A

Binbaşı
29 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
27 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
10 yıl
Canon 70D ile ilk görüşte aşk...
Merhabalar,
Mirrorless kameralara mı geçsem (gönlümde sony A7, Oly OM-DM-1 veya fuji XT-1 vardı) derken, nasılsa şu ana kadar kaçırmış olduğum Canon'un dual piksel focus teknolojisine denk geldim, inceledikçe Canon'a tekrar hayran oldum. (eskiden beri Canon kullanıcısıyım ama son 2-3 yıldır teknoloji konusunda bir fark yaratamadı diye kızmaktaydım) Tabii bu arada 70D ye de hayran oldum... :)

son bir haftada izlemediğim inceleme videosu, review ve lens testi kalmadı, kararım kesin.

Bir aksilik olmazsa 1 hafta içinde şu seti almaya kesin kararlıyım:
Canon 70D + 18-135STM + 40mmf2.8STM + 55-250STM
(Bu arada STM lenslerin performans/maliyet değerlerine hasta oldum. Tabii sessiz olması da benim kararımı etkiledi. Çok sevdiğim, gül gibi baktığım EF-S 15-85 lensimi bile elden çıkarmaya karar verdim)

Çok yakında gözüm gibi baktığım setim için sahibinden com da ilanı açacağım ama şimdiden elimden çıkaracağım seti de burda yazayım. İlgilenler olursa ilanın linkini de yazarım.
Canon 550D + 18-55IS (kit) + 50mmf1.8 + 70-300IS USM + 15-85IS USM

NOT: elindeki lenslerimi niçin elden çıkaracağımı merak eden olursa; tamamen video kullanımındaki STM lerin sessiz olmaları nedeniyle... Yoksa 50mm de, 70-300 de ve özellikle 15-85 de bırakılacak cinsten lensler değil...
A
10 yıl
Superonline için iki tane soruma cevap arıyorum
Herkese merhaba,
Yarın randevu için gelecekler ve hızlıca baktığımda bu iki sorunun cevabını net bulamadım. Fazla zamanım da yok bu yüzden acil cevaplarınız çok makbule geçecekler.

Superonline fiber internetin 3lü kampanyası var fiber+ev telefonu+turkcell sinema paketi = 49TL (25Mb/s 75GBAKK)

(1) sözleşmede "superonline sadece legal kullanımı destekler" diye bir şey yazıyor, bu generik bir ifade mi? yoksa film, müzik download ederken bazı yasal filtrelemeler mi uyguluyor?

(2) verecekleri modem'in 4 tane LAN çıkışı var. Ben önceden odalara cad5 network kablosu çektirmiştim. Bu lan çıkışlarına network kablolarını bağlasam, diğer odalardaki 2 LCD TV'den sinema paketini nazıl izlerim? Bunun için laptop dışında hangi pratik çözümler var? Bir TV de philips HMP5000, diğer TV de de WD HD TV media player bağlı. Bu iki playerın da LAN girişi var ama sadece bu bağlantı ile internetteki sinema paketi TV sini seyredebilecek miyim? Yoksa başka cihazlar mı almam gerekecek? Evet ise nedir bunlar? bu kısmını aklımda tam kurgulayamadım.

(3) Huawei hg253 modeminden bahsediliyor ama neti arayınca bunun bir de hg253s modelini görüyorum. Aralarında ne fark var? hangisini tercih etmem lazım?

Bilgisi olanların yukardaki iki konuda bana yol göstermesini rica ediyorum.
teşekkürler...
A
12 yıl
TTNET\u0027e ne oldu??
TTnet ile yıllardır bağlantım 4Mb idi ve modemde bağlantı olarak bunun biraz azını görüyordum hep. Yaptığım testlerde de 2-3 arası bir değer alıyordum sürekli...
Bir süredir bakmamıştım, bugün farkettim ki modemdeki değer 11Mb e yükselmiş! Hemen test ettim:
speed test : 9-11Mb arası değerler veriyor
ttnet hız testi : çoğunlukla 12Mb olmakla beraber bazen 30-35Mb gibi değerler görüyorum. Bu bir şaka mıdır?
Böyle bir şey olabilir mi?

