C

Yarbay
30 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
126 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
(Çözüldü)Turknet müşterisi olmadığım halde ICRAYA verilmek üzereyim! (KANITLARLA)
21 Aralık 11:07 Tarihli EDIT: Selamlar dostlar,

Dün telefonla görüştükten sonra LinkedIn üzerinden TurkNet CFO'su ile konustum, kendisi bu sekilde bir firma olmadıklarını kullanıcıların düşüncelerine önem verdiklerini söyledi. Bu hatanın bir an önce giderilmesi için bizzat kendisi ilgileneceğini söyledi.

Turknet yetkilisi ile telefon uzerinde gorusmelerim sonucunda belirli bir tarihte yaptigimiz gorusmeyi delil gosterip bana fatura kesemeyeceklerini soyledim. Kendileri son gorusmelerimize bakmislar ve 17 Ekim de tum faturalarin iptal edilecegi bilgisi verilmis oldugu icin faturalarimi tekrardan iptal ettiklerini belirttiler.

Buradan sevgili TurkNet'e bir kaç tavsiyem var;

Ben sizin hizmetinizi bir kere kullandım. Memnun kaldım ve bir kere daha kullanmak istedim, fakat bu sefer gecikerek performansta yetersiz kaldınız. Ben de çıkmak istediğimi söyledim. Bunu kabul etmeniz gerekiyor. Bir müşteri gitmek istiyorsa bırakın gitsin bu şekilde akılda daha iyi kalacağınıza eminim.

Müşteriyi veya bir insanı aptal yerine koymayın. Bakın telefonla konusurken de mesajla ulasmaya calisirken de sizlerden dalga gecer gibi yanitlar duymayi istemiyoruz hic birimiz. Olaya odaklanın ve olayı çözmeye çalışın. Sistem izin vermiyor gibi bahanelerin arkasına sığındığınızda biz bunu anlayabiliyoruz. Aptal değiliz.

Son olarak en önemlisi : BEN BIR INSANIM VE DERDIMI DINLEMEK SIZIN GOREVINIZ. LUTFEN MUSTERI HIZMETLERINIZI AKTIF EDIN. Telefonla arayip cozebilecegim bir durumdu, siz de bunun farkindasiniz. Sizden bin defa beni aramanizi istedim. Aradiniz ve olay cozumlendi. Bu kadar kati olmayin. Siz iletisim firmasisiniz, iletisim aglarinizi kapatamazsiniz.

Musteri hizmetleri olmayan bir firma bu tip olaylari tekrar tekrar yaşamaya MAHKUMDUR.

Turknet'te yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler..

20 Aralık 17:35 Tarihli EDIT: Turknet'ten sonunda birisiyle konustum. Kendileri iptal olmuş faturamın sistem tarafından tekrardan aktifleştirildiğini ve bu faturayı ödemem gerektiğini söylediler. Ben de 17 Ekimde gelen mesajı göstererek neden böyle bir mesaj atıldığını sordum. Artı olarak kendileri beni 10-17 ekim arasında aradıklarında benim onlara herhangi bir şekilde ücret ödemeyeceğimi, kullanmadığım bir hizmete dair fatura çıkmayacağını teyit ettiler ve sonra 17 ekim 15:10 da gelen mesajı ilettiler. Tekrar ediyorum hiç baglanmamis bir hizmetten bahsediyoruz. Fakat bugun 17:00 sularında konusmus oldugum Turknet birimi su anda orada bulunan en yetkili kisi oldugunu soyleyerek bu faturayi sistemin kapattigini fakat bunu odemem gerektigini savundu, ben de bana verilen bilgi bu yonde degil kayitlarinizi kontrol edin diye bir cevapta bulundum. Kendisi kayit tarihinde sadece 1 HAKKIM OLDUGUNU SOYLEDI ve yanlis bir TARIHI SOYLERSEM YARDIMCI OLAMAYACAKLARINI ILETTI.

