D

Yüzbaşı
22 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
7 yıl
Acer Predator Helios 300 buradan mı yurt dışından mı?
Selam millet,
Uzun ara sonra bir soruyla sizleri rahatsız edeyim dedim. Normalde gtx 1070 li bir masa üstü gaming sistemim var ama sürekli işte olduğum için ve işe yanımda götüremediğim için günde max 3-4 saat kullanabiliyorum. O yüzden artık yavrucağa acımaya başladım. Elden çıkarıp bir gaming laptop almayı planlıyorum, malum oyuncu adamım. Pek çok gaming laptop un Türkiye içi satış fiyatlarıyla donanımlarını inceledim ancak çok fahiş buldum.

Akrabalarımın bazıları İsviçre'de yaşıyorlar ve düzenli olarak gelip gidiyorlar. Demin dolanırken gözüme Acer markasının "Predator Helios 300" modeli takıldı. İsviçre fiyatı 5750 TL civarı ve full dolu hali. Türkiye pazarını inceledim bu fiyata bu özelliklerde bir laptop bulamadım. Bu ürün Türkiye'de yakında satışa başlayacakmış ama beklenen satış fiyatı en ucuz haliyle 6000 TL civarı olacak diyorlar. Yani full bir Acer Predator Helios 300 yaklaşık 7000-7500 TL yi bulur gibi geliyor bana.

Şimdi uzun uzun girizgahı yaptığıma göre asıl soruyu sorabilirim. Eğer bu mereti İsviçreden alıp getirtirsem yaklaşık 1500-2000 TL kar yapmış olacağım ama herhangi bir sorun da Türkiye içinde garantisi olmayacağı için bir şeyi tutma ihtimalim çok yüksek olacak :D Sizce 5000 TL bandın da Türkiye de garantisi olan daha düşük donanımlı bir gaming laptop mu almalıyım yoksa rikis budur deyip daha ucuza daha yüksek donanımlı laptop u garantisiz yurt dışından mı getirteyim?

Top sizde gençler!!
D
10 yıl
Bir galibiyet Bir malubiyet aldık :/ - Bir sonraki maç Pazar günü saat 17:00\u0027da
Merhaba arkadaşlar,
Diğer başlığa nedense giremediğim için yeni konu açtım. Maçımız saat 23:00'a ertelendi. İzlemek isteyenleri bekleriz :)

http://www.twitch.tv/shadowkav
D
10 yıl
3. Maçımız Perşembe günü saat 21:00\u0027da stream yapılacaktır :)
Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda yoğun başlık açıyorum kusuruma bakmayın :) Yoğun olarak stream yapıyorum. Bu başlığı stream'e başladığımda güncelleyip duracağım. Merak eden arkadaşları kanalıma beklerim :) Güzel müzik de var ayrıca :)

http://www.twitch.tv/shadowkav
D
10 yıl
joinDOTA League grupları açıklandı...
Merhaba arkadaşlar,

1-2 saat kadar önce sonunda joinDOTA League grupları ve fikstürleri açıklandı. Aşağıdaki listeden bütün gruplara ulaşabilirsiniz:

http://www.joindota.com/en/leagues/europe/19-season-2

Bunun dışında takımımızın ligi de belli olmuş oldu :)

http://www.joindota.com/en/leagues/europe/19-season-2/group/819-turkey-s-13

Ligimizdeki takımları inceleme fırsatı buldum. Deneyimli oyunculardan oluşuyor gibi görünüyor. O nedenle maçların çetin ve eğlenceli geçeceğini düşünüyorum. Ayrıca maçlarımız herhangi bir sıkıntı olmaz ise gecikmeli olarak yayınlanacaktır. Desteklerinizi bekliyoruz :)

Ahmet Kav
Team Defectum
D
10 yıl
Nature\u0027s Prophet \"Carry\" Buildi
Merhaba arkadaşlar,
Bu benim ilk rehberim olacak o yüzden önce kendimden bahsedeyim. Dota ve Dota 2 yi toplarsak 8-9 senedir oynuyorum. Yani oyunun haritası ilk çıktığından beri takip ediyorum diyebiliriz. Son 3 senedir de yoğun şekilde Nature's Prophet oynadım, yeni buildler test ettim durdum. Şu anki düzenli kullandığım build i sizlerle paylaşmak istiyorum. Nature's Prophet deyince aklınıza 2 şeyin gelmesi lazım Jungle ve Midas. Midas sız nature, nature değildir. Peki jungle a nasıl gireceğiz. Genelde oyuncular Ring of Basilius ve clarity ile girmeyi tercih ediyor yada cliff jungle yapmayı düşünüyorlar. Bu benim düşünceme göre çok yanlış bir yaklaşım.

Benim başlangıç eşyalarım:
1x Gloves of Haste: Namı değer eldiveni almamızın amacı atak hızımızı arttırıp yaptığımız dps yi yükseltirken aynı zamanda midas için gerekli olan ilk parçanın oyun başında teminini sağlıyor.
2x Clarity: Nedeni gayet basit mana bittikçe regen edip tekrar tekrar ağaç çıkarmamızı sağlayacak bir araç kendisi.

