E

Yüzbaşı
10 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
87 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
Sözde Tatil Yeri Avşa Adası
Merhaba arkadaşlar, bir kaç hafta öncesi Avşa Adasına gittim ve gitmeden önce bilgi sahibi olmak istesem de ne yazık ki hiç bir şekilde bilgi edinemediğim Avşa Adası hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.


Ben Tekirdağ kalkışlı RoRo diye tabir edilen gemi ile Avşa Adasına gittim. Tekirdağ – Avşa arası ulaşım yaz – kış araçlı gemiler aracılığı ile 3,5 saatte sağlanmakta.

Kalkış 2 yerden yapılıyor. Tekirdağ Akport Limanı ve Tekirdağ Barbaros Limanından

Tekirdağdan gidiş ücreti 225 TL Kredi Kartı ile ödeme var. Avşadan Tekirdağa dönüş ücreti ise 220 TL KREDİ KARTI GEÇMİYOR. BUNA DİKKAT EDİN. Suratsız bir kadın var iskelede bilet satıyor hatta bilet keserken yanındakiyle fingirdeşmeye devam bile etmişti yuh demiştim ona burdan selam olsun :)) neyse konuyu dağıtmayalım.

Sizlerinde bildiği "H"harfli kırmzı logosu olan site aracılığıyla puanı çok yüksek bir otelde kaldık. Kalmaz olaydık. Nasıl bir rezilliktir öyle böyle değil. Otel odasının pis olmasına mı yanayım, kanaldan gelen kokuya mı yanayım hiç bilemedim. Uzandığım yatakta kadın saçı çıktı oradan çarşafların değiştirilmediğini anladım ve odamızı değiştirmek zorunda kaldılar. Ancak bu işletmesel bir şey Avşa Adasına bunu yıkmamak lazım. Benim takıldığım daha çok Ada hakkında.

BEACHLER:

Gidilebilecek nitelikte 3 tane plaj var zaten. Çınar Köyünde olan plaj, Karadut Plajı ve Altınkum Plajı.

Fikrimi sorarsanız çınar köyünde olan plaj dışında yüzülmez. Diğer plajlar hem pis hem de dalgalı oluyor.

Plajlarda olan işletmeler o kadar reziller ki nasıl kelimelerle ifade edebilirim bilmiyorum. Herkes oraya dinlenmeye gelmiş devasa hoparlörü şezlongta yatanlara çevirmişler bangır bangır müzik açıyor. Müzik dediğimizde youtube arkadan "Youtube Premium 1 Ay Ücretsi" diye reklama giriyor :DD

Neyse ensaf hakkında bir kaç şey söyleyeyim. Sahilde kebap, pide, balık, fastfood yapan yerler var.

Ama sahilde yürümeniz ne mümkün esnaf sırtınızdan tutarak dükkana çekmeye çalışıyor resmen, yürümeye çalışıyorsunuz önünüze geçiyorlar teşekkür ederiz diyip devam bile edemiyorsunuz omuzunuzdan tutup oturtmaya çalışıyorlar. Balık restoranlarında sakın ama sakın pazarlık yapmadan oturmayın. Balıktan anlayan biriyimdir istavritin kilosunu 185 TL ye satmaya kalktılar :D AMAN AMAN DİYİM

Uzatmak istemiyorum kısacası AVŞA ADASI PİŞMANLIKTIR. Tatili yarıda kesip hemen döndüm ve başka tatil yerinde tatilime devam ettim.

Sorusu olan varsa tek tek cevaplarım.

Saygılar.
E
4 yıl
Korona Nedeniyle Kullanmadığınız İnternet Hizmetinizi Ücret Ödemeden Dondurabilirsiniz
Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle Ülkemize ve tüm Dünya'ya geçmiş olsun dileyerek başlamak istiyorum. Muhtemelen hepimiz virüsten en az bir şeyden de olsa olumsuz olarak etkileniyoruzdur.