Not: download ederken 600KB/s ve üzeri hızlar görüyorum. Yani eskiden 100Kb/s civarı olurdu hep. Şu anda internet bana oldukça hızlı geliyor ama bu değerlere ulaşmış olduğuna inanmakta güçlük çekiyorum.
A
12 yıl
ASUS media player
Arkadaşlar uzun bir süredir burayı takip ediyorum ama
Asus'un Türkiye'de satılan 3 tane media player'ından hiç biri burada bahsedilmiyor.
Internetten özelliklerine bakınca da iyi gözüküyor. Hatta en üst modelinde USB3 arabirim var.
Bunlarla ilgili yorumunuz nedir? Kullanan var mı?
A
12 yıl
Hangi ÜST SEVİYE Çinli Tablet
Ana konu: (Genel olarak çinli tabletler hakkında bilginiz yoksa burdan başlayın)
http://forum.donanimhaber.com/m_41355926/tm.htm


Bu forumlardan takip ettiğim kadarıyla çok da kötü olmayan ama oldukça ucuz bir sürü Çin malı tablet var piyasada. Ipad, Samsung, Asus, Motorola, Acer... gibi tabletlerin son modellerine o kadar yüksek bütçe ayıramıyorum ve bu yüzden bir tane üst seviye "Çin malı" tablet sipariş vereceğim ama kafam çok karıştı.

Bu yüzden aradağım ve bu topicte tartışacağımız üst seviye tabletin tarifini şöyle yapalım:
*200$ ve üstü
*min 9.7" ve IPS ekran (1024x768px ve üstü, tercihan kapasitif)
*3G li ve wi-fi li
*usb ve hdmi arabirimli
*fullhd film oynatabilen
*en az 4-5 saat batarya ömrüne sahip

bir tablet var mıdır önereceğiniz?

Bu "topic"te en üst segment Çinli tabletleri teknik açıdan tartışalım.
*Çin'den nasıl ürün alınır?
*Orta ve giriş seviyesi tabletler hakkındaki tartışmalar (8" ve aşağısı)
*en ucuz fiyat tartışmaları
Ana Konu'dan ve diğer konulardan takip edilebilir.
A
13 yıl
bu monitör çok iddialı, sizce nasıldır?
Arkadaşlar,
BenQ bu LED LCD serisi için çok iddialı bir reklam yapmış.
http://www.benq.com.tr/products/product_detail.cfm?product=1775&pltag=3&ptag=274
inceleyen veya kullanan var mıdır?
Ben 22 veya 24" arası bri tane almayı düşünüyorum ama görüntü kalitesinden çok emin olamadım. 1M:1 kontrast oranı çok iddialı. Oyun meraklısı da değilim, fotoğraf ile ilgilenirim...
A
13 yıl
Kart okuyucu (acil tavsiye)
Arkadaşlar merhaba,
acil olarak harici bir multi kart okuyucu almam lazım.
data transferini hızlı yapması çok önemli.
Çoğunlukla SD, SDHC ve xD kullanacağım.
Aynı anda hem SDHC hem de xD kart takıp kullanabiliyor olmak avantaj sağlar.

Performans ve kalite açısından bir öneriniz var mıdır? Konu acildir, yardımlarınızı rica ederim.

Not: Eskiden SanDisk kullanırdım ve çok memnundum, artık bulunmuyor. Adı sanı duyulmamış markalar var, bu yüzden özellikle kullananlardan yardım rica ediyorum.

teşekkürler
Alehar
A
15 yıl
Sonunda ÇILDIRTTILAR! (Tamamen Gerçektir)
Arkadaşlar,
Bugün hiç de hoş olmayan bir şey yaptım. Kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum, marka ve firma kötülemek de değil amacım. Hatta yaptığımın yanlış olduğunu da söyleyebilirim. Ama bir teknomarketin saçma sapan iade uygulamaları beni sonunda çıldırttı.


Anlatacaklarım kesinlikle aynen oldu, tamamen objektif olarak yazıyorum. Keşke olmasaydı. Ama bunun için bu teknomarketin müşterilerine biraz daha duyarlı, sattıkları malın arkasında biraz daha güçlü durmaları gerekiyor.

Dün akşam (Cuma, 6 Mart 2009) Bağdat Caddesi, TEKNOSA mağazasına gittim.
...

