G

Onbaşı
08 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
7 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
18 yıl
Ucretsiz Kota Sayacı
Herkesin bildiği DU Meter benzeri ücretsiz Netmeter adlı bir program var. Bu program ile anlık indirme/gönderme hızlarınızı ölçebilir, ve istediğiniz zaman aralığındaki toplam indirme/gönderme miktarını analiz edebilir, indirmeniz belirli bir kotaya ulaştığında uyarı vermesini sağlayabilirsiniz.

Adres:http://readerror.gmxhome.de/ | Version 0.9.9.9 (beta 2) (Build date: 03/04/04)

Programın sayaç ara yüzü şu şekilde :
< Resime gitmek için tıklayın >

Programın kullanımı oldukça kolay, ingilizcesi olmayanlar bir sözlük yardımı ile kolayca çözebilirler.
Benim kullandığım ve kotalı adsl kullanıcıları için tavsiye ettiğim ayarlar şu şekilde:

1. Her windows açılışında başlayıp, sistem çubuğunda sessiz sakin bir şekilde indirme/gönderme sayması için, sağ tuşla Options'ı seçip General sekmesinden start minimized, close to tray, load on windows startup özelliklerini aktif hale getirin.

not: Bilgisayarınızda birden fazla ağ kartı var ise, Network interfaces to monitor bölümünde monitör için aktif modeminizin bağlı olduğu kartı seçin.

2. İndirme kotası dolduğunda uyarı vermesi için, sağ tuşla Options'a gelip Alerts+Reports sekmesinden Enable traffic volume alert özelliğini aktif hale getirin. Alert when'i download, reaches'i kotanız (3, 5, 9 vb.) GB, during current'i Month olarak ayarlayın.


Program bu ayarları yaptığınızda windows her başladığında sağ altta yukarı ve aşağı ok simgesi olarak grafiği kapalı şekilde başlayacaktır (5mb ram harcamakta). Herhangibir anda kotanızı ne kadar kullandığınız merak ediyorsanız sağ tuşlayarak Totals'ı seçip, Monthly Reports bölümünde ay ay indirme ve gönderme miktarınızı görebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

NOT: Program türk telekomun kota sayacından daha fazla gösterecektir, bunun 2 nedeni var:
1. Türk telekomun sayacı bir süre geriden takip ederken, bu program gerçek zamanlı takip etmekte.
2. Türk telekom yaklaşık %10 civarı olan tcp başlıklarını kotaya dahil ediyor, ancak bu program onları saymıyor. Sonuç olarak bu programda gördüğünüz rakamı %10 arttırarak kota kontrolü yapabilirsiniz. (100mb iletim var ise 110mb kota kullanılmış demektir)
G
18 yıl
Disket sürücü kullanmadan SATA\u0027ya XP kurulumu
Disket sürücüsü olmayan laptop sahipleri, kurulum sırasında disketle uğraşmak istemeyenlenler ya da herhangibir sebepten disketten nefret edenler (ben) için windows xp kurulum cd'sine sata sürücülerinin gömülme işlemini anlatıyorum.

normalda bu işlem oldukça karmaşık olmasına rağmen nlite adlı sanat eseri bir program sayesinde 2-3 fare tıklamasına dönüştü. ben burada sadece windows xp kurulumunu anlatacağım, ancak program ile windows xp kurulumuna yapabilecekleriniz çok fazla.. (service pack entegre etmek, kurulumu özelleştirmek, yamaları gömmek vb.)

4 şeye ihtiyacımız var:

1. windows xp kurulum cd'si (legal olarak sahip olduğunuzu varsayıyorum)
2. doğru sata sürücüleri : sata disketiniz var ise bir arkadaşınıza disketin içeriğini internete koymasını isteyebilirsiniz ya da internetten sürücüleri bulabilirsiniz..
3. nlite programı - ücretsizhttp://www.nliteos.com/download.html not: programın çalışması için .net framework 2.0 gerekli..
4. cd yazıcı (hard diskten kurmayı biliyorsanız gerek yok.. sadece sürücüleri gömdüğümüz veriyi boot edilebilir olarak cd ye çekmek için)




Başlıyoruz

1. Windows xp kurulum cd sini c:\xpcd gibi bir klasöre kopyalayın. Beklenen :

< Resime gitmek için tıklayın >

Sata sürücülerinin c:\sata'da olduğunu varsayıyorum, bendeki sürüceler şöyle birşey:

< Resime gitmek için tıklayın >

2. nlite programını açın, kutsal dilimiz türkçeyi seçin. 2. ekranda gözata basarak hafızaya çektiğimiz windows xp kurulum cd sini gösterin. Beklenen :

< Resime gitmek için tıklayın >

3. nlite'ın 3. ekranının geçin. 4. ekranda "Sürücüleri entegre et" ve "Açılabilir ISO oluştur" u seçin ve devam'a basın.

4. karşınıza gelen 5. ekranda sürücüleri seçiyoruz.. bize gereken winxp klasörlerindeki *.inf dosyaları. doğru sürücüyü bilmiyorsanız hepsini yükleyin, büyük ihtimalle bir sorun çıkmayacaktır..

Sürücü eklemek için: "Ekle" -> "tek sürücü"

SATA\Winxp'deki VIASRAID.INF'yi eklediğmide şu ekran çıktı, doğal olarak winxp'yi seçtim..

< Resime gitmek için tıklayın >

ayrıca sürücü klasörümdeki PIDE\Winxp 'deki sürücüyüde ekledim..

sonuç olarak şu ekran çıktı
< Resime gitmek için tıklayın >

TXT-MODE sürücüsünü mutlaka eklemeniz gerekli. Xp kur PNP sürücülerini kullanamaz!

5. "Devam" a basarak değişiklikleri onaylayın. Kısa bir süre sonra nlite c:\xpcd 'deki kuruluma sürücüleri entegre edecektir. Tamamlandığında "devam" a basın.

6. "Açılabilir ISO oluşturma" ekranı geldiğinde "ISO Oluştur" a basın ve ISO nun kaydedileceği bir yer seçin.

7. ISO oluşturma kısmı biraz uzun sürecektir. Bittiğinde ISO yu cd'ye çekerek SATA gömülü Win Xp kurulumunuzu kullanabilirsiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.