B

Yüzbaşı
17 Kasım 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
358214 Gün Cezalı
356363 gün 5 s. 33 dk.
Gönderiler Hakkında
B
5 yıl
Anakart ile büyük sorunum var acil yardım
Beyler selamlar ben GIGABYTE kullanıcısıyım bende şu anakart var GA-970A-UD3 var anakartımdan çok memnunum bizim burda her gün elektrik kesintisi oluyor Anakartım buna çok iyi dayandı 5-6 senedir çok iyi yaşadı galiba artık yolun sonuna geldi bozulma sinyalleri vermeye başladı. Wiindows 7 Ultimate 64 kullanırken yarım sonra mavi ekran hatası veriyor sebebi nedir anlamadım Service Pack 1 gibi güncelleme yapsam yine mavi ekran hatası alıyorum. Windows 8.1 Pro 64 bit kullanıyorum güncelleme yapsam yine mavi ekran hatası alıyorum Service Pack 1 yüklesem yine mavi ekran hatası alıyorum ama güncelleme yapmadığım takdirde hiç mavi ekran hatası almıyorum bu Windows 8.1'de geçerli. Galiba anakart yavaş yavaş bozulma sinyalleri vermeye başladı hatta Bios'a girip RAM ayarı yapmıyorum RAM ayarı denedim Profil 1 yaptım bir kaç saat sonra mavi ekran hatası alıyorum yapmaması lazım yada dediğim gibi benim anakart bozulmaya başladı yada RAM bozulmaya başladı. Birde bilgisayarı ilk aldığım zamanlar Windows 8.1 kullanıyordum Anakartın CD'sini çıkardım Bios güncelledim ama Windows 7 64 bit'i destekliyordu Windows 8.1 için yoktu. Galiba Zen 2 işlemcili bilgisayar satın alma vaktim geldi :) sorun neyse bana yardımcı olabilir misiniz. Birde Zen 2 işlemcili anakart alırsam hangi markayı alayım hangisi daha uzun ömürlü 10 sene dayansın.
B
5 yıl
AMD\u0027nin kafa karıştıran mimarileri
Beyler başlıkta gördüğünüz gibi benim kafam karıştı AMD çok karışık işler yaptı bilmeyenler vardır belki bunları bilen yazsın anlatsın öğrenelim ona göre ihtiyacımızı karşılayan GPU seçelim. Şimdi Vega 64'ün içindeki mimari Polaris mimarisi mi ? yani Polaris'in HBM2 versiyonu mu ? ben bunlardan hiç birşey anlamadım çok karışık :) yoksa Polaristen sonra Vega mı geliyor ? 14 Nm'li mimari Vega ondan ayrı mı ? en ayrıntılı şekilde soruyorum ona göre doğru cevap verin diye Polaristen sonra 7 Nm Navi mi geliyor ? Navi GCN mimarisinin devamı bunu biliyoruz peki. Vega mimarisi sıfırdan mı tasarlanmış mimarimi ? yoksa Vega mimarisi GCN'nin devamımı ? 7 Nm Vega sunucular için çıktı evet onu biliyoruz. 7 Nm'li Vega II RTX 2080 Ti ile kapışacak kart mı ? yoksa 7 Nm'li Vega II Navi'den mi devam ediyor ? yoksa 7 Nm'li Vega II ilk Vega'dan mı devam ediyor ? AMD mimari çıkartıyor karman karışık yapıyor bazı insanlar şaşırıyor. Yani R9 290X anladık böyle ekran kartı vardı Polariste RX 580 yaptılar karıştı Vega 64 yaptılar yine karıştı RX 3080 yaptılar dahada karıştılar sürekli modeli numarasını değiştiriyorlar bozuyorlar insanların kafası karışıyor. Nvidia gibi GTX 600 GTX 700 GTX 900 GTX 1000 gibi gitmiyorlar ben anlamıyorum bu AMD bey ne yapmaya çalışıyor birileri bizleri aydınlatsın.
