhtemelen ben ve karşı komşum. Biri denendi geriye 5 kaldı. 3. denemede daha sökmeden ilgili LED daha yandı. TRT nin çalıştığı bilgisi geldi.

Kablonun multiswitch ile bağlandığı yerde muhtemelen kısa devre vardı ve bitti. Sebebini bilmiyorum ama sorun çözülmüş oldu. 1 ay servisi eve getirmek için uğraştım, sonuçta servis para kazanamadı, ben tecrübe kazanmış oldum. Sorun bazen çok basit olabiliyor, eğer biraz bilginiz varsa servis çağırmadan denemeler yapmak faydalı oluyor ama çatı gibi tehlikeli yerlere çıkarken birkaç defa düşünmek lazım.
K
6 yıl
Yetkili satıcı vs yetkisiz satıcı (kombi)
Arkadaşlar küçük bir ildeyim ve doğalgaz yeni geldi. İyi bir kombi alayım diyorum ama önce marka da karar vereceğim, büyük ihtimal buderus veya bosch olacak.

Buderus un web sitesine girdim ve ilimdeki yetkili satıcıyı öğrendim. Gittim 062 nin fiyatını sordum. 3.600 gibi bir fiyat çekti. Gittigidiyorda aynı kombi 3.059 TL. ücretsiz kargo.

aradaki fark 100-150 tl olsa tamam derim ama 540 TL fark var, az değil. Aynı kombiyi getiren, tesisatı da yapan satıcılar da var.

1- Yetkili satıcı en iyi fiyatı vermesi gerekmez mi?

2- Bir kombi yi yetkili satıcı dan veya yetkisiz satıcıdan almak arasında ne fark oluyor?
K
7 yıl
Bu bilgilere göre en fazla ne kadar hız alabilirim
Arkadaşlar ttnet 24 aylık kotam bitiyor, son 27 gün. Bu süre boyunca hızım 8Mbps yi hiç geçmedi diye hatırlıyorum. Modem ile sorgulama yapınca aşağıdaki gibi bilgiler geldi.

Benim ttnet paketim 16Mbps ye kadar diye geçiyordu, eğer bu rakamlar ile hiç 16Mbps alamayacaksam 8Mbps lik bir paket alacağım. Ne tavsiye edersiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >
K
11 yıl
2010 Symbol dizel yakıt tüketimi normal mi?
Özeti :
şehir dışında 100KM de 5,67 litre dizel yaktım, bu araç için normal mi?


Detaylı hali:
Uzun yola çıkmadan önce yakıt fulledim(lastik basınçlarını ayarladım) sonra 310KM otoban (ortalama hız 100) + 60 KM duble yol(ortalama hız 70) yaptım.
2 kişi + bebek + ~70 Kg bagaj yükü vardı.
Yer kuru, hava güneşli, yolculuk saati 06:00 11:00 arası(molalar var)
Klima sürekli (1 konumunda) açık(sanırım bu önemli)
Araç 2010 renault symbol 1.5 dizel 65 beygir

Yolculuk bittikten sonra tekrar fulledim ve 90 TL yakıt aldı(yaklaşık 21 litre)
Bu durumda aracın 100KM de tüketimi yaklaşık 5,67 çıkıyor ki o da günü fiyatlarıyla KM başına 0,24 TL ye geliyor

renaultun sitesinde verilere baktığımda şehir dışı kullanımda 100KM için 4 litre tüketim yazmış. Gerçi bu rakamları tutturmak çok kolay değil deniliyor ama başka arkadaşların yorumlarına bakınca uzun yol için 5,67 fazla görünüyor.

Bu normal midir? fabrika verileri zor olduğuna bu şartlarda normali kaç olmalıydı?
K
11 yıl
Yetkili servis kayıtları öğrenme ve tam kontrol
Mart ayı başında 2010 model 80bin KM de renault symbol 1.5 dizel 65 beygir bir araç aldım. aracın trigerini değiştirme zamanı gelmiştir diye servisi arayıp plakayı verdiğimde 74bin de değiştiğini öğrendim.

1. Soru : Bu aracın eski bütün kayıtlarını çıktı olarak alabilir miyim. Servise gitsem böyle bir çıktı verirler mi?

2. Soru : Servise gidip tak kontrol/checkup yaptırıp fiyat alma durumum var mıdır? Hiçbirşeyi yaptırmasam bu checkup a ne kadar para istenir?

