V

Binbaşı
16 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
11 yıl
Scoundrel PvP Video : Diary Of Viik
Merhaba arkadaslar , uzun süredir oynadigim Scoundrel`im ile yaptigim ilk swtor pvp videomu sizlerle paylasmak istiyorum. HD izleyin , iyi seyirler Sorulariniz olursa bu baslik altindan iletiniz

spec: scrapper
gear: full war hero set


http://www.youtube.com/watch?v=NTatOod3avo
V
12 yıl
*****Swtor Account Pazari*****
< Resime gitmek için tıklayın >

Hesabini satmak isteyenler bu konuda buluşabilirler. Böylece herkes aradığını daha kolay bulabilir, diğer kişilere de daha rahat ulaşabilirler.

Account "alıp" - "satmak" isteyen arkadaslar bu baslik altinda yazsinlar , böylece forum kirliligini engellemis oluruz.


Account özelligi: Standart / Deluxe / Collecter Edition.

Hesap aktifmi aktifse ne kadar?

Karakterler - Server - Varsa ne kadar Credits.

Gizli Soru ve cevaplarin eksiksiz olmasi.

Fiyat Aralığı :
Ulaşma Şekli (pm, e-mail, telefon yada diğer sohbet programları):


Bu sekilde yazilmasi halinde , herkes icin daha rahat bir ulasim sekli olacagina inaniyorum.
V
13 yıl
Age Of Conan - Diary of Viik / Chapter I (Video)
Age Of Conan - Diary of Viik / Chapter I : Kill! Maim! Burn!

http://www.youtube.com/watch?v=4cEllvM-SQU




Age Of Conan - Diary of Viik - Duel with Barbarian

http://youtu.be/-rCoqFwkAUU?hd=1



1080P izlemenizi tavsiye ederim , iyi seyirler
V
14 yıl
Sistem topladim , fikriniz öneriniz nedir?
Merhaba arkadaslar , uzun süredir pek icli disli olamiyordum pc ile. Söyle bir sistem yaptim fikirleriniz nedir?

1
EVGA GeForce GTX 465 SuperClocked (Art.-Nr.:: JCXZFA)
€ 217,90*

1
AMD Phenom II X4 965 (Art.-Nr.:: HD2A44)
€ 148,88*


1
OCZ ModXStream Pro 700W (Art.-Nr.:: TN7O13)
€ 84,90*


1
Aerocool Bx-500 (Art.-Nr.:: TQXR38)
€ 89,90*


1
Samsung SH-S223C (Art.-Nr.:: CEBU35)
€ 18,49*


1
Asus M4A88T-V EVO/USB3 (Art.-Nr.:: GDEA29)
€ 99,90*


1
Seagate ST31000528AS 1 TB (Art.-Nr.:: AEBS16)
€ 54,90*


1
G.Skill DIMM 8 GB DDR3-1333 Kit (Art.-Nr.:: IDIFG3J1)
€ 149,90*

€ 864,77*
Zwischensumme
€ 12,95*
Gebühren für Versandart: Hermes
€ 4,-*
Gebühren für Zahlart: Nachnahme
€ 881,72

Her sey dahil 882 euro tutuyor

Sizin düsünceleriniz - tavsiyeleriniz nelerdir?

Bu arada monitor olarak 32 inc led lcd tv kullaniyorum.
V
14 yıl
Satilik Cleric 39 lvl Asmodian - Gorgos
Her cikan mmorpg oyununu test ederim. Aion u aldim oynadim sonrasinda devam etmeyi düsünmüyorum. Hesapta 1,5 milyon para , degeri 1m eden malzeme vardir.

Stigmalari mevcuttur. Bir kac parce blue itemi vardir. 39 lvl a kadar olan tüm skilleri acilmistir. Hic bir oyunda meslek kasmam düsen droplara satarim aion dada öyle oldu .



Satisi paypal üzerinden yapmayi düsünüyorum Almanyada oldugum icin.

Istedigim rakam 40 euro. Ilgilenenler pm yolu ile bana ulassinlar . Satilsin artik =D

Iyi günler
V
15 yıl
Her yerde Türk oldugumuzu nasil belli ederiz. Bkz: Global
Bu ssleri i alali baya oluyor arkadaslar. Okudugumda gülmekten onbes dakika kendime gelememistim. Sizinde varsa buna benzer olaylar paylasin =)

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
V
15 yıl
Notebookta ekran karti driver yukleme sorunu
Merhaba arkadaslar Fujitsu Siemens Amilo xi 3650 notebook var. En son driveri yuklemeye calistigimda hata veriyor. Bazi sitelre baktim cpzum oalrak modlu driverlar yada nfc dosyalari sunmuslar. Detayli olarak yardim edebilecekvarsa iyi olur . Simdiden tesekkurler.
V
15 yıl
Neden Age Of Conan değilde WoW daha iyi deniyor?
Yıllardır onlarca değişik mmorpg denedim. En gözde olan wow her zaman el üstünde tutuldu. Şimdi bunca yıllık tecrübeme ve bir mmorpg oyuncu olarak benim neden Age Of Conan ı ısrarla el üstüne çıkarttıgımı sizin ise neden hala wowda ısrar ettiğinizi anlamaya çalışalım.

