A

Onbaşı
21 Kasım 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
30 üye
Görüntülenme (?)
534 (Bu ay: 8)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
Karavan Kiralama İşi Hakkında
Selamlar..Malum pandemi dolayısı ile insanlar otellerden uzakta ve yeni trendlerden karavan tatilciliği yapmaya başladılar.Bende emlak işinin yanındma hem işim ile ilişkili hemde pasif bir gelir olsun istiyorum.
Bilindiği üzere karavanlar çekme ve motokaravan oluyor.İlk etapta ortalama 200 250 bin bütçe ayırarak bir motokaravan almayı ve sonrasında kiralamayı düşünüyorum.Sektörel tecrübesizliğimden dolayı düşük bütçe ile sabit noktada karavan kiralamak istiyorum...
 
 Antalya'da sahil kenarında denize sıfır bir ara sokak var.Tahminen 10 15 kadar sürekli sabit duran karavanlar var.Extra ücretli deniz kenarında sabit karavan park alanı var.Oraya çekme karavan'ı sabit kursam gerekli ekipmanı alarak o şekilde kiraya vermeyi düşünüyorum.Başlangıç için ortalama 60-70 bin liralık karavan alarak işe başlamayı planlıyorum.
 
Araştırdığım kadarı ile sigorta ,muayne(750 kg altı için) yok..Bu şekilde bir iş yapsam resmi prosedür nasıl olmalı ? Yada olmalı mı ? 
Müşteri kısmını işim gereği çok rahat bulabilirim o konuda problem yok sadece merak ettiğim resmi prosedür ve bu işi yaparken dikkat etmem gereken hususlar.
 
Fikri olan arkadaşları bekliyorum :)
A
4 yıl
Konut Kredisi Peşinat Oranı %10\u0027a düştü!!
Bilindiği üzere gayrimenkul'de eksper değeri üzerinden %20 oranında peşin %80 kısmı kredi olarak alınabiliyordu..Yani açılan ekonomik pakette %10 nakit %90 peşin olacak şekilde oran değiştirildi...

Rakamsal olarak vermek gerekirse;

100.000 TL lik bir konut için ;

20 bin TL nakit verilmesi gerekirken 10.000 TL nakit'e düştü.
www.cnnturk.com/turkiye/koronaviruse-karsi-ekonomik-tedbirler-erdogan-21-maddeyi-tek-tek-saydi
A
6 yıl
Konut kredi oranları düştü!!
Konutta yeni dönem! İlk açıklama Ziraat Bankası'ndan geldi...
Son dakika... Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e indirdi. Ziraat Bankası'nda mevcut durumda aylık faiz oranı yüzde 1.23 seviyesinde. Yapılan hesaplamaya göre, faiz indirimi sonrası 500 bin lira kredi kullanan kişi aylık 889 lira daha az ödeyecek. 250 bin lira kredi kullanan bir kişi ise aylık 444 lira daha az ödeme yapacak.
Son dakika... Konutta yeni dönem İlk açıklama Ziraat Bankasından geldi...
10.05.2018 - 14:11Hurriyet.com.tr/EKONOMİ
Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına inmesi için ilk adım atıldı. İlk açıklama Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98'e indirdi.

Konu ile ilgili Ziraat Bankası’dan yapılan açıklamada, konut sektörünün, birçok alt sektör ve ekonomiye önemli bir katkı sağladığı kaydedildi. Açıklamanın devamında “Bankamız, konut kredisini salt bir kredi vermekten öte, müşteriyle uzun vadeli bir birlikteliğin başlangıcı olarak görmekte ve konut kredisi müşterilerinin diğer tüm finansal ihtiyaçlarının karşılanmasında da tercih edeceği bütünsel çözüm önerileri sunmaktadır” denilerek şunlar kaydedildi:

Uyguladığı fiyatlama politikasıyla, başta düşük ve orta gelir grubunda yer alan müşteriler olmak üzere farklı özellikteki müşterilerin konut alımı için ihtiyaç duyduğu finansmana erişim sağlanması, bankanın iş modelinde öncelikli olarak yer almaktadır.

İLK ÇEYREKTE YÜZDE 25’E ULAŞTIK

Bu anlayışla, Ziraat Bankası konut piyasasında özellikle son 3 yılda gösterdiği güçlü büyüme performansı sayesinde pazar payını sürekli büyüterek 2018 yılı ilk çeyreği sonu itibariyle yaklaşık yüzde 25 seviyesine ulaştırmıştır.


Yaklaşık 200 milyar TL büyüklüğe sahip konut kredisi piyasasında; 2016 ve 2017 yıllarında sağlanan büyümenin yaklaşık yüzde 50’si Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilmiş olup, 2018 yılının ilk çeyreğinde de aynı trendin devam ettiği görülmektedir.

500 BİN LİRAYA KADAR OLAN KREDİLERDE

Geleceğe umutla bakan ve daha güçlü bir Türkiye ekonomisi için ülke bilançosunu her zaman kendi bilançosunun önünde tutan Ziraat Bankası, bugün öncü bir adım daha atarak 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde; 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranını aylık yüzde 0,98 olarak belirlemiştir.