Bir adet PIRANHA marka DVD Player aldım. Aslında almak istediğim Voxline marka idi (uzun süredir kullanıyorum, hiç problem yaşamadım) ama mağazada bulunmadığı için satıcının da yönlendirmesi ile kısa sürede PIRANHA marka ürünle mağazadan çıktım. Ürünü alma amacım, yeni doğan bebeğimize ait hazırlayacağım DVD ve Divx leri ürünle birlikte Karedeniz'deki anne-babama yollamaktı. Bendeki Voxline ile aynı marka olması önemli idi, çünkü hazırlayacağım cd leri kendi evimde deneyip, onların da aynı marka ürün ile sorunsuz izleyebileceklerinden emin olacaktım. Ama satıcı bahsi geçen PIRANHA ürünü çok övüp de, bir de üstüne USB ve SD card girişi ile film izleyebileceğimi söyleyince ikna olarak ürünü satın aldım. Yeni ürünü ben kullanacak, bendekini de yollayacaktım...
...

Bu akşam onca uğraşıp (kablo bağlantıları, yerleşim vs... tahmin edersiniz) eskisini söküp yeni ürünü kurdum. Başladım denemeye... Daha evvel izlediğim bazı Divx filmi açamadı, bazılarında da oynatırken takıldı. Menüleri ile uğraşırken cd içeriğine ait listenin de görünmez olduğu, ürünün tamamen kitlendiği de oldu. Daha da önemlisi, USB ve SD card girişi hiç çalışmadı çünkü, KİTAPÇIĞINDA YAZAN DVD/CARD SEÖİM TUŞU KUMANDADA BULUNMUYORDU BİLE! Emin olmak için bütün kumanda tuşlarını denedim birkaç kez... Sonunda ürünü kaptım, doğru mağazaya...

Yani biraz önce mağazaya geldim. Durumu izah ettim. Hem üründeki sıkıntıları hem de USB/CARD okumuyor olmasını vs detaylıca anlattım.
"Peki, bir de biz deneyelim" dediler. Denediler, olmadı! Raftan başka bir ürün açtılar, Yine aynısı... Aslında sorun muhtemelen o partide, kutunun içine yanlış kumandanın konmuş olması yani, raftaki bütün aynı marka ürünlerde bu sorun var ama, bunu dikkate bile almadılar. Neyse, ürünün sık sık kitleniyor olması da cabası... Yani bana dün ayıplı mal satmış oldular.

Sonraki can sıkıcı kısmı bir çoğunuz tahmin edersiniz. Yok efendim, ürün servise gidecekmiş de, arızalı olduğu belgelenecekmiş de, daha sonra (muhtemelen 2-3 hafta sürer) tekrar gelip paramı alabilecekmişim vs... Israr ettim, "ayıplı mal satmışsınız, sizde gördünüz çalışmıyor, sattığınız malın arkasında durun, koca firmasınız, bu kaç liralık mal, değer mi, gitmeye-gelmeye" Hayır, aynı nakarat, sanki kurulu zemberek gibi bana klasik hikayeyi anlatıyorlar. Aynı hikayeyi ısrar edince, telefonla bağlandığım daha bir "yetkili" kişiden de tekrar dinlemek zorun kaldım. Bir sürü vakit geçti, sonuç yok.

"Bakın" dedim, sakince, şimdi siz dün satın aldığım, sizin de biraz önce doğru çalışmadığından tüm ekip olarak emin olduğunuz bu ayıplı malı alıp bana paramı iade etmezseniz, şimdi çıkıp merdivenlerde bu ürünü parçalayacağım" dedim. Sanırım ciddiye almadılar, aynı nakarat devam.. şöyle de, böyle, servis, rapor vs...

"Peki" dedim ve aldım ürünümü, çıktım mağazadan dışarı ve...

Evet!...

Mağazanın dış merdivenlerinde durdum, mağazaya döndüm ve ayıplı ürünü çarparak parçaladım, iyice... Sonra parçalarını da içeri savurdum, "Buyrun alın malınızı!" diyerek... Uzaklaşırken, şaşırmış ve manasız bakan görevlilerin yüzlerine baktım ve "şimdi memnun kaldınız mı!" diye bağırdım. Bu arada, etrafta olaya şahit olup beni alkışlayanlar(!) oldu vs...

