H

Yüzbaşı
03 Ağustos 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
227 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
3 ay
4070 ekran kartı hakkında
Bugün 4070 ekran kartı satın aldım

PNY 4070 XLR8 O.C modeli

işlemcim 5700x max pbo ayarlarında kullanıyorum advanced, +200 positive curve -20 şeklinde 4850 ye boostluyor 2x16gb 3600 ram var

1080p 144hz monitörüm.

sizce darboğaz yaşarmıyım izlediğim video da sorun yok gibi görünüyordu siz ne düşünürsünüz yeterli gelir mi? yani oyunlarda drop v.s oluşur mu?

RTX 4070 + Ryzen 7 5700X : Test in 16 Games - RTX 4070 Gaming Test (youtube.com)
H
11 ay
World of Warcraft a ZAM geldi
1 Aylık sub 199₺
3 Aylık sub 549₺
6 Aylık sub 819₺
5 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak, yani 30 gün içinde. ,

2 ay Game time 409TL


Tabi bu arada Token fiyatı da güncellenecek Balance yapmak isterseniz 1 token 150 TL den 199 TL ye çıkacak.

bu durumda acaba GOLD ALICI arkadaşların fiyatları nasıl güncellenecek?

Hayırlı olsun

< Resime gitmek için tıklayın >
H
11 ay
Wow token wrath classic e geliyormuş.
WoW Token Added to Wrath Classic - News - Icy Veins (icy-veins.com)

Burada yazıldı mı bilmiyorum ama ben duyunca şaşırdım şimdi gördüm..
H
geçen yıl
Süperonline Pişmanlığı
Daha önce burada bazı arkadaşlara öneriyordum ama maalesef hata ettiğim farkına vardım.

Warzone 2.0 oyununda sadece Superonline kullanıcılarına özel bir hata mesajı alıyorum. Forumlarda Facebook ve Discord kanallarında kime sorduysam bu sorunu yaşayanlar hep Superonline kullanıcısı. Kendi açımdan daha hiçbir farklı ISS markası görmedim bu sorunu yaşayan. Belki varsa bilmiyorum.

Soruna gelince oyunu açıyorsunuz ve direk server disconnected veya hueneme negev hata kodu alıyorsunuz 2 side aynı yani sizi oyuna hiç bağlamıyor. Şimdi bu sorunu yaşayanlar sorunu çözebilenlerin başvurduğu yöntemlerin hepsini denedim ama hiçbiri çözüm olmadı.

-Modem resetleme.
-UPnP ayarı kapama.
-Birçok farklı DNS değişimi.
-Ipconfig komutları.
-Sürücü silip yükleme.
-Oyunu komple silip cache vs her şeyi temizleyip tekrar yükleme.

Ne yaparsam yapayım olmadı. VPN ile bağlanıyor hatta video çeken olmuş ama maalesef oda bir işe yaramıyor çünkü oyunun menüsüne giriliyor ama maç bulmuyor hata veriyor. Biraz zorlayınca 200msden fazla ping ile arıyor ama yine de maç bile bulmuyor.

Şimdi gelelim Superonline ile ilgili yaşadığım soruna,

Sorun için 3 kez telefonla aradım her söylediğimde bakıyoruz. Vs ya da bana üstteki bazı klasik yöntemleri söylediler. 4. kez aradığımda eve servis yönlendireceklerini söylediler tamam dedim.

İlk seferde eve bir kişi geldi. Durumu gösterdim direk hiçbir şey demeden sorun buradan çözülemez dedi. Ekran görüntüsü aldı daha üst bir birimin çözeceği bir iş dedi. Tamam dedim o zaman bildirin dedim tamam dedi gitti. Arkadaş çıktıktan 1 saat sonra telefon geldi servis sorununuzu çözdümü falan diye yoksa devam mı ediyor. Bende çözülmedi dedim 2'ye basıp bıraktım.

