K

Yüzbaşı
09 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
155 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
10 yıl
Hırsızlık son 4 Yılda Yüzde 63 Arttı
Haberimiz:
Ensonhaber

Ekte de bu ay başıma gelen, haberde değinilmemiş başka bir hırsızlık vakası var.
< Resime gitmek için tıklayın >
K
10 yıl
Elimdeki Fazlalık CD Keyler
Humble Bundle'dan aldığım paketlerden halihazırda oynadığım bazı oyunları da almak durumunda kaldım. Bir ikisini verdim ama hala elimde fazladan ürün anahtarları mevcut.

Dead Space 3 (verildi)
Medal of Honor (verildi)
Mirror's Edge (verildi)
Crysis 2 Maximum Edition (verildi)
F.E.A.R. 2: Project Origin (verildi)


Saat geç oldu fazla kalamıyorum. Elimde Dead Space (ilk oyun), Medal of Honor, Mirror's Edge oyunlarının Steam keyleri var. Kime denk gelirse artık o alsın.

Dead Space - 6BXIL-4T3I6-H8QM5

Medal of Honor - 6QQNB-X5LRX-AYAR9

Mirror's Edge - 5XDYK-90IYN-J92YC
K
11 yıl
Playstore\u0027da Battlefield 4 Ön Sipariş Tuhaflığı
Haziran ayı içerisinde Battlefield 4 ön sipariş verdim 120 TL'ydi. Hediye çekim vardı 20 TL onu kullanıp aldım. Bana 100 TL'ye geldi. Bu ay için 96 TL indirime gitmişler. Yani ben bu fiyattan alsam 76'ya gelecekti.

1. Yahu bu nasıl fiyaskodur! Hangi ülkede gördünüz ön sipariş ürünün oyun çıkmadan fiyatının düştüğünü? Fiyatı düşecek oyunu kim neden ön sipariş versin? Avantajı mı kalır?

Derken;

2. Aşağıdaki haberle karşılaştım:

Battlefield 4'ü Daha Önce Ön Sipariş İle Satın Alan Kullanıcılarımıza Bilgilendirme
30 EYLÜL 2013
Battlefield 4 Ön Sipariş Veren Kullanıcıların Dikkatine!

Playstore’dan ön siparişle Battlefield 4 aldığınız için teşekkürler.
Ekim ayından itibaren Battlefield 4'ün ön sipariş fiyatı 120 TL'den 96 TL'ye inecektir.
Ekim ayından önce sipariş veren kullanıcılarımıza özel, istedikleri oyunda geçerli “30 TL indirim çeki” ya da faturalarında indirim yapma imkânı sunuyoruz.
Tek Şifre mail adresiniz ve ADSL numaranız ile Müşteri İlişkileri'ne indirim kodu veya ücret indiriminiz için başvurabilirsiniz.



Haber güzel. Ama bitmedi devam ediyoruz:

3. Kendilerine dilim döndüğünce bir mail attım: Ve sizi neden arıyorum, siz bana ulaşmalısınız böyle bir durumda. Ürün pazarlayacağım, abone yapacağım, paket satacağım diye ikide bir arıyorsunuz da böyle müşteriyi mağdur edecek bir durumda neden siz aramıyorsunuz? dedim. Artı, ekibiniz uzman felan değil çok uğraştırıyor. Daha önce hediye çeki verdiniz kullanamadım, sorunumu tarafınıza bildirdiğim halde çözemediniz. Ki hala çözümlenmemiş halde duruyor. Bunun için de bir hafta uğraştırırsınız şimdi, benim hatam ne ki? de deyiverdim tabi. Hatamız belli: Playstore'dan ön sipariş oyun almak. Ürün anahtarlarnı dağıtmadıkları halde oyunu iptal de etmiyorlar. Geçirdik bir kere mantığı...