Wow daha iyi çünkü insanlar alışkanlıklarından vazgeçemiyorlar. Yıllardır birşeyin üstüne odaklandıkları için , ondan kat be kat üstün , size istediğiniz herşeyi sağlayabilen bir yapıya bile burun kıvırabiliyorlar. Grafik olsun , sesler olsun ,atmosfer olsun , hikaye olsun Age Of Conan dört dörtlük. Çizgi romanlarını okudugumuz , filmlerini geceleri oturup zevkle izlediğimiz Conan ın dünyasında , tüm estetiğiniz ve zerafetiniz ile var olabilirsiniz. Her kılıç darbesi , her kılıç savuruşu tamamen gerçekçi ve izlerken zevk alırken hayatta kalmak istiyorsanız savaşta zamanlamalarınız harika olmalı. Ranger lar oklarını atarken yaptıkları skill in gücüne göre yer almaları , ayakları öne koyup destek alması gibi. Her class a ait değişik combo (kılıç savurma stilleri).

Wow oynarken almış oldugum bir ss.

< Resime gitmek için tıklayın >

Buda Age Of Conan dan. Atzel e geçtiğinizde dört bir yanınızı soğuk bir ürperti sarar. Karların , buzların arasında bir vadi. İleriye baktıgınızda titremenize neden olan. Kendinizi oyunun içinde hissetmenizi sağlayan seslerle bezenmiş güzel haritalardan biri.
< Resime gitmek için tıklayın >

İki resmi ikiside karlı bir ortamda olduğu için verdim. Böylece kıyaslama yapabiliriz öyle yada böyle. Wow daki detay 1x ise Age Of Conan daki detay 100x....

Yine wowdan bir kare
< Resime gitmek için tıklayın >

Age Of COnan dan bir kare

< Resime gitmek için tıklayın >

Şu saçlardaki örgünün detayını , chestteki kemer tokasına takar , yüzündeki dövmeye kadar her detaya iyi bakın. Bir kaç daha ss verdikten sonra ana yorumlarıma devam edeceğim.

Wow da bir instance dan kare

< Resime gitmek için tıklayın >

Age Of Conan dan bir kare
< Resime gitmek için tıklayın >

En basitinden ranger duruşuna ,ayağını nasıl öne koyduğuna bakın , detaylara bakin , mükemmelliğe bakın.

Son kare wow dan
< Resime gitmek için tıklayın >

Kalanlar Age Of COnan =)



< Resime gitmek için tıklayın >



Birazcık Conan ın hikayesinin nasıl oluştuğuna değinelim( Age oF Conan da hikaye zayıf diyenler için)

Şunu bilin ki prensim kabaran okyanuslar, Atlantis'in görkemleri şehirlerini yutmasıyla o güne kadar görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, yeryüzündeki imparatorluklar, gökteki yıldızlar kadar, belirgin, ancak dağınıktı. İşte bu çağda, Kimmeryalı Conan geldi. Bu elinden kılıcını hiç bırakmayan, kara saçlı, şahin gözlü yiğit, bütün imparatorlukları, sandallı ayağı altında ezmek istiyordu...

Bir Nemedya Efsanesi

Conan'a ait her macera, bu şiirle başlar. Karakterin yaratıcısı Rober E. Howard'a göre, onun hikayesini en iyi özetleyen cümlelerden biriydi bu. Bu barbar, hırsız ve kiralık savaşçının hikayeleri Hiberya'da dilden dile dolaşır. Bomboş bir hayat yaşayan gençler, Conan'ın hikayelerini duydukça, ilham alır, hayata karşı ümitleri artardı. Robert E. Howard'ın yarattığı bu tarih öncesi dünya, bugün bile ilgimizi çekiyor. 1932'de yazılan Conan'ın popülaritesi hiçbir zaman eksilmedi. Tersine, yazarından bile uzun ömürlü şekilde, sürekli kendine yeni hayranlar ve farklı anlatım şekilleri buldu. Funcom tarafından geliştirilen Age of Conan oyunu sayesinde, 76 yıldan beri insanların hayallerini süsleyen bir şey gerçek oldu. Artık tarih öncesi, çağlarda geçen Conan’ın vahşi dünyasında özgürce dolaşmak mümkün. Bu özel tanıtım yazısını üç parçaya ayırdım. Özellikle, karakteri yeni tanıyanlar için çok yardımcı olacak. Çizgi roman ya da filmden aşina olanlar için ise, Conan’ı daha yakından tanıyabilecekler. İlk önce, karakterin yaratıcısı Rober E. Howard'ın hayatını anlatacağım. Howard'ın düşünceleri ve hayatını öğrendikten sonra Conan daha da anlamlı hale gelecek. Daha sonra ise, oyunun geçtiği tarihe yani Conan’ın krallığna kadar, karakterin başından geçenleri özetleyeceğim. Sanırım üçüncü kısım ise, herkesin en çok merak ettiği yer. Age of Conan’ın tanıtımı burada yer alacak...
< Resime gitmek için tıklayın >

