N

Yüzbaşı
22 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
27 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
6 yıl
Macbook Air SSD Sorunu
Merhaba,

Mid 2012 model Macbook Air bilgisayarın harddiski bozuldu. Bilgisayar kilitlendi, tekrar açtığımda içinde soru işareti olan klasör resmi çıktı. Option tuşuna basılı tutarak açtığımda internetten recovery çalışmasına başladı, bittiğinde disk utility açıldı, ancak harddiski görmüyor.

Benim bununla ilgili iki sorum var.

1. Bu SSD ye uygun usb kutusu hangisidir? En azından usb ile başka bir bilgisayara bağlayıp içindeki verileri kurtarmayı denemek istiyorum.

2. Bu bilgisayara uygun SSD hangisidir? Fiyatı çok uçuk olmayan 120 gb bir SSD ye ihtiyacım var, ancak çok fazla model var, buna uygun M2 SSD hangisi anlayamadım.

Teşekkürler.
N
9 yıl
RAID 0 Ayar Sorusu
Merhaba, iki adet SSD ile raid 0 kurulumu yaptım, sorunsuz çalışıyor, windows kurulumu bittikten sonra eski 500 gb harddiskimi (içi dolu) bilgisayara sata portundan bağladığımda o harddiski de Raid olacakmış gibi RAID ayar ekranına ekliyor, ama ben o harddiskin raid içerisine girmesini istemiyorum. Bu yüzden windows 500 gb olan harddiski görmüyor.

RAID ayar ekranından reset disks to non raid seçeceğim ama harddiskin içerisindeki veriler silinecek diye uyarı verdiği için yapmak istemedim, harddiskte RAID ile ilgili her hangi bir ayar yapılmadığı için silmemesi gerekiyor diye düşünüyorum ama emin olamadım.

500 GB olan listedeki sonda olan harddiski RAID içerisinden nasıl çıkartırım?

Ekran görüntüsünü ekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
N
9 yıl
Nexus 5 Reboot Sorunu (Güç Düğmesi Sorunu)
Merhaba, nexus 5 telefonum bu sabah itibariyle kendi kendine google yazısına kadar gelip reboot etmeye başladı. Anladığım kadarıyla sorun güç düğmesinde. Ses tuşlarına basarak bootloader ekranına da gelemiyorum, güç tuşu basılı kalmış olduğu için oradan da kendi kendine çıkıyor. Telefon şarja takılı değilken iki kez reboot edip kapanıyor, şarjda ise sürekli reboot ediyor.

Bununla ilgili olarak yabancı forumları araştırdım, herkes sorunun düğmede olduğunu yazmış. Cihazı yurtdışından aldığım için garantisi yok, İstanbul'da bu sorunu halledebilecek bir tamirci önerebilir misiniz? Ya da kendi imkanlarımla tamir etme şansım var mı?
N
9 yıl
Nexus 5 Wireless Bağlanma Sorunu
Nexus 5 de wireless ağlara bağlanırken eskiden bağlanmış olduğu ve şifresi telefonda kayıtlı bir ağ bile olsa (mesela evdeki ya da işteki sürekli bağlandığım ağlar) "authentication problem" uyarısı alıyorum ve bağlantının üzerine gelip connect demeden hiç bir ağa bağlanamıyorum.

Bu problem sanırım 5.01 güncellemesinden sonra oldu, Benden başka bu sorunu yaşayan var mı? Yoksa bana özel bir durum mu? Wireless bilgilerini sıfırlamanın bir yolu var mı?
N
10 yıl
Satılık PS Vita Hardcase ve 32 GB Hafıza Kartı SATILDI
Ürünlerin ikisi de satıldı, teşekkürler.
N
10 yıl
Asus 56U AIDisk Sorunu
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta asus RT-56U router aldım. Modemin ai disk ve ai cloud hizmetlerini kurdum, asuscomm.com sitesinden hesap da açtım, ilk bir iki gün evin dışından modeme bağlanabiliyordum ama bir süre sonra bağlanmaz oldu. ftp linki ile hiç giremiyorum, telefon programı ile modemi ve ona bağlı olan harddiski ve içindeki klasörleri görebiliyorum ama dosyalara yine erişemiyorum. Aynı ağa bağll olduğum zaman asuscomm sitesinden girebiliyorum, başka bir ağa bağlı olduğum zaman giremiyorum.