TURKNET BENDEN 2 AY ONCESINDE YAPILAN TELEFON GORUSMESININ TAM TARIHINI VERMEZSEM YARDIMCI OLAMAYACAKLARINI SOYLEDI!!!! ZATEN ZOR ULASTIGIM BIR BIRIMIN BU SEKILDE BASINDAN SAVMASI NE KADAR DURUST BIR IS ILISKILERI OLDUGUNU GOSTERIYOR!!!

Özet isteyenler için: Hizmetimi bağlamaya gelmeyen Turketten defalarca iptal talebinde bulundum. İptal ettikleri halde 2 adet fatura kestiler, sonra bu faturaları iptal ettiler. Bu şekilde paçayı kurtaramazsın diyip 4 fatura daha kestiler... Ve sonuç icraya vermekle tehtid ediyorlar... Hizmetleri batsın!

Daha uzun versiyon isteyenler için: Turknet'e başvurun.


Merhabalar arkadaşlar,

Buraya yazmadan önce @TurkNetDestek ile de konuştum fakat sanırım o da tam bir Turknet'li olduğu için görmezden gelmeye devam etti.
Şimdi size en baştan anlatayım;

Ağustos 26 tarihinde göndermiş olduğum belgeler ve Turknet'e ulaştı .. ulaşmaz olaydı(Defalarca gönderilen iptal belgeleri gibi görmezden gelselerdi keşke)
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu süreden sonra yanlış hatırlamıyorsam 10 gün (Aylar geçtiği için süreyi hatırlamıyorum) boyunca interneti bağlamaya gelmediler o sırada dalga geçer gibi şöyle bir mesaj göndermeyi de ihmal etmedi sevgili Turknet
< Resime gitmek için tıklayın >

Gördüğünüz gibi bağlantı olmasa da faturalamaya başlamışlar, sağolsunlar bu istikrardan hiç vazgeçmediler aylardır bağlantı/üyelik namına bir şey yok ama faturalamaya devam..

Tabii o sırada boş durmadım ve bu kadar zamanda internet mi bağlatılır ey TurkNet'ciğim diyerekten iptal belgelerini gönderiverdim...
Bir sonraki fotoğraf ile bir önceki fotoğraf aynı gün aynı saat fakat farklı dakikalarda gelen mesajları içermektedir.

< Resime gitmek için tıklayın >

13:03 de Yukarda bahsettiğimiz gibi bir sıkıntı olduğunun sevgili Turknet farkında, ama sanırım bunu kabul etmek istemiyor kendisi ve platonik bir şekilde bana saat 13:11 de kullanıcı adı ve şifre yolluyorlar. Sağolsunlar benimle ilgilendiklerinin farkındayım ama ben o saatten sonra başka ufuklara başka fırsatlara yola çıkmıştım bile.

Bir de mahçup olduğum bir iş arkadaşımın referansı var elbette 13:40 da gelen mesaj onu gösteriyor. Tabii ki bonkor Turknet'i de unutmamak lazım 1 ay bedava internet veriyorlar, ben de gelmiş burada şikayet ediyorum. Hiç yakıştıramadım bunu kendime...

13:41 de ise Turknet merkez binasında bir şeylerin yanlış gittiğine dair bir belge ulaşıyor diye tahmin ediyorum(iptal başvurusunda bulunuyorum).. Yoksa sağ gösterip sol mu vurmaya çalışıyor bu Turknet? Hem bir şeyler yanlış diyor hem hoş geldiniz diyor hem bedava diyor hem de iptal talebi diyor? Yani şimdi ben Turknet e nasıl güvenebilirim ki? Normalde ``sorun sende değil bende`` demek isterdim Turknet kusura bakma ama kafan karışmışa benziyor...

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonrasında ben faks işlemleri için bir koşu belgleri ışık hızı ile fakslıyorum, dumanla haberleşme seçeneği de vardı fakat bu yöntemi önermiyorum kimseye.. daha doğrusu Turknet'i önermiyorum ha dumanla haberlesmişsiniz ha Turknet'le ....