Her ne kadar aracı alan kişiden bilgi alsam da bu kayıtları görmek isterim.
K
11 yıl
7-8 inç klavyeli, HDMI\u0027li tablet tavsiyesi
Tablet ile çok işim olmuyor ama ufak bir siteye bakmak için veya yanımda taşımak için laptop fazla büyük gelmeye başladı. 10 inç tabletlerde büyük görünüyor.

Bu sebeple 7 veya 8 inç tablet arıyorum.

Aradığım özellikler
1 GB RAM (512 artık yetmez)
HDMI çıkışı (evde TV ye bağlayıp internete oradan devam edebilmeliyim.
USB host (çoğunda vardır)
Klavyeli Kılıf (ayrıca satın almak sorun oluyor, bazı klavyeler aşırı büyük oluyor, ön kamerayı kapatabiliyor)
HDMI kablo içinden çıksın, sonradan 10 TL vermek zoruma gider :)
USB OTG kablosu olsun, hatta bazı cihazlarda USB HOST soketi bulunuyor onlar daha güzel.
Türkiyede muhatabım olsun, yurt dışından alıp garantide sorun yaşamayım.
Ev ucuz olsun, mümkünse çok ucuz.
Mümkünse elden alabileceğim biryer olsun, internetten alırken geç kalabiliyorum, ayrıca elden alırken açık ürün varsa daha iyi kontrol edebiliyorum.

Codegen QBIX V87B 189 TL fiyatıyla fena durmuyor. Ama sitesinde net bilgi bulamadım.

Bu ürün için tavsiyeleriniz nelerdir, başka hangi ürünler alternatif olabilir?
K
11 yıl
Araç kullanırken sırtım çok terliyor, koltuk kılıfı ?
Merhabalar,

Belki çoğunuzun başına geliyordur. Araç kullanırken sırtım ve belim aşırı derecede terliyor(bel fıtığımın olması bunda büyük etken), yaz yaklaştı ve uzun yolculuklar göründü. Klima çalıştırsamda arabayı soğutuyor ama koltuk ile sırtıma etki etmiyor.

Eskiden araçlar için için büyük boncuklardan kılıflar olurdu,

Birde bir yerde görmüştüm koltuğa takılan ve çakmaktan enerji alarak soğutmayı sağlayan sistemler varhttp://www.hepsiburada.com/liste/waeco-magic-cool-sogutma-minderi/productDetails.aspx?productId=otbtwaecomcs10&categoryId=266112 (ama çok pahalı).

Diğer taraftan bel fıtığım var ve birçok forumda bunları tavsiye etmediklerini söylüyorlar.

Siz ne tavsiye edersiniz, çok pahalı olmayan ama yaz sıcağında 5-6 saat yolculuklarda terlememizi engelleyen ürünler neler olabilir.
K
11 yıl
Bu soket nedir (resimli) renault symbol 2010
Arkadaşlar,

2010 renault symbol auth. dizel aracın arka sağ farının orada bu boş soketi buldum. Albüm olarak resimleri ekledim(umarım görünüyordur). Bu soket nedir? Aklıma gelenler; park sensörü için hazırlık veya ses için olabilir.

Park sensörü için hazırlığa gerek yok, zaten geri vites lambasından enerji alabilir. Ses sistemi içinde kablolar ince gibi. Sadece sağ tarafta var, sol tarafta yok yada ben bulamadım.

Bu kablolar nedir?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
K
11 yıl
Navigasyon cihazlarına program yüklemek
Navigasyon cihazlarına windows mobile e uygun programlar yüklenebiliyor mu?

Uç nokta örnek olarak; navigasyon cihazının tarayıcısını kullanarak bluetooth ile cep telefonun internetine bağlanıp internette gezebilir miyiz?

windows mobile için oyun bulup yükleyip oynayabilir miyiz?

Yoksa sadece kendi içindeki programları çalıştırmakta ve yeni program yüklenmesine izin vermemektedir mi?

Benim düşüncem, aracıma bluetooth bağlantılı OBD2 cihazı bağlamak ve verilerini navigasyon cihazına yükleyeceğim ek bir program ile araç bilgilerini tavigasyon ekranından görebilmektir. Bunun için navigasyon cihazının bluetoothlu modellerine bakacağım. Ama eğer program yükleyemiyorsak bluetooth lu modellere hiç girmeyeceğim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.