Modemi aldıktan sonra merlin fw kurdum, bu fw de bağlı harddiski sürekli çalıştırmama, işin bitince durdurma gibi bir özellik var, bildiğim kadarıyla asus fw de bu özellik yok, acaba bu yüzden sorun yaşıyor olabilir miyim? Yoksa asus da genel bir problem mi var? Aynı hizmeti kullanan arkadaşlar sorun yaşıyor mu?
N
10 yıl
Linksys WAG320 N Sorun
Mehaba, eskiden adsl modem olarak, şimdi ise kablo modemle birlikte router olarak kullandığım linksys wag320n modemle ilgili sorun yaşıyorum. Normal şartlarda önce uydunet modemini açar internete bağlandıktan sonra linksys modemi açardım ve hiç bir ayara gerek olmadan ip alır internete bağlanırdı.

Normalde uydunetin tek portlu kablosuz özelliği olmayan modemini linksys in 1. portuna takıp ayarlardan da lan bağlantısını seçerek kablolu interneti kablosuz hale getiriyorum. Geçen gece internet bir ara koptu, ardından geri geldi ama wireless olarak bağlanan hiç bir cihaz internete bağlanamaz oldu. Sorun bu kadar olsa linksys bozuldu deyip geçeceğim ama daha garip bir durum var.

Birincisi uydunetin modemini direk kablo ile bilgisayara bağladığımda sorun yok. Bilgisayarı 2. porttan linksys modeme bağlıyorum, linksys in 1. portunu da uydunetin modemine bağlıyorum ve bu şekilde kablo ile bağlı olan bilgisayardan internete girebiliyorum, ama linksys in setup sayfasına (192.168.1.1) ulaşamıyorum, uydunetin setup sayfasına (192.168.100.1) ulaşabiliyorum. Linksys e kablosuz şekilde bağlı olan başka bir bilgisayardan linksys in setup sayfası açılıyor ama internete erişim yok, zaten uydunetin modemine de ulaşamıyorum, yani sorun linksys modemde.

Modemi arkadaki tuşundan resetledim, yazılım güncellemesi yoktu ama var olan yazılımı sitesinden indirip tekrar kurdum ama farketmedi.

Acaba modemin ömrü doldu da saçmalıyor mu? Yoksa ben ayarlardan bi yeri mi kurcaladım da çözemiyorum diye düşünüyorum ama hard reset ve yazılım güncellemesine rağmen sorun düzelmediği için ben birşeyi bozmuş olamam diye düşündüm.

Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
N
10 yıl
Asus X550CC-XO387H Wireless ve Bluetooth Sorunu
Merhaba dün başlıktaki bilgisayarın i3 versiyonunu aldım. Bilgisayarda kablosuz cihazlarla ilgili bir sorun var. Bluetooth ve wireless bağlantısı sürekli kopuyor, bir açtığımda çalışıyor bir sonrakinde çalışmıyor, ya da internet bağlantısı çalışırken bir anda kopuyor, ya hiç bir modemi görmüyor, ya da normalde de bağlandığım modeme bağlantı kesiliyor.

Driverları kontrol ettim sitedeki son driverlar yüklü, bios a girdim herşeyi default yapıp kaydettim, wireless ve bluetooth güç ayarlarından güç yönetimi için bu cihazları kapat seçeneklerini kaldırdım, aklıma başka birşey gelmiyor, bilgisayar zaten yeni windowsu iki gündür kullanıyorum, içerisinde norton antivirus yüklü o yüzden olabilir mi, onu da devre dışı bırakıyorum ama yine sorunlar devam ediyor.

Konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, bir türlü çözemedim. Şu anda wireless açık çalışıyor, ama bluetooth mouse çalışmıyor mesela, cihaz arat dediğimde görüyor, seçiyorum yüklüyor ama sonra cihaz çevrimdışı diyor ve mouse çalışmıyor, sorun ne olabilir?
N
10 yıl
ASM de kullanılacak Giriş Seviyesi Laptop Tavsiyesi
Merhaba, ASM de kullanılacak ve sadece ofis programları, NBYS adındaki aile hekimliği programı ve internet erişimi için kullanılacak çok yüksek özellikleri olmayan bir bilgisayar arıyorum. NBYS programı yüksek bir sistem istemiyor i3 4gb bellekli bir bilgisayar yeterli, ekran kartı falan hiç sorun değil.

Bütçe en fazla 1400 tl civarı, ama şöyle bir sorun var, şu an kullanılan bilgisayar arızalandığı için yeni bilgisayarın haftasonu elimde olması gerekiyor ki programlar yüklenip pazartesi devreye girsin. Bu yüzden gidip elden teslim alabileceğim şekilde tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.
N
10 yıl
ASM de kullanılacak lazer Printer +fotokopi tavsiyesi
Merhaba bir aile sagligi merkezinde kullanılacak lazer Printer tavsiyesine ihtiyacim var, fotokopi özelliği de olması yararli olur. Tahminen çok yoğun kullanılmayacak, günde belki 50-60 sayfa baski yapacak basit bir makine ariyorum. Boyle bir cihaz için en uygun marka model ne onerirsiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.