A

Yüzbaşı
10 Ocak 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
203 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
A
geçen yıl
Sony Turkiye, Televizyon ve Ses sistemleri bolumlerini kapatarak kuculme karari aldi.
Habertürk'e verilen sözlü bilgide, "Televizyon ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir" denildi.

Kaynak 1 :
https://www.haberturk.com/sony-den-turkiye-aciklamasi-3560893-teknoloji

Kaynak 2 :
https://www.dunya.com/sektorler/teknoloji/son-dakika-sony-turkiyede-kuculuyor-haberi-684313
A
17 yıl
TOSHIBA U300/U305 ALDIM, İNCELEDİM, FOTOĞRAFLADIM
Uzun zamandır araştırdığım ve mobilite kaygılarının ön planda olduğu bir tercih ile Toshiba nın yeni serisi U300/U305 laptop ımı aldım. 1 haftalık kullanım sonucu bahse konu ürünün (+) ve (-) yönlerini yazmaya ve yazıyı fotoğraflar eşliğinde süslemeye çalıştım. Umarım forum dostlarına ve bu ürün ile ilgilenen arkadaşlara bir referans olabilir.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Genel:

- Toshiba U305-S5077
- Windows Vista Home Premium (32-Bit)
- Intel 945 Chipset
- Intel Core 2 Duo T2080
- Wıreless 802.11a/b/g
- 1 gb Pc2-5300 Ddr Ram
- 8x Super Multi Dvd-Rw (LG)
- 160 Gb Toshiba Hd Sata 5400 Rpm
- Intel Gma950 Graphics Accelarator (8Mb-251Mb)
- 1.3 Mp VideoCam
- ExpressCard slot (ExpressCard/34 and Express Card/54)
- 5 in 1 Card Reader
- Microphone – Headphone Out
- 1394 Firewire
- 6 Cell 5400mAH Li-Ion Pil
- 13.3” TruBrite 1280*800 TFT
- 1.9 kg ( 6 Cell pil ile birlikte)
- 3* Usb port


Dizayn / İşçilik Ve Önsöz:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Toshiba nın malum tasarımlarının devamı niteliğinde. Ancak güncel trendlerden de etkilenmiş durumda. Örnek vermek gerekirse iç bükey ekran kapağı (üst kapak) tamamıyla 2007 trendinden Toshiba tasarım ekibinin etkilendiği / esinlendiğini göstermekte.

Ürünün tasarımı gayet hoş, herşey olması gerektiği gibi. “Ya keşke şurası da şöyle olsaydı” türünden yaklaştığım bir noktası olmadı. Ancak tabii ki bu durum tamamıyla subjektif.

Ürünün parça ve plastik kalitesi çıta üzeri tabir edebileceğimiz üst sınıf segmentte yer alıyor. Toshiba U300/U305 serisinde kaliteden taviz vermemiş. Zaten bu ürün gamında hitap ettikleri müşteri kitlesi belirli bir seviye üstü ve stabilite ile kalite konusunda taviz vermeyen potansiyel alıcılar. (bkz: Sony Vaio Sz serisi / Dell Xps M1330 serisi)

Toshiba, Notebook parça tercihlerinde geleneksel oem üreticilerden vazgeçmiyor. Mesela inceleme konusu üründe yine Lg 8x Super Multi Dvd-Rw ye rastlıyoruz.

Ama yine de 4200 Rpm Hd eleştirilerinden bıkmış olmalı ki, pil den taviz vererek bu ürüne 5400 Rpm Hd yerleştirmeyi uygun görmüşler.

Bu bölümün sonuç cümlelerini ise şöyle sıralayabiliriz;
Kesinlikle kaliteli parça ve genel görünüm. Elinize aldığınızda ve dokunduğunuzda “ Evet, gerçekten bu meretin plastiği kaliteli” dedirten bir yapıya sahip.
Hafif ve üzerinde uğraşılmış hissi veren dizayn.
İyi de bu aletin işçiliği kusursuz mu?