Neyse, tatsız ve kesinlikle kimseye tavsiye etmediğim bir şeyi yapmış oldum, ama rahatladım. Olan 69TL'me oldu ama, olsun. Dandik ürünleri Çin'den getirip, hiç bir kalite kontrole tabii tutmadan satan, ertesi gün de, kendisini de deneyerek gördüğü bir arıza için servis, rapor vs. deyip de para iadesi yapmayan bir firma olmaz olsun.

Bir daha kesinlikle TEKNOSA'dan bir şey almam.

Kimseye "sakın o mağazadan alıi veriş yapmayın" demiyorum. Sadece başıma gelenleri ve yaptıklarımı anlattım aynen olduğu gibi. Herkes kendince yorumlasın, istediği gibi davransın. Ama ben kendimce müşteri memnuniyetini bu kadar hor gören bir firmaya yapacağımı yaptım. Şimdi rahatım.

Ama buruk bir rahatlık...
A
17 yıl
50\" BEKO PLAZMA, KABLO ve DVD Player (KENDİ DENEYİMLERİMİ EKLEDİM)
Arkadaşlar
50" BEKO Plasma TV aldım. Ekranı beklediğim gibi siyah değil, gri-yeşil arası bir renk. Bayii plasmalar hep böyle olur dedi ama ben emin olamadım. Bu konuda yorum yapabilecek olan var mı?

Bir de, mevcut standart DVD playerımı (HDMI veya DVI bağlantısı yok) bu panele en iyi görüntü verecek şekilde nasıl bağlarım?
SCART, S-Video, Komponent, RCA bunların hepsi mümkün ama hangisi? Bilenler b ir kalite sıralaması yaparlarsa çok işimize yarayacak...

Son olarak da, bu plasmayı kullanan varsa ve bilgi-yorum verirse çok makbule geçer...

şimideden yardımlarınız için teşekkürler
A
17 yıl
!!Herkese Merhaba!!
Arkadaşlar beni bu sayfalardan bilenler belki farketmişsinizdir, bir süredir aranızda değildim.
Bunun sebebi de, fotoğrafçılık konusunda kendime yeni bir kapı aralamış olmamdır. (kendimce tabi)

Şöyle bir kendime bakıyorum da, uzun bir süredir fotoğrafın kendisinden çok donanımı ile ilgilenmişim. Bu konuda DH hem bana yardımcı oldu hem de kendi tecrübelerimi sizlerle paylaşabilmemi de sağladı, minnettarım. Bu yönden DH ailesini unutmam mümkün değil ve her türlü donanım sorunumda ilk çalacağım kapı burası olacaktır.

Fakat artık fotoğraf paylaşımı ve kritiği yapmak, kendimi ifade etmek ve geliştirmek için Fotokritik'i kullanıyorum.
İlk başta DH'tan başka sitelere mesafeli kalmıştım ama, üyesi olup da 1 hafta gibi bir süre içinde kendimdeki gelişimi görünce adeta müptelası oldum. Fotoğraf paylaşımı ve kritiği için mükemmel planlanmış (ve programlanmış) bir site, ve içerisinde inanılmaz güzel fotoğraflar ve yorumlar yapılıyor. Ülkemizdeki amatör fotoğrafçıların sayısı ve çekilen güzel karelerin bu kadar fazlaca olması beni hem şaşırttı hem sevindirdi.

Bu konuyu açmamın sebebi de, siz sevgili fotoğraf aşığı arkadaşlarımı, kendinizi fotoğraf alanında daha hızlı geliştirmeyi hedefliyorsanız FK'ya davet etmek içindir. Nasıl donanım konusunda DH bir numara ise, "fotoğraf" konusunda şimdilik ülkemizdeki en iyi platformun FK olduğuna inanıyorum.

Aynı "nick" leri kullanırsanız orda da bir birimizi tanırız.
Tabii hertürlü donanım muhabbeti için de burada buluşmaya devam ederiz.

Not: FK'ya sadece sıradan bir üyeyim, FK'nın da üye sayısını arttırmak gibi bir amacı olmadığını, üyeliği hemen olumlu cevaplanmayanlardan biliyorum.

Sağlıcakla
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.