K

Yüzbaşı
14 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
198 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
7 ay
Bitti - Dubai\u0026#39;den IPhone 15, Apple watch getiriyorum
talip olundu. diğer talepler donduruldu. teşekkürler.



Merhaba herkese,
23 eylülde dubai den Türkiye ye geliyorum. Gelirken yeni iphone veya apple watch vs. getirmek isterim müşterisi çıkarsa. Ürünler 22 si çıktığı ilk gün eğer çok erken bitmezse Apple Store dan alınacak. Getirme komisyonu sadece %10. İstediğiniz model ve renk seçeneği ile alınır.

Örnek olarak;
Iphone 15 Pro Max 1TB en üst model 6800AED alış fiyatı, yaklaşık 51400TL ye geliyor. Buna 5140TL ek komisyon bedeliyle sahip olabilirsiniz.

Talebiniz olursa dm den iletişime geçiniz. Boyutta ufak pahada ağar başka istekleriniz olursa da iletirsiniz.
K
geçen yıl
Sahibinden Param Güvende ile bu ürünü satmalı mıyım?
Merhaba
Bir fotoğraf makinası satıyorum. Dün yeni yıka 1 saat kala bir mesaj aldım. Bir alıcı ürünü param güvende ile almak istedi.
- alıcı sadece fiyatta pazarlık yaptı, ürün hakkında hiçbir şey sormadı. Açıklama yeterli miydi kafamı kurcalıyor.
- alıcı hesabını 11 yıl önce açmış. Birkaç dumble ilanı var.
- internette gördüğüm ve kafamda kurduğum senaryolarda alıcı kamerayı alır, ya parça değiştirir ya kullanır ve iade eder gibi konular var.

Sizce ben bu kamerayı param güvende ile göndermeli miyim?
K
geçen yıl
Nikon D5500 ün piyasası nedir?
Merhabalar
Elimde 3-4 yıldır bireysel olarak kullandığım 24000 shutterda Nikon D5500 var. 18-140mm lens ile birlikte satmayı düşünüyorum.

Sarı sitede vs çok farklı fiyatlamalar gördüm. Tabi istenenle satılacak fiyat farklı olabilir ancak bu kameranın ederi nedir? Kaça gider piyasada?
K
2 yıl
Bedava VPN 1 Yıl
Selam herkese

Amazon AWS kullanarak 1 yıl boyunca bedava vpn kullanabilirsiniz. Aynı anda 2 kişi bağlanabiliyor.

Nasıl yapılır: Amazon AWS e üye olun. 1 yıl boyunca kullanabileceğiniz free tier özellikli serverlardan birine OpenVPN server kurun. Serverın hangi ülkede olmasını istiyorsanız kurmadan önce sağ üst köşedeki ülke seçeneğini değiştirin. Detaylı anlatım için google a sorabilirsiniz.

Sonra openvpn üzerinden hızlı ve güvenilir vpn sahibi olun. Sonraki yıl başka email ve kredi kartı ile başka hesap açabilirsiniz.
K
3 yıl
Klimanın ancak hızlanınca soğutması
Merhabalar

Toyota Camry 2014 model kullanıcısıyım. Geçtiğimiz günlerde genel bakım için gittiğim serviste klimayı da kontrol etmelerini istedim. Soğutma performansı yeterli değildi. Gaz kontolü ve filtre temizliği sonrası iyi duruma geldi.
Ertesi sabah üflemenin iyi ancak soğutmanın çok kötü olduğunu farkettim. Hemen aynı servise gittim kontrol için. Tekrar gaz kontrolü yaptılar ve gaz doldurulması gerektiğini söylediler. Abu Dabi'de yaşıyorum. Arapça konuştukları için pek anlamadım tam sorunu. Sonuçta dün kontrol etmişlerdi. İngilizceleri de pek iyi değil. Şirkette araçlardan sorumlu arkadaşa ilettim durumu, araç şirket aracı, o da doldursunlar dedi. Gaz dolumu sonrası soğutma düzeldi gibi geldi.
Ancak işin aslı o değilmiş. Ertesi sabah yine soğutmanın olmadığını farkedince gittim. Ancak yolda bu sefer aracın sadece hareket halindeyken soğuttuğunu, ışıkta filan durunca doğutmayı kestiğini farkettim. Durumu anlatınca kompresörün gücünün yetmediğini, değişmesi gerektiğini filan söylediler. Yüksek bi masraf çıktı tabi.

Ben ilk yaptıkları kontrolde birşeyi kurcaladıklarından şüpheleniyorum. Çünkü buraya getirmeden önce araç soğutuyordu her koşulda, sadece üflemesinde zayıflık vardı.