< Resime gitmek için tıklayın >
Uzun bir süre ses çıkarmayınca sevgili Turknet, ben de bir şeylerin yanlış gittiğinin farkına vardım.. Her ihtimale karşı ben hislerimi bir kere daha belli edeyim diye düşündüm. Belgelerimi eksiksiz gönderdiğimi düşünuyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sevgili Turknet'in muhteşem kalitesiyle ışık hızında son teknoloji haberleşme cihazımızın da tozunu bir kere daha aldıktan sonra artık bir şeylerin değişmesini umut etmiştim.

Yani gerçekten bu kadar zorlamaya gerek var mı? Madem müşteri gitmek istiyor bırak gitsin, en azından senin hakkında kötü düşünmez.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir şeylerin yanlış gittiğini anlayınca beni telefonla arıyorlar, ben de aha şimdi yakaladım sizi umuduyla başlıyorum detayları anlatmaya. Tabi sağolsun Turknet'te yeni başladığını düşündüğüm birisi bana yardım edip bu düştüğüm Turknet bataklığında ufak bir umut ışığı oluyor ve tekrardan teknolojinin sınırlarını zorlamamı talep ediyor... Peki diyorum ve belgeleri bir daha yolluyorum...

< Resime gitmek için tıklayın >

Gelirse Ekime diyor sevgili Turknet ve şükür 3 Ekimde kendi de kabul ediyor, ve sağolsunlar iptal isteğimi işleme alıyorlar..

< Resime gitmek için tıklayın >

Vee 11 Ekimde Turknet'le aşkımız ilk meyvesini verdi. Bağlanmama ücreti ve verilmeyen hizmetin parası olarak 95.99 TL kesmeyi uygun görmüş sevgili Turknet. Tabii bunu görünce Turknet'e ulaşmaya çalıştım.. Ama nafile, nasıl ulaşabiliriz ki? Faks mı çekseydim acaba? .. Devam edelim...

< Resime gitmek için tıklayın >

Herhalde bir önceki gün kestikleri faturadan memnun kalmadılar sanıyorum. Üstüne bir fatura daha kesmeyi uygun görmüşler...

< Resime gitmek için tıklayın >

Ayın 14 ünde sağolsunlar mutlu haberi verdiler. Fakat bir sorun vardi, sistemde hala faturalar gözüküyordu

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra şansa bir daha aradılar ve hizmeti neden iptal ettiğimi sordular, o sırada tabii ki Turknet'in Avantajlarından da bahsettiler; üye olsanız da olmasanız da fatura kesme avantajı, kredi kartından izinsiz para çekme özelliği, hızlı ve sorunsuz iptal edememe, vs liste uzar gider dostlarım... Tabii ki ben de bu sefer faturaların hesabını sordum, sağolsunlar yardımcı olmama özelliklerini bir kerelik de olsun esnetebileceklerini söylediler..

< Resime gitmek için tıklayın >

1 ay sonra piyasanın hiç beklemediği anda ŞAAAK diye iki fatura kestiler donakaldım..

< Resime gitmek için tıklayın >

15 gün sonra, durmadılar üstune bir tane daha ŞAAAAK diye iki fatura daha kestiler ve ben Turknet in ciddiyetinin farkına vardım, artık korkmaya başlamıştım..

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra sevgili @TurkentDestek ile konuştum ve olanları anlattım, burdaki belgeleri kendisine ilettim. Fakat kendisi ne yaptı, tabii ki bir Turknet'linin yaptığını yaptı. Hiç bir şey. Gelen mesajdaki ciddiyetsizliği sezebiliyor musunuz? Kullanım olmadığına dair kanıt istiyorlar? İptal edilmiş bir üyelik için ???


< Resime gitmek için tıklayın >

Vee geldik en can alıcı noktaya, Arkadaşlar sevgili Turknetli olup olmamanız fark etmeksizin Turknet size istediği gibi BORÇ yazabiliyor, üstüne bir de sizi hukuk bürosuna aktarıp Yasal işlem yapmakla tehtid ediyor?.. İcralık yapacağını söylüyor....