2 saat sonra tekrar telefon çaldı. Yaşadığınız sorun için eve servis yönlendireceğiz dedi. Tamam dedim bayramın 2. günü. Neyse dedim gelsin çözüm olsunda önemli değil dedim. Arkadaş geldi bu sefer başka biri. İçeri girdi hatayı gösterdim bana bu buradan çözülemez dedi. Dedim sizden önce bir kişi daha geldi bana aynı şeyi söyledi evet falan dedi. Ekran görüntüsü aldı. Hatta bu sefer modeme baktı sinyal güçlü dedi. Dedim zaten bunları biliyorum ama sorun galiba CGNAT havuzu diyorlar birçok yerde okudum bu havuzu değiştirmem gerekiyor galiba dedim. Arkadaş bu konuyu ancak üst birimler çözer dedi ben dedi ileteceğim dedi. Tamam dedim çıktı.

Tam 1 saat sonra telefon çaldı. Sorununuz çözüldü mü çözülmedi mi diye sordu çözülmedi dedim 2'ye bastım. Sonra 2 saat geçti telefon çaldı. Bana internet sorunu için yarın teknik servis yollayacağız dedi. Dedim anlamadım? Ne yapacak bu kişi dedim? Fotoğraf alacak dedi. Dedim bakın daha önce 2 kişi geldi aynı şeyi yaptı daha üst birimlerin çözmesi lazım dedi. Fotoğraf aldı modeme baktı vs bana hala tarayıcı problemi mi var diyor? Ya dedim siz sorunu biliyor musunuz? Evet sorunu bile bilmiyorlar. Neyse bayramın üçüncü günü oldu bu sefer saat vermediler öğleden sonra dediler. Bekle bekle yok. Saat 4'e doğru telefon açtım dedim bütün bayramda eve kitlediniz beni ne zaman gelecek işte sizi arkadaşa telinizi vereyim o sizi arar dediler. Arkadaş 5 civarında aradı. Ben geleceğim falan.

Dedim size önce sorayım siz ne için geliyorsunuz dedim? Dedi bana internete bağlanma sorununuz varmış! Ya dedim benim sorunum bağlanma değil, hız değil diyorum sorununuz nedir diyor? Ya dedim bakın kaç kez anlattım. Fotolar alındı üst birim denildi. Modeme bakıldı. Sorun dedim merkezden çözülecek dediler. Eğer çözecekseniz gelin yoksa zaten fotoğraf alındı boşuna gelmeyin dedim. Arkadaş zaten konuşma kayıt alındı bende rapor tuttum gelmemizi gerektiren bir durum değil diye söyledi.

1 saat sonra telefon ve ben çözülmedi deyip 2'ye bastım. Neyse bayram bitti. Bugün arıyorlar tekrar eve servis gelecek. Ya dedim sorunum nedir biliyor musunuz dedim? Tarayıcı hız problemi galiba dediler. Artık koptum orada bakın ben artık servis istemiyorum evden çözülecek bir konu değil dedim. Eve artık biri gelsin gitsin istemiyorum merkezden çözülecek dedim tamam dediler. 10 dk sonra yine telefon bu sefer başka biri eve servise geleceğiz diyor. Artık patladım bende. Ya durumu tekrar anlattım arkadaş hala bana gelmeden nasıl bileceğiz diyor. Ya dedim 2 kişi geldi hala ne gelmesi? Diyor ki görüntü alacağız. Dedim gelmeyin kardeşim.

Bu sefer ben aradım Superonline'ı açan kişiye artık sorunumun çözülmesini istemediğimi, böyle kullanacağımı ve taahhüdüm biter bitmez başka bir ISS'ye geçeceğimi söyledim. Artık hiçbir şey istemiyorum. Lanet olsun dedim. Kapattım.

Gerçekten istemiyorum. Yıldım artık. Bunun 2 sorumlusu var.

1- firmanın sorun anlama kapasitesinin sorunlu olması. Birbirlerinden bile haberleri yok iletişim zayıf.
2- biz müşteriler.

