T

Onbaşı
06 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
3 yıl
Şarj edilebilir pillerin \u0027başlı\u0027 olup olmaması sorun yaratır mı?
Merhaba, sormak istediğim konu başlıktan da belli olduğu gibi şarj edilebilir pillerin (18650) başlı olup olmaması herhangi bir sorun teşkil eder mi? Satın almış olduğum bir el feneri var ve üreticinin birlikte gönderdiği pil 2600 mAh. 3.7v ve başlı bir pil. Fakat piyasa da 3500 mAh'lik piller bulunmaktadır. Aynı volt akımında (3.7) başsız pil kullansak herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
T
5 yıl
3500 TL Bütçeyle laptop tavsiyesi? Macbook, artı Sorular.
Arkadaşlar merhaba,

Mobil olarak yanımda taşıyabileceğim, hafif, şarjı uzun süre giden ve klavyesi rahat bir laptop arıyorum. Ayırdığım bu fiyata elle tutulur doğru dürüst bir laptop gözükmüyor. 2.500 tl ye Lenovo'nun 120s'i İntel Pentium ve upgrade yapılmıyor. Acer'ın Swift 3 modeli hoşuma gidiyor fakat biraz ağır. Bu arada en fazla 14 inç ekran büyüklüğünde istiyorum. Laptopu sadece editöryel ve yazısal anlamda kullanacağım. Worldpress tabanlı bir site açmak istiyorum. Esas sorum şöyle:

Macbook Air'ler aradığım bu üç özelliği de kullanıcısına veriyor. İkinci elinde malum siteye baktığımda gayet temiz ve devir sayısı düşük macbooklar bulunuyor. Size sorum acaba Worldpress'i sorunsuzca Macos sistemde kullanabilir miyim?
T
6 yıl
Yazı yazmak ve office kullanımı için ultrabook?
Merhaba arkadaşlar.
Üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Yazı yazmak, office programları kullanmak, arada da dizi izlemek için hafif bir notebook önerisi istiyorum. Hiçbir şekilde oyun oynanmayacaktır. Notebooktan beklentilerim 3 tanedir;

1 bataryasının iyi gitmesi
2 hafif olması ve kolay taşınılması
3 klavyesinin yormaması

2.500 tl bütçem var ve genel anlamda 13 - 13.3 - 14 inçlik ekran büyüklüğünde laptop arıyorum. Teknoloji marketlerinde Lenovo'nun bir modeli çok hoşuma gitti. Önerilerinizi ve altta linkini paylaşacağım notebook'u incelemenizi istiyorum. Teşekkür ederim.

https://www.teknosa.com/urunler/125039410/lenovo-ideapad-120s-81a5007xtx-intel-pentium-n4200-11ghz-4gb-128gb-intel-hd-graphics-14-notebook?gclsrc=aw.ds&ds_rl=1252234&gclid=Cj0KCQjwsMDeBRDMARIsAKrOP7G7RvwpdM1OLkKn1m0aBvp__sC3sckC5P2TmYNp_7ZzHbOpoMjoGf0aAn2BEALw_wcB
T
6 yıl
Nikon EM mi? Minolta SRT101 mi?
Merhaba;

Bir analog fotoğraf makinesi almak istiyorum fakat bu iki modelin arasında kaldım. İkisininde fiyat bandı 300 350 tl arası ve temiz. Analog kullanıcıları yardımcı olur ya da bilgi verirse sevinirim. Teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
T
6 yıl
Blogger ana ekran sorunu?
Merhaba,

Önceleri Blogspot da yeni sayfa yayımlayınca direk ana ekrana düşerdi fakat bu sefer böyle bir şey olmuyor. Ayarlar kısmında ki her yeri denemedim fakat bir türlü yayımladığım sayfayı ana ekrana düşüremedim. Yardım ederseniz sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
T
6 yıl
Sokak fotoğrafçılığı için makine?
Merhaba,

Amatörce insanları rahatsız etmeden fotoğraf çeken biriyim. Elimde Nikon'un compakt bir makinesi var. Artık başlangıç seviye bir Dslr makine almak istiyorum. Size bir kaç sorum olacak;

Sokak fotoğrafçılığında 18-55mm lens yeterli midir?
Eğer yeterliyle düşündüğüm modeller şunlar;
--
Canon 650D 18-55mm
Nikon D3300 18-55mm

Bazen insanların yakınına gidemiyorum ve haliyle 18-55mm odak uzaklığının yetmeyeceğini düşündüğündüm için 18-105mm ya da 18-135mm kullanmam gerekiyor. Fakat bütçem 1500 tl (ikinci el) olduğu için bu sefer body'den kısıp lensi ön plana almam gerekiyor. Bunun içinde düşündüğüm model;
--
Nikon D5100 18-105mm


Başlangıç seviyesi ve ayırdığım bütçe çerçevesinde body artı lens önerilerinizi bekliyorum. Nikon ya da Canon takıntım yoktur. İstediğim tek şey fotoğrafın kalitesi ve keskinliğidir. Zaten genellikle siyah beyaz çekimler yapacağım fakat arada renkli çekimlerde olacaktır.
Teşekkür ederim.
T
7 yıl
Dell İnspiron Gaming 7559 intel core i7 laptop\u0027um oyun oynarken siyah veriyor.
Merhaba
Dell İnspiron Gaming 7559 intel core i7 kullanıcısıyım. İlk zamanlarda böyle bir sorunum yoktu fakat artık oyun oynarken birden bire siyah ekran beliriveriyor ve ekran gidip gelmeye başlıyor. Sonradan ne düzeliyor ne de laptopun bir fonksiyonu çalışıyor. geçen gün Dell'in sitesinden Nvidia ekran kartının son driver'ını indirip güncelleştirdim, yine bana mısın demedin. Oyunu en düşük grafik motoruyla oynuyorum yine değişmiyor. Bazen kesintisiz 5 saat oynuyorum, bazen oyunu açtığımın 2. dakikasında hemen siyah ekran oluyor ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Isınma problemi yok fakat belki ondandır diye laptop altlığı aldım fanlı, o da banamısın demedi. Aynı laptop kullanıcılarının yorumlarını okuyorum, iyi grafiklerle kesintisiz oyunlar oynuyorlar. Bende ki bu sorun nedir anlamadım gerçekten. Donanıma göre böyle siyah ekran vermesi gerçekten parasını hiç hak etmiyor. Oynadığım oyunlar ise Mediaval Engineers, Space Engineers,Skyrim gibi oyunlarda yapıyor, düşük grafikte. Rahat oynadığım oyunlarsa Left 4 Dead 2, Planetbase, robocraft, Hatret gibi oyunlarda böyle bir hata almıyorum. Yardım ederseniz çok minnettar kalacağım, gerçekten ne hevesim kaldı ne oyun oynama isteğim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.