Modern çağların, ilkel yazarı

Robert E. Howard 22 Ocak 1906'da Teksas'da doğdu. Tüberküloz hastası anne ve Doktor bir babanın çocuğuydu. Babasının mesleği nedeniyle, genç yaşında birçok şehri ve eyaleti dolaştı. Tüm bu şehirleri dolaşırken, oranın kendine has hikayelerini dinlemekten zevk alıyordu. Hayalet öyküleri, kölelerin yaşamı, kızıl derililerin savaşları. Amerikan İç Savaşı ve onun kanlı hikayeleri, Robert'ın hoşuna gidiyordu. Bu hikayeler sayesinde tarihe olan merakı artmaya başladı. Okumayı öğrendikten sonra, tarihi figürleri ve özellikle ilkel çağları incelemeyi başladı. Bu sıralarda, annesi ona şiir sanatını öğretti. Genç Robert 15 yaşındayken iş hayatına atıldı. Para kazanmak için, kartpostal sattı, gazetecilik ve avukat katipliği yaptı. 18 yaşına geldiğinde ise, yavaş yavaş aklındaki bu bilgileri harmanlayıp, kendi dünyasını içeren yazılar yayınlamaya başladı. Wierd Tales adlı dergiye, ilk olarak, elinden kılıcını hiç bırakmayan, acımasız ve savaşçı barbarların hikayelerini yolladı. Tarihe hobi olarak devam ederken, dikkatine, kovboylara has silahlı, düellolar ve dövüş sanatları çekmeye başladı. Buna, büyücülük, iyilik ve kötülüğün amansız savaşı gibi unsurlar da, eklenince, hikayeleri de bu yöne kaymaya başladı. Ancak hayatının bu döneminde, istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı…
İlerleyen yıllarda ise, fiziki dövüş becerisinin çok önemli olduğunu düşünmeye başladı. Bu yüzden bu tarz sporları inceledi. Özellikle boks büyük ilgisini çekti. Geçici süre barmen olarak çalıştığı bu dönemde, insanların para kazanmak için dövüştüğü yarı bar, yarı dövüş salonu mekanları tanıdı. Merakı ilgiye dönünce, kendi de boks yapmaya başladı. Pek parlak bir boksör olmasa da, teke tek dövüşün cazibesi hoşuna gitti. 20'li yaşlarının ortasında ise, kendi fantezi dünyasını iyice geliştirmeye başladı. Atlantis'in barbar kralı Kull'la ilgili şiirler ve kısa hikayeler yazdı. Daha sonra ise genç Barbar Conan’ın hikayelerini yarattı. Conan onun kısacık hayatında, tecrübe ettiği her şeydi. Bu dünyada barbarlar, farklı kültürlere sahip komşu ülkeler, dev yaratıklar, iyiler ve kötüler vardı. Conan hayata kalmak için, her zaman teke tek dövüşe girerdi. Conan hikayeleri yayınlanmaya başladığından itibaren büyük ilgi gördü. Robert Howard’ın Conan hikayeleri, Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'nin sokaktan gelme rakibi olarak anılır. Tolkien hikayelerini yazarken, her ne kadar akademik araştırmalardan ve efsanelerden etkilendiyse, Howard ise sokaktaki insanların, yaşamlarından ve onların yarattığı hikayelerden etkilenmiştir...

Bu başarılı dönemlerinde bile Robert, nedensiz bir bunalımın içindeydi. Kendini düşlediği hayatın uzağında hissediyor, başarılı olup olmadığı konusunda ciddi kuşkular duyuyordu. Conan’ın krallığa doğru giden hikayeleri yayınlanırken, Howard’da başarısız intihar girişimlerinde bulundu. Hikayeleri sayesinde, Teksas’ın en zengin ve ünlülerinden biri olmuştu. Ancak 11 Haziran 1936'da annesinin ölümü sonucu bunalıma girdi. Yazı makinesinin önüne geçti, "Her şey olup bitti. Ölülerin yanacağı odunlar, üzerine yatırın beni. Ziyafet sona erdi, söndürün kandilleri". Son şiirini de yazdıktan sonra, 30 yaşında intihar etti. Trajik ölümü, Amerika’daki hayranları kadar, edebiyat çevresini de sarsmıştı. Son hikayesi ise, trajikomik bir şekilde ölümünden kısa süre önce, Wierd Tales dergisinde yayınlandı. Robert Howard, gerçekten yaşamak istediği hayatı, Conan hikayelerinde anlatmıştı. Genç yaşında ölmesine rağmen, bu hayat kendisi gibi olanları büyüledi ve adı hep ölümsüz kaldı. Yıllar içerisinde, hikaye hep canlı tutuldu. Çizgi romanlar ve filmlere konu oldu...

