B

Er
25 Temmuz 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
24 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
4 yıl
Üniversitede özelden devlete yatay geçiş
Böyle bir şey çok mu zor,çok iyi bir ortalamayla aynı bölüm için devlet üniversitesine özelden geçiş yapılabilir mi ? Bu şekilde yatay geçiş yapan veya yapan birilerini tanıyan var mı ?
Bir de gideceğimiz üniversite en fazla nasıl olur mesela Ankara’da özeldeyim yine Ankara içinde bir devlete geçebilir miyim ? Not ortalamamı çok yüksek tutmaya çalışacağım.
B
4 yıl
Online/Hibrit açıklaması yapmayan kaç üniversite kaldı ?
Bizimki hâlâ açıklamadı.Var mı başka üniversitesi açıklama yapmayıp da bekleyen ?
B
4 yıl
Hukukun overrated olması
Bu konuyu linçlenme riskini göze alarak açıyorum.Ama kısmen de olsa haklı bulunacağıma inanıyorum.
Mezundum tmciydim.Lisede ders çalışmazdım fizik ve kimyada da başarılı değildim sözel derslerde nispeten daha iyiydim.Matematiği de üstüne düşünce yapıyordum hatta seviyordum.
Genetik,yazılım mühendisliği gibi sayısal alanlara ilgim vardı ama hem fizik ve kimyada başarılı olmayışım,hem o bölümlerde iş bulunmaz mantığı hem de çevre ve aile baskısı nedeniyle dayanamadım hukuk için hazırlandım.Ve muhtemelen gelecek de.
Mutlu muyum? Yemin ederim değilim,hiç heyecanım yok.Tekrar mezuna kalacak gücüm de yok.
Gerek burada gerek başka platformlarda hukukun çok revaçta olduğunu görüyorum.Tıptan bile çok rağbet var diyeceğim neredeyse.
Bu bölümün overrated olduğunu düşünüyorum.Çoğu kişi artık kendini geliştiriyor,kendini geliştirerek bir yerlere gelmek de zorlaştı.Yurt dışı imkânı desen yok.Eskiler hukukun yemeğini kepçelerle kazanlarla yermiş belki ama şimdi anca çay kaşığıyla yiyebiliyoruz.
Bunu tercih döneminden sonra yazıyorum çünkü rakip elemeye çalıştığım düşünülsün istemiyorum.Yazdıklarımda samimiyim zaten art niyet yok.Ama TM seçecek özellikle de hukuk seçecek arkadaşlar çok iyi düşünüp araştırsınlar.
Çoğu bölümde böyle dezavantajlar vardır ama hukuk bayağı overrated
B
4 yıl
2020’nin en leş sınav yılı olması
Sayısalda 2010’cular bile sıralama gelince ağladı,tmciler hukuk çok geri çeker mi diyor 20 bin ile devlete girer miyim diye düşünenler bile var.
Birçok kişinin hayali olan psikoloji açık öğretime alındı.%75 burslar kaldırıldı.Tıp ve dişte kontenjan artsa bile kötü gelen sıralamalar durumu nötrledi.
Çoğu tanıdığım mezuna bırakmayı düşünüyor.Ben de sınırdayım.
Bu yıl kadar kaos olan bir sınav yılı daha var mıdır ?
B
4 yıl
Hukuk sıralamaları ne kadar kayar
Ea 27 bindeyim geçen yıl 33 binle kapatan hukuk fakültesi gelir mi?
B
4 yıl
Başkent hukuk vs İnönü Hukuk
Hangisi yazılmalı ? Başkent %50 burslu olacak.
Hangisinde kendimi geliştirme imkânım fazladır? Malatya şehir olarak dezavantaj,Başkent’te de burs kesme olayı,geçme durumları vs göz korkutuyor.
Malatya yazarsam seneye full mat deneme çözüp Ankara Hukuk zorlayacağım.Başkent özel olduğu için bunu yapmayabilirim dersleri geçmeye odaklanırım.
Ama önemli olan hangi hukukta şansımın iyi olduğu.
B
4 yıl
Youtube kanal önerisi
Kuzenim bu yıl sınava girecek.Eşit ağırlıkçı.Sözel dersler ve matematik için youtube kanal önerisi istiyor.Hedefi ilk bin.İlk bine girenlerin önerileri var mı ?
B
4 yıl
Hiç istemediğin bir bölümü yazmak
Eacıyım ilk yılımda fazla çalışmadım biraz matematiği geliştirdim o kadar.Türev İntegral hiç çalışmadım desem yeridir.
57 bin geldi pek de üzülmedim zaten çalışmamıştım.Mezuna kaldım hukuk için.
Bu yıl gerçekten iyi çalıştım.Matematiği iyi ilerlettim artık tüm ön yargımı kırmıştım anlamakta zorlanmıyordum.Denemelerim de iyiydi.Son aylarda da sözel çalıştım.Hukuk istemediğimin farkına varmıştım çünkü şişirilen bir bölüm olduğunu düşündüm bana uygun olmadığını düşündüm.İlgimi çekmiyordu.Diğer ea bölümleri de ilgimi çekmiyor.
Sınav günü öncesi bazı sıkıntılarım oldu istediğim sonucu alamadım.Sınava herkes kolay diyince nasıl olsa kazanamam bana göre geçen yılla aynıydı herkes benden iyi yaptı diye düşündüm.
Sıralamam 27 bin geldi çok da yığılma olmamış benim bandımda.Şimdi hukuk yazacağım üstelik özel bile düşünüyor ailem.Hukuk okumamı istiyorlar ama ben istemiyorum sıralamama sevinemedim bile.Sayısal alan daha çok ilgimi çekiyor ama tekrar mezuna kalacak gücüm yok ailem de izin vermez,verse de sayısalcılar çok iyi çalışıyor sıfırdan başlayıp kazanmam mümkün değil.Zamanında kendimi sayısala odaklayacaktım.İş işten geçti.
17 yaşında hayat boyu yapacağımız mesleği belirlemek mümkün değil.Zamanla fikirler değişiyor.İkinci üniversite sizce okunur mu ? Üniversite bittikten sonra başka bir bölüm için hazırlanmak mantıksız mı ?
B
4 yıl
TOBB etü hukuk hakkında bilgisi olan
Bu fakülte nasıldır %50 burslu az bir ihtimal de olsa belki tutar diye yazmayı düşünüyorum.Olmazsa Başkent yazacağım.
Bir de özel üniversitelerde ücretli kazanıp ilk tercihine yazarsan burs veriyorlarmış gibi bir şey duydum doğruluk payı var mı ?
B
4 yıl
SINAVIN NERESİ KOLAYDI Bİ AÇIKLAYIN
Ayt matın neresi kolaydı sanki 2+2 sordular,gayet de orta seviyeydi zor sorular da vardı.
Tyt daha bile zordu.Hiç mi biriniz Türkçede zorlanmadınız hiç mi birinizin süre sıkıntısı olmadı hiç mi biriniz pandemiden etkilenmediniz hani evde çalışamıyordu bu millet ? Nasıl artıyor her sene bu yapılabilirlik ? 2 sene sonra sınavı fulleyip üstüne kendi en çok soru yazıp çözenler kazanacak görünen o.Sayısalcılar Sosyaldeki bilgi sorularını nasıl yaptılar ? Hani hepiniz 3 ay Lti çalışmıştınız hani konularınız yetişmiyordu ?
Siz herhalde nefes bile almadan ders çalışıyorsunuz galiba her boş anında tuvalette bile deneme çözüyorsunuz yeter ben sizinle yarışamam.Terminatör gibisiniz.
TM 27K iyi bile yapmışım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.