I

Yüzbaşı
04 Ekim 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
318 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
I
4 yıl
Netter anatomi atlasının yeni baskısı mı alınmalı?
Tıp 2ye geçtim ilk kez atlas alıyorum netter alıcam ama bu eylülde çıkan yeni baskıyı mı yoksa eskisini mi alsam kararsızım
Yeni baskı 250 TL eskisi 100-150. Aralarında pek fark yoksa fazla para vermek istemiyorum, anatomi atlasında güncellik önemli midir?
I
4 yıl
Forumun çoğunun ne istediğini bilmemesi
Sınavlardan sonra açılan konulara bakıyorum hala "tıp mı ceng mi", "doğuda tıp mı batıda diş mi", "hukuk mu mezun mu" konuları...
Ne için çalıştığınızı bilmeden nasıl bu sıralamaları yapacak motivasyonu buldunuz ona da şaşırıyorum. Sanırım sadece iyi bir puan alayım da gerisini sonra düşünürüm dediniz.
Şu an seçeceğiniz bir bölüm var ve hayatınızda büyük bir etkisi olacak, okuduğunuz bölümün işini yapacağınız kesin değil tabii ama en az 4-6 yılınız bu bölümde geçecek,bu kadar laylaylom karar vermeniz çok tuhafıma gidiyor. Yazacağınız mesleği tam olarak biliyor musunuz veya size sunacağı fırsatları?
Bir de tek hedefi yurt dışına çıkmak olanlar var. İyi tamam çıktın sonra orada ne yapacaksın? Orada yapacağın iş hoşuna gidecek mi? Genelde bu insanlar yurt dışına çıkmaktan sonrası hakkında bir şey söylemez hedef orada biter.
"Mezuna kalayım mı?" diyenler?? Bir bölümü çok istiyorsan kal, belli bir hedefi olmayan bir insan neden mezuna kalır anlamıyorum seneye daha iyi bir sıralama yapınca yine belirsizlik içinde olacaksın.
Her şeyden önce, ülke şartlarını da bir kenara bırakıp "ben ne yapmak istiyorum? hangi konuda saatlerce çalışsam da zevk alırım?" diye bi sorun kendinize. Çocukken ilginizi ne çekerdi mesela bunları düşünün. Sonra "bu işi bu ülkede yapabilir miyim, yapamazsam nasıl, nerede yapabilirim" i düşünün ona göre uzun vadeli planlar yapın. Yurtdışına çıkmak için bilgisayar müh yazmak istiyorsunuz "bu iş ilgimi çekiyor mu, sever miyim" diye sormadan. Anlamıyorum kendinize hiç mi saygı duymuyorsunuz? Zaten çoğu insan ilgi duymadığı işi yaptığı için mesleğini/bölümünü kötülüyor.
Son olarak seçebileceğiniz tüm bölümleri biliyor musunuz? Tüm bölümler tıp, diş, ecz, pc, hukuk, inşaat vb'den ibaret değil.
Tıp mı pc mi kavgasını bırakıp biraz araştırma yapmaya başlayın artık. Her bölümü çok çabuk karaladığınızı düşünüyorum, belki bölüm bitmemiştir de siz zor ve riskli yoldan gitmeyi istemiyorsunuzdur.
I
4 yıl
Son hafta için diyeceklerim (@itsmyturn_)
Geçen 2 sene forumda çok fazla takılmıştım, tercihlerden sonra pek girmedim.
Açıkçası geçen sene burada tanıdığım çok kişi vardı. Kim trol, kim ne hedefliyor, kimin kaçıncı senesi vb aşinaydım ama şimdi bakınca ortam çok değişmiş bu yüzden konu açarken tereddüt ediyorum.

Neyse sınav öncesi son 1 haftadayız. Çoğunuzun çok stresli ama daha çok umutsuz olduğunuzu seziyorum.
Geçen sene bu zamanlardaki halimi düşünüyorum, gerçekten çok bunalmıştım ve bitsin diye iple çekiyordum. Çalışmalarımı bayağı azaltmıştım. Son tekrarlarımı yapıyordum ve bazı eski sorulara göz atıyordum. Deneme çözmeyi tamamen bırakmıştım.

Son haftayı nasıl rahat ediyorsanız öyle geçirin. Yorulduysanız kendinizi çok zorlamayın, çalışmayınca stres oluyorsanız çalışın. Uyku, yemek vb klasik şeyleri zaten biliyorsunuz.