Oyun hakkında detay vermek gerekirse birazda burdan
Türünün en iyi oyunu dalında E3 fuarında birden fazla ödül kazanan ve şu anda geliştirilmekte olan PC oyunları arasında en çok beklenenlerden biri olan bir MMO'dur (Devasa Çoklu Oyuncu Online Oyun). Conan'da oyuncular fantastik grafiklere ve etkileyici 7.1 çevresel sese sahip yabani, zengin, olgun ve günahkar bir evrene adım atacaklar. Acımasız tanrılar, mitolojik yaratıklar, kayıp uygarlıklar ve hayatta kalmaya çalışan insan ırkı ile dolu bu dünyada, kudretli bir barbar en sonunda Aquilonia kralı olarak tahta geçmiştir. Ancak Conan'ın hükümdarlığı bir kargaşanın eşiğindedir ve eski şeytanların cehennemine doğru sürüklenmektedir. Bu çarpık fantastik dünyada, her köşede kara büyü ve ölümcül dövüşlerle karşılaşmak mümkündür. Conan'ın hükmü altında her erkek ve kadın kendi kaderini kendi çizmek zorundadır. Robert E. Howard'ın yarattığı bu karanlık evrende ölüm elçisi olma sırası artık sizde.

< Resime gitmek için tıklayın >

Şunu bilin ki Prensim, kabaran okyanusların Atlantis'i ve onun görkemli kentlerini yutmasından hemen sonra, Dünya'da o güne kadar görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, Dünya üzerindeki imparatorluklar ve uygarlıklar, gökteki yıldızların mavi pırıltıları kadar dağınık fakat belirgindi.

İşte bu Hyboria Çağı idi; karanlık, yabani topraklar, dejenere büyüler ile çevrilmiş ışıldayan kalelerin ve kulelerin çağı.

İşte bu sırada Cimmeria'lı Conan geldi. Çelik bilekli, elinden kılıcını hiç bırakmayan bu kara saçlı, şahin gözlü yiğit, tüm imparatorları sandallı ayağının altında çiğnemek istiyordu.

Yabani, umutsuz ve kanlı; kılıç ile yayın, büyü ile şeytanlığın karşısında durduğu, kuzeyin donmuş topraklarından Stygia çöllerine uzanan, krallıkların bir kılıç ile kazanılıp kaybedildiği bir çağ işte böyleydi Conan Çağı.

alıntıdır*

Çok uzan zaman önce yazılmış , gerçekten kalite kokan bu yapıtın içinde canlanıp sizde yer almak istemezmisiniz? WoW da olan hikaye burdakinden çok çok mu iyidir? Hiç sanmıyorum.

Şimdi birazda oynayış yapsına , gerçekçi dövüş sistemine geçelim. Bildiğiniz gibi Aoc harici oyunlarda sadece skill e basarsınız ve hamlenizi tamamlamanız için yeterli olur ama Age Of Conan da Soldier sınıfı ( caster(hox) kılıç vs yani fiziksel zarar veren classlarin hepsinde skille bastıgınızda ekranda uymanız gereken yön tuşları çıkar combonun tamamlanması için. Bunun anlamı savaşçı kılıcını nerden nereye , nasıl savuracak , bunu düşünmeyi - uygalamayı devreye sokan bir yapısı vardır. Mesela ok yönü önce düz sonra sol üstü gösterdi. Bu kılıcı once ortadan sonrada sol dısa dogru savuracak anlamına gelir. Age Of Conan da her şeyte bir estetik vardır. Her class ın silahını tutusuna bir gerçeklik vardır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Fatality olayı diyince herkesin aklı Mortal COmbat a gidiyor nedense =)) Birazda bu olaydan bahsedelim. Canınız çok az kalmış ölmek üzeresiniz son bi can habliyle skillinize başlıyorsunuz ve oda ne... Rakibinizin kafası gövdesinden ayrılırken fatality e devan eden karakterimiz kollarıda gövdeden ayırıyor oda ne öyle =)

Her silah çeşitinin kendine has , onlarca değişik combo stili var skille ve classa bağlı olarak. Ranger la adamın boğazına oku saplıyabilir , nefes almaya çalısan kendi kanında boğulan rakibinizi yere düşerken görebilir. guardian ile one hand blund yada edge ile rakibinizi yere yatırıp boğazını ve gövdesini deşebilir , barbarian ile ayağınızı rakibinizin gövdesine dayadıktan sonra iki kılıçlınızı boğaza dayayarak oldugu yerden ayrılmasını sağlıyabilirsiniz.


Guild City inizi inşa edebilir , Siege warlerde şehrinizi savunabilir 48x 48 guild vs guild yapabilir , düşmanınızın şehrini yerle bir edebilirsiniz. Aldıgınız PvP puanları ile classınıza özel itemları alabilir pvpdeki zevkinizi katlıyabilirsiniz.

Stygia ya gittğinizde Çöl sıcağını derinizde hissederken ayağınız dibinde geçen yılanları ve köşede bir yerde oturup flütüyle cobrayı oynatan adamı fark edebilirsiniz. Cimmeria ya girdiğinizde ilk dışarı çıktıgınızda mızraklara asılmış kafaları kanın ve ormanın kokusunu içinize çekebilirsiniz. Aquliana ya girdiğinizde yapıların ve kültürün derecesi sizi büyüleyecektir.

Elbette ilerledikçe kral Conan la bire bir tanışma fırsatı bulup ona hizmet etme şansınada erişeceksiniz. Daha yazılabilecek binlerce binler detay var ama sayfalar yetmez buna.


Son bir kaç şeye değinmek istiyorum. Birçok kişi bug bug diye ağladı , üç tane bug say diyincede sesleri solukları çıkmadı. Her mmorpgede başlarda sorunlar olabilir , biraz hoşgörülü olmamız gerekmezmi?

