A

Yarbay
01 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
90 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
9 yıl
Yakıt tüketim verileri ve emisyon verileri nasıl okunmalı anlaşılmalı
3000 mt koşu standart süreniz belirlenecek..

Bunu belirlerken sizden bazı kurallara uymanız isteniyor.. bu kurallar şu şekilde;

-bir önceki gün alkol sigara kullanılmayacak
-gece 11 de yatılacak
-sabah 7 de kalkılacak
-7.30 da 1 adet haşlanmış yumurta, 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yarım yağlı beyaz peynir. 3 adet zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, şekersiz 1 bardak çay ve 1 dilim ekmekten oluşan bir kahvaltı yapılacak
-9:00 a kadar hiçbir şey yenilmeyecek ve 1 bardak sudan başka hiçbir şey içilmeyecek
-9:00 da 20 C derecede %40 bağıl nem oranı olan sıcaklık ve nem kontrollü kapalı bir pistte, üzerinizde nike-adidas gibi kaliteli bir markanın koşu ayakkabısı, sırtınızda teri emen pamuklu bir t-shirt, kıçınızda yine kaliteli bir malzemeden üretilmiş bir short ile koşulacak.

Bunları yaptınız…ve sonuç 13.30 çıktı.

Aradan 1 hafta geçti…
-sürekli hamburger pizza tarzı kötü bir beslenme şekli uyguladınız.
-gece 3 e kadar içip öğlen 1 e kadar havalandırmasız ve ışık almayan bir ortamda uyudunuz
-kalkar kalkmaz 1 adet sigara ve 1 koyu kahve çaktınız.
-sonra sırtınızsa polar bir eşofman takımı geçirip asker postallarını ayağınıza geçirdiniz
-30 c derece %85 bağıl nem olan bir ortamda koşmaya başladınız..

O da ne???...sonuç 18.30 çıktı…

Soru: ilk denemede mi hile yapıldı, yoksa ikinci denemede mi hata var?

Cevap: Aşağıda..

Bildiğimiz veya bilmediğimiz gibi yakıt tüketimleri belli bir talimat çerçevesinde yapılıyor. Yukarıda ilk örnekte verdiğimiz şartlar gibi belli başlı bazı şartlar var.. internette veya forumda ararsanız sonuçlar sizi COMMISSION REGULATION (EC) No 692/2008, yani Avrupa birliğinin 692/2008 nolu komisyon yönetmeliğine götürür.

Şimdi iş burada karışıyor..bu yönetmelik sizi UN/ECE Regulation 101 yönetmeliğine, UN/ECE Regulation 101 yönetmeliğiniz ek 6 sı ise sizi Regulation No. 83 e götürür…

Biliyorum biraz karışık ama yapacak bir şey yok, anlamak için okumak lazım..

Bu yönetmelik ekleriyle beraber 246 sayfa olup, ec tip onay markasının font boyutları ve oranları da dahil olmak üzere bu konudaki hemen hemen herşeyi tanımlar. Test ortamı, test sırasında uygulanacak senaryo, aracın km si, lastiklerin km si, lastik diş derinliklerinin yeni lastiğin diş derinliklerine oranı, test ortamının sıcaklığı, basıncı…..vs.vs

Mesela der ki lastik diş derinliği max diş derinliğinin %90 ı ile %50 si arasında olacak…
Ortam sıcaklığı 20 ile 30 c derece arasında olacak..
Hızlanma, yavaşlama ve bekleme süreleri sayfa 97,98,99 daki gibi olacak..
Eğer araca ait en fazla 3 lastik boyutu var ise en geniş tabanlısı alınacak, yok eper 3 den fazla kullanılabilir lastik boyutu var ise en genişin bir darı kullanılacak..
Aracın önündeki havalandırma fanının en alt kenarının yerden yüksekliği 20 cm olacak, en düşük kesiti 0,2 m2 olacak.
Ve ayrıca yukarıda tanımlanan ve benim burada bahsetmediğim bir çok limitin kabul edilebilir sapmaları % kaç olacak…

hatta ve hatta bir haftadır gündemi meşgul eden o meşhur defeat device da bu belge de sayfa 4 de 2.16. article numarası ile geçiyor :)

