E

Yarbay
30 Eylül 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
75 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
6 yıl
Casper VIA T18M servis sonrası uygulamalar açılmıyor
Anneme iki sene önce aldığımız bu tablet bundan iki ay kadar önce batarya sorunu vermeye başladı, şarjı çok az gidiyordu ve sonra tamamen açılmaz hale geldi. Garantisi bitmişti hadi servise verelim servis sonrası garantisi olur dedik, batarya dışında anakart ve ekranın da arızalı olduğunu söylediler, zaten değişmeyen nesi kalıyor yenilenir dedik onay verdik 300 küsür lira bir paraya söylediklerine göre anakart ekran bataryayı değiştirdiler. Ama şimdi Instagram başlatılırken bir sorun oluştu hatası veriyor, Facebook direk durduruldu diyor ve sürekli tekrarlıyor, Chrome tarayıcı da açılıyor birkaç saniye sonra kendiliğinden kapanıyor. Play store Youtube bunlarda sorun yok, bazı uygulamalar yükledim onlar da sorunsuz. Servise geri götürdüm, bin dereden su getirip sonuçta bunlar 3. parti uygulama mırın kırın ettiler uğraşmadım aldım eve geldim.

Hard reset attım değişmedi, internette bir forumda stock rom buldum onunla flashladım sonuç aynı değişen bir şey yok. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı, nasıl çözülür, bana o yaptıklarından sonra donanım sorunu oluştu gibi geliyor. Casper genel merkezi bu işi çözer mi sizce, ne yapmam gerekiyor?
E
8 yıl
S4 i9515 H\u0027de aşırı düşük hız
Merhaba değerli DH üyeleri. Yaklaşık 1.5 yıldır bu telefonu kullanıyorum, hattım Türk Telekom. Tahminimce 1 aydır garip bir problem yaşıyorum. Telefon 4G destekli model ve kullanıyorum. Ama telefon 4G, H+ ve E bağlantıların üçünde de gayet iyi hızlardayken sadece H çektiğinde hız testinde 0.1 mbitin üstüne çıkamıyor. Acaba buradaki şebekede mi sıkıntı var dedim, şehrin farklı yerlerinde de aynı. Yeni format attım sorun devam ediyor. Bir kaç kez beton da dahil yere düşürdüm acaba ondan mı oldu diyorum ama dediğim gibi H+'da 15-20 4G'de 80-90 mbitlere kadar, E'de yine sınır olan 0.2 mbit test sonucu alırken H olduğunda 0.1 mbitte çakılıyor ve hiç birşeye giremiyor. Bir de sesli aramalarda yine karşı taraf sesimi bazen alamadığını söylüyor.
E
9 yıl
LG G2 32 gb mı Samsung S4 i9515 mi?
Arkadaşlar tahminim çoğu kişi bunlar kıyaslanamaz diyecektir, donanım olarak öyle doğrudur. Ama şu anda samsung ace 2 denen ömür törpüsünü kullanmaktayım ve samsungun arayüzüne daha aşinayım. Ama lg'ye de alışırım problem değil. Ancak;

G2'de 32 dahili var artırılamıyor, S4'te ise 16 var ama sd giriş var. Bu dahili hafıza dolunca sd karta da oyun falan yüklenebiliyor mu? Yok olmuyorsa veya sorun oluyorsa bu açıdan lg daha mantıklı.

i9515 modelinde snapdragon 600 1.9 ve adreno 320 gpu var, LG'de snap 800 2.26 ve adreno 330 var. Bu iki telefon arasında i9500 s4 ile olduğu kadar fark olmaz sanırım. Bir de bu sensörler işte S health gibi uygulamalar var, g2'de bunlar var mı?

G2'de sarı leke diye bir sorun oluyormuş ips panel olmasından ötürü sanırım, bu düzeltildi mi bilen var mı? Amoled ekranları tam beyaz yerine sarımsı renk vermesinden ötürü sevmiyorum, bu konuda LG daha önde ama lg alıp da sorun yaşar mıyım?

Bir de LG'deki sanal tuşlar hoşuma gitmedi, tam ekran oyun açınca o altta şerit kalıyor tüplü tv gibi, kullanılabilir ekran boyutu s4 kadar hatta daha küçük oluyor. Root ve uygulama ile çözülüyormuş gerçi ama samsungun fiziki ana tuşu falan daha cazip geliyor.

