R

Yüzbaşı
27 Nisan 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
156 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
4 ay
Android TV Box Tavsiyesi
Merhaba.

Eski bir Samsung Smart TV'imiz var fakat Smart TV'ler çok eskide kaldığı için televizyonu Android TV'ye çevirmek istiyorum. Android TV box için önerebileceğiniz ürünler var mı?

Birazcık araştırma yaptım fakat genelde TV boxların çoğuna 2 GB DDR3 RAM koymuşlar ve depolama alanları 8 GB düzeylerinde. Bu cihazlar uzun kullanımda kasma donma yapar mı? Sıkıntı çıkarır mı? Hako Pro adında bir TV box gördüm fiyatı biraz yüksek fakat 4 GB DDR4 var ve depolama alanı 64 GB seviyesinde. Google tarafından lisanslı olduğunu yazmışlar ve Android 11 destekliyor.

Sizin kullandığınız Android TV varsa deneyimlerinizi ve ürün hakkındaki düşüncelerinizi yazar mısınız?

Bütçem maksimum 3.000 TL.
R
geçen yıl
75.000 TL Her Şey Dahil Setup Toplama
Uzun zamandır güzel bir setup'ın hayalini kuruyordum ve yakın zamanda hayalimdeki setup'ı toplamaya başlıyorum. Parçaları Amazon üzerinden sepete ekleyerek topladım büyük ihtimalle ben setup'ı toplayana kadar ürünlerde fiyat değişiklikleri olacaktır.

Şu anda bu setup amazon üzerinde tam 75k gibi bir fiyata geliyor fakat ürünlerin hepsini Amazon üzerinden tedarik etmeme gerek yok. Fiyat karşılaştırması yaparak en uygun site hangisi ise oradan almak daha makul. DonanımHaber İkinci El bölümü de buna dahil tabii ki.

Bu setup'da bunları çıkarsan veya bunları eklesen daha iyi olur dediğiniz yerler var mı? Eğer varsa yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim.

Not: Kasa ve Sıvı Soğutma tarafında tercihim kesin bu parçalarda değişiklik yapmak istemiyorum. Geriye kalan parçalarda öneri ve tavsiyelere sonuna kadar açığım. Hangi parçayı neden önerdiğinizi de yazarsanız memnun olurum.


< Resime gitmek için tıklayın >
R
geçen yıl
Wi-Fi sinyal güçlendirici önerisi
Herkese merhaba.

Yurt dışındaydım ve 1 hafta önce geri döndüm. Yurt dışına çıkmadan önce ev internetimi kapattırıp öyle gitmiştim. Eve döner dönmez TurkNet'e başvuru yaptım ve hızlı bir şekilde TurkNet'li olup internet erişimimi geri açtırdım. Tabii ki bununla kalmayıp kendime yeni bir modem almaya karar verdim. Aldığım modem Keenetic markasının Hero DSL modeli. Bakmak isteyenler için ürünün linkini aşağıya bırakıyorum.


https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-hero-dsl
Bu ürünü alma sebebim fiber destekliyor olması, bir nevi ileriye dönük yatırım yaptım denebilir. Bir alt modeli olan extra DSL modeli ile aralarında pek fazla fiyat farkı yok ve extra DSL modeli fiberi desteklemiyor bu yüzden tercihimi Hero'dan yana yaptım.

Türkiye'de oturduğum ev 4+1 ve benim kendi odam evin salonunun en sonundaki oda. Bilgisayarım, modemim vs. her şeyim bu odada. Elimde telefonla oturma odasına veya mutfağa gittiğimde Wi-Fi iyi çekmiyor bu yüzden bir sinyal güçlendirici almak istiyorum fakat marka ve ürün konusunda kararsız kaldım.

Aşağıda bulunan ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz? Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

https://www.amazon.com.tr/Keenetic-Kablosuz-Geni%C5%9Fletici-Repeater-Extender/dp/B09TL89T1B/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=keenetic+buddy+4&qid=1670333506&s=computers&sr=1-1&tag=technopattr-21


https://www.amazon.com.tr/Xiaomi-DVB4235GL-Sinyal-Yak%C4%B1nla%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1-G%C3%BC%C3%A7lendirici/dp/B084WT4WWK?ref_=Oct_d_obs_d_12601939031&pd_rd_w=aN30J&content-id=amzn1.sym.45f4ccca-3f9c-43f3-82eb-899165d0302d&pf_rd_p=45f4ccca-3f9c-43f3-82eb-899165d0302d&pf_rd_r=Z3PJBGW2SS3CP46FDCGC&pd_rd_wg=6OImL&pd_rd_r=7f81ea3d-c229-4bfe-925b-3810e64d3c42&pd_rd_i=B084WT4WWK&th=1&tag=technopattr-21


< Resime gitmek için tıklayın >
R
2 yıl
Acemi Birliğine Nasıl Android Telefon Sokulur?
Dostlar acemi birliğim; 59 UNCU HAV. VE TOP.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / ERZİNCAN MERKEZ çıktı. 09.06.2022 tarihinde birliğime teslim olacağım. Android telefon sokma şansım var mıdır? Eğer varsa nasıl sokabilirim taktik verirseniz çok sevinirim. Aramada ne gibi detaylara fazla takılıyorlar, en çok arama yaptıkları yer veya bölge neresi vs. tarzı soruları cevaplarsanız çok makbule geçer. Ek olarak; Acemiliğini veya ustalığını burada yapan kişiler varsa öneri ve tavsiyelerini bekliyorum.
R
2 yıl
DH Web sitesi üzerinde neden dark mode yok?
DonanımHaberi telefon uygulamasında kullanırken oldukça rahatım ve herhangi bir sıkıntı hissetmiyorum çünkü karanlık tema gayet güzel bir şekilde işlenmiş ve optimize edilmiş. Fakat gel gelelim donanımhaberi internet de web tarayıcısı üzerinden kullanırken oldukça rahatsız oluyorum çünkü beyaza uzun süre bakamıyorum gözlerimi hemen yoruyor ve ağrıtıyor üstüne bir de baş ağrısı çekiyorum.

