B

Er
28 Mart 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1085 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
9 ay
Partneri olmayan genç erkek sayısındaki inanılmaz yükseliş
Belki de dünya tarihinde ilk kez dünya üzerinde bu kadar partnersiz erkek bulunuyor.

Kızların zibilyon tane seçeneği var erkek ise en iyisi olmak için yarışmak zorunda.

Belki de geçmişte kadınların özgürlüğünün kısıtlanmasının sebebi de buydu, erkeklerin egemen olup cinsel seçilimden sıyrılmak istemesi.

Çünkü cinsel seçilime bakıldığında istisnalar dışında %20'lik kesimde bulunmuyorsanız pek seçilmiyorsunuz. Geriye ise %80'lik ne yapacağını bilmeyen genç erkek nüfusu kalıyor.

Pornografi izlenme oranları tarihi yükselişte, sırf bu yüzden, kendini doğal yoldan tatmin edemeyen milyonlarca genç erkek var.
B
10 ay
Aptalların sonsuz özgüveni her şeyi açıklıyor
Dünya tarihinin açıklaması bile olabilir bu.

Cahil insanlar her konuda sonsuz özgüven ile bir bilgiye sıkı sıkı bağlanıp onun reklamını yapabiliyor. Bir konuda fikrini çok güçlü şekilde belirtebiliyor.

Fakat olayı bilen kişiler, maalesef tam tersine konu hakkında düşük bir özgüvene sahipler.

Yani salak saçma fikirlerin bu kadar çok ses getirmesi bilinmesinin ve bunlara inanılmasının sebebi de bu.

Aslında sadece pür cehalet de değil, bir konuyu gerçekten bilmeden duyduğu ilk fikire sapı sapına bağlananlarda olağanüstü bir özgüven söz konusu.

Hatta öyle ki bu özgüven gösterilerini o kadar süre kimse bölmemiş ki artık bunlar taşlaşarak onlar için bir gerçek haline gelmiş.

Bu özgüvenli insanlar, sizin gözünüzün yaşına bakmaz, ne kadar bildiğiniz önemli değil, onlar olayı anlamadan çoktan bilenlerdir. Onlarla bilginizle savaşamazsınız.
B
10 ay
Hayatı ayık kafayla çekemiyorum
Bunu alkol olarak algılamayın sadece, bir şeylerin etkisinde olmadan hayatıma devam edemiyorum.

Ne zaman beynimi uyuşturan şeylerden uzaklaşsam kendimi sebepsiz ve amaçsız bir halde sırada ne yapacağımı düşünürken buluyorum.

Beni uyarıcak veya hislerimi bastıracak bir şeyler arıyorum hep.

Var mı benzer olan?
B
10 ay
İçinizden ne geliyorsa onu yapın
Tam şu an. Düşünmeyi kesin, düşünmeye izin verin sadece. Salın, yakın zamanda bir daha var olmamak üzere buradan ayrılacaksınız zaten.

Beyninizi rahat bırakın.
B
10 ay
Eski konularıma bakıp duygulanıyorum
Ben neler neler yapmışım böyle.

Bir hayatın anlamını yazmadığım kalmış resmen.

Her neyse, nasılsınız görüşmeyeli genjler
B
10 ay
Selamlar, depresyona sahip olanlar beni dinleyin.
Selam ben barryallenn, uzun bir aradan sonra burası aklıma geldi ve eski yazdığım şeylere göz gezdirdim.

Psikolojik durumum öncesinden biraz daha iyi ama her gün acı çekmeye devam ediyorum.

Size birkaç önerim olacak, eğer kendinizi amaçsız veya depresyonda hissediyorsanız, bazı şeyler duymanız gerekiyor :

DEPRESYONDA OLDUĞUNUZ İÇİN ASLINDA ŞANSLISINIZ.

Dediğimi yanlış anlamayın, yıllarca depresyon geçirmiş biri olarak depresyonun insanı nasıl etkilediğini biliyorum. Deneyimledim.

Demek istediğim şu ki depresyonda olmanız aslında bedeninizin ve beyninizin bir reaksiyonu, tıpkı mutluluk gibi.

Ve bunu deneyimlemeniz aslında mutluluğa ulaşabilmeniz için birinci etmen.

Lütfen bulunduğunuz durumdan çıkmak için elinizden geleni yapın. Bunlar size özel şeyler olabilir, genel bir öneri vermem yanlış olur.

Ama lütfen umutsuz olmayın ve aklınıza depresyonunuza sebep olabilecek olan şeyler getirmeye çalışın, bunların üzerine gidin ve onları çözmeye çalışın.