Ben bu Turknet'ten nasıl kurtulabilirim?
C
7 yıl
Bir hayalimi gerçekleştirdim: Amerika’da Staj
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar,

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Geçtiğimiz yazın 2.5-3 aylığına Amerika'da yaptığım staj hakkında ufak bir yazı yazmak istedim. Yazımın amacı okuduğunuz üniversite ne olursa olsun hala şansımızın var olduğunu gösterebilmektir.

Yazıyı Medium sitesinin formatına göre yazdığımdan ötürü daha rahat okumanız için linki bırakıyorum: https://medium.com/@semsmustafaturgut/birhayalamerikadastaj-b1fbc8e51773

Birazcık kendimden bahsedecek olursam;

Merhabalar herkese, ben kendimi bildim bileli fiziğe ve bilime ilgi duyan, her zaman bu alanda bir şeyler yapmayı hedefleyen biriyim. Ve şuanda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 5. yılında halen 3. sınıfı okuyan bir elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim.

Üniversitede neler yapıyorum ve Umut Yıldız ile Nasıl Tanıştım?

< Resime gitmek için tıklayın >

Üniversite hayatım boyunca ne yaz tatili, ne de şubat tatili görmedim diyebilirim. Günlerim çok yoğun geçiyor, geçmek de zorunda. Ama yoğunluğumun sebebi maalesef derslerim değil. Hatta ortalamam hatırı sayılır derecede düşük. Bana göre mühendislik okumak, çoğu öğrenci gibi sınavlardan bir hafta önce ders çalışmaya başlayıp, sınavlardan sonra bölüme dair hiçbir şey yapmamak değildir. Ancak elbette ben de sınavlara 1 hafta kala çalışan tiplerdenim, ama benim boş zamanlarım kesinlikle bahsettiğim öğrenciler gibi geçmiyor. Teknoloji ve bilim haberlerini yakından takip eden birisi olarak, aldığım derslerin bana yetmeyeceğini hatta hemen bir şeyler yapmaya başlamazsam çağı yakalayamayacağımı fark ettiğimde 1. sınıfın yaz tatilindeydim. O gün bugündür hala bir şeyler öğrenmeye, kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
İki yıl önce okulumda, NASA’da çalışan bir Türk’ün telekonferans vereceğini öğrendim. O etkinliğe katılıp, kendisine soru sorarak, Umut Yıldız’la tanışmak istedim. Umut Yıldız hocamız o gün uzay misyonlarını anlatmıştı ama en sondaki soru-cevap kısmında bahsettiği konulardan en önemlisini sizlerle paylaşmak isterim:
“Yurt dışında pek de kimse ODTÜ’yü, İTÜ’yü, Hacettepe’yi bilmez, hatta çoğu zaman Türkiye’yi bile bilmez. O nedenle eğer bu üniversiteler mezunu değilseniz Türkiye’deki gibi iş başvurularında hemen elenmezsiniz, yeteneğinize bakarlar. Fakat yurt dışına çıkabilmenizde mezuniyet ortalamanız çok kritik bir rol oynar.”

< Resime gitmek için tıklayın >

Benim kafam biraz geç basıyor olmalı ki, bu kısmı daha yeni anlayabildim. Ama bir diğer sözü de var ki can kulağıyla dinlediğime emin olabilirsiniz; “Ortalamanızı yükseltin derken, 4 yılınızı 4.0 ortalama yaparak geçirmeniz de bir şey ifade etmiyor, ortalamanızı yükseltirken sosyal olarak dalınızla alakalı proje gruplarına katılıp, projeler geliştirin. Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen yarışmalara katılın. Önerim örneğin Amerika’da her yıl düzenlenen, NASA’nın da sponsorlar arasında olduğu CANSAT model uydu yarışmasına katılın.” Açıkçası ben de aynı şekilde düşünüyordum ki, o konferansa gittiğim zaman bir elektrikli araç projesinde yer alırken, aynı zamanda üniversitenin bilgi işlem departmanında yarı zamanlı çalışıyor; resmi mobil uygulamasını geliştiriyordum.