Sorum şu; Neden web'de karanlık tema yok veya neden getirilmiyor?
R
2 yıl
Eklediğimiz Arkadaşları Nasıl Görebiliriz?
Forum üzerinden arkadaş olarak eklediğimiz kişileri nasıl görebiliriz? O kadar aradım fakat böyle bir buton veya buna benzer bir şey bulamadım.
R
3 yıl
Bu işlem yanlış mı?
Herkese merhaba...

Pdf üzerinden bir anlatım okurken şöyle bir kare ile karşılaştım ve son satırı bana aşırı saçma geldi. Bence burada bir yanlışlık var fakat tam olarak emin değilim lütfen yardımcı olur musunuz?

Aşağıda görmüş olduğunuz resimde "Bunu şu işlemlerle daha kolay açıklayabiliriz" yazısının altında gördüğünüz gibi 4 satırlık bir işlem var. Bu satırların her birini yukarıdan aşağıya doğru 1. satır, 2. satır, 3. satır ve 4. satır olarak ayırırsak. 4. satırda bir terslik var. Ya da bana öyle geldi bilmiyorum zaten bu sorunun cevabını öğrenmek için açtım bu konuyu.

Şimdi gelelim soruna...

4. satırda; x = 5 iken x++ * x++ = 30 demiş hemen sağında da //[5 * 6 = 30] demiş yani x ilk değerini koruyup 5 olarak kalmış çünkü ilk olarak sonal operatör devreye girmiş, daha sonra 6 olmuş ve 5 ile 6'nın çarpımından 30 sayısını elde etmiş, fakat hemen sağında x = 7 olur. yazılmış. Ben burada şunu anlamadım. 1.,2. ve 3. satırlarda x her zaman son değeri olarak kalırken burada nasıl 6 değil de 7 oluyor?

< Resime gitmek için tıklayın >
R
3 yıl
Notebook SSD Tavsiyesi
Arkadaşlar şuanda kullandığım bilgisayar forum imzamda yer almakta fakat forum imza sistemini kapalı olarak kullanan arkadaşlar için buraya tekrar yazacağım.

Monster Notebook Abra A5 V15.2 - İntel Coffee Lake Core i7-9750H - 4GB GDDR5 Nvidia GTX1650 128-Bit
15.6 FHD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran - 8GB (1x8GB) DDR4 2666MHz - 256GB SAMSUNG PM981 M.2 SSD PCIe 3.0

Bütün sistem parçalarım yukarıda belirtildiği gibidir ne eksik ne fazla.

Bu konuyu depolama sıkıntısı çektiğim için açtım. Şu anda bilgisayarımda 256 GB SAMSUNG M.2 SSD bulunmakta fakat bu depolama alanı bana yetmemeye başladı. Örnek vermek gerekirse geçen arkadaşlarım bilgisayarıma BF1 yüklememi istedi fakat depolamam yeterli olmadığı için yükleyemedim ve sırf arkadaşlarımı kırmamak için bilgisayarımda bulunan 4 adet oyunu kaldırmak zorunda kaldım. Oyunları kaldırdığım yetmezmiş gibi üstüne bir de bazı adobe programlarımı da silmek zorunda kaldım. Bu durum canımı çok sıkmaya başladı bu yüzden sizlerden gelen SSD tavsiyelerine açığım.

Maksimum bütçem 1000 TL bu fiyatı geçemem, buna göre öneri ve tavsiye verebilirsiniz.

Ek olarak şunu da belirteyim, Sata SSD kullanmıyorum bu yüzden M.2 tavsiye ederseniz çok sevinirim. Minimum depolama 500GB olsun yeter.
R
3 yıl
Sid Meier\u0027s Civilization® VI Türkçe Yama
Arkadaşlar Sid Meier's Civilization® VI adlı strateji oyununun Türkçe Yaması var mı? DonanımHaber de gördüm, açıklamasında ücretsiz yazıyor fakat indirme linkine tıkladığım zaman kendi çeviri sitelerine atıyor ve ücret istiyor. Ücretsiz temin edebileceğim bir yer var mı?
R
4 yıl
Emir Timur\u0027un Hayatını Anlatan Kitap Önerisi
Arkadaşlar Beatrice Forbes Manz ablamızın yazdığı Timurlenk adlı kitabı okudum ve Timur'un hayatına ve yaptığı savaşlara dair okuyabildiğim tek kitap bu. İnternet de bir sürü kitap var bununla ilgili fakat hiçbirinde yorum vs ya da yıldız göremediğim için sipariş vermeye korktum. Sizin bildiğiniz kitaplar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.