Neyse aradım:

4. Öncelikle yukarıdaki haberden TTNET'in bilgisi yok. Halbuki Playstore'dan müşteri hizmetlerine ulaşın diye verdikleri numara TTNET'in bilindik numarası. Trajikomedya... Direkt TTNET'i arayıp Playstore kısmına bağlanırsanız oradaki ablanın ''ha!, kim!, ne!'' modunda olduğunu farkediyorsunuz; sanki orası Playstore değil köşe başındaki etsiz çiğ köfteci. Başka bir adamı bağlıyor; lakin o adam da bizim Playstore'la alakamız fatura düzeyinde deyivermesin mi! Dolandırıldığınız hissine kapılmamak işten değil :) Yok tabi bu kısmı şaka. Ama ortada bir rezillik var: KOSKOCA İLETİŞİM ŞİRKETİ KENDİ İÇİNDE İLETİŞİMSİZ.

TTNET aynı cips paketleri gibi. Az hizmet çok reklam, yani az cips çok hava. Uzman kadro? Hayır efendim uzman felan değil. Yılların Windows varsayılan mail programı Outlook malumunuz mail servisi de oldu. İşbu Outlook uzantılı adresimi okuduğum gibi ''autluk'' yazan ''autluk'' ablalar var orda. Gerçi TTNET bu, o kızcağızı autlukken bir yere genel müdür yapmış olabilir. Görevinde başarılar...

Velhasılı kelam en son birine ulaştım. Ve asıl olması gereken mantığa geri döndük. Yani bilgilerimi aldılar, en başta olması gerektiği gibi onlar bana ulaşacaklar. Mı acaba? Göreceğiz, görür görmez de konuyu güncelleyeceğiz bakalım...
K
11 yıl
20mbps mi 0.20mbps mi?
Fibernet 20mbps abonesiyim. İşte bu da geldiğim son nokta

< Resime gitmek için tıklayın >

Her ay yaşıyorum bu rezilliği. Bıktım o ''UZMAN KADRO'' diye sıktıkları aptal sarışınlardan, müşteri hizmetlerini de aramıyorum. Ne diyeyim, adam olmazsın TTNET!


Edit: Başlığı açmadan önceki testim 0,21 olduğu için o şekilde açtım başlığı. Sonra durduk yere bir testle adamları karalamış gibi olmasın diye ikinci bir test yaptım 0,11'e düştü Başlıkla test sonucu uyumsuzluğu bu yüzden...
K
11 yıl
Hizmet ne ki?
Bazen bunalıyorum, aşırı sıkılıyorum bu ülkeden. Mevzuya girmeden önce mühim tembih: Yılışık liseliler, şaka yapmadan şaka ve espri yapmadan espri yaptım zanneden komik arkadaşlar uzak dursunlar.

Bu ülke ne zaman adam olacak, ben görebilecek miyim diye iyiden iyiye merak ediyorum artık. Yaşımız şaka maka 28 oldu. Değişen çok şey var elbette ama değişmesi gereken de çok şey var. Toplum olarak ahlakımız artık kısa bir battaniye gibi bir tarafımıza çeksek başka tarafımız açıkta kalıyor. Yasalarımız yumuşak, uygulamalarımız daha da yumuşak.

Doktorluk okuyan parasına, rahatına okuyor. Vatandaşa hizmet ederim diyenini ara ki bulasın. Yıl olmuş 2013, adama gidiyorsun ayaklarımda kaşıntı var diyorsun, kafasını kaldırmadan yaz alerjisi deyip sepetliyor. Ben seni telefonla arayaydım bari! E kışın da kaşınıyor ne olacak şimdi? Tabi göçmen kuş mu bu yazın dursun kışın göçsün! Kışın da kaşınacak elbet...

Memur desen evlere şenlik. Devlete kapağı atayım diye ölümüne çaba. Araya torpil sokacağım diye Ankara'da akraba kovalamaca, dayı aramaca. Memur olunca da vatandaşa hizmet şurada dursun niye geldin suratı! Sen neye talip olduğunun, niçin koşturduğunun farkında mısın? Hayır.
Sen koskoca firmasın, gitmiş milyonluk (eski parayla trilyonluk) yatırım yapıyorsun, kaç kişinin ekmek yemesine vesile oluyorsun. Devletle işin var, bir memur çıkıyor sana surat yapıyor yeri geliyor posta koyuyor. Hayırdır ulan? Hayırdır? Memurların işten atılabiliyor olması lazım. Güler yüzlü tatlı dilli, gerçekten hizmete gönüllü insanlar kalsın gerisini temizle gitsin.

