C

Teğmen
04 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
3 yıl
Amazon.com.tr de yaşağıdım mağduriyet ve tecrübe
Özet : +44'lü bir numara sizi ararsa hayır demeyin.


Okuyacaklar için : sayılsalcıyım arkadaşlar şimdiden özür dilerim

İş arkadaşım(yaş 47) Teknosa'dan TV beğenmiş. Tv 49", daha büyüğü var mıdır diye bana sordu bende Amazon da 55" olanını gösterdim, fiyatının daha ucuz olduğunu görünce, nasıl site güvenilir mi? dedi.
Şuan Türkiye'nin ve dünyanın en güvenilir sitesi olduğunu daha önce çok alışveriş yaptığımı (.com . de dahil) Prime üyesi olduğumu ve hiçbir sorun yaşamadığını söyledim. Buna istinaden kendisi "burdan alalım o zaman" dedi.
İş arkadaşım dediğin bizim forkliftçi Hüseyin abi, daha önce internetten hiç alışveriş yapmamış. Adamın ilk tecrübesi.

Olaylar şimdi başlıyor.

İş yerinde benim kullandığım bir pc var bunu benim dışında iki-üç kişi daha nadir de olsa kullanıyor. Daha önce o pc'den amazona çok kez giriş yaptım, alışveriş yapmışlığım da var.
Geçmişi silmekle uğraşmamak için sürekli gizli sekme takılırım.
Tv'nin fiyatı 6700 TL , 40 liraya duvara asma aparatı alacağım. Bizim abinin de kartta limit yok, o da esnaf arkadaşından ticari kart almış. Teslimat adı iş arkadaşımın, hesap adı benim , ödeme esnaf arkadaşının. 3 farklı isim var.
Ödemeyi yaptım, onaylandı, aradan 2 dakika geçti +44'lü bir numara. Aklıma phising yediğim geldi direkt, içimden de dedim aha dolandırıldık. Daha önce ki alışverişlerim de hiç aranamamıştım, Açtım telefonu az önce siz amazondan sipariş verdiniz mi? dedi.

Adamın aksan berbat, tam dolandırıcı aksanı ve özbekti sanırım. Ben hemen hayır dedim ve sizin amazondan aradığınızı düşünmüyorum dedim , özbekte hmm demek öyle peki dedi ve kapadı.
Benim yanlışım burada oldu zaten evet desem hiçbir sorun olmayacaktı buna eminim. Sorun tamamen hayır dememin geri dönüşü olmaması.

Peşine benim hesap kitlendi. Dakika geçmedi hemen aradım Amazon Tr'yi anlattım durumu, normal karşıladı daha önce de yaşadık, sizi bir gün içerisinde hesap uzmanı arkadaşlar arayacak dedi kapadı.
Neyse bana sonrasında sıfırlama maili geldi hesaba giriş yaptım fakat siparişler ortada yok. Beni arayan da yok. Bu olaylar cuma günü yaşandı. Ertesi gün oldu duvara asma aparatı kargoya verilmiş maili geldi, 37 TL de ücretlendirilmiş.
Sonrasında bir mail daha hesabınıza birinin erişmiş olduğunu ve tüm değişiklikleri geri aldıklarını içeren bir mail.
Tekrar Amazon Tr'yi aradım durumu anlattım, benim siparişler ortada olmadığı için hiçbir şey göremiyorlar. Kargo verildi diyorum maili onlarda görüyor ama net bir şey söylemiyorlar sadece beklemeniz gerekiyor dediler. Tahmini 2 saat konuştum ama hiçbir şekilde yardımcı olamadılar.
Pazar günü dayanamadım Twitter'dan @amazonhelp e yazdım olayları ing. olarak. sonra Türkçe de hizmet veriyoruz dediler onlara da anlattım durumu sonra anlattıklarımı okuyan kişi aradı beni.
onunla da bir saat konuştum kendisini yetkili olarak tanımladı, benim söylediklerime %100 inanamıyor çünkü yapılan aramaları vs göremiyor sistemde tek gördüğü bana gönderilen mailler.
Sistemin hâlâ bana güvensiz kişisin muamelesi yaptığını düşündüm. sosyal medya temsilcisi üstlerine ileteceğini beni kesinlikle arayacaklarını söyledi. başka türlü yardımcı olamayacaklarını söyledi.
Bende bu sabah Hüseyin abiyle tekrar siparişi verdim, onaylandı. Cumartesi gelecekmiş Öğlen olacak ne arayan var ne soran hiçbir şey olmamış gibi.

Bu ay 12-13 Ekim indirimlerinde aldıklarımı ve prime üyeliğimi iptal ettim. Mantıklı açıklama yapana kadar alışveriş yapmayacağım.


Kişisel düşüncelerimi yazmak istiyorum.

Hayır dememin geri dönüşü olmaması .
Özbek vatandaşın egolu olması, demek inanmıyorsun bana ha, hesabını kapatayım da gör diye telefonu kapatışı.
Daha sonra bilgilendirdiğin halde siparişlerimin iptali ve hesap uzmanı arkadaşların beni hiç aramaması.
Müşteri temsilcilerinin hiçbir yetkisi olmadığı. Bana hiçbir konuda net bilgi veremediler. Kargoya verilmiş diyorum olabilir de olmayabilir de diyor.
Güvenlik sistemleri tamemen bir kişinin ağzına bakıyor oluşu. Yapay zeka işini düzgün yapmış ama özbek yapamamış.
Çalıntı 40bin limitli kart bulsam deepweb'te satmak varken eve 55" Tv mi alırım, Teslimat adresi aynı il ilçe mesela ben özbeğin yerinde olsam onay verirdim.
Özbek işini yapmış diyenleri görüyorum bence de adam işini yaptı ama sonra geri dönüşü olmadı sorun bu.