2'yi biraz açayım neden biz. Evet çünkü bu sorunu sabit IP'ye geçmek çözüyormuş tabii nasıl? Her ay 60 TL vererek. 155 TL olan internetim için bir de sadece 1 oyun için her ay 60 TL para vereceğim! Maalesef bu sorunun üzerine gitmeyip 60 TL veriririm diyen de çok fazla. E tabii böyle olunca bende olsam bende çözmem bu sorunu. Ne güzel gelsin ekstra paralar. Yazık yani. Rezaletten başka bir şey değil.

İnterneti sadece Facebook, Instagram'a bağlanmak YouTube'da tarayıcı da gezmek olarak düşünüyorlar.

Konuyu Şikayetvar'a da yazdım orada da insanlar çıktı aynı sorundan muzdarip yorum yaptılar destek çıktılar ama nafile bir öğrendim ki 1 yıl ve aylarca çözemeyenler varmış. Dedim ben boşa uğraşıyorum. Yazık yani.
Neyse lanet ettim evet çok uzun oldu üzgünüm ama içimi dökmek istedim. Eylül ayında bitecek taahhüdüm ve başka bir firmaya geçeceğim. Artık kimseye tavsiye etmem.
H
geçen yıl
Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran
Selamlar,

İşlemci bölümüne de konu açmıştım buraya da bilgilendirme yorum açısından açmak istedim

Büyük bir heves ile aldım yorumlar v.s çok iyi olduğu için ürünü bugün aldım teknobiyotik.com dan. ürünün orjinal olup olmadığını üzerindeki QR kod ile doğrulattım orjinal olduğunu söyledi.

Ryzen 5 5600 işlemcim + Cooler Master Hyper 212 Spectrum soğutucu ile kullanıyorum

bir önceki macunum soğutucu içinden çıkan mastergel pro fakat az kaldığı için yarısını bu macun yarısını da cooler master htk-002 macun kullanarak yapmıştım

5 nokta olarak uyguluyorum üst 2 kenar mastergel pro alt 2 ve ortaya da htk-002 koydum çünkü mastergel pro bitti. daha önce kullanmıştım.

karışık oldu kısaca 4 kenar 1 orta büyük şekilde sürdüm önerilen internette izlediklerim videolarda tavsiye şeklinde.

bu hali ile 5600 işlemci PBO açık +200 mhz positive seçili ve pbo scalar 10x şeklinde 10 DK prime 95 testinde 89 derece max gördüm

aldığım mx-6 macunu denediğim de ise tamamen temizleyip uyguladım yine 5 nokta şeklinde 10 DK aynı test de 89 derece aldım yani hiçbir fark göremedim.

soğutucu sıkı sıkı oturmuş ve sağlam şekilde takılı bunda hiçbir yanlış yok. eminim.

daha sonra acaba dağıtarak düz tabaka sürmek için tekrar çıkarttım temizledim ve sürme kartı ile ince ve düz bir tabaka sürdüm

yalnız macun aşırı koyu hemde çok aşırı çok zor sürdüm diğer 2 macun yanında bu çok çok çok koyu. zar zor yedirdim düzleştirdim.

en sonunda taktım tekrar teste soktum 88.6 max gördüm.

kısacası beklentimi karşılamadı hüsrana uğradım 5-10 derece fark edecek falan sanıyordum ama nafile.

şimdi deneyimli kişiler varsa üstte ki test ve kullanım ile bu değer normal mi acaba? yoksa ben mi çok yanlış beklentiye girdim? yada bu macun diğer 2 macun kadar mı kalitesi ?

HTK-002 için çok kötü deniyordu ama galiba öyle değil.

sonuç olarak tekrar tekrar soğutucuyu kontrol ettim sıkı ve %100 temas ediyor bir problem yok iyice temiz bir şekilde temizleyip sürdüm.

deneyimli arkadaşlar varsa yorumlarsa sevinirim.

macun ellerime de bulaştı zar zor çıkarabildim acaip bir şey böyle macum görmedim yani. çok koyu
H
geçen yıl
Ryzen 5 5600 ile Arctic MX-6 Macun yaşadığım deneyim.
Hemen hemen her yerde bu macunu öneriyor herkes. MX-4 veya MX-6.

