F

Çavuş
26 Eylül 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
89 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
7 ay
Mac için monitör seçimi
Bir çok konu açılmış tek tek inceledim. Bir kaç monitör arasında kaldım. Yardımcı olursanız, fikir ve tecrübelerinizi paylasırsanız sevinirim

Kullanım amacı: yazılım derslerine baslıyorum, fusion 360 da çizimler deniyorum. Video ya da grafik işleri, oyun oynama vs yok.
Beklentim: uzun sürelerde göz yormasın. Kalitesiz bir görüntü olmasın. Minimum 27 max 32 bir ekran genişliği yeterli.

Türkiyede değilim fiyatları polonya zlotyisi seklinde yazacagım.

Dell UltraSharp U2722DE (1600 zloty, ikinci el 1000 zloty)

https://www.amazon.de/-/tr/dp/B08ZJ6T3Z1


Boyut: 27 inch
Hz: 60
Tepki Süresi: 5 ms
Çözünürlük: 2k
Dahili hoparlor: yok
Panel: IPS

Bu model açıkçası beni en çok çeken. Monitorde ethernetten usblere her şey var. Ciddi bir hub desteğiyle geliyor. Usb c den 90w şarj edebiliyor aynı sırada. Çerçevesi altta dahil çok az şekilde var, şık duruyor.


Samsung M7 Smart (1300 zloty)
https://www.amazon.de/-/tr/dp/B0BQWF89B2


Boyut: 31.5 inch
Hz: 60
Tepki Süresi: 5 ms
Çözünürlük: 4k
Dahili hoparlor: var
Panel: VA

Bu model 4k olduğu icin listeye aldım. Tek sebebi bu değil. Tizen ile geliyor. Bildiğiniz ufak caplı bir tv. Ama vesa ayagı dell kadar işlevsel değil. Hub için sadece usb cıkısları mevcut. 65 watta kadar sarj desteği var. Ve en önemlisi VA panel. IPS kadar tercih edilmediğini okumuştum.


HP U28 Monitör (1650 zloty)
https://www.amazon.de/-/tr/dp/B08QJ5967M

Boyut: 28 inch
Hz: 60
Tepki Süresi: 5 ms
Çözünürlük: 4k
Dahili hoparlor: yok
Panel: IPS

Çerçevesi hosuma gitmese de özellikleri ile diğerlerinden eksiği yok. Usbcden 65 w veriyor ve hub olarak girişler mevcut.












Dell i ikinci el alırsam sorunu şu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Dün apple baslıgında sordum. Biri sakın 2k alma yazıları okuyamazsın kötü diyor. Diğeri sakın 27 inch 4k alma ekranda ufacık kalıyor her sey 2k ya ayarlıyorsun diyor. Kafam karıstı iyice
F
2 yıl
Ev internetini proxy olarak kullanabilir miyim?
Selamlar,

Yurtdışında yaşıyorum. Sık sık Türkiye ip adresi kullanmam gerekiyor. Oldukça sıkıcı bir hal almaya başladı. Ailemin yaşadığı evde internet var. Ama 7/24 acık olabilecek bir cihaz yok maalesef.

Sorum şu. Modeme herhangi bir şekilde port vs izin vererek vpn ya da proxy gibi kullanabilir miyim? Uzaktan o iyi kullanmak istiyorum. Ve eğer mümkünse benden başkasının girmesini nasıl engelleyebilirim?

Teşekkürler
F
3 yıl
Xiaomi Note 8 İnternet Sorunu
Merhabalar,

Polonyada yasıyorum. Eşim henüz geldi. Onda xiaomi note 8 var. En iyi çeken (bence) hatta sahibiz (orange). 12 pro ile test ediyorum 99-100 mbps çıkıyor sonuç ve herhangi bir kesilme yok. Eski telefonum general mobile gm 5 plus var onda da aynı. Ama eşimin telefonu sürekli kopuyor ve internet yavaş. Çekim sinyali de az görünüyor.

Bunun sebebi ne olabilir. Turkiyede bir sorun yasamamıstık. Eskiden vodafone ile xiaomi frekans uyusmuyor vs diye bir muhabbet vardı sanki. Öyle bir sorun mudur bu da? Çözümü var mıdır?
F
3 yıl
Yurt/otel internetini Access Point/Router ile kullanabilir miyim?
Merhabalar,

Yurtdışında öğrenci yurdu / otel karışımı bir yerde yaşıyorum. İnternet hızım gayet iyi. Laptop ethernet aracılığı ile bağlanıyorum. Ve her baglandıgımda hotspot ekranı açılıyor. Giriş yapmadan internet erişimi sağlamıyor. (daha önce starbucksta gormustum)

Laptopu yataga alıp bir şey izleyeceğim zaman maalesef alamıyorum. Ya da telefon için wifi ağı oluşturmak icin mecburen laptopu acıyorum. Baglanıp "mobil etkin nokta" yı seçiyorum.

