M

Çavuş
09 Nisan 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
52 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
4 yıl
Temizlik sonrası görüntü gelmeme sorunu
Arkadaşlar selam,
Bilgisayarım tozlandığı için temizlemek istedim tüyleri ince olan fırça ile tozlarını aldım iyice temizledim ve yan kapakta olan fanların kablosunu çıkardım fakat temizlik sonrası bilgisayara görüntü gelmiyor. Ekran kartı fanları dönüyor ve ışığı yanıyor, işlemci fanı dönüyor, egzoz fan dönüyor, hdd çalışıyor fakat yan kapakta bulunan fanlar çalışmıyor ve görüntü gelmiyor nasıl düzeltebilirim? Yan kapaktaki fanlar harici hiçbir parçayı sökmedim.
Anakart asus b350f gaming modeli fanlar 3 pinli
Rgb bağlantısına takıyorum bağlantı yeri 4 pin önceden çalışıyordu şimdi çalışmıyor
M
4 yıl
Turknet ve Türktelekom altyapısındaki inanılmaz rezillik
Arkadaşlar selam,

2016 tarihinden itibaren Turknet firmasından güncel olarak ADSL hizmeti alıyorum ama Turknet ile geçmişimiz daha öncesine dayanıyor. Yeni yeni popüler olmaya başladığı zaman bizimle irtibata geçmişlerdi ve sabit telefon kullandığımız için 1000 DK ücretsiz kampanyası cazip gelmişti. Bizde abone olmaya karar vermiştik ve kullanıyorduk sonra hizmetten memnun olmadığımız için başka firmaya geçtik, ama geçtiğimiz firma ay sonu fatura ödemesini 1 gün geçmiş olduğumuz için açma kapama cezası vermişti. Bizde Turknette bu durumu yaşamadığımız için tekrar 2016 tarihinde geri döndük. Ve bu tarihten itibaren kısa süreli sorunlar ile karşılaşıyor arıza kaydı açtığımız zaman çözümleniyordu. Altyapımız 8 Mbps olduğu için çok kaliteli bir hizmet alamıyorduk test yaptığımız zaman 5-6 Mbps arası alıyorduk.

Sonra 2015 tarihinde evimizin çok yakınına metro çalışması başladı, metro çalışması 2020 tarihinde sonlara yaklaştığı için santrale olan 3km uzaklığımın bir nebze düzelmesi için metro alanına yeni santral yapılmasını rica etmiştim onlarda bana bu durumun Türktelekom tarafından olabileceğini onların yaptığını söylemişlerdi.

4-5 ay önce altyapı sorgulaması yapmıştım ve hemen yan sokağımda bulunan evlerin hipernet ile 70-80 Mbps hız aldıklarını görmüştüm. Bende konu hakkında Türktelekom ile iletişime geçip konuyu anlatmıştım onlarda bana saha ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ekiplere konunun hızlandırması için iletişime geçeceğini söylemişti, bende geçiştirildiğimi düşünüp ümidimi kaybetmiştim.

Mart 2020 tarihinde internetimizde kesintiler olmaya gittikçe yavaşlamaya başlamıştı. Gün geçtikçe 720p kalitede izlediğimiz videoların kalitesini 480p ve 360p kaliteye kadar düşürmüştük. Bu zamanlarda Virüsün ülkemize girdiği zamanlar olduğu için insanlar evlerine kapandığı zamanlar olduğu için internet kullanımlarının arttığını düşünüp olağan karşılaşmıştık.

Artık tarihler 20 martı geçtiği vakit sabit telefonumuzda cızırtılar olmaya ses anlaşılmamaya başladı, ve bir kaç gün sonra telefon komple gitti telefonumuzun bozulduğu sanmıştık ve internetimiz yoktu hâlbuki telefonumuz çalışıyor ve bizim tarafımızda herhangi bir problem yoktu sonra Turknet'in twitter destek sayfasında bu durumu yaşanları gördüm.

Bende 29.03.2020 tarihinde arıza kaydı oluşturdum ve beklemeye başladım 2 gün geçmiş ve hala arıza kaydıma cevap gelmemişti.bu sırada bende başka İSSlerin kampanyalarına bakınıyordum. Altyapı sorguladığımda meğerse binama hipernet hizmeti gelmiş ve 62 Mbps internet hizmeti alabiliyormuşum. Ama bana altyapımın desteklediği hızı vermemişler hâlbuki Turknet adlı firmanın 100Mbps hıza kadar altyapı ne kadar destekliyor ise sözde verdiklerini biliyoruz şuan santrale olan uzaklığım 493 metre olarak gözüküyor ve YAPA altyapısı içerisindeyim yani Turknet CEO'su santrale 300 metre uzak bir kişinin hız testinde bırakın download hızını 55 Mbps upload hızlarını görebildiklerini söylemişti.

31.03.2020 11:53 tarihinde tekrar arıza kaydı oluşturdum, 1 gün sonra cevap geldi konuyu Türktelekom birimine ilettiklerini gelişmeler oldukça bizi bilgilendireceklerini söylediler. Alt tarafa gün gün ne söylediklerini bırakıyorum.

quote:

31.03.2020 11:53
Arıza bildiriminize istinaden alt yapı kontrollerini yapmaya başladık. Eğer bizim müdahalemiz ile sorun çözülemezse fiziksel kontrollerin yapılması için saha ekiplerine bilgi vereceğiz. 24 saat içerisinde destek talebinizi çözeceğiz ya da size problemin ne olduğunu, nasıl çözebileceğimizi, varsa sizin yapmanız gerekenleri bildireceğiz.