Ben de Teknobiyotik mağazasından sipariş verdim bugün geldi. Hatta 2 gün önce de 4-6 hangisini alayım diye konu açmıştım. Macunu biraz önce uyguladım. Daha önce konuda yazdığım gibi elimde Cooler Master Hyper 212 Spectrum soğutucu var. Kendi içinden az MasterGel Pro macunu vardı yalnız daha önce de işlemci değiştirdiğim için azalmıştı. Ben 5 nokta uyguladım işlemci yüzeyine zaten birçok site bunu öneriyor. Ancak macun az kaldığı için yetmedi 2 nokta üst kenarlara sonra elimde Cooler Master HTK-002 macunu vardı kalan orta ve alt 2 kenara da bundan uyguladım. 4 köşe küçük nokta orada büyük nokta macun çok fazla koymadım yani ideal ölçüde fazlası zaten sorun oluyor. Farkındayım. Neyse 2 macun karıştı tabii.

İşlemcim Ryzen 5 5600, PBO açık kullanıyorum positive +200MHz yapıp 4650 MHz'ye boostluyor. Voltaj Auto da ve PBO scalar 10X, ayrıca Power motherboard seçili. Prime 95 testinde bu karışık macun small test de 10 dk da Max 89 dereceye çıktı. Bende dedim acaba macunlar karıştı vs belki diye MX-6 aldım. Az önce yaptığım test de yine 5 nokta şeklinde uyguladım soğutucu sıkıca yerine oturdu kontrol ettim aldığım sonuç. 10 dk Prime 95 testinde 89 derece.

Ben şahsen hiçbir şey anlamadım hiçbir şey de fark etmedi. Yani HTK-002 basit bir macun diyordu birçok kişi ama demek ki ya o macun iyi ya da MX-6 dedikleri macun çok iyi değil. Ya da bu sonuç iyi ben mi abarttım ya da daha büyük bir mucize bekledim anlamadım. 

Yani yanlış konuşmak istemem ama bilen daha deneyimli biri varsa yorumlarsa sevinirim. Acaba spread yani kart ile yayma yöntemi yapsam bir şey fark eder mi? Değerler iyi mi? Ne dersiniz? Macun orijinal bu arada kontrol ettim üzerindeki barkodu okutup Arctic sitesi orijinal diyor.
H
geçen yıl
PBO Scalar nedir? Yardım!
bu scalar 1x 5x v.s nedir ne işe yarıyor? biraz detaylı anlatırsanız?

ben düz pbo ayarı yapmak istiyorum curve olmadan scalar 5x mi olmalı? yoksa 1x mi bu neyi değiştiriyor?
bugün bunu 5x yaptım sizin ilk mesajdaki üstteki kısmı yaptım +200 positive seçtim r5 5500 işlemcim 4450 ye çıkıyor
motherboard seçtim. 5x yaptıktan sonra oyunda çok daha iyi oldu bende. ve cpu z daha yüksek skor verdi?
performans artışı var

ısı olarak oyunda 45-50 arası kule tipi soğutucu var cinebench r23 çoklu çekirdek te 72 kadar oldu..

bu ayarı 10x yaparsam ne olur?
H
geçen yıl
Asus TUF B350M PLUS anakart 3600mhz ram çalıştırır mı?
Selam,
Anartım ASUS TUF B350M Plus.
Kendi internet sitesinde ilk çıktığı dönemden bilgiler mevcut misal RAM olarak aşağıdaki eklediğim fotoğraf da düz 2666 ya kadar ve manual O.C ile 3200'e kadar çıkıyor bu manual O.C mi yoksa D.OC.P mi kastediyor bilmiyorum ama şu an G.Skill 2x8 2400MHz RAM'leri ben manuel O.C ile 3200MHz 16-17-17-18-38 CL değerleri ile kullanıyorum 1.35v ile.

