T

Yüzbaşı
31 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
11 ay
Kamp Mutfağı Hakkında
Arkadaşlar kamp mutfağı yapmak için aşağıdaki parçalara ihtiyacım var. Ancak yurt içinde bulamadım. Aliexpress'te var. Yurt içinde nasıl bulabilirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
T
2 yıl
İnfared Led Hakkında
Arkadaşlar okulumda akıllı tahta olmadığı için kendi akıllı tahtamızı yapmaya çalışıyorum. İnternette araştırırsanız Johnny Chung Lee adlı kişinin projesi. Wii oyun konsolunun kumandası ve projeksiyonla yapılıyor. Çok eski bir proje.


Ben aslında yaptım okulumda kullanıyorum ancak IR Kalem çok istediğim gibi olmadı. Kalemin ucuna taktığım ir ledi 90 derece bükerek ve wiimote'a doğrultunca iş görüyor ancak çok sağlıklı olmuyor. Nette yapılan kalemlerin örneklerine baktığımda çok daha sağlıklı çalıştıklarını gördüm. Normal kumandadan çıkardığım "ir led"i kullandım. Sanırım bunların da görüş açısı yüksek olanlar varmış. Mesela vestel tv kumandası hemen hemen her açıdan tvyi algılayabiliyor. Yüksek görüş açılı ir led nereden bulabilirim.
http://johnnylee.net/projects/wii/

< Resime gitmek için tıklayın >
T
2 yıl
Arkalı - Önlü Çıktı Sorunu
Arkadaşlar öğrenciler için arkalı önlü renkli-siyah beyaz çıktı alıyorum. Ancak A4 kağıdın öndeki yazı veya resim arkadan da belli oluyor bu da okumayı zorlaştırıyor. Yazıcım Epson xp600 kolay dolan kartuş kullanıyorum. A4 80gr kağıt. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda olağan bir durum mu?
T
3 yıl
Paylaşımlı Ekran Kartlı Laptop
Arkadaşlar verdiğim linkteki pcyi almak istiyorum. Daha önce paylaşımlı ekran kartı kullanmadım. Bu pc için performans beklentim ne olmalıdır?

https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-14

< Resime gitmek için tıklayın >
T
4 yıl
Lenovo z510 şarj entegre sorunu
Arkadaşlar elimde Lenovo z510 var. Cihazın şarj sorunu mevcut. Pc kapalıyken sarj edip kullanabiliyorum. Pc açıkken adaptörü taktığımda pc anında kapanıyor. Daha önce tamirciye verdiğimde şarj entegresi sorunlu demişti. Tamirci yaptı gözümün önünde adaptörü taktı ama pc kapanmadi, oldu her halde deyip eve gectim. Evde yine aynı hatayı verdi.

Şimdi farklı bir tamirciye götürdüm. O da sarj entegresi ve "aye sarj" bir seysi de bozukmuş. "Aye" zımbırtısı elektriği duzensiz gonderiyormus ondan diger entegreyi de bozuyormus.

Şimdi bu "aye şarj" şeysi nedir. Tamir için 450 istedi.
Yardımlarınızı bekliyorum.
T
6 yıl
Vodafone Net Taahhüt Bitmeden Kapatma
Arkadaşlar vodafonedan netspeede geçmek istiyorum ancak vodafonde bulunan taahhüdüm 15 gün sonra bitecek. Memuriyetten dolayı evden taahhüt bitmeden gidebilirim. Gitmeden bu işi halledeyim diyorum. Şimdi taahhüt bitmeden, vodafoneu iptal etmeden, netspeede başvursam, vodafone ile yapmış olduğum taahhütüm bozulur mu?
T
6 yıl
vmg3312 b10b iptv sorunsalı
Arkadaşlar modem iptv izlediğimde cok fazla donuyor. İnternet hızım 32 mbps baska modem kullanınca yayında sıkıntı olmuyor. Modemin ara yüzünde fotoğraftaki kısım yok ve iptv dsl ve eth hiçbir sekilde aktif olmuyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?


< Resime gitmek için tıklayın >
T
6 yıl
Edimax BR6225n Kurulum CD Aranıyor
Arkadaşlar yıllalr önce aldığım modem şimdi lazım oldu ancak kurulumu tarayıcı üzerinden yapamadım. Kurulum CD'sini de kaybettim. Elinde olan varsa benimle paylaşırsa çok memnun olurum.
T
6 yıl
NVidia mı, AMD mi?
Arkadaşlar 2500'e kadar bütçem var. İki laptop seçtim ama ekran kartları konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Önceliğimiz
1920*1080p FHD olması
8GB Ram
2GB Ekran Kartı


1.Laptophttps://www.hepsiburada.com/lenovo-v330-intel-core-i5-8250u-8gb-1tb-128gb-ssd-radeon-530-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81ax00dptx-p-HBV00000AJQS6?magaza=Tekramarket


2.Laptophttps://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-320-15ikb-intel-core-i5-7200u-8gb-1tb-gt920mx-freedos-15-6-tasimabilir-bilgisayar-80xl00lrtx-p-HBV000008514M?magaza=BETA%20PLUS%20TEKNOLOJ%C4%B0


Şimdi bu iki laptoptan 1.pc özellik olarak çok önde ancak ekran kartı kafamızda soru işareti bırakıyor. Son çıkan sistem gereksinimi suyan oyunları oynamayacağız. Sosyal medya ve film izlemek için kullanacağız. Ancak en az 5-6 sene idare etsin.


Benchmarks Puanları
AMD Redeon 530 : 1140
GeForce 920MX : 1024
T
6 yıl
icloud iptal etme sorunsalı
Arkadaşlar elimde 5s var ancak tuşlar bozuldu çalışmıyor. Garantisi devam ediyor. Garantiye gönderdiğimde, icloudu iptal edip geri gönderin demişler. Tuşlar çalışmazken nasıl iptal edeceğim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.