İngilizce bilenler için buyrun adresi
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:42015X0703%2801%29&from=EN


şimdi yukarıdaki yazdıklarım göz önüne alındığında özetle demek istediğim şu…

yakıt ve emisyon hesaplamaları yapılırken hemen hemen her değişkenin ve bu değişlenlere ait kabul edilebilir sapmaların tanımlandığı çok ama çok spesifik bir senaryo tanımlanıyor…

ve bu senaryo sonucunda size örnek olarak şehirler arası 5.2 lt/100 km, şehir için 8.8 lt /100 km gibi bir rakam veriliyor…

şimdi gelelim forumda özellikle son bir haftadır dönen verilerden az yakıyor-çok yakıyor, yoldaki emisyon şöyle fazla böyle az muhabbetlerine…

bunun için taa en başa dönelim…sizin 3000 mt koşu standartınızı belirlemek için ilk kuralları koyup bir deneme yapmıştık ve 13:30 da koşmuştunuz 3000 mt yi…

ama daha sonra kötü beslenme, yetersiz dinlenme, uygun olmayan ekipman ve ortam..vs gibi faktörler girince işin içerisine süreniz 18:30 a çıkmıştı…

aslında siz ne ilk testte hile, ne de ikinci testte hata yapmıştınız…

tersini düşünürsek, sizin standartınız olan 13:30 çıkan süreyi belirlerken size koyduğumuz kuralların daha olumlularını yaratarak 13:00 belkide 12:30 a çekebilirsiniz…

aynı paralelde düşünürsek yukarıda linkini verdiğim yönetmelikte sayfa 97-98-99 da tanımlanan hızlanma yavaşlama bekleme sürelerinden daha düzgün şekilde sürer, ortam parametreleriniz daha iyi günde trafiğe çıkarsanız çok rahat bir şekilde fabrika verilerinin altında değerler yakalarsınız ve “hmmm bak bak, mühendiler senden birşeyler kapmalı” gibi boş beleş ve kendinizi küçik duruma düşürecek muhabbetlere girmezsiniz…

veya tam tersi yukarıda bahsedilen senaryo ve parametrelerden daha olumsuz bir durumda araç kullanırsanız çok ama çok rahat bir şekilde fabrika verilerinin üzerine çıkarsınız ve “araç fabrika verilerinden fazla yakıyor” diye patırdanırsınız.

aynı şekilde emisyon oranları için de düşünebilirsiniz. Bmw yolda 11 kat fazla emisyon çıkarıyormuş muş muş…hangi yolda hangi koşulda??? işte cevabı yukarıda...

umarım bu fabrika verisi olayı daha net bir şekilde anlaşılabilmiştir..

herkese iyi forumlar
A
9 yıl
225/55/r18 kış lastiği tavsiyesi
Selam Arkadaşlar,

biliyorum kış lastiği bakmak için henüz erken ama çok fazla alternatifim olmadığı için erkenden bakmaya başladım.

aracım subaru forester dizel, lastik ebatı 225/55/18.

normalde sıkı bir conticiyimdir ama continin bu ebatta kış lastiği olmadığından dolayı farklı markaları bakmaya başladım. bu noktada aşağıda linklerini vereceğim lastikler arasından kullanmış olduklarınız varsa tavsiyelerinizi alabilirmiyim?

1-Bridgestone Blizzak LM80 EVO 225/55R18 98V 4x4 Kış Lastiği

2-Nokian WR Suv 3 225/55R18 102H XL 4x4 Kış Lastiği

3-Michelin Pilot Alpin Pa4 Grnx 225/55R18 102V XL 4x4 Kış Lastiği

4-Pirelli W210 Sotto Zero 225/55R18 98H Oto Kış Lastiği

veya tavsiye ettiğiniz başka ürünler..

bütçe sıkıntımız yok şükürler olsun ama hakkapeliitta 8 gibi çok yüksek fiyatlı ürünlere de çıkamam..zaten bildiğim kadarıyla o ebatta lastiğide yok..
A
10 yıl
i5 3210m 1197 mhz de çalışıyor
Selam arkadaşlar,

kardeşime ait dell inspiron 5520 makinada şöyle bir sorun var.

