U

Yarbay
29 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
5 yıl
Huawei Mate 10 Pro vs LG V30 Plus ?
Hayırlı akşamlar dilerim. Tecrübeli ve bilgi sahibi olan arkadaşlar, bu iki telefon arasındaki tercih hangisinden yana olmalıdır? Bilgilendirici şekilde yorumlarsanız sevinirim.
U
9 yıl
Sarı Toyota Supra (Nerede ve kiminle?)
Merhabalar. Yıllar öncesinden 2006 veya 2007 yılları arasındaki bir zaman diliminde olabilir tam hatırlamıyorum fakat Sahibinden ilanlarında, 93 olması muhtemel sarı renkli, fabrikasyon haliyle orijinal bir Supra ilanı vardı. İlan fotoğraflarından hatırladığım kadarıyla açık ve kapalı garajı olan bahçeli bir evin önünde sessiz sakin, tertemiz ve pırıl pırıl poz veren sarı renkli bir Toyota Supra duruyordu. İlan fiyatı 30.000TL idi. Her gün mutlaka birkaç defa açıp ilana bakıyordum. Dışarıdan ve içeriden fotoğraflara baktığınızda sanki fabrikadan az önce çıkmış gibiydi. Birkaç gün internete giremediğim bir zaman olmuştu. Ortalama 3 veya 4 gün sonra ilanı aradığımda bulamamıştım. Belli bir süre ilanlarda kalmış fakat benim o 3-4 günlük aralığımda ne olduysa ilanlardan çıkmıştı.

Sonrasında yaklaşık 3-4 yıl kadar o otomobili araştırdım. O zamana kadar pek yaklaşmamıştım fakat bir dönem yanlış hatırlamıyorsam Honda forumunda üstü biraz tozlanmış ve yol kenarında durur halde çekilmiş bir fotoğrafına denk geldim. O yıllarda konu içeriğinde fiyatı 60-70.000 şeklinde konuşuluyordu ve derin bir iç geçirmemi sağlamıştı. Birkaç yıl önce 30.000TL idi. Fotoğrafı görünce sanki onunla bir duygu bağım varmışçasına(bence öyle birşey oluşmuştu) içimi hüzün kapladığını hatırlıyorum. Fotoğrafını kaydettiğim bilgisayarın hard diski problem yaratınca onuda kaybettim ve daha sonra internette bir şekilde bulamadım. Üzerinden yine bayağı zaman geçti. Kim bilir belki rengi değişti, belki hala birinin garajında veya tamamen yok olmuşta olabilir. Şuan piyasada ciddi rakamlar konuşuluyor Supra'lar adına. Standart araçların o tarihteki piyasa fiyatlarıyla şuan ki fiyatları arasında çok bir fark yok fakat bazı araçlar inanılmaz değerlere sahip oluyorlar bu geçen zaman zarfında hepimizin de bildiği gibi. Tüm bu zaman içinde aklımdaki net görüntü fabrikadan az önce çıkmış gibi olan sarı Toyota Supra ve 30.000TL'lik ilan fiyatı.

Bu konuyu bu kadar zaman sonra Youtube'da Gürcistan plakalı, Türkiye sınırları içinde dolaşan bir Supra videosuna denk gelip, içimde kalan birşeyler deşilmişçesine bir duygu hissiyatı oluştuğu için açtım. Aynı zamanda video eklerinde 06 plakalı beyaz bir Supra'da var. Yine 34 plakalı üzerinde bir oynama olmadığını düşündüğüm gri bir Supra'ya da fotoğraf olarak denk geldim.

Bunlar bir yana o zamanlar benim bahsettiğim ilana denk gelen ya da bahsettiğim otomobili hatırlayan, gören veya duyan arkadaşlar var mı? Belki sahibi buradan da çıkabilir.


Sevgilerimle...
U
11 yıl
2000 Yılı Ford Focus Reklamı * (Hatırlatma)
2000 yilinda cekilmis olan bir Ford Focus reklami vardi. Des'ree'in, You Gotta Be sarkisi esliginde. O yillarda sarki ve reklam butunlesmesiyle otomobile hayranlik besleyen cok olmustur. Bu sarkiyi her duydugumda aklima hep bu reklam filminin yansimalari gelir. Eminim bahsettigim duyguyu cok genc olan arkadaslar disinda bircok kisi anlayacaktir. Bu reklamin uzun versiyonunu bir turlu bulamadim. Hem bir nevi hatirlatma, hemde denk gelmis veya elinde varolma ihtimali olan arkadaslar olabilir diye konuyu actim.