Herkes böyle bir dönemde pozisyon alıyor gerek faturalarını kısarak gerek kredi çekerek gerek döviz altın bozdurarak.

İş yeri sahibi olup iş yerine gidemeyen, tedbirler kapsamında iş yerini açması yasaklanan işletme sahibi arkadaşlarımız da olabilir aramızda veya ben ödeyemiyorum evimin internet faturasını diyen arkadaşlarımız da olabilir.

Bu sebeple İNTERNETİNİZİ DONDURABİLİRSİN.

İnternet dondurma işlemi daha önce ücretliydi ancak şuanda İnternet Hizmet Sağlayıcıları Korona Nedeniyle Ücret Almıyorlar. (Superonline Teyitli)

Ben şahsıma ait Superonline hizmetimi dondurdum ve fatura vergi ve modem ücreti olarak gelecek yani örneğin 100 TL değil de 20-30 gelecek. En azından boşu boşuna bir ödeme yapmayacağım.

Eğer siz de benim gibi bundan yararlanmak istiyorsanız hemen internet servis sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini arasın ve hizmetimi dondurmak istiyorum desin.

Superonline aradığınızda telesekretere "hizmet dondurma" dediğinizde otomatik olarak sizi yönlendiriyor ve çok kolay şekilde dondurabiliyorsunuz. Diğer firmaların aynı mı bilmiyorum.

Hizmet dondurma bir sözleşme taahhüt süresi içerisinde 2 defa toplamda 90 gün dondurulabiliniyor bu husus bir şart olarak sunuluyor. 90 gün yani en azından 3 aylık fatura boşu boşuna ödemeyiz aynı zamanda donduruluan süre kaadar taahhütünüze ekleniyor süre.

Bilginize.

Sağlıklı Günler.
E
4 yıl
SİLİNSİN
SİLİNSİN
E
5 yıl
Tatil İçin Budapeşteye Geldim Sorularınız Var Mı ?
Selam arkadaşlar.

Bayram tatili için Macaristan’ın başkenti Budapeşteye geldim. Tuna nehri şehrin göbeğinden geçiyor ve şehri ikiyi bölüyor.

Buda ve Peşte şehirlerinin birleşimi aslında. Buda su , peşte ateş demekmiş. Peşte tarafı daha tarihi yerlerin olduğu bir taraf.

Yemekler bizim yemeklere benzer olduğundan hiçbir sorun yaşamadım şuana kadar aç gezmiyorum :)

Para birimi forint. 1 euro 330 forinte yakın yani burda birşey alırken 330 a bölüp 7 ile çarpıyoruz.

Ne yalan söyliyim 7 ile çarptığımızdan herşey pahalı.

1 adet pet su 1 euro hesap 3 edin.
Wc giriş bizde nasıl 1,1.5 TL, burda 1 euro. Hayatımjn en pahalı işeme ve sı... işini yaptım sanırım 😁

Merak Ettikleriniz varsa cevaplarım.

İyi günler.

Not : Fotoğraf internetim iyi çektikçe yükleyeceğim.

Birkaç Fotoğraf :


< Resime gitmek için tıklayın >
E
5 yıl
İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)
Arkadaşlar selamlar.

İşim gereği çok sık seyahat etmekteyim. Bildiğiniz üzere Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanına taşındı bu sebeple Yeni Havalimanını kullanmak durumundayım. Sabiha Gökçen Havalimanı da var fakat Avrupa Yakasındayım bu nedenle burası daha yakın.

Varış - Checkin - X-Ray Süreci Vs Fikirlerimi Paylaşıyorum

Ben Taksimden Havalimanına Ulaştım ve HAVAİST isimli otobüsü kullandım. HAVAİST 18 TL ve nakit, kredi kartı geçmemektedir. Sadece İstanbulKart ile ödeme yapabiliyorsunuz. Araçlar tam dakikasında kalkıyor. Ben uygulamasını indirdim ve beğendim uygulamasını. Tavsiye ederim.

