E

Yüzbaşı
18 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
10 yıl
MacBook Pro\u0027ya Windows XP Kurmak
Arkadaşlar Mac'ime maalesef bir türlü XP yi kuramadım. 10.6.8 Leopard Macos'um var.

Bootcamp'i çalıştırdığımda 20 GB olarak belirlediğim kısma XP kurma işlemini yapıyorum. Gerekli dosyalar yüklendikten sonra cihaz restart yapıyor, ondan sonra (içinde XP olduğu için) aynı işlemi tekrar yapıyor, bu böyle devam ediyor. Ne yaptıysam sonraki aşamaya geçmiyor. cd yi çıkarıp denedim bu seferde Macos ile açılıyor. Masaüstünde içinde xp dosyaları olan Bootcamp sürücüsü oluştu, acaba onunla ilgili bir şey mi yapmam lazım?

Yardımlarınız için teşekkürler...
E
11 yıl
Windows 7 - Hiç Bir Program Çalışmıyor
Arkadaşlar 2 gün önce virüs programımın süresi doldu. Uzatma imkanı bulamadan bilgisayar kafayı yedi. Hiç bir program çalışmıyor. Hangi programa tıklasam "Uygulama Hatası, Uygulama düzgün olarak başlatılamadı" mesajını veriyor. Explorer da açılmıyor bu yüzden netten virüs taramasıda yaptıramadım. (Klasörlerin içini açabiliyorum)

Format atmayı denedim. Widows 7 diskindeki exe dosyasınıda çalıştırmadığı için formatta atamıyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


NOT: Az önce tuhaf bir şey oldu. Ekran kartının güncellemesi mevcutmuş mesaj geldi. Güncelle deyince dosyayı indirmeye başladı. Halbuki ben explorerı açamıyorum...
E
12 yıl
PHILIPS 55PFL8007
Arkadaşlar bu tv yi kullanan, bilgisi bulunan var mı acaba? Özellikle SONY 55HX850 ile kıyaslarsak tercih hangisi olur acaba?
E
12 yıl
Sadece FAT32 formatını tanıyan cihazlara NTFS formatı tanıtılır mı?
Elimde Philips marka blu-ray player var. Kullanma kılavuzunda USB üzerinden sadece FAT32 ile çalışır denilmekte. Acaba herhangi bir yazılım ile NTFS formatını tanıtma imkanı var mıdır, yoksa sorun donanımsal olup çözümü yok mudur arkadaşlar. (Malum, FAT32 formatı 4 GB üstünü tanımıyor)
E
12 yıl
8001000A Problemi (PS3\u0027ün Wireless Modemi Görmemesi)
Arkadaşlar PS3 ü ilk aldığımdan beri sürekli kablosuz modem ile kullanmaktayım. Hiç bir sorun ile de karşılaşmamıştım. Ta ki geçenlerde benim emektar modem bozulup yerine yeni bir kablosuz modem alana kadar.

Ne yaptıysam bir türlü yeni modemi PS3 görmüyor. Yurtiçi ve yurtdışı forumlara girdim denilenleri uyguladım ama nafile. Evde kablosuz çalışan tüm cihazlar (notebook, cep telefonu vs) modemi görüyor ama PS3 görmüyor. Hep konu başlığına yazdığım hatayı veriyor.

Defalarca modemi resetledim, şifremi değiştirdim olmadı. Modeme reset attıktan sonra PS3 e modemleri tarattırınca ilk başta benim modemi görüyor (hatta üst komşunun modemini de görüyor), daha sonra gerekli ayarları yapıp test kısmına geçince sonuç başarısız oluyor. Akabinde tekrar modemi tarattırdığımda ne benim ne de komşunun modemi görünmüyor. (modeme yine reset atınca yine modemleri görüyor ama testte takılıyor. Bu böyle devam edip duruyor)

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

NOT: Yurtdışı sitenin birsinde PS3'ün MAC adresinin modeme tanıtılması önerilmiş. Bunu da denedim ama olmadı. (internet komple gitti). Kaldı ki eski modemimi kullanırken MAC adresi falan girmemiştim hiç.

Selamlar...
E
12 yıl
Güç Kaynağı Seçimi (600W Az Geliyor)...
Arkadaşlar Vatan Bilgisayar'ın indirimlerini takip ederek bir bilgisayar topladım ama bir güç kaynağına ihtiyacım var. Mevcut 600W Cooler Master güç kaynağım sanırım yeterli gelmiyor, çünkü bilgisayar sürekli kapanıyor. (Oyun oynamadan bile kapanıyor)

Bilgisayar bileşenlerim şunlar;


Kasa: COOLER MASTER HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA
Anakart: ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart
İşlemci: AMD FX X8 8150 Soket AM3+ 3.6GHz 16MB Cache 32nm İşlemci
Ekran Kartı SAPPHIRE HD6870 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
Ram: 8GB


Güç kaynağı için önerilerinizi bekliyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
E
13 yıl
IPhone Uçak Modu Problemi...
Arkadaşlar eşimde IPhone 3GS var. Yaklaşık 1 haftadır telefonun pil ömrü anormal derecede hızlı tükenmeye başladı. Kendisi telefonu pek öyle çok kullanmaz. İnterneti zaten yok, yüklü bir uygulama da yok sayılır. Forumlarda biraz araştırdım ve pil ömrünü uzatılması için önerilen her uygulamayı kapattım.

Telefonu %100 şarj ediyoruz, bu durumdayken gece uçak moduna alıyorum sabah %81 e düşmüş oluyor. Daha önceden %1 gibi düşerdi gece boyunca. Telefon yaklaşık 1,5 yıllık. Komple şarj ile yaklaşık 1 gün gidiyor (Kullanımı çok olsa normal dyeceğim ama değil.)