Age Of COnan da hiç bir sorun, sizin oynamanızı engelleyecek ciddi bir bug bulunmamaktadır.

Eğer kendine bir iyilik yapmak istiyorsan0z , idin ve Age Of Conan alın. Kaliteli yapıtlara destek verelim ki onlarda hak ettiklerini alsınlar , bizde istediğimizi alalım.

Oyun hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaslara karşılaştırma ve fikir sahibi olması bakımından umarım yararlı olur.

Herhangi bir sorunuz varsa pm ile yada mu başlık altından sorularınızı ulaştırabilirsiniz.
V
15 yıl
Neden Age Of Conan değilde WoW\u0027a daha iyi deniyor?
Yıllardır onlarca değişik mmorpg denedim. En gözde olan wow her zaman el üstünde tutuldu. Şimdi bunca yıllık tecrübeme ve bir mmorpg oyuncu olarak benim neden Age Of Conan ı ısrarla el üstüne çıkarttıgımı sizin ise neden hala wowda ısrar ettiğinizi anlamaya çalışalım.

Wow daha iyi çünkü insanlar alışkanlıklarından vazgeçemiyorlar. Yıllardır birşeyin üstüne odaklandıkları için , ondan kat be kat üstün , size istediğiniz herşeyi sağlayabilen bir yapıya bile burun kıvırabiliyorlar. Grafik olsun , sesler olsun ,atmosfer olsun , hikaye olsun Age Of Conan dört dörtlük. Çizgi romanlarını okudugumuz , filmlerini geceleri oturup zevkle izlediğimiz Conan ın dünyasında , tüm estetiğiniz ve zerafetiniz ile var olabilirsiniz. Her kılıç darbesi , her kılıç savuruşu tamamen gerçekçi ve izlerken zevk alırken hayatta kalmak istiyorsanız savaşta zamanlamalarınız harika olmalı. Ranger lar oklarını atarken yaptıkları skill in gücüne göre yer almaları , ayakları öne koyup destek alması gibi. Her class a ait değişik combo (kılıç savurma stilleri).

Wow oynarken almış oldugum bir ss.

< Resime gitmek için tıklayın >

Buda Age Of Conan dan. Atzel e geçtiğinizde dört bir yanınızı soğuk bir ürperti sarar. Karların , buzların arasında bir vadi. İleriye baktıgınızda titremenize neden olan. Kendinizi oyunun içinde hissetmenizi sağlayan seslerle bezenmiş güzel haritalardan biri.
< Resime gitmek için tıklayın >

İki resmi ikiside karlı bir ortamda olduğu için verdim. Böylece kıyaslama yapabiliriz öyle yada böyle. Wow daki detay 1x ise Age Of Conan daki detay 100x....

Yine wowdan bir kare
< Resime gitmek için tıklayın >

Age Of COnan dan bir kare

< Resime gitmek için tıklayın >

Şu saçlardaki örgünün detayını , chestteki kemer tokasına takar , yüzündeki dövmeye kadar her detaya iyi bakın. Bir kaç daha ss verdikten sonra ana yorumlarıma devam edeceğim.

Wow da bir instance dan kare

< Resime gitmek için tıklayın >

Age Of Conan dan bir kare
< Resime gitmek için tıklayın >

En basitinden ranger duruşuna ,ayağını nasıl öne koyduğuna bakın , detaylara bakin , mükemmelliğe bakın.

Son kare wow dan
< Resime gitmek için tıklayın >

Kalanlar Age Of COnan =)



< Resime gitmek için tıklayın >



Birazcık Conan ın hikayesinin nasıl oluştuğuna değinelim( Age oF Conan da hikaye zayıf diyenler için)

Şunu bilin ki prensim kabaran okyanuslar, Atlantis'in görkemleri şehirlerini yutmasıyla o güne kadar görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, yeryüzündeki imparatorluklar, gökteki yıldızlar kadar, belirgin, ancak dağınıktı. İşte bu çağda, Kimmeryalı Conan geldi. Bu elinden kılıcını hiç bırakmayan, kara saçlı, şahin gözlü yiğit, bütün imparatorlukları, sandallı ayağı altında ezmek istiyordu...

