G

Yüzbaşı
09 Aralık 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
99 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
7 yıl
Beşiktaş\u0027ta Fenerbahçe maçı öncesi Güneş\u0027ten flaş kararlar
Beşiktaş'ta bir sonraki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi de düşünülerek rotasyona gidilecek. Cenk, Quaresma, Oğuzhan ve Atiba dinlendirilmesi güçlü isimler. Negredo, Lens, Tolgay ve Mitrovic 11'e girecek adaylar

Porto'dan tarih yazarak dönen Beşiktaş'ta keyifler yerinde. Teknik direktör Şenol Güneş de tatlı bir problemle başbaşa! Normalde istikrardan yana olan, kazanan kadroyu fazla bozmaya sıcak bakmayan tecrübeli teknik adam birçok kriteri de dikkate alarak rotasyona gidecek. Bazı oyuncuların yaşının ilerlemesi ve 10 günde 3 maçı kaldıramayacak durumda olması öncelikli etken. Yorgunluğa dayalı olarak kadro genişliğinden kulübeye demirleyen kazanılması bir başka faktör. Artı belki de en önemlisi önümüzdeki hafta Fenerbahçe derbisinin olması. İşte bu verilere göre Şenol Güneş takımın tamamında değil ama gerek zorunluluktan gerekse tercihe bağlı bir takım değişikliklere gidecek.

Negredo kazanılmalı
Öncelikli olarak Tosic kırmızı kart cezalısı olduğu için stoperde Mitrovic görev yapacak. Hemen önlerinde ise Atiba, Oğuzhan ikilisinden birinin dinlendirilmesi söz konusu. İç sahada genelde topa ve orta alana hükmetmek isteyen Güneş, Tolgay-Oğuzhan tercihine sıcak bakıyor. Porto maçında ateşi çıktığı için 18'e alınmayan Tolgay, Konya önünde 11'de olacak. Kanatta ise formda Babel'i kesmek zor ama derbi düşünülerek Ricardo Quaresma'nın yedek başlaması yüksek ihtimal. Formaya en yakın aday ise beklenen patlamayı yapamayan Lens. Forvet konusunda da Cenk Tosun yedek başlatılarak Negredo'nun bir an önce gol atması ve kazanılması planlanıyor.




TARTIŞILIYORDU AMA...
Kazanan her zaman haklıdır
Şenol Güneş'in kadro tercihi, yenilere bakışı tartışma konusuydu. Ancak Porto deplasmanındaki taktik anlayış ve kusursuza yakın oyun tüm bu eleştirileri sildi götürdü. İlk maçlarda muhalif seslerin yükseldiği tecrübeli teknik adam bir galibiyetle elini güçlendirdi. Sadece elini değil Beşiktaş'ın Avrupa'daki konumunu da. Gidişat umut verici görülmezken Porto galibiyetiyle (çok erken olmasına rağmen) "gruptan çıktık" havası estirildi.
G
7 yıl
Aykut Kocaman kararından döndü! Tek forvet...
Aykut Kocaman kararından döndü! Tek forvet...
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alanyaspor maçında hızlı hücumları önlemek adına çift forvetten vazgeçti.

Bu sezon 4 lig maçında 8 gol atan ve maç başına 2 gol ortalamasına ulaşan Fenerbahçe'de buna rağmen istenen sonuçlar gelmeyince Kocaman da planlarını revize etti.

Başakşehir karşısında 2-0'dan gelip 2-2'yi bulan ancak maçı 3-2 kaybeden Fenerbahçe'nin teknik patronu, "Yediğimizden fazlasını atmak zorundayız" diyerek sezonun geri kalanı için de ipuçları verdi.

Kocaman, Medipol Başakşehir karşısında çift forveti deneyip ilk adımlarını atarken Aytemiz Alanya karşısında da çift forvet ile oynamanın hesapları içindeydi. Kocaman'ın planı Soldado ile Janssen'i birlikte oynatmaktı. Buna göre de hücum planını şekillendiren Aykut Hoca, rakibin analizlerini bitirince bu isteğini rafa kaldırdı.

Geçtiğimiz hafta Konyaspor'u deplasmanda 2-0 yenerek haftanın sürprizlerinden birine imzasını atan Akdeniz ekibinin hücuma çok hızlı çıkması Kocaman'ın analizlerine takıldı. Alanya'nın Konya ile oynadığı maçı defalarca izleyen Kocaman ve ekibi, rakiplerinin kendilerine karşı da hızlı hücumlarla gol arayabileceğini düşünüyor. Çift forvet kullanmak için orta sahadan bir oyuncuyu kesmeyi düşünen Kocaman, Alanya'nın performansı nedeniyle bu isteğini ertelerken yeniden orta sahada kalabalık bir oyuncu grubu ile sahada olacak.

OYUNA GÖRE TAKTİK!

Başakşehir maçında olumlu sinyaller veren takımın bu maçı kazanarak çıkışa geçmesini isteyen Kocaman sahaya tek forvet ile başlayacak. Oyun içinde ise maçın durumuna göre Aykut Hoca yeniden çift forvete dönmenin de hesapları içinde.
G
7 yıl
Şenol Güneş Yeni Yıldızları Niye Oynatmıyor Açıkladı
Son günlerde Beşiktaş'ta çok fazla tartışma konusu olan, "Transferler Şenol Güneş'e sorulmadan yapıldı. O yüzden Güneş yıldız transferleri kulübeye mahkum ediyor" iddialarından tecrübeli teknik adam çok rahatsız.