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
E
15 yıl
PS3\u0027te USB\u0027den DVD Film Seyretmek
Arkadaşlar, USB'ye DVD filmin içindeki dosyaları attım. Film oynuyor, ancak menüler arasında gezinerek ses ve altyazı seçimi yapamıyorum. Bunu yapma imkanı var mı acaba?
E
16 yıl
40 GB\u0027 LIK PS3\u0027 LER FİYASKO MU?
Arkadaşlar "DVD Magazin Ekstra" dergisinin Şubat sayısını aldm. Orada 40 GB lk PS3 ler için maalesef pek iyi şeyler yazmamışlar. Aşağıya aynen yazıyorum;

"AVRUPA' DA 40 GB PS3 BOMBASI NASIL PATLADI?

Geçen ay SONY, PS3 oyun konsolunun ilk çıkan 40 GB lık modeline güncelleme desteğini kaldırdığını açıklayınca, bu haber başta konsol dergileri olmak üzere Avrupa'daki neredeyse tüm eğlence odaklı dergilerde bomba etkisi yarattı. Beklentilerin artması ve gecikmenin uzaması nedeniyle çok acele piyasaya sürülen 40 GB'lık PS3'ün donanım sorunları ve 60 GB'lık modelin çıkışıyla beraber hızla düşen satış rakamları zaten bir süredir dikkat çekmekteydi. 40 GB'lık modelin en önemli sorunlarından biri, geriye dönük uyumluluk taşımaması. Diğer bir deyişle, PS2 oyunlarınızı bu cihazda oynayamıyorsunuz. 60 GB'lık modeli ise, güncelleme desteği sayesinde eski arşivinizle biraz daha barışık. Beri yandan "Böylesine güçlü bir cihazla eski nesil oyunları kim oynamak ister ki?" diye soranlarda var. Ne var ki PS3'ün olağanüstü güçlü işlemcisi, PS2 oyunlarınızı adeta yeniden yaratıyor. Güncelleme desteği ise aslında sadece oyunları kapsamayan hayati bir ayrıntı. Bu tartışmalar dönerken, neredeyse paralel bir zamanlamayla ülkemizde 40 GB PS3'ün fiyatı cazip (Avrupa standartlarına göre hala çok pahalı) seviyelere çekilerek, hatta özel kampanyalara dahil edilerek telaşlı bir stok eritme faaliyetine girişildi.

Paranızın tam karşılığını veren canavar, şu durumda sadece nikelajlı ön cephesiyle diğerinden ayrılan 60 GB'lık modelin içinde yatıyor. Simsiyah kasalı 40 GB ise, Sony'nin tekrarlamaktan bıkmadığı hatalar yüzünden teknoloji mezarlığına boyladı ne yazık ki?"
E
16 yıl
Samsung LCD TV Arızası (LE26R71B)
Arkadaşlar 27 Mayıs 2007 tarihinde 66 cm Samsung LCD TV aldım. Yaklaşık 2 hafta önce, tv nin HDMI çıkışında bir sorun meydana geldi. En yakın yetkili servisi aradım ve arızayı bildirdim. Aradan 5 gün geçmesine rağmen kimse gelmeyince tekrar servisi aradım. Telefona çıkan kişi "Ben sizin talebinizi ilgili arkadaşlara verdim daha gelmediler mi?" diye cevap verdi. Benden gelmediklerini söyleyince de "herhalde çok meşguller, müsait olunca gelirler" gibi saçma sapan bir cevap verdi. Kendilerini şikayet edeceğimi söyleyince de pişkin pişkin "istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz" dedi. Bunun üzerine Samsung Türkiye'nin LCD TV'lerin servis distribütörlüğünü yapan Anadolu Elektronik'e durumu anlatan bir mail attım. Birkaç gün geçmesine rağmen oradanda herhangi bir cevap gelmeyince 29.09.2007 tarihinde ikinci kez hem kendilerine hem de Samsung Türkiye'ye (bilgi amaçlı)ikinci bir mail attım. Aradan 1 hafta geçmesine rağmen iki yerdende herhangi bir cevap gelmedi. Artık hakkımı mahkemede arayacağım. Evet, kendilerini hem tüketici derneklerine şikayet edeceğim hemde mahkemeye vereceğim. (Bu arada kanuni olarak yapabileceğim başka bir şey var mı acaba?)

Eğer benim durumuma düşmek istemiyorsanız kesinlikle Samsung LCD TV alamadan önce iyi düşünün. Yada arıza yapmaması için dua edin derim.

LCD tv lerle ilgili başka bir forumda yazılanları şöyle bir okudum. Genelde Vestel'den uzak durulması söyleniyor. Ben Vestel ile ilgili başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Bir sene önce Vestel marka çamaşır makinem arızalanmıştı. Garantisinin bitmesine de 2 ay gibi bir süre vardı. Cihazı gelip tamir ettiler ancak 1 hafta sonra tekrar arıza yaptı. Bu sefer gelip makinayı götürdüler. Bir kaç gün sonrada telefon açıp "arızanın büyük olduğunu bu yüzden değişim isteyeceklerini" söylediler. Bir hafta sonrada ambalajında, yeni model, eskisinden çok daha fazla özellikleri olan bir makinayı evime teslim ettiler ve yaklaşık bir yıldır bu makinayı sorunsuz kullanıyoruz. Yani diyeceğim o ki, bence biraz Vestel'e haksız yapılıyor gibi geldi. Bu yüzden LCD de de keşke Vestel'i seçseydim diye düşündüğümde olmuyor değil yani. En azından servis sorunu yaşamazdım gibime geliyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.