F

Binbaşı
15 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
93 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
F
4 yıl
Vodafone \u0027dan böyle bir mesaj gelen varmı?
Degerli musterimiz, talebiniz uzerine SuperNet FIBER+ internet baglantınız Mevcut Müşteri Fiber Devam Kampanyası (VF) Fiber 50 Mbps - 79,9 #2020-01-23#_FTTH paketi ile degistirilmistir. Yeni paketinizden faydalanmaya baslayabilirsiniz. B016

Taahhütüm haftaya bitiyor, iki üç kez aradılar istemiyorum dedim. Çünkü taşınma durumum vardı, şimdi o durum kalktı artık.. Acaba hiç sesimi cikarmasam bu fiyattan kullanabilir miyim? Eski paketim 50 MB fiber sınırsız 69,90 TL idi.
F
4 yıl
Eski laptop biraz olsun yenilenirmi?
Arkadaşlar elimde eski bir laptopum var, Compaq presairo cq50 diye bir model.Uzun yıllardır hiç acmamistim,telefon tablet yetiyordu. Şimdi bir ihtiyaç hasıl oldu kullanmam gerekti.
Dün akşam açtım,sanırım pili bitmiş, prize takmadan asla açılmıyor.yandaki ışığı bile yanmıyor..açınca bir sürü uzun uzun bios yazıları çıktı, çok anlamadığım için dikkat etmedim. En altta F1 resume gibi birşey yazıyordu.F1 e bastım açtı Windows ekranını.. wifi ile internete bağlanmak istedim bana saati ayarlamami gerektiğini söyledi, sanırım anakart pili de bitmiş.. Fakat onuda ayarlayınca internete girdim, hicde yavaş değil makina.. istediğim programı bulup indirdim baya çizim falan yaptım gece..
Neyse uzun oldu kusura bakmayın ben bu makinanın pillerini yenilemek istiyorum..Birazda belki ram,CPU falan yukseltilrmi acaba? Pahalli olurmu? Teşekkür ederim..

Not: 15 sene evvel masaüstüler kralken, burda nöbette bekler kim daha önce yardım yapicak diye arkadaşlarla yarisirdim...Şimdi çoluk çocuğa karıştıkça teknolojiden uzaklastigimi farkettim... Zaman bizi bile uzaklaştırıyorsa teknolojiden benim gariban laptop ne yapsın

Edit; Söyle bir makinaymiş..
İşlemci Modeli : AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology
İşlemci Numarası : RM-70
İşlemci Hızı : 2,00 GHz
Ön Bellek (L2 Cache) : 1024 KB
Veri yolu Hızı : 667 MHz
İşletim Sistemi : Windows Vista Home Basic
Bellek : 2 GB
Bellek Türü : DDR2
Ekran Boyutu : 15,4"
Parlak Ekran : Evet/Var
Geniş Ekran : Evet/Var
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 8200M
Ekran Kartı Belleği : 895 MB
Paylaşımlı Ekran Belleği : Evet/Var
Sabit Disk Kapasitesi : 160 GB
F
5 yıl
2019\u0027 da geleceğimiz için yatırıma başlıyoruz.
Merhaba arkadaşlar, forumun en eskilerinden biriyim. Yaşım 40.Devlet memuruyum. Çok şükür kendimizi bir şekilde kurtardık fakat ülkemizin hali iyi değil, gidişat ileriki yıllarda pembe bir tablo cizmiyor maalesef... Bu başlık altında hem kendi geleceğimiz için hem çocuklarımızın geleceği için ekonomik olarak ne gibi önlemler alabiliriz, nerelere yatırım yapmalıyız bunlari konuşalım. Öncelikli hedefimiz uzun vade olduğu için günlük iniş çıkışlar bizi pek ilgilendirmiyor. Herkes kendi bütçesinden ne kadar ayirabilirse ama 200 lira ama 500 lira ama 1000 lira, bunu nasıl değerlendirmeli bunları konuşalım.
Geçtiğimiz ay başladığım bu yolda sepeti üçe bölmeye karar verdim. Biraz altın,biraz döviz,biraz hisse senedi..
Altın almak en kolayı,maaş bankamdan bir otomatik ödeme talimatı verip gram altın hesabı açtım şimdi her ayın 15'inde hiç bana sormadan fiyata azmis çokmuş bakmadan otomatik altın alıyor.
Döviz de biraz düşündüm...Uzun vadeciyiz ya, Japon yeni baktım, Norveç kronu baktım,son 10 yılda en çok hangi döviz kazandırmış hepsini tek tek inceledim.Gercegi görmek istemesemde rekor hep USD gösteriyordu. Ve sepetimdeki altından sonra ki ikinci yumurtam USD oldu...
Hisse senedi almaya gelince ise resmen kafayı yedim, onlarca sektörde yüzlerce kağıt beni bekliyordu..En sonunda sepetin hisse senedi tarafına tek bir kağıt değil o ayki durumuna göre seçebilecegim üç kagidim olsun dedim ve bunlardan birincisi olarak aselsani seçtim, diğer ikisi hala tam belli olmasa da seçenekleri 7' ye kadar indirdiğim kağıtların içinden tekrar seçme yapacağım iki kağıt olucak.
Şu an hali hazırda ki sepetimde biraz altın,biraz usd,biraz aselsan var..aylık ortalama 300-350 lira gibi bir bütçeyle sepeti büyütmeye böylece başladım.