Ben umutsuz kalmayı seçtim ve şu an depresyona bile sahip olamaz haldeyim. Beynim kendini tamamen kapadı ve evet, eğer depresyonunuzu tedavi etmez ve buna alışırsanız, beyniniz bir süre sonra "Ben böyle devam edemem" diyor ve sizi gerçeklikten koparıyor.

Buna psikiyatride DPDR deniyor. Ve ben 2 yıl önce bunu bir panik atak ile beraber yaşamaya başladım.

Her neyse, lütfen beni dinleyin ve kendinizi en azından kendinize değer vermeye zorlayın, bunu yapmamanız durumunda ağır sonuçları olacaktır.

DEPRESYONA ALIŞMAYIN ONU DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIN.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar.
B
2 yıl
Just fuck it man
Artık duruşum bu. Hayat gerçekten ciddi olarak kafaya takılacak bir şey değil. Her şey gelip geçiyor. Ne olacağını düşünmüyorum, ne olduğu bazen aklıma geliyor ve biraz düşünüp unutuyorum hemen.

Tam şu an, seni itekleyen şeyi yap. Kendini çok salma ama çok baskılama da. He yapmak istiyorsan yap. Ne yapmak istiyorsan onu yap.

Bence ailelerimiz bize kendi normlarını bu kadar kabul ettirmeye çalışmasa ve eyleme geçmemize, heveslenmemize engel olmasalardı, her şey çok daha mantıklı ilerlerdi diye düşünüyorum.

Kötü veya iyi olan her şey bir gün bitecek. So fuck it.
B
2 yıl
Arada kalmayın, bir şeyi deneyecekseniz tam deneyin ya da hiç
Herhangi bir şey için olabilir. Bir sınava çalışmak, bir alışkanlık edinmek, bir konuda gelişmek.

Eğer bir şeyi deneyeceksen, sonuna kadar git. Aksi halde hiç başlama bile. (Charles Bukowski)
B
2 yıl
Aşırı üşenmek
Kısacası her şeye üşeniyorum.

Mesela işe gitmek için her zaman son ama son dakikaya kadar yataktan çıkamıyorum. İmkanı yok. Bazı insanları duyuyorum 1 saat önce uyanıp duşunu kahvaltısını filan yapıyorlar. Böyle ritüelli filan, asla öyle biri olamadım.

Her gün bu yüzden acı çekiyorum. Servise yetişme stresi, bu yüzden yanıma almayı unuttuğum şeyler, gece geç yattığım için uykusuzluk. Filan bir sürü sıkıntı var benim için.

Ama üşeniyorum işte. O şeyi yapmak bana anlamlı gelmiyor. Motivasyonum ancak zorunluluk ile tetikleniyor. Bu doğal ama bu kadarı da fazla insanın yaşamı üzerinde biraz kontrolü olmalı.

Çalıştığım vardiyalı iş hayatımdan çok vakit çalıyor ve ben eve geldiğimde hiçbir şey yapmaya enerji bulamıyorum. Bunu da kompanse edecek motivasyonum yok maalesef.

Ya böyle düzenli insanlar var ya, asla olamadım ve olmak istemiyorum da. Çok sıkıcı değil mi akşam 10da yatmak sabah 8de kalkmak, sanki robotmuşsun gibi.

Öylece durup uyuyamıyorum işte. Benim de bir hayatım olmalı. Eve 8de geliyorsam 10da uyumamalıyım abi. 2 saat zaten ne yaptım ki yemek yedim kendime geldim 2 saat geçti bile. Çalıştıktan sonra kendime vakit ayırmaya çalışıyorum yok olmuyor.

Tüm bunlar moral bozukluğu ve üşengeçlik yaratıyor bence soğuyorum hayattan.

Hedefimin olmaması da bir etken. Önüme baktığımda gördüğüm bir şey yok ki kendimi uyutayım.

Şu an sadece mutlu olmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Gerçekten bir hedefe ihtiyacım var ama ne olabileceği konusunda bir fikrim yok. Çoğu zaman da olmadı.

Bir hedef koymayı kendime hedef koymadım hiç. Ne bileyim bana göre hayat karşılığında zevk aldığın bir şey olmalı. Zevk aldığım net bir şey de yok. Ben bilgisayar başında kahve sigara ile hayatını geçirmek, hobileriyle vakit geçirmek dışında bir şey istemiyorum.

Evlenmekmiş, kendini gerçekleştirme hedefiymiş, yok öyle bir şey. Bence bir insan kendini en iyi kendi halinde bırakarak gerçekleştirir. Gerçekleştirdiği de bir şey yok bunu çevre sağlar. Sabah 4de kalktım hayatım değişti, geçiniz.

Neyse üşeniyorum işte. Bu yazı yordu bari bir duş alayım.
B
2 yıl
Psikolojide genetiğin etkisi, İnsan boş bir sayfa değil.
O
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.