Bu başlangıç itemleri bayağı garip gelebilir gözünüze ancak gayet efektif bir şekilde çalıştığını göreceksiniz. Şimdi sırada jungle a nasıl gideceğimiz var. Oyun başlama süresi tam 0 olduğunda Fountain(havuzunuz)'in yanındaki ağaçlardan Nature's Call skill inizle treant çıkarıp mananız dolduğu gibi ormanın yolunu tutmanız gerekmekte. Bu sayede full mana + 2x treant ile farma başlamış oluyorsunuz ve size çok büyük bir avantaj sağlıyor. Treant çıkaracağınız yerleri kırmızı yuvarlak içine aldım.

Herkes farklı NC kamplarına saldırıyor ancak aşağıda sırasıyla hangi kamplara gitmeniz gerektiğini resimde görebilirsiniz. Size tek önerim eğer bu kamplardan birinde kurtlar çıkarsa oyunun ilk dakikalarında o kampı es geçmeniz olacaktır. Çünkü verdikleri critic damage ile treantlarınızı bir anda öldürmeleri muhtemel buda farmınızı yavaşlatacaktır.

http://imgur.com/zGVfl33 (Resmi koyamadım Kusura bakmayın :D )

Skill Buildmiz ise aşağıdaki gibi olacak:
1. Level : Nature's Call
2. Level : Teleportation
3. Level : Nature's Call
4. Level : Sprout
5. Level : Nature's Call
6. Level : Wrath of Nature
7. Level : Teleportation
8. Level : Teleportation
9. Level : Teleportation
10. Level : Sprout
11. Level : Wrath of Nature
12. Level : Sprout
13. Level : Sprout
14. Level : + Attribute
15. Level : + Attribute
16. Level : Wrath of Nature
17 den 24. Level'a kadar : + Attribute
25. Level : Nature's Call

Şimdi Jungle da işin nasıl işleyeceğiyle ilgili bir örnek yazayım. Eğer boşa skill atmaz mananızı minimum israf ile kullanırsanız clarity potion larınız bittiğinde 4 ya da 5 lvl'a ulaşmış ve yaklaşık 900-1000 civarında gol da sahip olacaksınız. Bu durumda kalan son 50 küsür mananız ile base e teleport olup tekrar fountain'in yanından treantler çıkarıp mananızı canınızı doldurup hiçbirşey almadan jungle a dalmanız gerekmekte. Jungle'a daldığınız sırada yanınızda 3 yada 4 treant ile 1-2 kamp temizleyebilir ve kalan mananız ile en azından 2 kez daha treant çıkarabilirsiniz. Daha önce söylediğim gibi eğer mananızı israf etmez akıllı kullanırsanız yaklaşık 5:00 dakika ile 6:30 arasında midasınızı elinize almış olursunuz. Benim şahsi rekorum hiç kill asist yapmadan 4:30 civarlarında midası almam olmuştu. Tamam midası aldınız şimdi ne yapacağız derseniz. İlk kazandığınız paralarla sadece Bot almanız yeterli Power Treads değil sadece botu alın. Bu dakikadan sonra kazandığınız paralarla sırasıyla şu itemleri yaparsanız sizin için iyi olur:

İtem Build:
-Orchid : Oyunun başında elde etmeniz halinde artık hem mana sorununuz ortadan kalkacak hemde rakibinizi silence edip %30 fazla damage vurma şansına sahip olacaksınız. Benim Midastan sonra her zaman ilk yaptığım item olur. Yapımına ise 2x Sage's Mask ile başlarım. Early game de mana sorununu kaldırmak için.
-Power Treads : Olmazsa olmaz :)
-Shadow Blade : Lane pushlarken kaçmanızı yada combatlara girip çıkmanızı kolaylaştırmak için
-Daedalus : Malum carry oldunuz ne kadar yüksek damage o kadar iyi
-Desolator : - armor ve damage bonus
-Mjollnir : Bu noktada artık Midası satıp yerine Mjollnir almanız gerekmekte.

Bu benim kullandığım standart build. Atack speed iniz ve damage ınız cidden yüksek seviyelerde olduğu için çoğu rakibinizi çok rahatlıkla öldürebilirsiniz. Lane pushlamak ise sıcak bıçak ile tereyağı kesmek kadar kolay olacak.

