E

Teğmen
02 Şubat 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
68 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
geçen yıl
1400 liraya aldım, iptal mi etmeliyim? Corsair Hydro H100X 240mm Sıvı Soğutucu
Selam arkadaşlar, araştırmaya çok vakit ayıramadan bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Bütçeden dolayı açıkcası soğutma alamayacaktım, 250 liraya dark freezer takacaktım ancak yıl sonunun da yaklaşmasıyla fırsat olarak düşünüp bunu aldım amazondan bi kaç saat önce ve şuan stok yok.
İşlemcime göre fazla bile olabilecek bir ürün belki de.
Güzel diye bildiğim bir model ancak eski sonuçta, sizde iade edeyim mi? Fiyat/performans açısından veya bu işlemci için bu soğutma bütçe fazla mı?

İşlemci r5 5600
E
geçen yıl
MSI RX 6800 Gaming X Trio sıkıntılı bir kart mı? Emsallerinden düşük fiyat
Merhaba,

MSI RX 6800 Gaming X Trio bir kaç gündür farklı sitelerde piyasanın altında fiyat görüyor, 11-12k civarı. Belki artık piyasası budur/olmalıdır bilemiyorum ancak en azından msi'in gaming z/x modelleri için 6700xt bile bu fiyatlarda değilken bu kartın düşük olmasının kötü bir sebebi var mı?

Yok ise; alınır mı? Gönlümden geçen 8-9k civarına güzel bir 6700xt modeli almaktı. (ör. nitro+, xfx swft harici bir modeli vs.)
E
geçen yıl
PSU ve kasa tavsiyeleriniz? Sistem: 6700xt/6800 r5 5600
Selamlar,
Ufak parçalarımı hallettim, anakart b450 tomahawk II, ramleri fury beast 3600 aldım, güzel bir ssd yolda kısaca iş görür bir sistem dizmeye çalışıyorum. Ekran kartı ve işlemciye karar verdim, yakaladığım en uygun fiyata alacağım. 5600x çok uyguna düşmedikçe niyetim 5600 almak (2500e düşmesini bekliyorum)
Ekran kartında da f/p durumuna göre güzel bir model alacağım bu ikili arasından. (6700xt/6800)
Kasa için XPG Defender Pro kararı verdim, araştırmalara devam ediyorum. Var ise burda da tavsiyelerinizi alabilirim. Görsellik ve kalite, ikisini de istiyorum.

Yukarda belirttiğim sistem için, hem kalite hem de fiyat olarak hiç anlamadığım bir konu olan PSU için sizlerden yardım istiyorum. Bütçesi fazla olmayan ve kaliteli parçalar almaya çalışan biriyim.

Öneride bulunan herkese teşekkürler
E
geçen yıl
Ryzen 5 5600 ve RX 6700xt sistem için B450 Yanlış seçim mi?
Merhabalar,

Bilgisayar toplama aşamasındayım, kafamdaki sistem 5600/5600x ve 6700xt/6800 içeren bir sistem. Anakart giriş seviye olmayacak ve parçalar giriş seviye olmayacak.

1600 lira gibi bir fiyata B450 MSI Tomahawk MAX II aldım, piyasaya göre çok uyguna denk geldi ve kaliteli bir kart ancak aldıktan sonra PCle 4.0 bulunmaması hem diğer parçaların baz değerde en iyi şekilde kullanamamak hem de amd ekran kartı için SAM açamamak anlamına geliyor.

Sizce bu ikisi ne derece önemli? Aynı modelde 550 yongaya geçemem, fiyat olarak yorar, onu alacağıma işlemciyi yükseltirim diye düşünürüm. Yakın olabilecek MSI B550-P var benim bulabildiğim, şuan itibariyle bunu iade edip üste 500 600 lira vererek geçebilirim, ne dersiniz?
E
6 yıl
ASUS ROG Strix-GL502VS-DS71
6 Bin lira gibi bir bütçem var, bu dolar kurunda almak mantıksız gibi gözükse de vergisiz hali ile 1588 dolara bu özellikler çok iyi duruyor.
1070 ekran kartı, 120hz ekranı ile Türkiye'de 10 bin civarı bi maliyetinin olacağını düşünüyorum.
Önerir misiniz? Başka tavsiyesi olan var mı?

Ayrıca bu laptopta kaç tane ram slotunun olduğunu göremedim anlayan söylerse sevinirim, teşekkürler.

link: https://www.amazon.com/G-SYNC-Gaming-Computer-GeForce-i7-7700HQ/dp/B01NALTGWN

dn: ürünü getirtmeyeceğim, amerikadan alınacak.
E
7 yıl
Bilgisayar Mühendisliği ve YTÜ hakkında
Merhaba arkadaşlar
14k sıralamam var, bilgisayar mühendisliği düşünüyorum
YTÜ den başka seçenek yok şuan, bilen okuyan + sını - sini söyleyecek, başka öneride bulunacak, şu üniyi düşün(istanbulda olması gerek) altına şunları yaz diyecek olanların yardımcı olmasını bekliyorum.

Ayrıca, hazırlığı okumak istemiyorum, girenler olduysa yakın yıllarda zorluğu nasıl, yazın çalışarak halledilir mi? sınavından geçersek dersten mi muafız yoksa farklı birşey mi?

YTÜ ile ilgili bir sorum da ders programına bakmama rağmen konuya hakim olamadığımdan donanım dersleri mi ağırlıkta yoksa okul yazılıma dönük bir okul mu anlayamadım.

ayrıca YTÜ de bildiğim kadarıyla abet denkliği yok, yurtdışında yl yapma isteğim ve imkanım var, çok sorun olur mu?

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
E
7 yıl
Bilgisayar Mühendisliği İsteyip 10k da Kalmak
Merhaba arkadaşlar,
Küçüklüğümden beri bilgisayar ve yazılıma merakım var, ileriye dönük bu alanda yapmayı düşündüğüm birçok iş var. Yani bilgisayar mühendisi olmak istiyorum
Ama sıralama olarak çok aradayım.
10-11k gibi bi sıralama bekliyorum, en yakın devlet ünisi olan itü gelmiyor, sıralamama yakın makinesi var.
Boün matematikten bahsediyorlar, yazılımla ilgili olarak

Fikir verebilir misiniz? A üniversitesi var B mühendisliği var gibi önerilere açığım

dn: istanbul dışına çıkmak istemiyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.