Bir Nemedya Efsanesi

Conan'a ait her macera, bu şiirle başlar. Karakterin yaratıcısı Rober E. Howard'a göre, onun hikayesini en iyi özetleyen cümlelerden biriydi bu. Bu barbar, hırsız ve kiralık savaşçının hikayeleri Hiberya'da dilden dile dolaşır. Bomboş bir hayat yaşayan gençler, Conan'ın hikayelerini duydukça, ilham alır, hayata karşı ümitleri artardı. Robert E. Howard'ın yarattığı bu tarih öncesi dünya, bugün bile ilgimizi çekiyor. 1932'de yazılan Conan'ın popülaritesi hiçbir zaman eksilmedi. Tersine, yazarından bile uzun ömürlü şekilde, sürekli kendine yeni hayranlar ve farklı anlatım şekilleri buldu. Funcom tarafından geliştirilen Age of Conan oyunu sayesinde, 76 yıldan beri insanların hayallerini süsleyen bir şey gerçek oldu. Artık tarih öncesi, çağlarda geçen Conan’ın vahşi dünyasında özgürce dolaşmak mümkün. Bu özel tanıtım yazısını üç parçaya ayırdım. Özellikle, karakteri yeni tanıyanlar için çok yardımcı olacak. Çizgi roman ya da filmden aşina olanlar için ise, Conan’ı daha yakından tanıyabilecekler. İlk önce, karakterin yaratıcısı Rober E. Howard'ın hayatını anlatacağım. Howard'ın düşünceleri ve hayatını öğrendikten sonra Conan daha da anlamlı hale gelecek. Daha sonra ise, oyunun geçtiği tarihe yani Conan’ın krallığna kadar, karakterin başından geçenleri özetleyeceğim. Sanırım üçüncü kısım ise, herkesin en çok merak ettiği yer. Age of Conan’ın tanıtımı burada yer alacak...
< Resime gitmek için tıklayın >

Modern çağların, ilkel yazarı

Robert E. Howard 22 Ocak 1906'da Teksas'da doğdu. Tüberküloz hastası anne ve Doktor bir babanın çocuğuydu. Babasının mesleği nedeniyle, genç yaşında birçok şehri ve eyaleti dolaştı. Tüm bu şehirleri dolaşırken, oranın kendine has hikayelerini dinlemekten zevk alıyordu. Hayalet öyküleri, kölelerin yaşamı, kızıl derililerin savaşları. Amerikan İç Savaşı ve onun kanlı hikayeleri, Robert'ın hoşuna gidiyordu. Bu hikayeler sayesinde tarihe olan merakı artmaya başladı. Okumayı öğrendikten sonra, tarihi figürleri ve özellikle ilkel çağları incelemeyi başladı. Bu sıralarda, annesi ona şiir sanatını öğretti. Genç Robert 15 yaşındayken iş hayatına atıldı. Para kazanmak için, kartpostal sattı, gazetecilik ve avukat katipliği yaptı. 18 yaşına geldiğinde ise, yavaş yavaş aklındaki bu bilgileri harmanlayıp, kendi dünyasını içeren yazılar yayınlamaya başladı. Wierd Tales adlı dergiye, ilk olarak, elinden kılıcını hiç bırakmayan, acımasız ve savaşçı barbarların hikayelerini yolladı. Tarihe hobi olarak devam ederken, dikkatine, kovboylara has silahlı, düellolar ve dövüş sanatları çekmeye başladı. Buna, büyücülük, iyilik ve kötülüğün amansız savaşı gibi unsurlar da, eklenince, hikayeleri de bu yöne kaymaya başladı. Ancak hayatının bu döneminde, istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı…
İlerleyen yıllarda ise, fiziki dövüş becerisinin çok önemli olduğunu düşünmeye başladı. Bu yüzden bu tarz sporları inceledi. Özellikle boks büyük ilgisini çekti. Geçici süre barmen olarak çalıştığı bu dönemde, insanların para kazanmak için dövüştüğü yarı bar, yarı dövüş salonu mekanları tanıdı. Merakı ilgiye dönünce, kendi de boks yapmaya başladı. Pek parlak bir boksör olmasa da, teke tek dövüşün cazibesi hoşuna gitti. 20'li yaşlarının ortasında ise, kendi fantezi dünyasını iyice geliştirmeye başladı. Atlantis'in barbar kralı Kull'la ilgili şiirler ve kısa hikayeler yazdı. Daha sonra ise genç Barbar Conan’ın hikayelerini yarattı. Conan onun kısacık hayatında, tecrübe ettiği her şeydi. Bu dünyada barbarlar, farklı kültürlere sahip komşu ülkeler, dev yaratıklar, iyiler ve kötüler vardı. Conan hayata kalmak için, her zaman teke tek dövüşe girerdi. Conan hikayeleri yayınlanmaya başladığından itibaren büyük ilgi gördü. Robert Howard’ın Conan hikayeleri, Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'nin sokaktan gelme rakibi olarak anılır. Tolkien hikayelerini yazarken, her ne kadar akademik araştırmalardan ve efsanelerden etkilendiyse, Howard ise sokaktaki insanların, yaşamlarından ve onların yarattığı hikayelerden etkilenmiştir...

Bu başarılı dönemlerinde bile Robert, nedensiz bir bunalımın içindeydi. Kendini düşlediği hayatın uzağında hissediyor, başarılı olup olmadığı konusunda ciddi kuşkular duyuyordu. Conan’ın krallığa doğru giden hikayeleri yayınlanırken, Howard’da başarısız intihar girişimlerinde bulundu. Hikayeleri sayesinde, Teksas’ın en zengin ve ünlülerinden biri olmuştu. Ancak 11 Haziran 1936'da annesinin ölümü sonucu bunalıma girdi. Yazı makinesinin önüne geçti, "Her şey olup bitti. Ölülerin yanacağı odunlar, üzerine yatırın beni. Ziyafet sona erdi, söndürün kandilleri". Son şiirini de yazdıktan sonra, 30 yaşında intihar etti. Trajik ölümü, Amerika’daki hayranları kadar, edebiyat çevresini de sarsmıştı. Son hikayesi ise, trajikomik bir şekilde ölümünden kısa süre önce, Wierd Tales dergisinde yayınlandı. Robert Howard, gerçekten yaşamak istediği hayatı, Conan hikayelerinde anlatmıştı. Genç yaşında ölmesine rağmen, bu hayat kendisi gibi olanları büyüledi ve adı hep ölümsüz kaldı. Yıllar içerisinde, hikaye hep canlı tutuldu. Çizgi romanlar ve filmlere konu oldu...