Oysa Tv'nin bugün günü elime ulaşması gerekiyordu :))
C
3 yıl
2021 Asgari ücret tahmini
Merhaba, bilindiği üzere 2020 yılı için belirlenen tutar 2324 TL (389$) ve o tarihte dolar 6 TL idi.
Tahminlerinizi " Agi dahil ve bekar işçi" için göz önüne alarak oylarsanız sevinirim.

Not : Bende bir işçi olarak merakla bekliyorum ve çevremde ki arkadaşlarıma uçuk bir rakam gelse de tahminim 3012 TL (369 $).
Not1: Asgari ücret artınca alım gücünün artacağını değil de borçlarımızın enflasyon karşısında eriyeceğini sananlardanım.
C
4 yıl
Sosyal yaşamı destekleme kredisi
0,55 oranından faydalanıp, beyaz eşya alımı yapan var mı?
C
4 yıl
3300x için sistem önerisi
Anakart 450 Tomahawk max
İşlemci r3 3300x
Ram ddr4 8x2 3600mhz neoforza
1tb ssd M2
İleriye dönük kasa ve PSU için öneriniz ne olur?
Ekran kartına çok fazla bütçe ayırmak istemiyorum en fazla rx570, daha altı için ne önerirsiniz, CS go oynarım en fazla. Kasa ve psu ya daha fazla bütçe ayırmak istiyorum. Birde soğutucu ihtiyacım olur mu?
C
5 yıl
Emeklilik yaşı hakkında
Merhaba arkadaşlar.
Yaş otuza geldi çattı, emeklilik yaşı şimdiden canımı sıkıyor. Daha iş hayatındaki üçüncü yılım. Kalifiye personel olarak çalışıyorum. Altmış yaşıma kadar özel sektörde çalışacağım düşüncesi beni endişelendiriyor. Beyaz ve mavi yaka çalışan arkadaşlar sizin düşünceleriniz nelerdir?
Fikrime gelirsek 45 yaşında emekli olup çalışmaya devam etmek.
C
6 yıl
Dell garanti rezaleti-2()
18 ocak'ta hb'aldigim dell gaming 7577 2 tane parlak olu piksel oldugu icin 30 ocakta 14gunluk iade hakkimi kullanmak icin iade etmek istedim. Hepsiburada doa raporu olmadan iade alamayacagini soyledi. Bende servisi arayip 10 gun once aldigim cihazda 2 olu piksel oldugunu ve doa raporu istedigimi hepsiburadaya iade etmek istedigimi soyledim. Cihaz 1 hafta icinde lcd paneli degismis olarak bana geldi. 5 alti olu piksel varsa rapor vermiyorlarmis ve musteri memnuniyeti adina panel degismisler. (Dell olu piksel yonergesi google aramasi yaparsaniz boyle olmadigini acikca gorebilirsiniz. Garanti kapsamina giriyor.) Tabi bana degisimden once bilgi vermediler. Daha sonra cihazi tekrar gonderdim bana bilgi verilmeden degisim yaptiginiz icin diye aldigim cevap yine 5 olu piksel altina doa raporu veremiyoruz oldu. 5 farkli mail adresinden mail attim. Twitterdan @dellcare ve @dellturkiye ile iletisime gectim. Dell care hakli oldugumu ve bilgi verilmeden degisim yaptiklarinin major bir hata oldugunu soyledi. Dell turkiye sadece kocsisteme yonlendirmekle ve yine attigim farkli maillere gelen cevapla ayni sekilde 5 alti olu piksel diyip durdular.
Hepsiburadaya vardiyali calistigimi ve ilgilenemedigimi soyledim onlarda tamam ilgileniriz diyip sonra ilgilenemiyoruz diyerek geri gonderdiler. Cihazi 1 hafta kullandim cs go oynarken batarya problemini farkettim. Sarj yetersiz geliyordu. Sonra tekrar gonderdim. Bu sorun icin donus yaptilar adaptoru yukseltip gonderecegiz diye bende kabul etmedim baska yapilacak birsey olmadigini kocsistem musteri memnuniyeti adina :) bu sekilde yardimci olabileceklerini soyledi. Cihazi sadece 1 hafta kullanabildim. 5 taksitle almistim bu ay son taksidi odeyecegim. Emegi gecenlere tesekkurler.Cihaz geri geliyor. Dell, kocsistem ve hepsiburada pismanliktir. Bu sirketlerin adini karalamak icin degil, tuketiciyi bilgilendirmek icin bu konu acilmistir.
C
6 yıl
Amazondan aldigim win10
Merhaba amazondan 4 euro ya windows 10 keyi aldim. Kod mail ile mi bana iletilecek?
C
7 yıl
30 yıllık ameliyat hemşiresi maaşı ne kadardır
Devlet hastanesi ameliyat bölümünde 30 yıldır calisan bayan hemşire maaşı nedir + 2 yillik üniversite mezunu.
C
7 yıl
Alınık gümüş hesap
merhaba gümüş hesap arıyorum satmak isteyen olursa istediği ücret ile pm atsın
hayırlı forumlar
C
7 yıl
1,5k bayan saat önerisi
Merhaba, seiko kalitesinde zarif marka önerisine ihtiyacım var
İyi forumlar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.