1.Duzenleme 02.05.2020 ; 17 Ocak 2019' dan bu yana neredeyse 14 ay olmuş.. 14 ayda neler oldu?? Ohaa (bana göre tabi ) portföy büyüklüğüm 9000 civarina ulaştı, 6-7 ay evveline kadar %30 USD %30 altın %40 borsasaydim.. Ve yine 6-7 ay once dolarları satıp altın aldım..Sanki altının rallisini hissetmiştim.. Sonrasinda çok beğendiğim bir kağıda biraz fazla torpil yapmaya başladım.. Ve bugün itibariyle %50 altın %50 borsa bir portfoyum var... Elbette ki portföye giren kağıtlar var çıkan kağıtlar var.. Ama devam.. 250-300 lira gibi bir parayla başladığım uzun vadeli planım 17. Ayda 9000 seviyesine geldi.. Tabiki ben her ay üstüne koymaya devam ediyordum fakat gerek altın olsun gerek sectigim kağıtlar olsun güzel bir performans sergiledi...Yalnız borsa çok zor arkadaşlar, gerçekten tam bir kurtlar vadisi... Temettü kağıtları sectigim halde böyle iken, trade yapmaya kalksam sanırım tüm günüm ekran karşısında geçer...
Rabbim herkese helal kazanç versin...
F
6 yıl
Vestel smart IPTV uyumsuzluğu
IPTV izlemek istiyorum, Cihazim Vestel Smart TV. Uygulamalar kısmına girdiğim zaman çok fazla uygulama olmasına rağmen hiç IPTV uygulaması yok. Çok uğraştım ama uygulamada kuramadım. Bu sorunla karşılaşan çözümü olan varmı? Son çare IPTV uyumlu recevier mi almalıyım?
F
6 yıl
En iyi halı saha ayakkabısı
,
F
6 yıl
AÖF için hangi sınav?
Arkadaşlar yaşım 40, devlet memuruyum. 4 yıllık Fakülte okumam gerekiyor.Su an çalıştığım kuruma iki sene evvel kpss 87 alarak girdim.Tarihi full çekmiştim.Bu yüzden yine tarih okumak istiyorum.Ogrenmek istediğim 4 yıllık aof için tyt mi ayt mi yoksa ikisine demi girmem gerekiyor? Teşekkür ederim.
F
8 yıl
ETS 2 CD KEY HATASİ
Arkadaslar oyunu dun sabah internetten indirdim butun gun oynadim neredeyse o kadar sardi beni..İndirdigim dosyadan cd key dr cikmisti ve kodu girdigim zaman oyun sorunsuz acilmisti..Ancak gece girdigimde tekrar cd key istedi deneme surumunuz bitti yaziyordu..Neden boyle bir hata verdi anlamadim? Gerekirse bugun parasiyla alirim teknosadan vatandan falan cok sevdim cunku bu oyunu ancak o zamanda belli bir zaman sonra hatali cd key mesaji vermez demi? Birde ets 2 var,ets2 gold var hangisini alsam daha iyi olur..Tesekkurler..
F
8 yıl
Ankara\u0027li arkadaslar adres tarifi yapabilirmi?
Ocak ayinin sonunda Ankara' ya esimle sinav icin gelicegiz..Kendim memur oldugum icin Bahcelievlerde enerji bakanliginin misafirhanesinde kalmayi dusunuyoruz..Sinav yerimiz yeni adliye binasi..Arasi cok uzakmidir? Degilse ulasimi nasil saglariz..Birde anitkabiri gezmeyi dusunuyoruz eger gun icinde kaldigimiz mevkiye yakin gezilecek yerler onerirseniz cok iyi olur...Tesekkur ederim..
F
9 yıl
Bugunku elektrik kesintisinin nedenleri..
.
F
9 yıl
VODAFONEKARAKARTAL\u0027DAN ORJİNAL FORMA KAZANDIM :)
Selam millet..Hattımı vodafone'a taşımam Beşiktaşkıma olan destekleriyle başlamıştı,geçen ay vodafone karakartal projesinin başlamasıyla 5 liralık pakete üye olup takımıma bir nebze olsun aydan aya destek olayım diye düşünmüştüm..Aklımda asla hediye kazanmak falan yoktu inanın..Geçen hafta arayıp istediğiniz oyuncudan imzalı forma kazandınız deyince önce biri dalga geçiyor sandım hatta az kalsın telefonu kızın yüzüne kapatıyordum Kız ''Beyefendi inanmıyorsanız vodafonekarakartal sitesine açıp bakarsınız '' demişti artık Çoook mutluyum hayatımda ilk kez bir çekilişten birşey kazanıyorum ve bu formanın benim için maddi bir değeri yok yani bedeli parayla ölçülemez.. http://www.vodafone.com.tr/KaraKartal/cekilis_sonucu.html
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.