Şimdi asıl sorum şu ben 3600MHz bir RAM almak istiyorum bu anakarta takınca çalışır mı? Çünkü bu anakart ilk çıkıtığı günden bu yana BIOS güncellemeleri aldı ve en son aşağıda attığım fotoğraf da çok yüksek frekanslara kadar seçmeme izin veriyor bu liste 7000'lere kadar gidiyor tabii olmaz onlar belki ama 3600MHz RAM aldığımda bu anakart çalıştırır mı? İşlemcim Ryzen 5 5500.
Gerekirse manual O.C de yapabilirim veya bilmiyorum D.OC.P seçtirir mi? cpu/ram destek kısmında RAM tablosu vardı ama o kadar karışık ki anlatamam zaten en son 2018 de güncellenmiş normalde şu an kullandığım RAM bile yok.

Deneyimli bir arkadaş veya B350 bir anakart ile bu şekilde bir olay yaşamış deneyen biri bilgi verirse çok sevinirim. Malum RAM deneme şansım yok alınca da açıp tekrar iade edemem.

Altta ki resim kendi internet sayfasındaki resim ama güncel değil yani ilk çıktığında ryzen 1000 lere destek vardı sonra 2000 sonra 3000 derken 5000 e bile destek geldi. ilk bioslarda bu frekans yerinde bu kadar seçenek de yoktu? sizce çalışır mı?


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
H
geçen yıl
Team T-Force Vulcan Tuf Gaming Alliance Ram bilgisi
Selamlar

Team T-Force Vulcan Tuf Gaming Alliance 16GB (2X8GB) 3600MHZ Fiyatı (hepsiburada.com)

bu linkteki ram den satın aldım 3600 mhz. CL 19-19-19-39 değerleri 3600 mhz de çalışıyor

sizce iyimidir? Samsung B-DİE çip var. sizce çok ucuz değil mi neden ucuz?

incelemesi burada

TeamGroup T-Force VULCAN TUF DDR4 3200 MHz review - Specifications and Features (guru3d.com)
H
2 yıl
Windows 11 22H2 sıkıntıları
sistemini ryzen 5 5500 2x8 gb gskill 3200mhz ram gtx 1660 süper ekran kartı

dün w11 i orjinal sitesinden usb diske kurup yükledim temiz kurulum NVME disk e tüm sürücülerimi yükledim her şey güncel. ama bilmiyorum sizde nasıl ancak menü hızları başlat açılışı gibi animasyonlar ağır çalışıyor. genel bir gecikme hissi var. akıcılık yok gibi. misal görev yöneticisi öyle. animasyonlu olan ne varsa ağırlık hissi var.

diğer bir sorun microsoft edge. oyun açıyorum arka planda edge de yayın dinliyorum alt tab geçiyorum edge de ağırlık var akıcılık yok. bilemedim yani 10 da aşırı hızlı ve akıcı olan şey bunda anormal?
hiçbir hata v.s almadım ancak aklıma tek gelen şey herhalde nvidia sürücüsü 22h2 için optmimize edilmemiş herhalde? yada bilmiyorum sistem sağlıklı çalışan bir sistem pc kullanmayı neyi nasıl yükleneceğini biliyorum yani chipset driver olsun her şey güncel..

son olarak her gün oynadığım oyunda world of warcraft da %0.1 fps de sorun var 30 un altına düşüyor ve bunu arada küçük tekleme yapmasından anlaşılıyor. 10 da min 45 oluyordu altına düşmüyordu ne tekleme nede başka bir şey çok akıcıydı.

en son çare 10 a döndüm. makina akıcı ve oldukça hızlı bilemedim w11 herhalde kişiye göre çalışıyor? yada herkesin hissiyatı farklı? bazı şeyler göz tırmalamıyor herhalde aklıma başka bir şey gelmiyor.

sistemi w11 destekleyip bu animasyon gecikmelerini yaşayan başkaları da var. bilmiyorum bu konuda böyle bir durum yaşayanlar oldu mu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.