01.04.2020 12:32
Merhaba, ben Melahat A.
Destek kaydınızı incelediğimde ne arama yapabildiğinizi nede arama geldiğini belirttiğinizi gördüm durumu ilgili birime ilettim gelişmeleri sizinle paylaşacağız.
İyi günler dilerim

01.04.2020 14:37
Telekom Sistem Mesajı
Türk Telekom Sisteminden Gelen Durum Güncellemesi
Arıza Bildirim Tarihi : 31-03-2020 11:53:48
İşlem Zamanı : 01-04-2020 12:31:00
Arıza ID :2020040100070438567
İlgili Ekip : Teknik Saha Ekibi
Santral Ekip Açıklama : Arıza çözümlenmek üzere teknik ekiplerimize aktarılmıştır.


02.04.2020 15:56
Merhaba ,ben Kübra Y,
Arızayla ilgili kontroller sağlanacak olup ekipler tarafından iş listesine alınmıştır.Yaşanacak gelişmeleri ve alacağım bilgileri sizinle paylaşacağım.Bu süreçte modemini açık tuttuğunuz taktirde çözümle ilgili kontrol sağlayacağım.
İyi günler dilerim.

03.04.2020 14:27
Merhaba ,ben Kübra Y,
Kontroller devam etmekte.Bilgi aldığımda paylaşacağım.Bu süreçte modeminizi açık tutmanızı rica ederim.
İyi günler dilerim.

04.04.2020 14:55
Merhaba ,ben Kübra Y,
Hız arızayla ilgili kontroller devam etmekte.Sorunuzu takip ve tespit edebilmem için modeminizi açık tutmanızı rica ederim.Açık tutmadığınız taktirde çözüm süreci uzayacaktır.
İyi günler dilerim.

05.04.2020 14:21
Merhaba ,ben Kübra Y,
Sürecin uzatılmaması için ekiplere arızayı tekrar paylaştım.Kontroller devam etmekte.Bilgi aldığımda paylaşacağım.Bu süreçte modeminizi açık tutmanızı rica ederim.
İyi günler dilerim.

06.04.2020 12:00
Merhaba ,ben Kübra Y,
Ekipler tarafından kontroller devam etmekte .Kendilerinden bilgi beklemekteyim.Geri dönüş sağladıklarında sizinle paylaşacağım.Bu süreçte modeminizi açık tutmanızı rica ederim.
İyi günler dilerim.

07.04.2020 11:59
Merhaba ben Kübra Y,
Destek kaydı için sizinle görüştük.Sorunun devam etiğini iletiniz.Arızanın takibini sağlamaktayım.Ekiplerden bilgi aldığımda paylaşacağım.
İyi günler dilerim.

Artık konunun çözülmesini istediğim için kendim birkaç öneride bulundum

09.04.2020 10:03
Merhaba ben Kübra Y,
Hattınıza adsl sinyal tanımlanmış .Şuan ki sorun modemin vdsl yada adsl olmasından kaynaklı değil.Alt yapı kaynaklı kablo arızası mevcut ve Türk Telekom ekipleri tarafından işlemler sağlanıyor.Islah süresiyle ilgili net bilgi paylaşılmış değil.Net tarih paylaştıklarında sizinle paylaşacağım.Bu süreçte modeminizi açık tutmanızı rica ederim.
İyi günler dilerim.

11.04.2020 11:41
Merhaba ,ben Kübra Y,
Kablo arızasının süresiyle ilgili net bilgi paylaşılmamaktadır.Net tarih paylaşılması için ekiplere bilgi paylaştım.Bilgi aldığımda en kısa sürede paylaşacağım.
İyi günler dilerim.

13.04.2020 15:29
Merhaba ben Kübra Y,
Destek kaydı için sizi aradım ulaşamadım.Kablo arızasının süresiyle ilgili ekiplerden net bilgi paylaşılmış değil.Çalışmalar devam ediyor.Süreçle ilgili bilgi aldığımda paylaşacağım.
İyi günler dilerim.


Kronolojik sırası ile sizlerle ne dediklerini sundum. Bazı günlerde konu hakkında bilgilendirme dahi yapılmadı bugün tarih 15.04.2020 sorunum hala devam etmekte. Apartmanımda ve çevremdeki binalarda internet mevcut fakat bende mevcut değil gelişmeler olur ise konuyu güncelleyeceğim.
M
4 yıl
Ev kullanıcısı için modem önerileri
Selam dostlar,

Turknet kullanıyorum ve VDSL modem arıyorum bütçem en fazla 350 TL modemlerden çok anlamadığımdan yardımlarınızı istiyorum. Kablolu sadece PC kullanıyorum geri kalan 3 telefon 1 tablet 1 televizyon wi-fi üzerinden kullanıyorum güzel stabil ve kaliteli bir şey arıyorum dual band olayı varmış 5 GHz wi-fi daha hızlı oluyormuş eğer bu fiyat skalasında kullandığınız memnun kaldığınız modem varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Modemi evimin ortasına konumlandırıyorum ve 85 metrekare eve sahibim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.