L

Yüzbaşı
06 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
94 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
L
geçen yıl
MODEM VE ROUTER LAN BAĞLANTISI HAKKINDA SORUNUM VAR DOSTLAR
Dostlar merhabalar,

İşletmemizde, Airties Air 5650v3 modemimiz var. Fakat bu modem, bazı odalara düzgün Wifi veremediği için, bugün, Tplink- TL-WR844N router aldım. Router'ı LAN dağıtımını yapan switch'in yerine koydum. Kurulumu yaptım bir sıkıntı olmadan. Wifi problemini çözdüm.

Fakat önemli bir problem ile karşı karşıyayım.

Modemden gelen, LAN kablosunu, router'ın WAN girişine bağladım. Switch'i ortadan kaldırdığım için, router üzerinden 3 bilgisayarıma interneti, LAN kablosu ile verdim. Fakat bir bilgisayarım, interneti direkt modem üzerinden aldığı için, router üzerinden internete bağlı bilgisayarlar ile konuşamıyor. Yani yerel ağ bağlantısı yok şu an.

Tüm bilgisayarların birbiri ile yerel ağ üzerinden konuşabilmesi için, nasıl bir ayar yapmam gereklidir?

Ofisin bir bölümünde, yine modem üzerinden gelen wifi kullanılacak, diğer bölümde de router üzerinden wifi kullanılacak.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler dostlar.
L
3 yıl
AİLE\u0027DE \"ANNE\" SORUNSALI
Merhaba dostlarım.

30 yaşında bi bireyim. Herhangi bir sıkıntılı konuda olumlu yaklaşan, kavgayı, gürültüyü sevmeyen, dostlarım arasında da sakin olarak anıla bir insanım. Fakat şöyle bir problemim var. Annem, evde tül, perde yerinden oynasa, " yeter, siszin pisliğinizi mi düzelteceğim?" cevabını vermekte. İşten geldiğimde, buzdolabından yemek alıp yediğimde, " Ben hergün size yemek mi yapacağım? Hizmetçiniz mi var?" gibi cevaplar vermekte. Babam çok sakin birisi ve şu an 6 aydır Lenfoma redavisi görmekte. Öncesinde de iltihaplı romatizması, sağ bacağında oluşan menisküs yüzünden düzgün yürüyemeyen, ve sağ gözünü kaybetmiş birisi. Fakat ne olursa olsun, hayata pozitif bakmayı hiç bir zaman kaybetmeyen bir insan. Annem ise, tam tersi evde huzursuluğun baş sebebi. Son dönemler için geçerli birşey de değil bu. Ben bildim bileli, kavgacı, huysuzluğunu bırakmayan birisi. Karşıma alıp, düzgün bir şekilde konuşmaya başladığımda, "herşeyi sen biliyorsun, kendi aklını kendine sakla." gibisinden laflar ile karşılaşıyorum. Babam 2001 yılında, çalışmış oldğu işyerinde, sağ bacağına forklift çarpması sonucu meniküs oldu. O dönem tedaviçin doktora gitmeliyim dediğinde, " Paran mı var? çok paran varsa gider tedavini olursun." cevabını verdi annem. Babam o bacak ile 3 sene çalışıp, emekli oldu ve öyle ameliyat olmak zorunda kaldı. Fakat doktorlar, iş, işten geçmiş, diz kapağının altında sıvı yok olmuş, iki kemik birbirine sürtmüş ve siinmiş dedi. Arrdından ölene kadar o bacağı öyle kalacak sonucunu aldık. 2020 yaz aylarında, babamda aşırı terleme ve kaşınma sonucu, doktora gittik. Doktor o dönem fazla incelemeyip, hap yazıp gönderdi. Fakat Ekim ayından sonra ağırlaşmaya başladı. Yine iş para mevzuuna geldi. 11 yıldır sigortacılık yapmaktayım. Bu para mevzusu yüzünden, doktor sorumluluk poliçöelerini düzenlediğim, başhekim yardımcısı ile görüşmem sonucu, "Babanın acilen hastaneye yatması lazım, derhal getir dedi." 21 gün boyunca hastanede yattı. Hastanede babama, annem rekakatçılık etti. Çünkü başka kimsemiz yok. Ben dışarıdan tetkileri getirdim, annem içeriden babama baktı. Hiçbir sıkıntı yoktu. Anneme her zaman "Allah senden razı olsun. Başımızdan seni eksik etmesin." lafını kullandım. Bu süreç bitip, eve döndük, ve az önceki tartışma da, "21 gün sana baktım, Allah senin brlanı versin. Yamuk haline bak. Kim sana yardım edecekti? P.ç oğlun mu bakacaktı? Sen bana gebesin. Ben olmasam, kıçındaki boku temizletmeye adam bulamazsın." dedi. Yani nasıl konuşursam konuşayım, hep aynı döngüde hayatına devam ediyor. Kendisi ağzına gelen her türlü hakareti, iftirayi söylüyor. Fakan biz birşey dediğimizde, farklı yönlere çekip, tehditvari konuşmalar sergiliyor. Böyle bir olay ile karşı karşıya gelen bir arkadaşımız var mı? Kendince bir çözüm elde edebilmiş mi? Onu öğrenmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler dostlarım.
L
8 yıl
LG SMART MONİTÖR GÖRÜNTÜ VAR AMA ARKA IŞIK HİÇ YOK. YARDIM !
Dostlar merhabalar,