Acaba benim kontrol edebileceğim bir şey var mıdır? Arabadan çok anlamasam da teknik işleri kurcalamayı severim. Araç üstü motor kısmından ulaşabileceğim birşeyler varsa bildiğiniz yardımcı olur musunuz?
K
3 yıl
Linzhi Phoenix ile Ethereum Mining, yatırım yapılır mı?
Merhabalar,

Linzhi Phoenix 2600MH kazım gücü ile güncel ether fiyatıyla günde 230USD civarı kazabiliyor. 13-14K USD fiyatıyla 2 ayda filan amorti olabilir.

Bu konuda tecrübesi olan var mı? Değer mi? Yorum yapabilir misiniz?
K
3 yıl
Samsung Q80T - Q95T arasında kaldım, fikriniz nedir?
Merhabalar arkadaşlar

Ben yurtdışında yaşıyorum. 2. el TV'lere bakıyorum da 2 seçenek arasında kaldım.

Samsung 55Q80T ve 55Q95T

Q80T modeli 5000TL ye geliyor, sıfır, 1 yıl garantili
Q95T modeli 6000TL ye geliyor. 1 yaşında. garantisi yok.

Q95T modeli sizce hem fiyat farkına hem de garantisiz olmasına rağmen göze alınır mı? Buna daha yakınım gibi çünkü.

Siz ne dersiniz ?
K
3 yıl
TR Laptop Fiyatlaması vs Yurtdışı fiyatlar
Merhabalar

Monster Notebook Amazon BAE de hesap açıp bir kısım stoğunu oraya aktarmış ve prime delivery satış yapıyor.

Örnek olarak aşağıdaki bilgisayarı 5300AED (güncel kur ile yaklaşık 10750TL), hesap bilgilerinde Fokus bilgisayarın adı geçtiği için BAE'de %5 olan vergiyi ödemediğini ve gelirin Türkiye'ye girdiğini düşünüyorum. Bu da gelir vergisinin de aslında bu fiyatın içinde olduğunu gösteriyor.

Türkiye'de tam bu model olmasa da benzerleri hatta daha düşük modelleri 16000TL lerden başlıyor. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de bilgisayara ÖTV yok sadece %18 kdv ve %2 TRT payı kesiliyor. Bunlar da eklendiğinde arada 4000TL lik tahmini fark oluşuyor.

Nereyi kaçırıyorum? Monster mı zararına satıyor BAE'de? Bilen bi aydınlatsa?


https://www.amazon.ae/Monster-V21-1-1-Notebook-RTX-2060-IPS-LED-Display/dp/B08JKHPQQ1/ref=pd_sbs_3?pd_rd_w=TKIry&pf_rd_p=eeb01fd4-5df5-4ddf-ada4-f6927bf8cf3c&pf_rd_r=WW96TBZ9N4HAV2HV6QAV&pd_rd_r=a870ca01-f61d-4252-bbcf-39d4f40ca814&pd_rd_wg=VEC5w&pd_rd_i=B08JKHPQQ1&psc=1
K
3 yıl
PTT\u0027de çalışan biri var mı aranızda? Yurtdışı kayıp kargo konusu
Merhabalar,
Yurtdışına bir kargo gönderdik. Ekim sonuydu. 31 ekimde yurtdışına sevk edildi ibaresi eklendi takip sistemine.
Normalde 15 günde eve ulaşan kargo gönderilen ülkeye halen giriş yapmadı.

PTT bizden çıkmış diyor, diğer ülke bize gelmemiş. Tecrübeli olanlar yorumlayabilir mi? Kime nasıl danışayım? PTT nin bu kargonun hangi araca yüklendiği ve aracın nerede olduğu konusunda bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum.
K
4 yıl
Mitsubishi Marştan bazen ses gelmesi
Merhabalar,
Yurtdışında yaşıyorum. Eşimin arabası Mitsubishi Mirage 2014 model.
Nadir de olsa marş basarken büyük bi cırlama sesi geliyor. Kontak kapatıp açsak da düzelmiyor. Vitesi boşa alıp tekrar parka alınca ya da boştayken çalıştırınca filan düzeliyor. Onun da bi neti yok. Boştayken bazen çalışıyor bazen aynı sesi çıkarıyor. P deyken de aynı durum. Birkaç kere deneyince sıkıntısız çalışıyor.
İnternette yaptığım araştırmalarda muhtemel volant dişlisinde kırık olabileceği vb. açıklamalar gördüm.

Sizce bu sorun daha büyür mü yoksa böyle nadiren yapmaya devam eder mi? Nadir demem son 2 ayda 3 kere yaptı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.