Nasıl başladık?

Yarışmayı duymayanlar için özetlemem gerekirse; siz bir model uydu geliştiriyorsunuz. Belirli ölçülere ve görevi esasen belirli sensörlere sahip, bu model uydu, bir model roketin içerisine koyuluyor. 800 metre yukarıya kadar çıktıktan sonra roketten model uydunuz ayrılıyor ve düşüşü sırasında görev bazında bazı verileri analiz edip, bazılarını da ham olarak yer istasyonuna gönderiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Geçen yazın başlangıcında Umut Hocamızın sözüne kulak vererek, 8 kişilik bir ekip kurarak uzay yolculuğumuza biz de başlamış bulunduk. İlk başlarda Amerika deyince kulağa hoş ama uzak geliyordu ancak benim bu yarışmadan bir beklentim vardı ve sırf bu beklenti için daha önce hiç çalışmadığım kadar çalışmaya kararlıydım. İlk toplantılardan beri takım arkadaşlarımla aramda geçen diyaloglarda bizim dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan öğrencilerden hiç bir farkımız olmadığını kanıtlamamız ve dünyanın en prestijli model uydu yarışmasında adımızı duyurmamız gerektiğinden bahsettim. Ve ayrıca benim Amerika’da staj yapmak gibi bir hayalim olduğundan da sık sık bahsediyordum. Hatta hayatında daha önce hiç yurt dışına çıkmamış biri olarak yarışmadan sonraki boş zamanımızda Amerika’da gezmek gibi planım da yoktu. Bütün planlarım Amerika’da yakınlarda bulunan yazılım şirketleriyle yapacağım görüşmelerle ilgiliydi sadece. Ve bir kez daha, sevgili hocalarımdan ve bazı arkadaşlarımdan “Sen o stajı unut, yapamazsın öyle şeyler” gibi sözler işittim. Öyle ki, bu yarışmadan bir derece alır ve elimde şirketlere gösterecek bir uluslararası proje bulundururum diye kendimi zorluyordum.

Hayalimi nasıl gerçekleştirdim?

Yarışmaya hazırlanma süreci de hiç kolay geçmedi, süreç boyunca birçok zorluklarla karşılaştık. Örneğin, Zonguldak’ta bulunamayan çoğu mekanik parçaların siparişlerinin elimize geç ulaşması (not: öyle ki bazı önemli parçalar, biz yarışmadan döndükten sonra elimize ulaştı) ve üstüne bir de yarışmaya kalan son haftanın final haftamız ile çakışması sonucunda, uydumuzu Amerika’da birleştirmek zorunda kaldık. Amerika’ya indiğimiz zaman, Umut Yıldız ile buluştuk. O da yarışmayı izlemek için Houston’a gelmiş, ancak Houston ile yarışmanın yapılacağı yer olan Stephenville şehri arasında yaklaşık 5 saatlik bir kara yolculuğu gerektirdiğinden, Türkiye’den gelen takımlardan biriyle bu yolu gitmek istemiş. Uçağa tam binecekken ondan gelen mesajı görünce bize katılma isteği bizi çok mutlu etmişti ama uydumuzun durumundan dolayı da biraz utanıyorduk. Çünkü bitmemiş bir uydumuz vardı ve NASA’da çalışan bir Türk hocamız bizimle zaman geçirmek istemişti. On Türk takımından sadece bizi seçmesi gerçekten de şaşırtıcıydı. Yarışma boyunca hocamızın yanına sayısız yerli/yabancı öğrenci geldi, hatta yarışmayı organize edenler bile gelip hocamızla konuşmak istiyordu. Herkes staj imkanlarını sorup duruyor, biz ise 7/24 birlikte olmamıza rağmen, bir tanemiz çıkıp öyle bir istekte bulunamıyorduk. Neden mi? Nedeni belliydi, uydumuzu yarışmaya gelmeden tamamlamamış olması disiplinsiz olduğumuzu gösteriyordu. Bu nedenle kimse cesaret edemiyordu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Başarılı geçen fırlatmadan sonra, yemek yediğimiz bir vakitte Umut Yıldız bizim takıma “Neden siz de diğerleri gibi staj imkanlarını veya çalışma imkanlarını sormuyorsunuz?” diye sordu. Ben ise projeyi layıkıyla yapamamış olmanın verdiği üzüntüyle, bunu hak etmediğimi düşünüyordum.
Halbuki yarışmadan çok sonra bir telefon görüşmesinde Umut Hocanın “Sizler aslında çok değerlisiniz, kendinize değer vermelisiniz, o değeri siz farketmezseniz yoksa kimse size değer vermez.” sözleri de bana güven vermişti.