Yol sabah erken saatte geldiğim için dakikası değişebilir ben 45 Dk da geldim. Trafik olsa max 20-25 dk değişir. Çünkü Hasdaldan sonra trafik olma ihtimalini görmüyorum.

İlk x-Ray ve İkinci X-Ray aramalarından hızlı geçiliyor. Çok fazla kişi olmaması sebebiyle yoğunluk yok. Güvenlikte de kişi sayısı oldukça az. 5 dk da geçiliyor arama tarama yeri.

Havalimanı içerisi cidden modern mimarisi ile göz kamaştırıyor. Heryerde danışabileceğiniz kişiler mevcut.

Olumsuz yerlere gelecek olursam tüm gidiş kapıları tek yerde ve arama yerlerine yürüyerek 10 Dk mesafede. Ciddi bir yol katediyorsunuz kapılara gidiş için.

Uçağıma 1 saat varken kapım belli değildi ve son DK ya kadar ekranı takip etmek zorunda kaldım. Bu kapının önünde beklemediğimiz için riskli bir durum. Anons şuanda yok ve yapılmıyor. Sorduğumda yapılmayacağını söylediler.

İçerideki restaurant ve cafeler ise inanılmaz pahalı. Örnek vermem gerekirse bir Büyük Boy Kahve 35 TL

Fotoğraf atıyorum. Video da çektim ancak telefondan yazıyorum. Nasıl yükleniyor bilmiyorum.

Eğer bilmek istediğiniz görmek istediğiniz birşey olursa fotoğrafını çekmeye çalışırım yarın yine bir uçuş için burada olacağım 😁


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
E
5 yıl
Açacağım Cafe’ye İsim Arıyorum Önerileriniz Var Mı ?
Arkadaşlar merhaba, butik bir cafe açacağım tadilat işlemleri hayırlısı ile bitti ancak sizde biliyorsunuz ki bir yer için isim çok önemli bu sebeple sizin fikrinizi almak istedim.

Mekan daha çok üniversiteli gençlere hitap edecek, alkolsüz, kahve ve türevlerinin özel makineyle yapıldığı, cafe tatlılarının olacağı bir yer olacak.

İsim olarak sonunda “cafe” kelimesi geçmeyen yani atıyorum “kale cafe” şeklinde değilde “tek kelime” olacak şekilde bir isim olsun diyorum. Ancak fikirlere açığım.

Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.
E
6 yıl
Harem - Bolu Arasında Çalışan Otobüs Firması Var Mı ?
Arkadaşlar illa aranızdan biri boluludur. Boluya gitmem gerekiyor alibeyköyden araç var ama 3. Köprüden dolaştığı için 2 saat fark yapıyor. Haremden boluya giden araç var mı ? Hangi firma bana yardımcı olur musunuz ?
E
6 yıl
Çanakkale Merkeze İlk Defa Geldim Önerilerinizi Alıyım
Arkadaşlar selamlar ilk kez çanakkale merkeze konaklamalı geldim normalde gelip geçerdim ancak burası ile ilgili hiçbir bilgim yok bana önerilerde bulunur musunuz ?

Nereler gezilir merkezde
Nerede öğlen yemeği yenir
Nerede öğlen birası içilir
Nerede akşam yemeği yenir (rakılı)
Nereden alışveriş yapılır

Not : Çanakkale merkezde olan varsa eşlik edebilir bende yalnız geziyorum.

Teşekkür ederim
E
6 yıl
Adalarda Kalacak Yer Önerisi Olan Var Mı?
Arkadaşlar kız arkadaşımla haftasonu adalarda kalmak istiyorum ancak yer konusunda karar veremedim fiyatlarda baya fazla gibi geldi.

Önerisi olan var mı temiz ve rahat olan bir yer ?

Adalar dedim ama heybeli kınalı büyükada farketmez.
E
6 yıl
silinsin
Silinsin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.