B
5 yıl
Apple İpad 6. Nesil
Selamlar beyler bu başlıktaki tableti almayı düşünüyorum iphone 7'nin işlemcisi var 2.500 TL fiyat değerinde bir tablete bu para verilir mi ? yoksa General Mobile GM9 PRO mu satın almalıyım ? ben saatlerce oyun oynamak için ikisinden birini satın almam gerek hangisini almalıyım ? özellikle Mortal Kombat X oynayacağım az yada çok ısınır mı ? hemen bozulur mu bunları bilen tecrubeli arkadaşlar yazabilir... Mesut abi tavsiyelerinizi bekliyorum... @Speed-Step
B
5 yıl
Çok önemli tecrube sahibi olanlar acil baksın !!!!!!!!!!!
Beyler selamlar ben oyun oynamak için telefon mu alayım tablet mi alayım ? şimdi Mortal Kombat X adında bir efsane oyun var bundan 1 sene önce deli gibi oynuyordum çok sevdiğim oyundu LG G2 adında telefonum vardı bu oyunu çok oynuyordum ve cayır cayır yanıyordu en sonunda telefonun anakartı bozuldu :) LG G2 kullanıcılarının anakartları yanıyormuş böyle bir sorunu varmış neyse abimde iphone 7 plus var Mortal Kombat X denedim hapörler açıkken telefon cayır cayır yanıyordu hapörleri kapattım az ısınıyordu bende anladım bütün telefonlarda böyle oyunlar oynarsam cayır cayır yanacaklar çok ısınıyorlar Tablette böyle ısınma problemleri olur mu ? Tablette oyun oynarken ısınmadan çalışır mı ? yardımlarınızı bekliyorum özellikle mesut abi senin çok büyük tecruben var bana yardım ol :)
B
5 yıl
Çok önemli tecrube sahibi olanlar acil baksın !!!!!!!!!!!!
Beyler selamlar ben oyun oynamak için telefon mu alayım tablet mi alayım ? şimdi Mortal Kombat X adında bir efsane oyun var bundan 1 sene önce deli gibi oynuyordum çok sevdiğim oyundu LG G2 adında telefonum vardı bu oyunu çok oynuyordum ve cayır cayır yanıyordu en sonunda telefonun anakartı bozuldu :) LG G2 kullanıcılarının anakartları yanıyormuş böyle bir sorunu varmış neyse abimde iphone 7 plus var Mortal Kombat X denedim hapörler açıkken telefon cayır cayır yanıyordu hapörleri kapattım az ısınıyordu bende anladım bütün telefonlarda böyle oyunlar oynarsam cayır cayır yanacaklar çok ısınıyorlar Tablette böyle ısınma problemleri olur mu ? Tablette oyun oynarken ısınmadan çalışır mı ? yardımlarınızı bekliyorum özellikle Mesut abi senin çok büyük tecruben var bana yardım ol :)@Speed-Step
B
5 yıl
Passmark sitesinde çok büyük bir sahtekarlık dönüyor !!!!!
Evet beyler başlıkta gördüğünüz gibi Passmark'ı yıllardır testlerini takip ediyorum beni çok kıllandırıyor büyük bir sahtekarlık var. insanlar Passmark'ta tek izlek performansına bakarak intel satın alıyorlar fakat intel ile AMD'nin aldığı puanlar gerçek değil onlar gerçek değer değil testlerle oynandığı bariz belli. intel Passmark'ı satın alıp parayı basmış intel'i uçurmuş. Passmark intel sponsoru o yüzden yine intel ile Ryzen'ler Bulldozerde ki gibi tablo yapmışlar. Allah aşkına saçmalığa bak ben böyle bir saçmalık görmedim böyle birşey görmedim. R7 1800 tek izlek skorunda 1900 puan alıyor FX-9590 1700 puan alıyor ikisinin arasında dağlar kadar fark var IPC farkı var ben ömrü hayatımda böyle fanboy site görmedim. R7 1800X i7 2600 K'nın gerisinde kalıyor saçma çok saçma şaka gibi i7 2600 K 2000 puan alıyor. R7 1800 X 2300 civarı alması gerekiyor R7 2600 X 2800 civarı puan alması geliyor çok saçma. testler oyuncak gibi oynanmış ben gerçek olduğuna inanmıyorum. bir işlemci IPC değeri ne kadar yüksek olursa tek izlek skorunda o kadar iyi puan alır. Ryzen işlemciler IPC'de intel %5 gerisinde kalıyor peki Ryzen intel gibi pahalı olsaydı bakalım intel tek izlek skorunda geçebilecek miydi hepinizin fikirlerini alalım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.