Kliksa'da s4 979 lira g2 1069 lira. Bu siteye güvenip paralel ithalat bu cihazlar alınır mı, ya da hangisini almalıyım?
E
9 yıl
24 mbit süper yavaş hipernet!
Afyon'un 13 bin nüfuslu Şuhut ilçesinde görev yapmaktayım, bekar evinde kalıyoruz ve başlıktaki hızda hipernetimiz var. Santrale 300 metre mesafedeyiz. Hani akşamları yavaşlama ülkede pek çok yerde normal bir durum ama bizimki artık yavaşlama değil bildiğin İstanbul trafiği gibi kilitlenip kalıyor. Speedtest ile en yakın Eskişehir'e hafta içi 1 mbit civarı sonuç alıyorum, ama hafta sonu oldu mu 56k zamanlarını aratıyor. Geçen cumartesi bi test yaptım tamı tamına 0.06 mbit çıktı! O da testin açılabilip bitmesi 5 dakika falan sürdü. Wifi kapatıp kabloyla bağlayınca da aynı yani modeme sızan falan da yok, zaten ilçe geneli böyle.

Bugün ttnet bayisine gittim, özellikle bir haftadır onlar da çok şikayet aldık dediler. Az önce müşteri hizmetlerine de arıza kaydı bıraktık bakalım. İlçenin merkezi bu belli bölgesinde altyapı yetersizmiş, dıştaki daha yeni yerleşimlerde sorun yaşanmıyormuş.

Sizce ttnet bu şikayetleri dikkate alıp iyileştirme yapar mı yoksa biz böyle deli olmaya devam eder miyiz?
E
9 yıl
İndirme IDM\u0027ye aktarılamıyor hatası
Merhaba arkadaşlar, ev arkadaşımın bilgisayarında bu sorun var ve ben çözemedim. Gelen uyarı kutusunda başlıktaki uyarıyı 0x8004002 koduyla veriyor. Firefox kullanıyor Chrome kurup denemedik. Ama geçen hafta format attım bilgisayara, birkaç gün normal çalıştı ondan sonra bu hata başladı. Firefoxu temizleyip kurdum idm'yi ine silip farklı versiyon ve eklenti kurdum ama yemedi. İnternette bu sorunun Windows 8'de görüldüğü yazılmış ama işletim sistemi Windows 7 home premium.
E
11 yıl
Toshiba notebook 4:3 görüntü problemi
Merhaba değerli arkadaşlar. Bu forumun 10 yıldır üyesiyim ve bir dönem aktif bir üyeydim, ancak son zamanlarda pek girmiyorum. Dün akşam bir problem yaşadım ve bu da bahanem oldu uzun zaman sonra konu açmak için Neyse konuya geleyim:

Toshiba L655 notebook kullanıyorum. Doğal olarak 1366*768 ekran çözünürlüğüne sahip. İki yıldır, bu bilgisayarda açtığım tüm 4:3 oranlı oyunlar ekranın kenarlarında boşluk kalarak açılıyordu ki bu benim istediğim şekil, yani 1024*768 çözünürlükle oyun oynarken görüntü kalitesi maksimumda kalıyor bu şekilde ve cisimler normal oranlarıyla görünüyor.

Ancak dün akşam Fn tuşuyla birlikte hiç kullanmadığım Space kombinasyonunu masaüstünde kullandım, bundan sonra ise artık 4:3 oyunlar ekranın tamamını kaplamaya başladı. Ne yaptıysam düzeltemedim, kısayollar çözünürlükler bir türlü olmadı. Ekran kartı sürücüsünü ve monitör sürücüsünü kaldırıp yeniden başlattım ve otomatik yüklettim, Fn fonksiyonunu kapattım o da olmadı. Delirmek üzereyim deyim yerindeyse.
E
13 yıl
Microlab Solo 6 sipariş verdim,iyi mi ettim?
Bu akşam hızlıal'dan siparişini verdim.Bu solo serilerini metheden çok fazla ama eleştirenler de var.Dinleyip alma imkanım olmadığı için şansa bıraktım artık.Benim bu set hakkında,daha önce de forumda söylemiştim,kafama en çok takılan yeterli bas gücü sağlayıp sağlayamadığı.Mid ve tizler kaliteli tamam,kanal başı 50 watt da gücü var ki bu kadarına gerek de yok.Ama baslarda ne kadar derine inebiliyor,küçük bir odada eşyaları titretebiliyor mu?Edifier X600 ile bunun arasında kalmıştım,hatta yarı fiyata olduğu için neredeyse alacaktım.Ama müzik dinleme amaçlı kullanacağım ve nerdeyse her tür müzik dinlerim.Yani arada bir güçlü bas da lazım.Acaba bu beklentimi karşılayabilecek mi bunlar?
E
13 yıl
Facebook devamlı eskiye dönüyor
Arkadaşlar bu facebook denen şey 10 gündür bende sapıtmış durumda.Biraz açayım,sistem geri yükleme gibi devamlı eski tarihteki hareketlere dönüyor.Mesela iki tane mesaj var en son gelen,onları devamlı yeni iki mesaj var gibi üstte uyarıyor,üstelik hiç bir mesajı da silemiyorum,sözde siliyorum,iki dakka sonra gene ordalar.