< Resime gitmek için tıklayın >

CANSAT’a ev sahipliği yapan Tarleton State University’de görevli yapan bir hocadan daha bahsetmem gerekiyor. Steve; gerek kendi projeleri gerekse CANSAT’da yarışmayı organize eden kurulda olması ile son derece önemli bir insandı. Kendisi matematik alanında çalışıyor olsa da yazılıma çok önem veren bir hocaydı. Son gün hep birlikte sohbet ederken konu yazılımdan açılınca, ben de kendimi tutamadım Umut hocamızın sohbetine dalıverdim. Yaptığım projeleri anlattım. Hangi alanlara merak saldığımdan bahsettim. Konuşma biraz ilerledikten sonra Steve hoca, TSU dekanının bu yarışmadan sonra yazılımla uğraşan bir yabancı stajyer almak istediğini söyledi. O sırada dondum kaldım ama beni asıl şok eden; o kadar eksiğimizi görüp de hala bize inanan Umut Yıldız oldu. Çünkü bir yazılımcı ihtiyacı olduğunu duyunca direkt beni önerdi. Zaten Umut hocamla yarışma boyunca yaptığım konuşmaların %80’i yazılım üzerineydi. Benim ilgimin farkındaydı ve gerçekleştirdiğim projelerden yeteri kadar haberdar olmuştu. Bana güvenip beni önermesinin yanı sıra; teklifi kabul ettikten sonra da beni hiç yalnız bırakmadı ve sık sık arayarak stajımın nasıl geçtiğini takip etti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yarışmanın ardından planladığımız gibi Türkiye’ye geri döndük ve Steve Hoca ile yazışmalarımız devam etti. 3 hafta sonra yeniden Amerika’ya geri dönüp 3 ay sürecek stajıma başladım. Yaptığım staj, robotik ve havacılık yazılımları üzerine oldu ve 2 tane projede yer aldım. Bir tanesi kickstarter olarak düşünülen bir proje ve şu anda kickstarter üzerine aktif bir şekilde hala geliştirilen bir robot kol. Bir diğeri “Roket Takip Sistemi” olarak adlandırdığımız roketi fırlatıldığı andan itibaren 1 Hz aralıklarla 30 mil çapında bulunan yer istasyonuna konum verilerini yollayabilen ve yer istasyonuna kablosuz bir şekilde akıllı telefonunuz yardımıyla roketin yerini ve bulunduğunuz yeri haritada görebildiğiniz bir proje.
Bu arada çevremdeki arkadaşlarımın bana hep söylediği gibi “şanslı” olduğumu düşünüyorsanız, bir de şöyle düşünün. Ben 1. sınıfın yazında kendimi geliştirme kararı almasaydım, şimdi belki de Amerika’daki yarışmaya katılmış bile olamayacaktım.