Elimde lg smart monitor 42lb580n model bir smart monitör mevcut. Yaklaşık 1.5 sene önce aldım. Fakat bu sabah şöyle bir sorun ile karşılaştım. Monitörü açarken bir kaç deneme sonunda açıldı(yani stnad by ışığı yanıp söndü 2 de bir) Monitör açıldıktan sonra ise, ses geldi görüntü yoktu. Monitörün dibine kadar gelince görüntünün olduğunu farkettim fakat, arka ışığın hiç olmadığı ortaya çıktı. Sıknıtısı nedir acaba. Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu aramızda. Net bir cevap bulamadım çünkü.


Şimdiden teşekkürler herkese.
L
8 yıl
Cevap: DÜNYAGÖZ LAZER AMELİYATI TECRÜBELERİM
Dünya Göz hastanesi bir branş hastanesi olarak çok yukarılarda bir hastane. Bunda bir ay önce Sigorta şirketlerine özel hastane tanıtımları ve kahvaltıları oldu. Bizlerde gittik.

Şöyle bir olay kaldı aklımda. Retina hastalıkarı hakkında alanında uzman olan Nilüfer hanım bizlere, "Türkiye'de iç hastalıkarı ile ilgili herşey çok iyi öğretiliyor. Fakat göz hastalıkları ile ilgili stajı 20 günde bitiriyorlar. Yani size burada 1 saatlik hastalıklar ile ilgili bilgi vereceğim emin olun bir pratisyen doktor ne biliyor ise siz daha fazlasını bileceksiniz " demişti.

Yani göz ile ilgili 1990'a kadar bilinen tek rahatsızlığın Miyop, Mipermetrop, Astigmat vb. hastalıklar olduğunu çözümünde gözlüğü tak hastayı yolla olduğunu söylediler.

Fakat gözün 29 çeşit farklı farklı hastalıkları var. En önemlisi de retina hastalıkları olmalı.

Can-ı gönülden dinledim kendilerini. Çünkü babamın sağ gözünü retina dekolmanında kaybetmiştik.

Yani şöyle bir durum var. Hasta beyin travması geçirdiğinde sadece beyinde hasar var mı diye bakılıyor. Fakat alınan bir hasar glokom olmanıza neden oluyor ve körlüğe kadar gidebiliyor.

Göz dediğimiz organ çok karmaşık bir yapıya sahip. En ufak batma, kızarma, uçuşan sinekler gibi şeyleri görüyorsanız bir doktora gitmenizde fayda var diyorum.

Şöyle bir olay daha anlatmıştı kendileri,

"Bir hastam geldi. Sağ gözüne baskı uyguladğında gördüğünü, o baskıyı uygulamadığında ise göremediğini söyledi. Bizde yaptığımız tetkikler sonucu sağ gözünde tümor olduğunu ilettik kendilerine. Tam olay ile ilgili tedaviye başlayacaktık fakat tümor karaciğere metastas yapmış. Hastayı 15 gün içinde kyabettik." dedi. Yani dyebilirsiniz göz-karaciğer ne alaka organlar. Dediğimi gibi karmaşık bir yapıya sahibiz arkadaşlar. Bazı hastalıklarımızı bile rutin bir göz muayenesi ile öğrenebilir hale geldik.

