K

Yüzbaşı
13 Ağustos 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
2 yıl
Tek tırnak işareti ne anlama geliyor
Arkadaşlar okuduğum bir kitapta, şöyle bir cümle geçiyor. 'Cause I'll surely die here. Bu cümledeki "Cause" kelimesinin solunda gördüğünüz gibi bir tek tırnak işareti var. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Daha önce de birkaç yerde görmüştüm ama anlamamıştım. Bu tek tırnak işareti bazı kelimelerde kelimenin sonunda bazı kelimelerde başında olabiliyor ve amacını ne hiçbir yerde bir bilgi bulamadım. Yardımcı olur musunuz?
K
2 yıl
2.4 wifi sorunu
Arkadaşlar merhaba, se2020 telefonumda sadece 2.4 ghz'ye özel olmak üzere bir internet sorunu yaşamaktayım. Sanki telefon kendi kendini kısıtlıyor. Bu zamana kadar hiçbir sorun yoktu kullanırken. Yakın zamanda ev içi birkaç iyileştirme yaptım ve birde elektrik kesintisi oldu. Bu kesintiden sonra malum her modem kanalı otomatik olarak seçer ve öncesinde en iyi kanalı seçmeme rağmen elektrik gittikten sonra en iyi kanalı bulmak için kanal kanal dolaştım ve bunu yaparken her seferinde telefondan hız testi yaptım ki en iyi ve stabil kanalı bulayım. Gelin görün ki hiçbir kanalda stabil ve hızlı bir bağlantı sağlayamadım. Acaba dedim bir sıkıntımı oldu yenileme yaparken. Neyse işte pc'den açtım test yaptım gayet hızlı ve stabildi up+down, yaptığım yenileme %50 civarı iyileşme sağlamış modem değerlerinden ve hızdan anlaşılıyordu zaten ama iş burada garipleşiyor. Pc'de ve diğer cihazlarda 2.4 bağlantıda kusursuz hızları yakalamışken telefonumda hızım %50'e yaklaşamıyor bile. Telefonuma 5 ghz ile bağlantı yaptığımda her şey normale dönüyor hız, stabil vs. her şey mükemmel. Ancak 2.4ghz'ye çektiğimde işler yine bozuluyor. Ağ ayarlarını sıfırladım, modemi defalarca restledim her kanalı denedim hatta gittim kabloları vs. tekrar yokladım ki zaten bunlarda bir sorun olsaydı diğer bağlantılarda da sorun olur ya ama ben yine de şansımı denedim ama dediğim gibi bunların hiçbiri bir etkide bulunmadı.

Telefonun wifisini 2.4'e aldığımda ilk hız testinde maksimum değerlere yaklaşıp zayıflayarak hız %50 civarı kayboluyor. Sonraki testlerimde ise bu düşük hız aynen devam ediyor hani ilk açtığımda biraz düzelir gibi oluyor yani neden böyle oluyor hiç anlamadım. Ayrıca bir garip şeyde upload hızında herhangi bir zayıflık yok. Onu olması gerektiği gibi alıyorum. Son olarak fark ettiğim bir şey daha var, kanal değişikliği yaparken malum sürekli wifiden çıkıp tekrar wifiye bağlanıyor telefon otomatik olarak, şöyle bir hata ile karşılaştım ''bu ağ şifreli dns trafiğini engelliyor'' tarzı bir hata ve bu hatadan sonra telefonun ağ ayarlarını sıfırladım bu hata gitti ama sorun hala aynı sizce sorunun kaynağı nedir? Nasıl bir çözüm uygulamam gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim <3
K
2 yıl
Kullanılmayan internetin faturası
Arkadaşlar yakın zamanda türktelekom sözleşmem bitti ve bende başka bir servis sağlayıcıya geçiş yapmak istedim. Son faturayı ödedim ve geçiş işlemlerini bekledim. Sürpriz bir fatura ile karşılaşmamak için sözleşme bitmeden önce bütün kablo, modem vs. her şeyi kaldırdım. Bağlantı vs. kalmadı yani kullanım olma ihtimali yok. Zaten kendi uygulamalarında bile 1 kb dahi kullanım olmadığı açıkça belli. Kullanım olmamasına rağmen bana tahattütsüz fiyattan fatura kesildi ve bu fatura öyle 15 20 günlük bir fatura da değil bildiğin 1 aylık fatura kesilmiş. Ben bu faturayı ödemek zorunda mıyım? Btkya şikayette bulundum, uzunca bir süre inceleme yapıldı güya ama sonra beni haksız bulup faturayı ödemem gerektiğini söylediler. Benim açıkça belirtmeme rağmen herhangi bir kullanım olmadığını bu konuya girmeden sırf ben servis sağlayıcımı değiştirdim diye işte değiştirdiğim için faturada herhangi bir sakınca bulunamadı tarzı bir şeyle geçiştirmişler. Şimdi ben sırayla neler yapmam gerekiyor? Ayrıca kullanım olmayan internetin faturası hangi adalet kitabında yazıyor?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.