Bu konuda kendini savunma ihtiyacı bile duymayan Güneş, hiç kimseye karşı bir önyargısının olmadığını söyledi. Yakın çevresine bu konudaki iddialarla ilgili rahatsızlığını dile getiren Güneş, kararının nedenini de şöyle anlattı:

TEMSİL ÖNCELİĞİ ESKİ OYUNCULARINDIR

"Benim birinci işim, çalıştırdığım takımı beklenen ve istenen hedeflere ulaştırmak. Bu konuda kendi egomu hiçbir zaman ön planda tutmam. Takımın menfaatlerine uygun kararları almaktan da hiçbir zaman kaçınmam. Eleştirenler şunu görmeli ki, elimde son 2 sezonun şampiyon kadrosu var. Bazı oyuncular gitse de bu takım iki sezondur üst üste Beşiktaş'a şampiyonluk yaşattı. O yüzden öncelikle oynamak ve Beşiktaş'ı temsil etmek onların hakkı. Bu konuda kararlıyım."


DAHA İYİ OLUP, FORMAYI ALSINLAR

"Ortada bir başarısızlık yokken, sırf yeni transfer oldular diye ya da önemli isimler oldukları için; diğer oyuncuları kulübeye koyup, yenileri oynatmam doğru olmaz. Bu genel adalet anlayışına da Şenol Güneş'in adaletine de uygun bir seçim olmaz. Takım başarılı gittiği sürece, eldeki oyuncular oynar. Diğerleri de yavaş yavaş kadroya girer, kendini kanıtlar. Oynayandan daha çok katkı sağlayacağını gösterir. O zaman sorun yok. Antrenmanlarda daha çok çalışıp, daha iyi olduklarını gösterirlerse, zaten formayı kapacaktır. Akşam
G
7 yıl
UEFA Şampiyonlar Ligi Grupsal ve Takımsal Bütçe Değer Analizleri ve Beşiktaş Fikstürü
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Toplam Değer 9.482.000.000 €
Takım Başına Ortalama Değer : 296.312.500 €

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Siyah-Beyazlı temsilcimizin maç tarihleri şu şekilde:

Porto-Beşiktaş (13 Eylül 2017)

Beşiktaş-Leipzig (26 Eylül 2017)

Monaco-Beşiktaş (17 Ekim 2017)

Beşiktaş-Monaco (1 Kasım 2017)

Beşiktaş-Porto (21 Kasım 2017)

Leipzig-Beşiktaş (6 Aralık 2017)
G
7 yıl
UEFA Avrupa Ligi Grupsal ve Takımsal Bütçe Değer Analizleri ve Takımlarımızın Fikstürü
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Toplam Değer : 3.805.000.000 €
Takım Başı Ortalama Değer : 79.000.000 €

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > Fikstür

14 Eylül
Marsilya-Konyaspor

28 Eylül
Konyaspor - Vitoria Guimaraes

19 Ekim
Konyaspor - Salzburg

2 Kasım
Salzburg - Konyaspor

23 Kasım
Konyaspor - Marsilya

7 Aralık
Vitoria Guimaraes - Konyaspor

< Resime gitmek için tıklayın > Fikstür

14 Eylül
Başakşehir - Ludogorets

28 Eylül
Braga - Başakşehir

19 Ekim
Hoffenheim - Başakşehir

2 Kasım
Başakşehir - Hoffenheim

23 Kasım
Ludogorets - Başakşehir

7 Aralık
Başakşehir - Braga
G
7 yıl
Yabancı Sınırı ve Değiştirdiği Oyuncu Ücretleri
Mehmet Topuz 2009 9 Milyon Euro
Ozan Tufan 7 Milyon Euro
Hasan Ali Kaldırım 2012 4 Milyon Euro
İsmail Köybaşı 2009 5,5 Milyon Euro
Mustafa Pektemek 2011 4 Milyon Euro
Özer Hurmacı 2009 4,2 Milyon Euro + 2 Futbolcu
Alper Potuk 2013 7,25 Milyon Euro
Tarık Çamdal 2014 5 Milyon Euro

Birde sonrasına bakalım
Wesley Sneijder 7,5 Milyon Euro
Podolski 2,5 Milyon Euro
Atiba Bonserviste yok.
Adriano 2.3 milyon
Marcelo 2 milyon

daha çok yüzlerce örnek verebiliriz, akla ilk gelenler işte,
birde bu fiyatları o dönem ki takım gelirleri çerçevesinde düşünün, bu takımlar o yıllarda neredeyse bir yıllık gelirlerinin yarısını saçma sapan yerli oyunculara döküyormuş. Şimdi o kadar harcamıyoruz acayip bir yıldız değilse bir oyuncuya.

2009da 9 milyon eurolar isteyen yerli oyuncular artık bu saatten sonra artık 20 30 milyon eurolar ister.

diğer pek medyada da değinilmeyen bir etkiden bahsetmek istiyorum ülkemize gelen yabancıların avrupadaki birçok ülkedekinden çok daha fazla para istemesinin sebebi de bunlardır, adamların menajerleri bakıyor senin takımında topuz falan 9 milyon eurolara gitmiş kaç ister bu adam şimdi, piyasayı hep bu yerliler şişirdi. Şimdi yeni yeni düşüşler başlıyor. Hatta daha dengelenme için 2,3 sene var.
G
7 yıl
Trabzonspor Kayserispor 30. Hafta Mücadelesi
G
7 yıl
Osmanlıspor - Bursaspor
G
7 yıl
Medipol Başakşehir - Bursaspor
Medipol Başakşehir - Bursaspor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.