Kafamıza göre ne damla kullanalım nede başkasının gözlüğünü takalım.

Mümkünse altı ayda bir rutin bir kontrole gidelim. İllaki Dünya göz de gitmenize gerek yok. Şu anda Okmaydanı eğitim ve araştırma hastanesi'de fako lazer, retina hastalıkları, glokom gibi hastalıklarda iyi durumdalar. Rutin bir göz muayenesi yaptırıp gözümüze gerekn önemi verelim.

Özellikle de glokom arkadaşlar, yaşa başa bakmadan bir anda kör olma riskiniz var. Göz tansiyonunu ölçtümeyi ihmal etmeyelim.
L
9 yıl
Cevap: HANGI KLUPTE FUTBOLCU OLABILIRSINIZ.
bekliyoruz ne gelcek.


Karşıyaka

Kaf Kaf Kaf Sin Sin Sin....

< Resime gitmek için tıklayın >
L
11 yıl
BURALAR ESKİDEN HEP TARLAYDI :D
L
11 yıl
BEYLER MİMAR OLDUM SS\u0027Lİ
Uzun uğraşlar sonucu Dünya'da bir ilk olan projemi sizlere sunuyorum. Tam tamına sen de 3 ben diyeyim 5 senemi aldı. Eşi benzeri yok. Bildiğin yelkenliye benzeyen bir bina yaptım. Ağaoüluyla görüşmelerimiz sürüyor. 1500000 euro (olmadı $ en kötü ihtimal TL) ya anlaşmak üzereyim dedim bak alicim bu bir ilk az veriyorsun ama senin o hatrın için olsun şimdilik. Herneyse bu güzel binanın adını Bruj El GOP koyacağım. GOP'un açılımı Gaziosmanpaşa. İstanbul'un güzide zengin ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa'ya yapacağız. Zaten Beşiktaş,Şişli,Etiler gibi yere bu kadar lüks şey gitmez. İlk başlarda Gazi mahallesi ile küçükköy arasındaki futbol sahasına yapacaktık ama eğlencesi bol olsun diye Türkiye'nin gelmiş geçirmiş en güzel Kafasi Şanzelize'nin az ilerisinde hastaneyi yıkıp oraya yapacaz. Yapacağım binaya eğlence merkezi falan koymayacağım. Şanzelize Kafe her türlü götütür işi. Yürüme sen de 10 ben diyeyim 30 dk ramidesin. Camii hemen 1.5 km solda. Okul desen YOK o derece. İnsan çok. Hergün bilimum bir bıçaklanma,kapkaç bilemedin ev soygunu oluyor. Ev soygnuna çözüm olarakta son teknoloji olan uzaktan kumandasız asma kilit var. Çalışma prensibi karışık olduğundan kullanma kılavuzu tapu ile birlikte verilecektir. Gelelim SS'lere


ÖNDEN GÖRÜNÜŞ

< Resime gitmek için tıklayın >

ARKASI

< Resime gitmek için tıklayın >

YAN TARAF

< Resime gitmek için tıklayın >

ÜST

< Resime gitmek için tıklayın >

GÖBEK TARAFI ( En can alıcı nokta tüm gazi mahallesi ve küçükköy ayağınızın altında. Yürüme 5 dkya dönerci ayağınızın altında)

< Resime gitmek için tıklayın >


Tutarmı beyler ne dersiniz
L
11 yıl
Son zmanlarda hiç bu kadar gülmemiştim Ahaha :D
https://www.facebook.com/photo.php?v=382452255173338

Soförün arkasındaki abimiz çok fena
L
12 yıl
YABO DAYIIIIII :D
Kangal kankasına kavuştu


< Resime gitmek için tıklayın >
L
12 yıl
Beyler bayanlar bir sorum olacak sizlere
işletme matematiğinden faiz hesaplamasıyla ilgili bir sorum olacak sizlere

soru şöyle;

2000 tlnin %28 faiz oranı ile 2418.85 tl olabilmesi için gereken süre ne kadardır?

formülü bilmiyorum bu yüzden çözemedim yardımcı olun yarın sigorta aracılık sınavı var. Yumurta kapıya dayandı
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.