Kaçırdığım en büyük fırsat

Stajın başlamasına sayılı günler kala, Umut Hoca ile ‘Stajla aynı zamanda üniversiteye geçiş imkanlarını neden araştırmayalım’ diye düşündük. Çünkü eğer çalışmalarım beğenilirse dekan tarafından eğitim bursu alma şansı elde edebilirdim. Bir de üstüne yarı zamanlı öğrenci olarak stajıma devam edip harçlığımı çıkarma şansım vardı. Kulağa mükemmel geliyor değil mi? Evet bunlar dekanın kendi düşünceleriydi. Ama işte bu fırsatta, diğer fırsatlardaki kadar “şanslı” olamadım. Umut hocamızın telekonferansta bahsettiği ve en önemli dediğim kısmı sizlere hatırlatmak isterim: “Yurt dışına çıkabilmenizde ortalamanız çok kritik bir rol oynar.” Evet doğru, ortalamam o kadar düşüktü ki sınıra yakın bile olsam düşünebileceklerini ama bu kadar düşük ortalamayla ellerinden bir şey gelmeyeceğini söylediler. Yani ellerimle büyük bir fırsatı tepmiş oldum. Belki soranınız olur okul çok mu iyiydi diye? Bazı açılardan evet, bazı açılardan hayır. Ama mezun olduktan sonra çalışma izni için şansım artacak ve Amerika’da bir teknoloji şirketinde çalışmak artık hayal olmayacaktı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Amerika’da bulunduğum sürede IT sektöründe çalışan birkaç kişi ile de tanışma şansım oldu. Hayat şartlarının çok iyi olduğunu ve yapılan işlerin ciddiyetini görünce, bu hedefe daha çok bağlandım. Ayrıca Amerika’da havacılık sempozyumuna katılma fırsatı yakaladım. Orada SpaceX’de çalışan insanlarla konuştum. Dediklerine göre Amerikan vatandaşı olmayanları işe almak için çalışmaları sürüyormuş. Düşünsenize, Mars’a indirilecek ve içerisinde Mars’a ayak basacak ilk insanların olacağı uzay gemisinin kodlarını siz yazıyorsunuz. Yani insanlığın uzaydaki macerasında büyük bir adımın atılmasında siz de görev alıyorsunuz. Bundan daha güzel bir şey düşünemiyorum. Fakat bu güzel hayali gerçekleştirmek ve Amerika’ya geri dönmek için ortalamamı yükseltmem gerekiyor. Bu yüzden tüm zamanımı ayırdığım, çalışma yükü ağır olan projelerden artık uzak durma kararı aldım. Ve 3.0 ortalama sınırını geçmek için gerekirse bilinçli bir şekilde okulumu daha da uzatmak istiyorum. Çünkü o Mars kodları bensiz yazılırsa hayal kırıklığına uğrayacağımı biliyorum. Eğer bu fırsatı kaçırırsam ben de yıldızlararası seyahat için insanlığı zorlarım, kim bilir?

< Resime gitmek için tıklayın >

Not: Umut hocamın yurtdışı staj bulmak için merak edilenlerle alakalı bir videosu mevcut. Aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler!

Videoyu izlemek için tıklayınız
C
8 yıl
Konu yüklenme süreleri hk.
Öncelikle merakımdan bir soru sormak istiyorum geliştirme ortamı olarak ne kullanıyorsunuz ? Cross platform mu acaba ? IOS uygulamasını görmedim o yüzden yorum yapamıyorum ama native kütüphaneleri kullanmadığınızdan mıdır bilinmez konulara tıkladıktan baya bir sonra ya açılıyor ya da açılmamakta ısrar ediyor.

Belkide yüklenen mesaj sayısını azaltmak yararlı olacaktır veya yüklenirken animasyonlu bir biçimde mesajlar sırayla gösterilebilir aynı zamanda arkada diğer mesajları yüklemeye devam eder. Çünkü uzun bir süre loading ekranı can sıkıyor doğrusu.


Edit: Sistemsel hatalar da sanırım bundan dolayı oluşuyor. Büyük konulara ya girmiyor ya da mesaj atmaya çalıştığımızda sistemsel hata diyor.
C
8 yıl
Link ve Resim Problemleri 4 Adet
1)Link eklerken cümlemin hemen yanına imlecin bulunduğu yere eklemiyor mesajımın en altına ekliyor.



2)Kendi eklediğim link e sadece ben uygulamadan tıklayamıyorum ama mobil siteden tıklanıyor.