Oyun hakkında detay vermek gerekirse birazda burdan
Türünün en iyi oyunu dalında E3 fuarında birden fazla ödül kazanan ve şu anda geliştirilmekte olan PC oyunları arasında en çok beklenenlerden biri olan bir MMO'dur (Devasa Çoklu Oyuncu Online Oyun). Conan'da oyuncular fantastik grafiklere ve etkileyici 7.1 çevresel sese sahip yabani, zengin, olgun ve günahkar bir evrene adım atacaklar. Acımasız tanrılar, mitolojik yaratıklar, kayıp uygarlıklar ve hayatta kalmaya çalışan insan ırkı ile dolu bu dünyada, kudretli bir barbar en sonunda Aquilonia kralı olarak tahta geçmiştir. Ancak Conan'ın hükümdarlığı bir kargaşanın eşiğindedir ve eski şeytanların cehennemine doğru sürüklenmektedir. Bu çarpık fantastik dünyada, her köşede kara büyü ve ölümcül dövüşlerle karşılaşmak mümkündür. Conan'ın hükmü altında her erkek ve kadın kendi kaderini kendi çizmek zorundadır. Robert E. Howard'ın yarattığı bu karanlık evrende ölüm elçisi olma sırası artık sizde.

< Resime gitmek için tıklayın >

Şunu bilin ki Prensim, kabaran okyanusların Atlantis'i ve onun görkemli kentlerini yutmasından hemen sonra, Dünya'da o güne kadar görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, Dünya üzerindeki imparatorluklar ve uygarlıklar, gökteki yıldızların mavi pırıltıları kadar dağınık fakat belirgindi.

İşte bu Hyboria Çağı idi; karanlık, yabani topraklar, dejenere büyüler ile çevrilmiş ışıldayan kalelerin ve kulelerin çağı.

İşte bu sırada Cimmeria'lı Conan geldi. Çelik bilekli, elinden kılıcını hiç bırakmayan bu kara saçlı, şahin gözlü yiğit, tüm imparatorları sandallı ayağının altında çiğnemek istiyordu.

Yabani, umutsuz ve kanlı; kılıç ile yayın, büyü ile şeytanlığın karşısında durduğu, kuzeyin donmuş topraklarından Stygia çöllerine uzanan, krallıkların bir kılıç ile kazanılıp kaybedildiği bir çağ işte böyleydi Conan Çağı.

alıntıdır*

Çok uzan zaman önce yazılmış , gerçekten kalite kokan bu yapıtın içinde canlanıp sizde yer almak istemezmisiniz? WoW da olan hikaye burdakinden çok çok mu iyidir? Hiç sanmıyorum.

Şimdi birazda oynayış yapsına , gerçekçi dövüş sistemine geçelim. Bildiğiniz gibi Aoc harici oyunlarda sadece skill e basarsınız ve hamlenizi tamamlamanız için yeterli olur ama Age Of Conan da Soldier sınıfı ( caster(hox) kılıç vs yani fiziksel zarar veren classlarin hepsinde skille bastıgınızda ekranda uymanız gereken yön tuşları çıkar combonun tamamlanması için. Bunun anlamı savaşçı kılıcını nerden nereye , nasıl savuracak , bunu düşünmeyi - uygalamayı devreye sokan bir yapısı vardır. Mesela ok yönü önce düz sonra sol üstü gösterdi. Bu kılıcı once ortadan sonrada sol dısa dogru savuracak anlamına gelir. Age Of Conan da her şeyte bir estetik vardır. Her class ın silahını tutusuna bir gerçeklik vardır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Fatality olayı diyince herkesin aklı Mortal COmbat a gidiyor nedense =)) Birazda bu olaydan bahsedelim. Canınız çok az kalmış ölmek üzeresiniz son bi can habliyle skillinize başlıyorsunuz ve oda ne... Rakibinizin kafası gövdesinden ayrılırken fatality e devan eden karakterimiz kollarıda gövdeden ayırıyor oda ne öyle =)

Her silah çeşitinin kendine has , onlarca değişik combo stili var skille ve classa bağlı olarak. Ranger la adamın boğazına oku saplıyabilir , nefes almaya çalısan kendi kanında boğulan rakibinizi yere düşerken görebilir. guardian ile one hand blund yada edge ile rakibinizi yere yatırıp boğazını ve gövdesini deşebilir , barbarian ile ayağınızı rakibinizin gövdesine dayadıktan sonra iki kılıçlınızı boğaza dayayarak oldugu yerden ayrılmasını sağlıyabilirsiniz.