Başlık çok saçma oldu ama hangi terimleri kullanacagımı bilmiyorum. Aklımda ucuz yollu bi accesspoint vs almak var. Xiaomi modellerini görüyorum. Fakat ben ilk seferinde o giriş ekranını nasıl geçeceğimi bilmiyorum. Teknik olarak mümkün mü acaba? Aydınlatırsanız sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
F
3 yıl
Her laptop PD ile şarj olur mu?
Merhabalar,

Dell Latitude E7440 cihazım bulunmakta. Günümüz şartlarında eski bir cihaz. Şarj adaptörü özellikleri aşağıda:

Adaptör Voltaji:19.5V
Adaptör Amperi: 6.7A
Adaptör Watt'i:130W
Adaptör Uç Yapisi:7.4mm x 5.0mm (Pinli UÇ)

Elimde mevcut olarak pd destekli 100w type-c kablo var (https://www.amazon.de/-/tr/gp/product/B07PMQBHNK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1)

Elimde mevcut olarak pd destekli 27w type-c cıkıslı adaptor var (https://www.amazon.de/-/tr/gp/product/B07V7YHXY6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_image_o01_s00?ie=UTF8&psc=1)

Elimdeki mevcutların yanına linkteki ürünü alsam yavaş da olsa pcyi şarj edebilir miyim? (https://www.amazon.de/-/tr/gp/product/B0831F6Z7N/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1)

Ya da Watt değeri yetersiz ise linkteki gibi bir adaptör ile bu kablolar yeterli olur mu? (https://www.amazon.de/-/tr/gp/product/B089FHTHC3/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2ADJ55X3JL9A9&th=1)


Laptopların destekleyip desteklememe durumu var mı bilmiyorum. Yardımlarınızı rica ederim. Avrupada yasadıgım için amazondan temin etmek çok kısa sürüyor; önerilerinizi beklerim.
F
5 yıl
Hepsiburada Ürünümü Göndermiyor
Merhabalar,

Hikayeyi çok kısa özetleyeyim arkadaşlar. 18 Şubat Pts, 00:01 sattinde Satıcısı Hepsiburada olan bir adet Xiaomi Mi 8 Lite 1 adet de uyumlu Case 4u cam ekran sipariş ettim. Aynı gün elime ulaşacağını taahhüt ettikleri için de hepsiexpress seçip ekstra para ödedim ama bana 18i değil 19 unda geldi. 18 akşamı çok ikaz ettip ama hiç umursamadılar. Özür ya da telafi için aranmadım bile.

Ürünler geldi. Gelir gelmez ekrana filmi taktım telefon kutusundan cıkan kılıfı da telefona. 1-1,30 saat kullandım ama miui arayuzu hem de cihazın boyutunun cok buyuk olması resmen midemi bulandırdı. Toparladım topladım kutuyu. Aklıma da geldi sim kart taktınız iade alamayız gibi bir şey derler mi diye. Ama sorun bu olmayacak.

22.02.2019 iade kodunu olsuturdum 23.02.2019 günü kargoya verdim. 25.02 de hepsiburadaya giriş yaptı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Hb nın taahhüt ettiği elleri ulaştıktan itibaren 2 iş günü içinde cevap verme gibi bir şey olmadı. 3. gününde ben aradım ve bana 4. gününde iadeyi reddettiklerini söylediler.

Ret sebepleri arka kapakta çizik olması diyor. Çok fena şüphelendim. Çünkü kendimden çok eminim. Saniyesi kılıfsız kalmadı. Bu adamlaragittikten sonra orada basına bir şey gelmediğini, bunu bahane etmediklerini nereden bileceğiz. Her neyse el mahkum yollayın gelsin dedik. Gerçi demesek de yazmıslar aras kargo ile adresinize gönderildi diye. Bu yazısma 01 mart tarihinde yani ellerine ulaştığından itibaren 5. gün.

Hadi dedim gelsin bari kullanalım ürünü. Ürün hala yok arkadaslar. Defalarca aradım depolarından cıkarmamıslar bile. En son cok sıkıstırdım aras kargo ile yollandı dediler. Takip numarası istedim. Verdikleri takip numarasında depodan cıkıyor transfer merkezleri arasında gidip geliyor geri depoya dönüyor. Ürün hala yok. 2 gün once aradım hiç bir açıklamaları yok. Her aradıgımda kayıt olusturuyorlar. Sorundan haberi olan yok üründen haberi olan yok.

Yasal bir süresi var mı bunun? Ne bileyim servis 20 iş gününü geçirirse yenisini vermek zorunda. Şimdi burada yasal bir süresi yok mu bunun. 4 gün sonra 1 ay olacak
F
6 yıl
IPTV için hangi cihaz?
Merhaba arkadaşlar,

Hali hazırda mibox 3 ile projeksiyondan iptv izliyorum zaten. Fakat gündüz saatlerinde bir şey izlemek istediğim zaman ışık yetersiz kalıyor ve izlemek istemiyor insan. Tv için bir iptv uydu alıcısı almak şart oldu. Yalnız en minimum fiyat ile almak istiyorum çünkü vaktimin çoğunu miboxta geçiriyorum zaten.

Next Minix 2000 HD FTA adlı bir ürünü dikkatimi çekti fiyatından. Daha önce deneyimleyenlerin yorumunu öğrenebilir miyim? IPTV ve uydu performansı, görüntü performansı nasıl. Next 2000HD Minix ile karıştırılmasın lütfen zira onun fiyatı 350-400 lira bandında.
https://www.hepsiburada.com/next-minix-2000-hd-fta-digital-uydu-alicisi-p-HBV000008BLWS

Veya bu fiyatlarda ya da daha düşük fiyatlarda oneriniz varsa onları da inceleyebilirim. Teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.