Hedeflediğiniz sıralamaları, bir süre unutun, hedefiniz sınavda yapabildiğiniz kadar soru yapmak ve dikkat hatası yapmamak olmalı. Sıralamalar hiç belli olmuyor bunlara takılmayın. Ailenizin tepkisi de umurunuzda olmasın en kötü ne olabilir ki yani bu sizin hayatınız ve sonsuza dek sizi konuşmayacaklar emin olun.

Sınava 1-2 gün kala forumdan, sosyal medyadan uzaklaşabilirsiniz. Ben sınav akşamı foruma girmedim çünkü biri bir şey yazar aklınıza takılır, motivasyonunuz düşer vb burası çok troll bir yer dikkat edin. Ailenizle de iyi geçinin, sınava kadar moral bozacak her şeyden uzak durun.

Rahatlayın, bir yks daha böylece bitiyor, pişmanlıkları ve keşkeleri bir kenara bırakın artık, salgın bir tek sizi etkilemedi unutmayın. Sınava girmeden herhangi bir tercih senaryosu kurmayın, yazın her şey için düşünecek zamanınız olacak.

Saçma sapan, hatalı, gereksiz zor denemelerdeki netlerinizi kafanıza takmayın artık, ösym soruları daha kaliteli, anlaşılır ve dengeli bir seviyede oluyor. Her zaman daha iyi yapma ihtimaliniz var.

Sınavdan önce tuvalete gitmeyi unutmayın, başarılar hepinize
I
5 yıl
Nereden burs bulabilirim?
Şehir dışında üni okuyorum ailemin maddi durumu iyi değil ve 2 kardeşim daha okuyor. Kyk'ya ayda 340 veriyorum zaten ailemin gönderdiğinin çoğu ona gidiyor.
Bir sürü vakfa başvurdum tek bir olumlu yanıt alamadım, bazı şirketlere mail attım onlar da dönmedi.
Tıp okuyorum, tıp öğrencilerine burs veren bildiğiniz kurumlar veya kişiler var mı? (Bazı kurumlar özellikle vermiyor 6 yıl olduğu için).
Şimdiden teşekkürler.
I
5 yıl
Tıpa başlayanlar dersleriniz ağır mı?
Ben yeni başladım 1 aydır çok çok az çalışıyorum, arada tıbbi biyo bakıyorum sadece. Çevremdekiler de aynı şekilde.
Çok boş zamanım oluyor bu bana biraz tuhaf geldi doğrusu, sizde de durum bu mu merak ettim.
I
5 yıl
Mezunluğun kötü bir yanı
Yurtta oda arkadaşım 99lu ve tıp 3. sınıf ben de 99luyum tıp 1im doğum tarihimi sorar diye korkuyorum offf diğerleri de 2000li zaten

EDIT: Ya bugün muhabbet ediyorduk odada bir anda yaşımı ele verdim, odadakiler durdu "kaçlısın?" diye sordu. 99 dedim ama tıpta normaldir falan diye geveledim tıp 3te olan da "normal, bizim sınıfta evli olan var" dedi. Ama 2 kez mezuna kaldığımı söyleyemedim geç başladım dedim offvxhxhxjsjs umarım anlamazlar
I
5 yıl
Yurda gidenler napıyonuz??
4 kişilik odada tekim sıkılıyorum la
I
5 yıl
Kyk yurtları okul başlayana kadar açılmış olur mu?
Kalacağım kyk yurdunu 2-3 günde bir arıyorum "açılmadı, ne zaman açılacağı belli değil" diyorlar. Ona göre bilet almam lazım.
6 gün kaldı okul başlayana kadar kesin açılır mı? Bu konuda bilgisi/tecrübesi olan var mı? Sizin gideceğiniz yurtlar açıldı mı?
I
5 yıl
Ünide instagram kullanmamak
Instagram en sevmediğim uygulama, tam bir zaman israfı ve telefonum da biraz eski model olduğundan hafıza yetmiyor. Sizce üniversitede instagram kullanmamak sosyallik açısından kötü mü olur? Genelde insanlar oradan takipleşiyor, konuşuyor falan ben muhabbetlerden geri kalır mıyım? Bu konuda fikrinizi merak ediyorum.
I
5 yıl
KYK başvurusuyla ilgili aklıma takılan
Başvuru formunda "ailenizin diğer gelirleri (ev/dükkan kirası vb)" diye bir soru var oraya abimin aldığı maaşı yazmalı mıyım? Aile geliri sayılır mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.