Guild City inizi inşa edebilir , Siege warlerde şehrinizi savunabilir 48x 48 guild vs guild yapabilir , düşmanınızın şehrini yerle bir edebilirsiniz. Aldıgınız PvP puanları ile classınıza özel itemları alabilir pvpdeki zevkinizi katlıyabilirsiniz.

Stygia ya gittğinizde Çöl sıcağını derinizde hissederken ayağınız dibinde geçen yılanları ve köşede bir yerde oturup flütüyle cobrayı oynatan adamı fark edebilirsiniz. Cimmeria ya girdiğinizde ilk dışarı çıktıgınızda mızraklara asılmış kafaları kanın ve ormanın kokusunu içinize çekebilirsiniz. Aquliana ya girdiğinizde yapıların ve kültürün derecesi sizi büyüleyecektir.

Elbette ilerledikçe kral Conan la bire bir tanışma fırsatı bulup ona hizmet etme şansınada erişeceksiniz. Daha yazılabilecek binlerce binler detay var ama sayfalar yetmez buna.


Son bir kaç şeye değinmek istiyorum. Birçok kişi bug bug diye ağladı , üç tane bug say diyincede sesleri solukları çıkmadı. Her mmorpgede başlarda sorunlar olabilir , biraz hoşgörülü olmamız gerekmezmi?

Age Of COnan da hiç bir sorun, sizin oynamanızı engelleyecek ciddi bir bug bulunmamaktadır.

Eğer kendine bir iyilik yapmak istiyorsan , git ve kendine Age Of Conan al. Kaliteli yapıtlara destek verelim ki onlarda hak ettiklerini alsınlar , bizde istediğimizi alalım.

Oyun hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaslara karşılaştırma ve fikir sahibi olması bakımından umarım yararlı olur.
V
15 yıl
BRC T2 Boss: Wing1 - Wing 2 Bosslari nasıl öldürülür?(Video)(The Unforgiven)
Wing 1

Gargoyle Master
http://www.dailymotion.com/victoriastanthalas/video/x7lb7t_age-of-conan-how-to-kill-excorant-t_tech

Evet arkadaşlar diğer t2 bosslarıda kestikçe burdan videosu yayınlayacağım.

Oncelikle an azından dört tankın olmasi lazım. Birisi bossu kite edecek( koşturacak) Tum dps sırayla canlanan gargoylar üstüne odaklancak tanklar agroyu aldıktan sonra. İki gargoyli bir arada tutarsanız kesmeniz daha kolay olcaktır. Caster lar gargoylardan düşen "sand" i almalı ve stun olanlar üstünde kullanmalı. Burda zor olan sadece addler , bossu kesmek zor değil :) Sorunuz olursa lütfen yazın. İyi seyirler

Yaremka The Soul Eater

http://www.motionbox.com/video/player/0a99d8b21d1be3c287 HD720P version!

http://www.motionbox.com/videos/ba90ddbe1b1ded3f

Evet arkadaslar burda onemli olan şey oncelikle toplar üstündeki zamanlama. Yaremka enrage moduna geçtiğinde herkes aynı anda toplara basmalı.

Mt de 2 tank 1 cong 3 farklı priest olmalı. Gerisi size ve konsantre olmanıza kalmıs . İyi seyirler


Wing 2

Ahazu Zagam (Poison guy)

Evet arkadaşlar oldukça can sıkıcı bir bosstur. Tüm olay Ahazu Zagam a tanklık yapan kişide biter olay. Sürekli hareket halinde olması lazım yoksa poison dumanı tarafından zehirlenir. Range dps team addleri çekmek için kullanılır Mt addleri kontrol altına altıktan sonra range dps tekrar boss a dps ye döner. Oda nın en köşesindne başlayarak videoda gördüğünüz gibi odayı çok iyi değerlendirmeniz lazım. İyi seyirler

http://www.motionbox.com/videos/0a99dcb11511e3c787


Succubus&Incubus

http://www.motionbox.com/videos/309dd8b41a15eac3be

Boss u kesme detaylarini video içinde bulablirsiniz. Info dustum text olarak. Yinede sorusu olan olursa hay hay =)

Seruah

http://www.motionbox.com/videos/309cddb01917e9c1be

Evet arkadaslar odaya herkesin aynı girmesi lazım yoksa kapı kapanıyor. Hemen sol arka köşeye gidip aynanın önünde yerimizi alıyoruz. Casterların en arkaya aynanın köşesine itiyoruz. Heavy armorlar en onde gerinde melee dps ve healerlar olmak uzere. 2-3 necro olursa cok da rahat ederseniz. İlk respwanlari buyuk olanları hemen öldürmeniz lazım cok buyuk aoe damage veriyorlar.

Tüm addleri öldürüp Seruah geldiğinde en kısa sürede onu kucaklamanız lazım aksi taktirde uzak kosedeki oyuncunun yanına teleport olup onu bir vurusta olduruyor =) Ayrıca guardlarıda 2-3 vurusta alıyor yani... 4 tane guard var raidde .. Bunlara goad order verip 5 saniyede bir goad yapmaları lazım. İlk tur bittiktten sonra sürekli spam yapcaklar. Cd süresi dolan asılcak goad a hemen =) İyi seyirler umarım beğenirsiniz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.