Bankalar modern eşkıya. Şubeye kadar gitmenize gerek yok internet üzerinden de yolunabiliyorsunuz. İsterseniz ATM'den de bu hizmeti! veriyorlar. Devlet senetin çekin arkasını boşalttı. Belli ki kayıt dışını bitirmek için şahısları ve kurumları bankaların kucağına yönlendiriyor. Fakat bankaların vatandaşı yolmasına karşı alınmış bir tedbir yok. Yani bankalardan kucak dolusu! sevgiler. E biz de parayı sokaktan topluyoruz zaten...

Neyse! Mevzu uzun. Yaşadıkça, aksadıkça ve aksatıldıkça konuyu uzatacağım...
K
11 yıl
Yıl 2013. TTNET acaba hangi yılda?
K
11 yıl
Metro: Last Light (Spoiler Yok)
Ana konuda rahat bahsedilmiyor. Oyunu bitirmeyen, spoiler yerim endişesinde olan arkadaşlar ana konudan devam etsinler. Bu başlık altında SPOILER kullanmadan oyunun senaryosuna, hikayesine, oynanışına, ipuçlarına vs. dair rahat rahat konuşalım, tartışalım. Buyrun...
K
11 yıl
Yorumların silinmesi
Başlık: Sanalsaray güvenilirmidir?

Verdiğim başlık altındaki mesajım silinmiş. Yedeklemediğim için aktaramıyorum.

Mesajımın neden silindiği açıklanırsa sevinmem ama hoş bir davranış olur.

Bana saygısızlık yaptılar, ben de eleştirimi müstehzi bir şekilde dile getirdim. Tabii hakkımdır, esirgenemez.

Küfretmedim, tahkir etmedim, tahrik etmedim, provoke etmedim, aşağılamadım, karalamadım, iftira atmadım vb...

Sergiledikleri davranış yukarıda yazdıklarımdan en az iki üç tanesini hakediyor ama öyle biri değilim.

Şimdi ifade özgürlüğünden dem vurup ukalalık yapmaktan imtina ediyorum. Yalnız bu hususta da kendinizi sık sık güncelleseniz iyi olur.

Kullanıcılarınıza lütfedip bir mesaj atabilirsiniz, şundan dolayı yorumunuzu kaldırdık diye. Esaslı bir davranış olur. Aksini ben ''şahsen'' saygısızlık algılıyorum.

Diyeceklerim şimdilik bu kadar. Hayırlı çalışmalar...
K
12 yıl
Yama Sonrası Rusça olan BF3\u0027ü İngilizceye Çevirme
''Battlefield 3 çıktı'' başlığında sürekli sorulan ve cevabı verilen ama mesaj yoğunluğundan sürekli gözden kaçan bu mevzuyu bu başlıkta halledelim.(Araştırdım böyle bir başlıkla karşılaşmadım forumda)

Yama sonrası İngilizceye çevirdikleri oyunları tekrardan Rusçaya dönen Rusça key sahipleri aşağıdaki yöntemi hatasız uygularsa sorun çözülüyor.Buyrun:

http://www.mediafire.com/?w9tzkqid3kovxnm

1.Linkten gerekli dosyayı indirin.
2.Klasör içerisinden çıkan GDFBinary_en_US.dll dosyasını ana klasördeki 'ru.dll' olanla değiştirin.
3.Sonra yine ana klasörden Update/Patch/Data/Win32/Loc içindeki ru.sb, ru.toc dosyalarını silin. İndirdiğiniz 'en.sb ve en.toc' dosyalarını yapıştırın.

Bu kadar.Oyununuz artık yeniden İngilizce...



Yama yayınlandıktan sonra oyunu Origin'den Rusça indirenler (benim gibi) öncelikle yama öncesi dil değiştirme işlemini uygulayacaklar.Uygularken de gdfbinary ve update içeriğini değiştirebilirler.Ama böyle kafa karışabilir öncelikle dili değiştirip sonra yama sonrası işlemi uygularlarsa daha sağlıklı olur.
K
15 yıl
Uzun bir aradan sonra geri dönmek!
Yıllar yıllar oldu buradan ayrılalı.Gerçi pm'lerime bakma fırsatım oldu çok saçma şeyler yaşamışım.Yine de dönmek güzel gibi.Hepinize tekrardan selamlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.