3)Resimler için illa kodu yazmam gerekiyor [images] vsvs resim ekleme kısmına url diye ek bir seçenek eklemelisiniz.



4) Uygulama içerisinde açılan linkler uygulamanın tarayıcısını kullanıyor mutlaka başka tarayıcıda aç diye bir seçenek eklemelisiniz.
C
8 yıl
6 Adet Geribildirim (Tasarım-Yazılım)
1)Fontlar çok büyük bundan ötürü uygulama biraz basık bir hava yaratıyor bi tık küçülse daha çok alan görsek daha fazla kontrolümüz olsa rahatlatıcı olur.



2)Navgation Drawer a her yerden ulaşmak istiyorum sürekli geri geri yapıp kaybolmak istemiyorum. Mesaj yazarken alt forumlarda gezerken vs.



3)Sol altta ki floating action button dokunulmadığı zamanlarda %40-50 saydam olsa güzel olur bazen mesajları okumamıza engel oluyor.



4)Ve sanırım bu sürümden kaynaklı bir problem aşağı çekip yeni mesajları göster dediğimde bazen loopa giriyor ve telefon bir anda ısınmaya başlıyor.



5)Mesaj yazarken smile link font barı benimle birlikte aşağı kayarsa sürekli ekranda görebilirsem daha rahat smile atabilirim. Tabii ki bu haliyle değil biraz daha incelmesi gerekli ben mesaj yazarken ekrandan yemesini istemem doğrusu.


6)Son bir şey Toast kullanacağınıza snack bar kullansanız daha güzel olabilir.


Gerçekten gelişme var umutluyum bu uygulamadan ellerinize sağlık daha iyisi olacaktır inanıyorum ki
C
8 yıl
Yanıtlaya Basamıyorum. Lütfen bakın
Bir konu açmıştım lakin dikkate alınmamıştı.







Ekranda kocaman bir floating butona benzeyen ama işlevsiz bir sayfa numarası butonunuz var .







< Resime gitmek için tıklayın >







Bu yüzden basamıyorum yanıtlaya ... Ekran çok fazla dolu bir yazı okurken kutuya sıkışmış hissi var biraz daha açamazmısınız çok sıkışık bir tasarıma sahip.







Ek geribildirimler:



+Yazı yazarken lag oluşuyor (android n gm4g) telefon kasmiyor uygulama çok ağır.

+Simage ve image eklenmeli çünkü uyvulama üzerindem resim yükleme stabil çalışmıyor. Ve belki ben hizliresim.com kullanmak istiyorum illa cok da iyi calismayan dh uploadi kullanmak zorunda birakmayin kullaniciyi.



+link smile eklemek için kullandigimiz barı biraz daha daraltip klavyenin ustune tutturmaniz gerekli yoksa kullaniciyi kanser eden bir surekli aman sunu halledeyim sonra yazarim dur klavyeyi yapiyim simdi link yapistircam vsvs durumlari oluşuyor.
Ki uzun yazılarda bu kullanıcıyı kesinlikle uygulamadan soğutmak icin birebir



+o kadar çok lag var ki copy paste dialogu neredeyse 10saniye sonra geliyor.
C
8 yıl
2si1 Mobilite bildirimleri
Bildirimler bölümünde hala parlak bir şekilde belirtilmiş duruyor. Ve video haber bildirimlerine tıklayınca açılmıyor.
C
8 yıl
Mesaj Tarihi gözükmüyor : geçen...
https://store.donanimhaber.com/ab/2d/a0/ab2da07b2e5fba780d6e50856405b558.png



simage
< Resime gitmek için tıklayın >


geçen... Yazıyor ama ne zaman görmüyoruz.



Ayrıca mümkünse tarih yazsın dün hariç geçen hafta falan baya kafa karıştırıcı.
C
8 yıl
Resim eklenmiyor
Galeriden de kameradan da mesajlara resim ekleyemiyoruz. Pc den bakinca rssim goeuntulenemiyor diyor ama uygulamada hicbişi gozukmuyor.
C
8 yıl
[link][/link]
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.