PİYASAYI CANLANDIRMASI BEKLENİYOR

Mevcutta, konut kredi faizleri aylık yüzde 1.25 ile 1.35 arasında değişiyor. Yüksek faiz oranları nedeni ile, ev almak isteyenler, banka kredileri yerine, senetle alıma yöneldi. Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün açıkladığı 'Faiz kampanşası' şimdiden konut piyasasını hareketlendirdi. 'Bekle gör' konumundaki tüketicilerin, alıma geçmeleri bekleniyor.

4 BANKADAN DAHA BEKLENİYOR

Faiz kampanyasına Ziraat Bankası’nın yanı sıra Halk Bankası, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’ın da katılması beklenirken, sektör temsilcileri özel bankalardan da destek bekliyor.

TABLO BÖYLE DEĞİŞECEK
Yapılan hesaplamaya göre, faiz indirimi öncesi Ziraat Bankası'ndan 500 bin lira kredi kullanan bir kişi 7 bin 993 lira aylık ödeme yapıyordu. İdirim sonrası bu tutar 7 bin 104 liraya iniyor. Benzer şekilde, 250 bin TL kredi kullanan bir kişi ise 3 bin 996 liralık aylık ödeme yerine 3 bin 552 lira ödeme yapacak.

SATIŞLARI CANLANDIRIR
Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emir Sarıgül, Ziraat Bankası’nın faiz indirimi karara sonrası yaptığı açıklamada “Konut faizlerinin yüzde 1 oranının altına çekilmmiş olması, inşaat sektörüne verilen desteği bir kez daha gösteriyor. Yüzde 1 oranın altındaki faizlerle satışların açılacağına inanıyorum. Canlanan inşaat sektörünün tüm sektörlere de hareket getireceğini düşünüyorum” dedi.
A
7 yıl
Çok uygun fiyata konut alarak kiraya verme(Dükkanı eve çevirme)
Selamlar arkadaşlar..

Hepimizin bildiği gibi konut fiyatları çok yüksek.Bir ev satın alarak kiraya vermek şu aşamada gerçekten çok zor.



Genelde Antalya'da kullanılan bir yöntemden bahsetmek istiyorum(herkes kendi şehrinde yapabilir).Mahalle arasında kullanılmayan atıl vaziyette bulunan dükkanlar oluyor.Apartman sahiplerine hiç bir getirisi olmayan boş boş duran yerler vardır.Bizim hedefimiz o dükkanlar olacak..Genelde 2 dükkan satın alarak(yada genişse tek dükkan) onu eve çeviriyoruz.

Kısaca sistem şöyle işliyor..Tüm kat malikleri ile anlaşarak onlardan satın alınıyor.Satın alınan dükkanı cins değişikliğine giderek konut olarak değiştiriyoruz.Daha sonra içerisine tadilatlar yaptırarak küçük mutfak,banyo gibi yerler yaptırılıyor.İçerisine spotcudan sıfır yada 2.el eşyalar alınarak kiraya veriliyor..


Antalya'da bu şekilde hazırlanmış yerler var.Ortalama 1+1'ler 70 80 arası gidiyor.O fiyattaki yerlerin aylık ortalama kira getisi 500-700 arası değişiyor(konuma göre).Fikir vermesi açısından bir kaç örnek vermek istiyorum.

( Vereceğim ilanlar bana ait değil olmadığı için ilanlar hakkında çok bilgim yok)


https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-yatirimlik-500-tl-kiracili-1-plus1-sadace-75000-tl-411684314/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-ulusmah-cahitsitki-yatirimlik-700tl-kiracili-1-plus1-30m-377660541/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-varlikta-yatirima-uygun-esyali-satilik-1-plus1-daire-416315103/detay

buna benzer yerler.. Kirax240 olarak baz alınırsa konut fiyatı ortalama 120 lira kadar oluyor.Uygun fiyata konut alarak kira vermek isteyenler ideal çözümlerden birisi.
A
7 yıl
1 milyon doları olana Türk vatandaşlığı verilecek!
En az bir milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek!

“Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle, yönetmeliğin “Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler” başlıklı 20. maddesinde değişiklik yapıldı.

Buna göre, en az 2 milyon Amerikan doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığı’nca tespit edilen veya en az 1 milyon Amerikan doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartı ile satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belirlenen yabancılar, Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilecek.

Ayrıca en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca, en az 3 milyon Amerikan doları tutarında mevduatı 3 yıl tutma şartı ile Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca ve en az 3 milyon Amerikan doları tutarında devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tutmak şartı ile satın aldığı Hazine Müsteşarlığı’nca belirlenen yabancılara da yine Bakanlar Kurulu Kararı ile Türk vatandaşlığı verilebilecek.

Parasal değerlerin belirlenmesinde, tespit tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın efektif satış kuru esas alınacak.
http://www.ekonomi7.com/haber/950/ev-alana-vatandaslik-verilecek.html
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.