Saygilarimla. :)
U
11 yıl
Macbook Air vs Ipad (Hangisi ihtiyacima daha uygun)?
Merhabalar...

İhtiyaclarim dahilinde hangisini tercih etmeliyim?

Oncelikle Macbook Air olarak 11' Inch dusunuyorum. Mumkun oldugunca islevinin hizli olmasi tercihimdir. Bunun yaninda genel olarak yanimda tasiyacagim. Boyut olarak 11' Inch secmemin nedeni tasima kolayligi ve bu boyutun bana yeterli olacagidir. Genel anlamda internet kullanacagim. Onun disinda goruntu ve videolari kaliteli bir sekilde sikinti yasamadan izlemek istiyorum. Ekran kalitesi de onemli. Bu boyutlar icin retina var mi? Ya da kalite yeterli mi? Fotograf ve belge duzenleme ile birlikte normal kullanimda mumkun oldugunca hizli olmali ve sikinti yasatmamali. Bildigim kadariyla sarj suresi guzel. Oyun oynamayacagim.

İhtiyaclarim dahilinde Macbook mu yoksa Ipad mi tercih etmeliyim? Oncelikli olarak Macbook dusunuyorum. Bana uygun 11' Inch olacak sekilde hangi donanima sahip olani almaliyim?

Yardimci olur ve bilgilendirirseniz sevinirim. Saygilarimla...
:)
U
11 yıl
Telefon önerisinde bulunabilir misiniz?
Oncelikle tum arkadaslara selam ederim. Marka fanatikligi olmadan tarafsiz bir sekilde oneride bulunursaniz sevinirim.

Aslinda tavsiye almadan once aklimda Nokia Lumia 920 ve Htc One X+ modeli var. Daha oncesinde İphone 5'i dusunuyordum fakat 5s modeli gelmeden yonelmek istemedim.

Aradigim ve ihtiyacima uygun ozellikler sirasiyla soyledir;

-İlk olarak ekran kalitesi cok onemli benim icin kesinlikle cok iyi olmali
-İnternet tarayicisi ve telefon islevi mumkun oldugunca hizli olmali
-Her turlu uygulamayi yukleyen biri degilim. Gerekli olup isime gercekten yarayan onemli uygulamalar disinda uygulama yuklemeyecegim
-Fotograf ve video cekim kalitesi mumkun mertebede ust duzey olsun
-Muzik dinlemek istedigimde siradan degil kaliteli bir ses almak istiyorum

Son olarak butce siniri koymadim. Aradigim ozellikleri suan en iyi sekilde sunabilecek telefonu uslublu, kargasaya sebeb olmayacak sekilde ve basta belirttigim uzere tarafsiz bakarak oneride bulunursaniz sevinirim.

Tesekkur ederim...
U
12 yıl
Soğuk Terleme?
Biraz araştırdım fakat makul bir bilgi bulamadım. Özellikle bacaklarda soğuk terleme olmasının nedeni nedir? (Genelde hareketsiz halde olan terlemelerde.)
Normalde, ısı-sıcaklık olağan düzeyde yalnız bacaklar sadece terleme faliyeti olduğunda soğuk-serin oluyor...

Nedeni hakkında bilgilendirirseniz sevinirim...
U
12 yıl
Bmw - E46 kasa M3 \u0026 alternatifler !
E46 kasa M3 yerine aynı fiyatlara alternatif olarak düşünülebilecek bu tarz karakteristik özelliklere sahip olan, sizin düşüncenize göre hangi araçlar var? Ortalama bu kapasite ve fiyat aralığında olacak şekilde şahsi kendi düşünebileceğiniz nedenleriyle birlikte marka ve modelleri belirtirseniz sevinirim.

Ciddiyetsiz ve tartışma yaratacak yorumlar yapmamanızı rica ederim.
U
12 yıl
Digitürk Plus ve Paket konusu yardım!..
Arkadaşlar Digitürk Plus bağlatmayı düşünüyorum fakat sitesinde karmaşik gizemli bir düzen var. Plus cihaz + giriş paket + spor extra paket 28tl diyor. Ben buna 4tl lik belgesel paketi ekleyince 10tl lik plus cihazi 20 tl olarak goruyor.

Kisaca benim istedigim plus cihaz + giris paket + spor extra paket + belgesel paketi. Ben bunlari alip izlemek istiyorum mumkun mu ve cikan odeme sonucu nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
U
12 yıl
Mitsubishi L200 ve Özel Rapma Düzeneği...!
U
12 yıl
\u0027Rüya Kızlar\u0027dan Güzel Kareler\u0027... !
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.