K

Binbaşı
22 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
124 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
13 yıl
Windows 7 SP1 Ekran Kartı Performansımı Düşürdü
Geçen ay sonunda W7 64 bit in SP1 versiyonunu indirdim, daha sonra da laptopu oyun amaçlı kullanmadım. dün bilgisayarımda birkaç oyun açmaya çalıştım ancak FPS oranları %75-80 oranında düştü. Eskiden 40-50 fps aldığım oyunlarda 10-15 i geçemez oldum.

Sizce bunun sebebi ve çözümü ne olabilir?

Konfigrasyonum:
Intel i3-380m
Nvidia GT540
K
14 yıl
Vista da authui.dll dosyası problemi ve çözümü
Merhaba,
aynı sorunu yaşayan arkadaşlara faydası olsun diye karşılaştığım problemi ve çözümünü buraya yazıyorum:

quote:

Dün bilgisayarımda birkaç özelleştirme yaparken authui.dll dosyasını adını değiştirdim ancak sonra yeniden düzeltmek istediğimde hata verdi. Şimdi de bilgisayar hiç açılmıyor.

Sistem geri dönüşüm yapmamıştım, windows cd m de yok, son konfigürasyonu kur seçeneği de işlemiyor. Blgisayar logon ekranına gelmeden siyah ekranla bekliyor. Güvenli mod da açılmıyor.

authui.dll dosyası hala system32 nin içinde ancak farklı bir isimle.


Sorunu çözmek için harddiskimi çıkardım, external hdd kutusuna bağladım ve başka bir bilgisayarda kendi bilgisayarıma ait olan windows/system32 klasörüne girip authui.dll dosyasını yeniden isimlendirdim. Eğer tamamen silinmiş olsa da benzer bir işlemi yaparak (internetten authui.dll i indirip yapıştırarak) kurtarabilecektim bilgisayarı.
K
15 yıl
AKG ve JBL Kulaklıklar İndirimli: Limango\u0027da...
İlginizi çeker belki, AKG nin kulaklıklarında TR satış fiyatına göre büyük indirimler var. mesela forumun gözdelerinden AKG k324p beyaz kulaklık 160tl den 80 tl ye düşmüş durumda.

www.limango.com.tr

Limango güvenilir bir site mi diye düşünmeyin, son derece güvenilir ve seçkin ürünleri satan bir yer.
Sitede ayrıca JBL kulaklık ve hoparlörlerde de indirimler bulunuyor. bu kampanya 7 eylüle kadar devam edecek. siteden alışveriş yapabilmeniz için üyelik gerekiyor. referans göstererek üye olmak için sıcak fırsatlar bölümündeki konuyu inceleyebilir ya da bana pm gönderebilirsiniz.

Sitede bazı fiyatlar:

AKG K310P HEAD PHONE 26tl
< Resime gitmek için tıklayın >
AKG K314P BLACK HEAD PHONE 42tl
< Resime gitmek için tıklayın >
AKG K324P WHITE HEAD PHONE 80tl
< Resime gitmek için tıklayın >
AKG K240S KULAKLIK 240tl
< Resime gitmek için tıklayın >
AKG K271 STUDIO HEADPHONES 271tl
< Resime gitmek için tıklayın >
JBL REFERANCE 220 BLACK 86tl
< Resime gitmek için tıklayın >
JBL REFERANCE 610 BLK 208tl
< Resime gitmek için tıklayın >
K
15 yıl
Kulaklıklarınız minimum kaç Hz e tepki veriyor? Test Edin...
İnternette tesadüfen indirdiğim bir albümün içinden çıkan 5-120 Hz arası ses testlerini burada paylaşmak istedim. şu an elimdeki ep-630 minimum 6Hz frekansa duyarlı olarak belirtilmiş ama ben minimum 15Hz de sesi duyabildim. Denemek isteyenler için;

mediafire, tıkla!

(denedikten sonra kulaklıkların 20 Hz den daha küçük frekans aralıklarından başlamasının aslında çok da büyük birşey olmadığını göreceksiniz)
K
15 yıl
\u003e (Resimli)
Daha önce XP için klasöre arkaplan ekleme hakkında birçok yazı eklenmiş ancak vista ile ilgili herhangi bir başlık göremediğim ve XP ile ilgili başlıkların altına yazarak konunun kaybolmasını istemediğim için yeni bir başlık açmayı daha uygun görüyorum.



>>AVE'S VISTA FOLDER BACKGROUND<<


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Vistada klasörlere arkaplan ekleme özelliği bulunmamakta. Bu ücretsiz uygulama ile klasörlerinize yeniden arkaplan ekleme şansına sahip olacaksınız. En son güncelleme ile birlikte herhangi bir resim otomatik olarak alt klasörlere de arkaplan resmi olarak uygulanabilmekte.
Kullanımı:

Yüklemek için: Zip li dosyayının içinden çıkan ve sisteminize uyan (32bit,64bit) klasörü çıkartın. Install.bat dosyasını "run as administrator" ya da "yönetici olarak çalıştır"(Türkçesi bu olabilir elimde Türkçe vista yok) deyin.