Yaptığım paylaşımlar kendi sayfama gittiğimde bir çıkıyor bir kayboluyor,mesela en son üç gün önceki paylaşım en üstte çıkıyor.AYnı şekilde başkasının profiliyle giriş yapıp benim sayfayı görüntüleyince de bu olabiliyor.

Birisi beni ekliyor,kabul ediyorum ama mesela bir saat sonra bakmışım yine tepede uyarıyor.Ya da tam tersi ben ekliyorum,karşı taraf kabul ediyor ama hala sayfasına gidince "add as friend" yazıyor,ona basınca da "you are already linked" falan diyor.

Bildirimler de tuhaf,ya hiç gelmiyorlar,ya da geliyor,mesela üstte 3 yeni bildirim çıkıyor,oraya basınca yarım saniye gibi bir süre o son gelenler görünüp kaybolup sonra o anda yine atıyorum iki hafta önceki son bildirimler çıkıveriyor.İki hafta önce birini eklemiştim,hala bazen en üstte o görünüp duruyor,o aradakiler bir görünüyor bir kayboluyor.

Destek alınabilecek bir bağlantı da bulamadım Facebook sayfasında,nasıl düzelecek bu saçmalıklar acaba?
E
13 yıl
L655-142 harddisk problemi (bad sector gibi)
Bu cihazı bundan yaklaşık bir ay önce satın aldım.Başlarda da aslında ufak bir sıkıntısı var gibi çalışıyordu ama belli belirsizdi.Bir hafta kullandım veya kullanmadım,makine saçmalamaya başladı.Windows çok zor açılıyor ve açılsa da kendine gelmesi en az 7-8 dakika sürüyor,bu sürede harddisk ışığı en ufak kesilmeden yanıyor.

Windows altında programlarla bakmadan önce chkdsk yaptım,hatta tüm parametreleri kullandım,bişeyler buldu düzeltti falan dedi.Şimdi se tarama yapınca hata bulamıyor.Ama SMART raporunda Reallocated Sector Count tam 1992!Yani diskte bad sectorler var anlaşılan.Zaten windows da arada bir disk sorunu algıladı falan diyor.

Recovery yaptım kaç kere bişey değişmedi,zaten recovery hızlı başlıyor,bozuk kesimlere gelince sanırım,iyice sürünüyor ve iki saatte zor bitiyor.

Eskişehir'de servise götürdüm,sorun bulamadık deyip geri verdiler.Recovery lazım dediler,dedim iki kere yaptım.Abi bir de dvd oluşturup onlardan dene olmazsa getir dedi eleman.Neyse xp kurayım dedim,önyüklemeden sonra mavi ekran hatası veriyor ve harddisk sorunu var diyor.Zaten Win7 başlangıç kurtarmada da bozuk sabit disk diyor.Dvd'lerle de sonuç değişmedi zaten.Ben de korsan 7 kurdum,onda kurulum çabuk bitti ama makine yine tırt.

Bu sefer alet istanbula gitti,bu sefer de yine donanım sorunu bulunamadı,orijinal olmayan işletim sistemi vardı recovery yapıldı deyip göndermişler.

Ben şimdi ne yapmalıyım?Dün gece mail attım ve uzun uzun anlattım,verip veriştirdim.Üç günde 1992 bozuk sektör nasıl oluşabilir,ve bu adamlar harddiski nasıl kontrol ediyor?Özel cihazla bakıyoruz diyorlar,özel cihaz dedikleri windows altında chkdsk ise o zaten hata vermiyor,sanırım o da bir sefer tüm parametrelerle çalıştırmam yüzünden.
E
13 yıl
DELL 5010 G37H33 resmen ötüyor
Bugün uzun zamandır almayı düşündüğüm bu modeli aldım.Makine çok güzel ancak bir problem var,makine boştayken içinden çok rahatsız edici tiz bir ses çıkıyor,işlemci yüke bindiğinde ise kesiliyor.İlk açılışta ve Prime95 çalıştırınca hiç ses yok,prime95'i kapatınca geri geliyor.3dmark'ta ise kesik kesik geliyor,zaten boşta da arka planda bişeyler ara ara meşgul ettikçe kesik kesik oluyor.Bir de,şarjı bitene kadar çalıştırdım ve bitince şarja taktım,şarja bağlayınca ses baya azaldı,tam kaybolmadı ama rahatsız ediciliği gitti baya.

Fan sesi ve harddisk sesi kesinlikle değil,makine kapanırken önce bu ses kesiliyor,sonra fan duruyor.

Özetle,işlemci boşa düştüğü anlarda çıkan tiz bir ses diyebiliriz.Şarja bağlanınca azaldığında direk anakarttan şüphelendim.Başka hiç bir notebookta böyle bir ses duymadım,sadece bazı masaüstü bilgisayarlarda işlemci tam tersi çalışırken buna benzer sesler duymuştum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.