Tabiki hayır. Aşağıda yer alan 2 fotoğrafta görüleceği üzere 1 i ciddi (kişisel görüşüm), diğeri önemsiz 2 işçilik hatasına rastladım. İlki (ciddi olan) klavye de harflerin (buton ların) alt çizgilerinin aynı doğrultuda olmaması. Ki bu durum çoğu kullanıcının umurunda olmasa da ben bu durumdan hoşnut olmadım. Diğeri ise klavyeyi çevreleyen gri plastiğin, dış kaplama olan Onyx Mavi Yarı Saydam Plastik ile birleştiği noktada (aslında içeride kalıp görünmemesi gereken) görünmekte olan plastik birleşim nokta çıkıntısı.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Ekran:

Güncel rakiplerinin etkisinde Glossy-Parlak ekran tercih edilmiş. Ekran da ölü Piksel yok. (Ölü Piksel olsa idi garanti durumu hakkında en ufak bir bilgi bulunmamakta, ya da ben bulamadım)

Ekran, brightness seviyesi iyi / iyi üstü seviyesinde. Contrast yeterli. Büyük ihtimalle P-Mva panel kullanılmış. (Bunu da kesin olarak söyleyemiyorum. Zira bu konuda da herhangibir doküman bulunmamakta)

< Resime gitmek için tıklayın >

Söylenebilecek tek kötü durum. (ki oldukça rahatsız edici) fotoğraf ta da görüleceği üzere parlak ve yansıyan lcd.



Klavye ve Touchpad:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sorunsuz, tıkır tıkır sesler yok. Sallanan herhangibir parça yok. Bendeki üründe FingerPrint sensor bulunmamakta (malum, fiyat). Olmadığı için yorum yapamıyorum. Touchpad in sağ kısmında ve alt kısmında ekstra sensörler ile sayfa scrool özelliği otm olarak size yardımcı oluyor. Bu açıkcası benim çok hoşuma gitti. Gayet kullanışlı.

Hoparlörler;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bas namına hiçbirşey yok. Dinlediğiniz herşey tiz lerden ibaret. Ama çok mu kötü? Hayır. Zaten 13.3” lük bir notebook dan ne bekliyorsunuz ki? Bence normal. (Ya da normal olmasını umuyorum. Sonuçta o kadar para bayıldık di mi yani? )

Isı ve Gürültü:

İşte bu ürünle ilgili söyleyebileceğim en ciddi eleştiri: ISI. Maalesef ısınıyor. Evet evet (Bilinçli olarak 2 kere yazılmıştır) Ciddi olarak ısınıyor. Isıyı toucpad den, sol tarafta yer alan exhaust fanın soğutucuları olan bakır panellere kadar hissediyorsunuz.

Örnek vermek gerekirse yatakta yarı uzanmış olarak 40-45 dk kullandıktan sonra dizimin üstünden kaldırdığımda dizimin (Ya da bacağımın) terlemiş olduğu gördüm.

Tahmini olarak ısının 50-60 derece kadar olduğunu söyleyebilirim. Zaten kullanım klavuzunda ve adaptörün üzerinde bu durum açık olarak belirtiliyor.

Çok mu kötü? Hayır. Acer kullanmış biri olarak facia boyutlardaki ısının ne olduğunu biliyorum. Çok da kötü değil demek istiyorum (ya da bu kadar para bayılan ben, bunu kabullenmeye çalışıyorum)

Gürültü ise tam tersi. Yok. Yanlış okumadınız YOK. Yok tan kastım çok az değil hakikaten yok. Sıfıra yakın gibi bişey. Kelimelere dökemiyorum ama hakikaten, valla billa  yok.

İlk başlarda acaba fan mı çalışmıyor diyerek kontrol ettiklerimde tek hissettiğim dışarı üflenen ılık hava idi. Yani fan çalışıyor ama gürültü yok. İleri de ne olur Allah bilir.

Cd / Dvd okurken aynı durum sözkonusu. Cd nin dönme sesini dahi duymuyorsuz. (Valla sağır değilim  )

Pil:

Yorumsuz olarak yazıyorum.

Normal kullanımda 3 saat 14 Dakika (word, xls, powerpoint, karıştırma kurcalama)
Wireless web surf, download vs 1 saat 12 dk.
Dvd film izleme, 1 saat 42 dk.
Pilin şarj süresi yaklaşık olarak 2 saat (buna fazla dikkat etmedim yaklaşık olarak yazıyorum)

Webcam:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Açıkcası çok da kullandığım bir enstrüman olmadığı için olsa da olur olmasa da olur gözüyle baktığım için fazla uğraşmadım. Ama hem fotoğraf hem de video çekebiliyor. 1.3 Mp çekim kalitesi ile ortalama bir cep telefonu kamerası kalitesinde. Hem video hem de fotoğraf çekerken çözünürlüğü manuel olarak 320*240 dan 1280*1240 a kadar ayarlayabiliyorsunuz. Ancak video yu 1280*1240 yaptığımda (monitör desteklemediği halde) alet bayaa bir çırpındı ben de vazgeçtim.