Burada dikkat etmeniz gereken bir konu mevcut. Eğer rakipleriniz Butterfly gibi ıskalamanıza neden olacak itemler yapıyorsa yada mortred gibi ıskalamanıza neden olan herolara sahipse ben şahsen Mjollnir yerine Monkey King Bar yapmaktan yanayım. Bunun gibi rakibinize göre build den birkaç item değiştirilmesi gerekebiliyor. Eğer Nature's Prophet ile akıllı oynarsanız 1v1 de alamayacağınız hero yok diyebiliriz. Örnek olsun diye Life Stealer(Naix) ile aramda geçen 1v1 fight ı anlatmak isterim. Arkadaş 6 slotlu bir naix e sahip bende bu builde sahiptim. Rage açıp üstüme koştuğunda Sprout ile kendimi sarıp adama saldırmaya başladım. Tabi arkadaş 6 slot olduğu için ağaçlarımı parçalayamadı ve ağaçların dışında hiçbir şey yapamayıp 700-1000k arası critlerime maruz kalıp öldü. Aynı şekilde Pudge u silence atıp 4-5k canını bir anda eritmeniz mümkün :) İlla hatalarım vardır kusuruma bakmayın. Umarım Nature's Prophet i carry olarak oynamak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi günler.
D
10 yıl
Takımımıza katılacak Dota 2 oyuncuları arıyoruz...
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir takım oluşturduk. Bu takım ile joinDota League ve ESL liglerine kayıt olmuş durumdayız. İlerleyen zamanlarda başka liglere/turnuvalara da katılmaya devam edeceğiz. Şu anda takımımıza easytrilane de carry mizi supportlayacak bir oyuncu gerekmekte.Bu rolü oynayıp takımımıza katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar dotabuff linklerini ve MMRatinglerini bana özel mesaj ile yollamanız gerekli. Ufak bir değerlendirmeden sonra olumlu yada olumsuz bir cevap verilecektir.

Ayrıca ESL Liginde de B takımı çıkarmayı planlıyoruz. B takımına katılmak için bana dotabuff bilgilerini MMRating inizi özel msj olarak atmanız yeterli. Ufak bir değerlendirme sonrasında olumlu yada olumsuz cevap verilecektir.

Facebook Sayfamız:https://www.facebook.com/pages/Team-Defectum/601829299910330
D
11 yıl
Menajerin Günlüğü geri dönüyor....
Merhaba arkadaşlar,
Bundan 7-8 ay öncewww.menajeringunlugu.com diye bir site başlatmıştım. Amacım ingiltere 6. liglerinden güney ligindeki chelmsford city yi yönetirken bir yandanda başımdan geçenleri gerçekten yaşanıyormuş gibi anlatmaktı. yaklaşık 1 -2 ay kadar oynadıktan sonra pc çöktü save ler gitti bende siteyi güncellemeyi bırakmıştım. Şimdi siteyi daha hoş bir temayla ve daha önce yaptığım hataları tekrar yapmadan tekrar yayına sokmaya karar verdim. Şu an daha başlangıçta olduğu için içerik yok ama 1-2 hafta boyunca videolarlada destekleyerek oynamaya devam etmeyi planlıyorum. Fikirlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler...
D
11 yıl
2011 model Megane 3 Airbag ışığı yanıyor...
Merhaba arkadaşlar,
2011 model dizel megane 3 sahibiyim. Aralık ayında kaza yapmıştım. Bütün ön takım değişmişti. Malum aksı kırmışım. İki airbag de patlamıştı. Kasko sağolsun her şey yenileriyle değiştirildi. Malum tamir edilemeyecek seviyede hasar vardı. Bu gün durup dururken airbaginizi kontrol ettiriniz diye uyarı vermeye başladı araç. Neden olmuş olabilir. Acaba serviste doğru düzgün tamir edememiş olabilirler mi? Şimdiden teşekkür ederim...


< Resime gitmek için tıklayın >
D
11 yıl
Saat 18:00\u0027da canlı: The Incredible Adventures of Van Helsing!!Oyun incelemeleri ve Canlı yayın...
Merhaba arkadaşlar,
Biz kalabalık bir oyun inceleme grubuyuz. Düzenli olarak çıkan oyunları inceliyor ve bol bol streaming yapıyoruz. Örneğin bu gece 01:00'den 4:30'a kadar önce Metro Last Light ile başlayıp daha sonra Guns of Icarus ile devam edip, sıcak bir Dota 2 mücadelesiyle sonlandırdık. Bol bol muhabbet eşliğinde oyunları oynarken herkese keyifli zamanlar geçirtmeye çalışıyoruz. Ayrıca piyasaya çıkan oyunları çok profesyonel şekilde inceleyerek yayınlıyoruz. Şu anki planımız mümkün olan her gece düzenli stream hatta sizlerle beraber oyunlar oynamak ve düzenli olarak çıkan oyunlara inceleme yazmak. İlerleyen zamanlarda da dijital dergi yoluyla piyasaya destek veriyoruz ve aynı şekilde desteklerinizi bekliyoruz :) Düzenli olarak buradaki mesajı güncelleyerek stream programımızı hangi oyunları düzenli olarak oynayacağımızı paylaşacağım. Şimdiden teşekkürler...

Ahmet Kav

Stream Adresi:http://www.twitch.tv/gnetwork/old

Sitemizin Adresi:http://gamers.com.tr/

Facebook Adresi:https://www.facebook.com/thegamersnetwork
D
11 yıl
Gece 1 de canlı Metro Last Light incelemesi
Merhaba arkadaşlar,
İki arkadaş sabaha kadar Metro Last Light oynayarak oyunun iyi kötü yanlarını eleştireceğiz. Sizleride bekleriz :)

http://www.twitch.tv/gnetwork/old
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.