işlemcisi i5-3210m, çalışma hızı 2,5 ghz olan bu işlemci bizim bilgisayarda 1197 de takılı kaldı ve hiçbir şekilde daha hızlı çalışmıyor.

belki eksik veya güncel olmayan bir driver yapıyordur diye bütün driverleri güncelledim ama yok olmadı.

acaba işlemciden olabilir mi diye işlemciyide birebir aynı başka bir işlemciyle değiştirdim, ama yok sonuç aynı.

tamam windows pek iyi durumda değil belki windowstandır diyeceğim, temiz kurulum yapıcam ama kafamı kurcalayan konu işlemcinin hızının hiçbirşekilde değişmemesi, inse veya çıksa windowstandır diyeceğim ama sabit çakılı bir şekilde 1197 mhz.

sizce sorun ne olabilir arkadaşlar
A
12 yıl
Bravo debriyaj ses sorunu
Selam arkadaslar,

Mobilden yazdigim icin kisa gecicem.

Bizim enistede 2009 1.4 t-jet var.150 hp olandan.eniste araci 72000 de almis ve 90000 de bakim yaptirmis( aractan cok anlamadigindan ne yaptirdigini bile bilmiyor).

Herneyse sorun su. Araci 1. Vitese takip kaldirinca yaklasin 3500 devire kadar tikirti sesi geliyor sonra kesiliyor, ayaginizi gazdan cekince tektar geliyor. Ayrica 2. ve ustu viteslerde boyle bir sorun yok.

Ayrica arac bostayken ne rolantide nede gaza basarken herhangi bir sorun yokken debriyaja basinca kiyir kiyir ses geliyor.

Benim dusuncem debriyaj rulmani veya plaka yaylari olabilir, ama emin degilim.

Sizce sorun ne? Ayrica persembe gunu yaklasik 600 km yol yapicam, yolda birakir mi?
A
12 yıl
kış lastiği zorunlu olabilir..
Merhaba arkadaşlar..

şimdi okuduğum bir haber.

verildiyse özür dilerim

http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/723021-arac-sahipleri-icin-onemli-haber

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelecek yıldan itibaren kış lastiğinin zorunlu olması, takmayanlara gelecek yıldan itibaren trafik cezası kesilmesi için harekete geçti. Bakan Yıldırım, milyonlarca otomobilin can ve mal güvenliğini hiçe sayarak, özellikle kış mevsiminde ‘çürük ya da kusurlu’ lastikle trafiğe çıkmasına isyan ederek yeni önlemler almak üzere kolları sıvadı.

1.2 MİLYON ARACIN LASTİĞİ SORUNLU

Bakan Yıldırım’ı bu kararı almasına araç muayenelerindeki lastik denetim sonuçları getirdi. Verilere göre 2010 yılında lastiklerle ilgili 7 milyon 664 bin muayeneden toplam 981 bin 332 adet, 2011 yılında 7 milyon 845 bin muayeneden 1 milyon 228 bin adet aracın lastiği kusurlu çıktı. Lastiklerde 2010 yılında 178 bin 360, 2011 yılında 174 bin 589 adet ağır kusur saptandı. Tüm bu rakamları gören ve bu araçların yarattığı tehditten rahatsız olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hemen harekete geçti.

EMNİYET İLE ORTAK ÇALIŞMA

Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yapılması gerektiğine işaret etti. Söz konusu kaynaklar, “Trafikle ilgili yönetmelikte değişiklik yapılması gerekiyor. Bu değişikliğin ardından kış lastiği zorunluluğu uygulamaya girebilir” diyerek sürecin devam ettiğini dile getirdi.

İŞTE TÜRK USULÜ YÖNTEMLER!

* Özellikle TIR ve kamyonlarda takım lastiğin fiyatı 20 bin TL’yi buluyor. Kendini uyanık gören bazı sürücüler kendilerini tehlikeye atma pahasına muayene öncesinde ödünç lastik alıyor. Muayeneden sonra ödünç lastiği teslim ediyor, eski lastiğini alıp trafiğe çıkıyor.