Sonuç Cümleleri / + lar / -ler

Dürüst olmak gerekirse gayet memnunum. Tam istediğim gibi. Küçük, kaliteli, hafif, hızlı, sessiz. Daha ne olsun. (ısı konusunu okuyup da almaktan vazgeçecek düzeyde şüpheye düşen arkadaşlara ise Hayır diyorum. Kesinlikle alın. Ve bunda ciddiyim. Öyle çok da gözünüzde büyütecek kadar ciddi değil.

Artı lar:

- Kesinlikle kaliteli malzeme ve işçilik
- Hafif ve İnce
- 13.3” bir laptop ta 3 usb port
- İnanılmaz sessiz
- 5400 rpm Harddisk. Toshiba portable serilerde hep 4200 Rpm tercih ederdi.
- Webcam

Eksi ler:

- Isı
- Parlak ekran
- Kapakta “gocaman” bir TOSHIBA yazısı
- Fiyat

Syg. & Svg.

Not: Fotoğraflar Lumix Leica Fz-5 İle Çekildi.


[Edit]: Resimleri Düzenledim.
A
18 yıl
5+1 den 5+1 çıkışı alamamak???
Logitech z-5500 ümden mp3 (winamp) dinlerken sadece 2+1 ses çıkışı alabiliyorum? Bunun nedeni ne olabilir?
A
18 yıl
VIEWSONIC VX2025 ALDIM, İNCELEDİM, YAZDIM, FOTOĞRAFLADIM.
Uzun araştırmalarım sonucu ve mevcut 17" Sony Hs74ps Lcd (Tn panel) nin bana yetmediği kanaati ile bugün (17/05/06) itibari ile Viewsonic Vx2025wm aldım. Aşağıda yeralan cümle ve incelemelerin alacak arkadaşları referans olması dileklerim ile;

Öncelikle kendimden bahsedeyim:
30 yaşında ve özel bir bankada bireysel portföy yetkilisi olarak görev yapıyorum.
Hardware e olan ilgim tamamıyla maaşımı bu tür parçalara harcamama neden oluyor.
Bilinçli bir kullanıcıyım. Araştırmadan ve rakipleri incelemeden kesinlikle bir şey almam.
Profesyonel bir fps oyuncusuyum. '99-'01 yılları arasında cs oynadım. Şehrimin (Ankara) en iyi klanında yer aldım.
4 sitenin yöneticiliğini ve editörlüğünü yapıyorum. (Bunlardan biri hardware sitesi)

Gelelim Monitöre;

Monitörü Ankara Eternal Bilgisayar'dan 599USD+KDV ye aldım. Peşin aldığım için %5 indirim yaptılar. Bankacı olduğum ve dövizin yükseleceğini bildiğim için döviz kuru artışa geçmeden aldım.

Malzeme Kalitesi

Monitör oldukça kaliteli plastikten imal edilmiş. Ancak ayağı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ayağın plastik kalitesine açıkcası 10 üzerinden 3 veriyorum. ama monitörün plastik kalitesine 10/10.
5 adet düğme ile ayarlar yapılıyor. Düğmeler krom kaplama ve sertler. Tıkladığınızda "tık" sesi ile bastığınız anlıyorsunuz. 5 düğmenin dizilişini ilk başlarda yadırgadım çünkü "1" ve "2" tuşlarını yani mantıksal olarak "evet" ve "hayır" tuşları yanyana değil. Evet tuşu sol başta iken hayır tuşu sğadan ikinci.

Sağ başta on/off tuşu var. Açık iken malum renk olan fosforlu yeşil, stand-by da iken yine malum renk olan turuncu yanıyor.

Plastik malzemenin işçiliği oldukça iyi ama çok iyi diyemiyorum. Zira karşılaştırmak amaçlı olarak aşağıda fotoğrafı yer alan Sony lcd min işçiliği gerçekten kusursuz. O nedenle işçiliğe 9/10.

Performans

Gelelim en önemli konuya.

