E

Çavuş
02 Temmuz 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
228 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
3 yıl
Mühendislik İş İlanı
Merhaba a arkadaşlar üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun
Altium ile PCB Tasarımı
PLD Tasarımı
Gömülü Sistemler ve GUI Tasarımı
Alanlarının herhangi birinde min 3 yıl tecrübesi ve 3.00/4.00 üzeri ortalaması olan Ankarada ikamet edebilecek çalışma arkadaşları aramaktayız. İlgilenen arkadaşlar PM atabilirler.
E
4 yıl
Bir Garip Covid Hikayesi (Tat Koku Kaybı içerir)
Tahmini 12 Temmuz gecesiydi titreyerek uyandım. Sanki biraz ateşim var gibi geldi . Sabah oldu hiç bir şeyim yok.

Ertesi gün 13 temmuz gece gene titreyerek uyandım bu sefer uyuyamadım. Ateşli gibiydim. Özel bi hasteneden randevu aldım. Hastaneye girişte ateşimi ölçtüler 36. Girsem ne diyeceğim dedim geri döndüm.

Aradan 2 gün geçti. 15 temmuz gece aşağıdaki komşumun içtiği sigaradan o kadar rahatsız oldum ki anlatamam.

Yattım 16 temmuz sabah 6 da uyandım acıkmışım. Sarımsaklı bir çorba içtim. Ama sarımsak koyuyorum koyuyorum hiç tadı gelmiyor. Çok yemek yiyen biri değilim. İş yerinde verilen yemeklerde de belirgin bir tad olmadığı için pek farkedemedim. Sonra bir kaç yerde tat koku kaybının gittiğini okudum.

20 temmuz özel bi labta test yaptırdım. Test ücretini ödedim kanımı aldılar. Ben burnuma çubuk sokacaklar diye beklerken sizin işiniz bitti dediler. Meğersem orası normal vatandaşa para ile sadece kan testi yapıyormuş. Sinirlendim. Bilseydim yaptırmazdım dedim. İş yerine haber verdim test sonucu çıkana kadar gelme dedi.

Yaklaşık 7 saat sonra sözlü olarak kanımda antikora rastlanıldığını öğrendim. Ama yazılı belge ertesi gün antijene bakılarak söylenecekmiş. Şirkete söyleyince hemen pcr yaptırmamı istedi. 20 temmuz gecesi devlet hastanesinde pcr yapıldı. Dr önlem olması açısından plaquenil e başlamamı pozitif çıkarsa bir kaç ilaç daha almam gerektiğini söyledi. Açılcası ne olduğumu bilmeden teşhis konulmadan ilaca başlamak istemedim.

21 temmuz pcr sonucum açıklandı negatif çok şükür. İş yerini aradım hekim tat koku yoksa test bile yaptırmadan ben size pozifsiniz derdim dedi. Antikoru bekleyelim dedi. Akşam antikor sonucum açıklandı Igg ve Igm ikiside pozitif. İş yerini aradım bunun anlamı hem hastalığa bağışıklık kazandığım hemde vücudumda vürüsün bulunduğu yönünde bilgi verdiler. Yapılan testimin roche marka kitle yapıldıkmış olduğunu ve doğruluk oranının %99 olduğunu, İşe gelmememi söylediler.

24 temmuz da özel bir hastaneden randevu aldım. Tomografi çekildim, kan verdim ve 2 adet çubuk salladılar. Emin olmamakla birlikte domuz gribinede baktılar galiba. Kandan da genel kan tahlili istenilmiş bütün değerler normal çok şükür. Prof tomografim de gözle görülür birşeyin bulunmadığı raporunu ve pcr sonuçlarını beklemem gerektiği ini söyledi 14 gün rapor verdi.

26 temmuz da tomografim açıklandı akciğer bir lopta küçük kristal yapı. Enabızım karıştı bir türlü pcr görünmüyor. Hastane de 4-7 ila 7 gün arasında çıkar demişti. İş yerine haber verdim. Rapora devam pozitifsiniz dedi.

29temmuza ancak randevu alabildim. Prof un yanına girdim. Pcr sonucunuz ne oldu dedi. Görünmüyor dedim. Dr baktı göremedi. Sonra sekreter baktı buldu bir şekilde negatif. Sanırım hastaneler sonucu halk sağlığına bildiriyor. Hekimler hastane kaydından değil halk sağlığından bakıyorlar. Tomografimdeki buzlu kısmın çok küçük olduğunu antikorlarında oluşup pcr ın negatif olmasından aslında 2 hafta kadar önce buna yakalanmış olduğumu atlattığımı ama tat koku olmadığından tedaviye başlamamız gerektiğini söyleyip plaquenil parol c vitamini aspirin verdi. 2 pcr negatif olduğu için 3. yü istemeye gerek olmadığını ve işe başlayabileceğimi söyledi.

An itibariyle hala tat koku yok. Hasta olup olmadığım belli olmadan ya da sen bu hastalığı atlatmışsın denilip plaquenil verilmesi ama pcr a ihtiyaç duyulmaması gibi çok değişik sorular var aklımda. çok ilginç bir durum. Süreçteki en belirgin şikayetim tat koku kaybı yaklaşık 3 haftadır yok.

Siz siz olun tat koku kaybına çok dikkat edin. İçinizi karartmak istemem ama bu sorununuz varsa sadece pcr değil Roche marka ile kan testinizi ve tomografinizi imkan bulabildiğiniz ölçüde yaptırmaya çalışın. Süreç zorlu yorucu ve bazen masraflı olabiliyor. Allah herkese acil şifalar versin.
E
5 yıl
Hepsiburada Anker SounCore Space NC 499TL ektralarıyla
Ürün teknosada 900 civarı. Ekstra puan hediye çeki falan veriyor. Aliexpress te bile daha pahalı. Ses kalitesi yoruma açık

https://www.hepsiburada.com/anker-soundcore-space-nc-aktif-gurultu-onleyici-anc-20-saat-sarj-suresi-kablosuz-bluetooth-kulaklik-siyah-gri-a3021-p-HBV00000ED0O5?magaza=Hepsiburada
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.