* Ödünç yangın söndürme tüpü de oldukça yaygın. Hatta araç muayene istasyonlarının çevresinde ‘kısa süreli yangın söndürme tüpü kiralayan’ dükkânlar oluştu. Bakanlık yangın söndürme tüpünü ‘ağır kusur’dan ‘hafif kusur’a çevirdi. Bu dükkânlar, tek tek kepenk kapattı.



bakalım neler olacak..
A
13 yıl
hakkımı nasıl arayabilirim?
Selam arkadaşlar...

size konuyu kısaca anlatmak istiyorum..

şu anda oturduğum binanın hemen yanında bir inşaat var ve bu inşaattan sokağa atılmış çiviler sayesinde son 3 ayda yaklaşık 3 yastiğim heba oldu..

ilk başta bundan önceki takımlarda 2 farklı lastiğime 2 çivi girdi..lastiklerin zaten sonu geliyordu, yama felan yaptırdım, fazla da kafaya takmadım, oldu bitti..

2 akşam önce akşam saat 10 gibi yaşadığım olay ise harbiden cinnet geçirttirdi beni..az kalsın inşaatı yakacaktım sabah.

saat 7 gibi eve geldim, 9.30 gibi dışarı çıkmam gerekti..eve gelirken herhangi bir sorun yoktu ama dışarı çıkıp arabaya bindiğimde lastiğin havası biraz inik gibi geldi..park ettiğim yer eğimli, ondandır herhalde dedim üzerinde durmadım, 10 gibi geri dönerken biraz sert ama lastik patlatacak kadar da sert olmamakla beraber çukura girdim ve lastik gümmmm..

hemen stepneyi taktım va kafamda "yarın lastikçiyle kavga var, bu çukurda nasıl patlar lastik, kesin üretim hatası var, garantiden değiştiririm" düşüncesiyle eski-yanağından patlamış lastiği bagaja koyarak eve gittim...

ertesi sabah lastikçide gördüğüm manzara ise cinnet geçirmeme yettide arttı..lastikten en az 10 cm uzunluğunda bi çivi çıktı ve olay böylelikle çözüldü..çukura girdiğim sırada lastiğin havası inik olduğundan dolayı jant yanağı kesmiş ve lastik patlamıştı..işin kötü yanı ise daha 1 ay bile olmamıştı lastikleri alalı, daha 4000 km bile olmamıştı..gitti canım premium contact 2

şimdi sorum şu?

bu herifleri şikayet edebileceğim birşey varmı?.eminim ki mahalleden en az 2-3 arabada daha aynı sıkıntılar mevcut..eğer bir araya gelirde toplanırsak belediyeye felan şikayet durumunda sonuç ne olur..veya dava felan olabilirmi?..

alacağım cevapları az buçuk tahmin edebiliryorum ama olsun akıl akıldan üstündür demişler, belki bilen birisi vardır.
A
13 yıl
Tralles hoca nerelerde?
Selam arkadaşlar,

başlıktan da anlayabileceğiniz gibi ne zamandan beri tralles hoca gözükmüyor ortalarda, nerelerde olduğunu bilen varmı
A
13 yıl
Nokia finlandiya e-mail
selam arkadaşlar

nokia finlandiya genel merkezin e-mail adresini bilen varmı acaba?
A
13 yıl
klavye hatası
selam arkadaşlarü, size y6azarken özellikle dü,zelt5me y6apmadan doğ*al haliy6le y6azıy6orum..gördü,ğ*ü,nü,z gibi klavy6ede y6azarken bu t5arz bi saçmalama oluy6or

sizce sorun nedir?
A
14 yıl
camdaki su izleri
Selam arkadaşlar..

kısaca bahsetmek gerekirse derdim camdaki su izleri..

camlardaki bu izleri çıkarmak için ne yapmak gerekiyor..pasta cila diyenler oldu..sanayideki ustama sorunca "ben yapıyorum ama tavsiye etmem hare halıyor ister istemez" dedi..

bu işin camı çizmeden cama zarar vermeden çözümü varmı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.