Öncelikli olarak 1 yıl boyunca lcd kullandığım için karşılaştırma yapmam daha sağlıklı olacaktır.

Mevcut lcd Sony 17" Hs74ps Tn panel 16 ms w-b-w, yeni monitörüm ise Viewsonic Vx2025wm Mva panel 16 ms w-b-w.
Sony nin ekranı glare olduğu için yansımadan oldukça muzdariptim bu monitörde ise kesinlikle böyle birşey sözkonusu değil.
Sony nin yan görüş ve dikey görüş açıları dar iken bu monitördeki görüş açısı nerdeyse bir crt düzeyinde (oldukça etkilendim)

Renk kalitesi olarak eski ekranımın beni yanılttığını söyleyebilirim. Yeni monitörüm (belki de psikolojik olarak yeni olduğu için etkilenmişimdir) ren kalitesi çok ama çok daha iyi gibi.

Oyun performansı:

Eski monitörümde de yeni monitörümde de herhangibir "ghosting" e rastlamadım.
Denediğim oyunlar:
Css
Chaos Theory
Gun
HL2
Fear
Doom III

Performans olarak tabiki MVA panel e sahip Vx2025wm diyorum. Zira SİYAHLAR gerçek SİYAH. Renkler inanılmaz.
Hele wide screen olunca tadına doyum olmuyor. Monitörü almadan önce oyun oynanırken çekilmiş resimler e bakıp gıpta etmiştim.
Oynarken anladımki artık başka bir monitör (widescreen için konuşuyorum) kullanamam. Kesinlikle tecrübe edilmesi gereken bir deneyim gözüyle bakıyorum.

Web Surfing

Açıkcası çok da bir fark görmedim sadece alan genişliği nedeniyle alışmam biraz zaman alacak. Onun dışında olsa da olur olmasa da.

Dvd ve Divx performansı

Tek bir cümle ile özetlemek gerekirse: YOK BÖYLE BİR ŞEY. İnanılmaz. Muhteşem. Aman Tanrım. Daha ne diyeyim. :) En ufak "karlanma", Blurlanma yok. Ha 30 cm den izlemişsiniz ha 3 metreden. not olarak 10 üzerinden 22 veriyorum. :)


Sonuç:

Verdiğim ücrete kesinlikle son kuruşuna kadar değen bir monitör. Wide screen olayına geçiş konusunu kesinlikle evet diyen tarafta yer alıyorum. Almadan önceki çekincelerim ve soru işaretleri kesinlikle dağıldılar.

Fotoğraflar:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Ps:Fotoğraflar Lumix Leica FZ-5 ile çekildi.


Zaman kısıtlı olduğu için oldukça kısa bir inceleme yazısı oldu. Boş bir vaktimde daha uzun bir inceleme daha yazacağım.
A
18 yıl
Viewsonic Vx922 ya da Vp930 nerede bulunur?
Viewsonic Vx922 ya da Vp930 Nerede bulunur? Satan var mıdır? Nedir? :)
A
18 yıl
Msi K8n Diamond \u0026 20 pinli Psu ???
Msi k8n diamond anakart almayı planlıyorum. Ancak boardun power girişi 24 pinli. Ben de ki mevcut psu ise FSP 400w ve 20 pin.

Acaba bu board u 20 pinli bir psu ile çalıştırabilir miyim? Bildiğim kadarı ile asus sli-deluxe 24 pinli olmasına rağmen 20 pinli bir psu ile çalışabilmekte.

Çalıştıramazsam herhangi bir jak ile ide power dan 4 pinli ek power kablosu yapabilir miyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
A
19 yıl
N70 ile çekilen fotoğraflar
A
19 yıl
Nokia 6681
Hepsiburada fiyatı oldukça düşürmüş.

Kulanan arkadaşların yorumları neler acaba?

Bizimle paylaşabilirler mi?
A
19 yıl
Amazon.com dan alışveriş???
Amazon.com dan comerxia türü siteler vasıtası ile Türkiye teslimatı alışveriş yapılabiliyor.

Peki bu türden Türk sitelerde var mı?
Bu konuda deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Saygı & Sevgi
A
19 yıl
Sony NW-HD3 Mp3 Player
Bu Mp3 Player ı kullanan arkadaşlar yorumlarını yazabilirler mi?
Memnunlar mı?
Tavsiye ederler mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Saygı&Sevgi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.