Programı kaldırmak için: yine aynı klasörün içindeki uninstal.bat dosyasını çalıştırın, bilgisayarı yeniden başlatın.

Programı çalıştırabilmek için bilgisayarınızda Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package bulunmalı, eğer yoksa;

Buradan İndir!

Resimlerinizi arkaplan olarak eklemek için: yüklemeyi yaptıktan ve restart attıktan sonra değiştirmek istediğiniz klasörün içindeyken sağ tıklayın, properties-özellikleri seçin, Folder background-klasör arkaplanı seçeneğine gelin, set image'a tıklayın, istediğiniz resmi seçin, isterseniz klasörlerdeki metinlerin renklerini de değiştirebilirsiniz. renkleri değiştirmek için text color seçeneğinden istediğiniz rengi seçebilirsiniz. kurduğunuz arkaplanı remove image'ı seçerek kaldırabilirsiniz.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken birşey var. eklediğiniz resimler gerçek boyutlarında arkaplan olarak ekleniyorlar. bundan dolayı daha uyumlu bir arkaplan istiyorsanız ya soyut çalışmalara yönelin ya da resimlerin boyutlarını yardımcı programlar yardımıyla azaltın.

http://www.aveapps.com/

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Sitenin içinde programın adı: Vista Folder Background.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
K
15 yıl
\u003eVistada Kopyalama Sorunu: Çift Kopyalama\u003c
Arkadaşlar vistada herhangi bir dosyayı kopyalarken, mesela winrardan bir iso dosyası çıkarırken ilk olarak C: sürücüsündeki Temporary

klasörüne dosya atılıyor, sonra belirttiğim hedef klasöre temp den kopyalanıyor. Bu da kopyalama süresini iki katına çıkarıyor.

şu anda harddiskimde bad sector var ve ne zaman birşeyler çıkartmaya çalışsam temp e kopyalanıyor ve oradan geri kopyalanıyorken

diskten okunamıyor hatası alıyorum. bu çift kopyalam ekstra bir özellik midir? bunu kapatmanın yani kopyalamayı direkt hedef klasöre

yapmanın bir yolu yok mu? yardımlarınızı esirgemeyin lütfen...
K
15 yıl
arkadaşlar merhaba. geçen sene saniyede 5mb ile dosyaları indirebildiğim okulun wireless modemlerindeki hız sınırlaması sebebiyle bu sene maksimum 120kb ile dosya indirebiliyorum.
bu hızı artırabilmenin bir yolu yok mudur?
mesela bilgisayarı modeme aynı anda 2 bilgisayar bağlıymış gibi gösterip 2 kat hızlı veri indirmek gibi?(tamamen hayal ürünü bir proje)
yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

edit: modemlerin-daha doğrusu bu cihazlara switch deniyor galiba, markası cisco systems.
K
16 yıl
O/C yaptıktan sonra default olma problemi
arkadaşlar merhaba.

bilgisayarıma rivatuner 2.09 kurdum, system settings den overclock yapmaya her çalıştığımda otomatik olarak default seviye olan 450/350mhz seviyesine geri dönüyor bilgisayar.
önceki versiyonu da var elimde,onunla daha önce overclock yapabiliyordum ama şimdi eski versiyonla da overclock yapamıyorum.
belki programla alakalıdır deyip atitools kurdum, onda da aynı sorun var, işlemci hızlarını artırdıktan sonra set clock dediğimde yeniden default ayarlara dönüyor GPU.

konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.
K
16 yıl
RivaTuner problemim
arkadaşlar merhaba.
bilgisayarıma rivatuner 2.09 kurdum, system settings den overclock yapmaya her çalıştığımda otomatik olarak default seviye olan 450/350mhz seviyesine geri dönüyor bilgisayar.
önceki versiyonu da var elimde,onunla daha önce overclock yapabiliyordum ama şimdi eski versiyonla da overclock yapamıyorum.

bu durumu düzeltmek için fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim
K
16 yıl
//Firefox Durupdururken Sıkısık Çakılmaya Başladı\\\\
arkadaşlar bilgisayarımda firefox v2.0 yüklü.uzun zamandır da sorunsuz kullanıyordum,ancak son 10 gündür firefox ortada hiçbir sebep yokken çakılmaya başladı.örneğin herhangibir sitende bir linke tıkladığımda (bazen de hiçbirşey yapmazken) firefox kilitleniyor,bu kilitlenme daha sonra bilgisayarın tamamına sirayet ediyor.Ya 1 dk kadar hiçbirşey yapmadan beklemem ya da uygulamayı yanıt vermediği için kapatmam gerekiyor.virüs taraması da yaptım ancak hiçbirşey çıkmadı.ayrıca şuanda bilgisayarımdan(os-vista) daha önce almadığım kadar yüksek performans alıyorum firefox haricinde.

Sizce bu çakılmaların sebebi nedir?nasıl çözümlenebilir?firefoxu silip yeniden kurmak istemiyorum çünkü hatırlamadığım birçok şifrem firefox da kayıtlı...önerilerinizi bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.