C

Yüzbaşı
25 Temmuz 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
Restaurant icin sistem onerisi
merhaba acilacak olan restaurantimiz icin ses sistemi onerisi alabilir miyim ?

restaurantimizda ayri ayri 2 salon yaklasik 15 mt kare, ve 1 adet teras var.

Calacagimiz muzikler dusuk seste bass agirlikli fon muzigi olacak, lounge veya lobby muzigi diyebiliriz.

su anda aklimda olan her salona ve terasa 2ser sutun monitor hoparlorden toplam 6 hoparlor ve anfi seklinde olacak. dusuk seste bass almak istedigim icin en az 20 cm hoparlor olmasini istiyorum. anfide de uzaktan kumanda olmasi gerekiyor anfimi kapali alanda saklayacagim.

simdiden tesekkurler.
C
7 yıl
TALISMAN vs SUPERB
merhaba

Butcem 130-150 arasinda; guncel kullandigim araclar Kadjar, citroen C3 ve mercedes B180 daha once de bircok premium arac kullandim.

yilda yaklasik 20 000 km yapiyorum bunun en az yarisi uzun yolda geciyor. Yeni teknolojileri begenerek takip ediyorum ve ozeniyorum ozellikle adaptif cruze ve carpisma onleme sistemi. uzun yolda eski tip cruze kontrol gercekten eziyet oluyor zirt pirt onune birisi cikiyor ve surekli kapat ac frene bas tekrar devreye sok vs ugrastiriyor o yuzden adaptif cruze olsun istiyorum.

Bu ozellikleri olan D sinifi arac superb ve talisman, piyasadaki ikinci el talismanlarin neredeyse hepsinde var bu ozellikler , superblerde nadir olsa da var. ikinci elde DSG'de soru isareti olarak kalsin surada...

talisman icon donanim artilari
-sogutmali ve masajli koltuklar
-akilli bagaj acma
-otomatik uzun far
-daha etkili ambiyans aydinlatma

Superb prestige artilari
-arka koltukta isitma
-arka koltuk mesafesi
-arka dijital klima ayarlari

baska fark varsa yorumlarda yazabilirsiniz.


ben sahsen dis gorunum olarak ikisini de cok begeniyorum biri digerine cok ustun degil ancak ic dizayna gelirsek Talisman cok cok onde.

bu iki araci da kullanan arkadaslardan yorum almak isterim.
C
7 yıl
Arac kaplama, tavan kaplama ruhsata isletme 2017
Merhaba Arkadaslar

gectigimiz hafta aracimi cift renk yaptim ve ruhsata islettim , ruhsata isletmek isteyen arkadaslar asagidak adimlari takip edebilir.

1-aracimizi kaplattigimiz yerden bize fatura kesmesini istiyoruz, fatura arac bilgileri eksiksiz olmali, renk dikkatli yazilmali faturada yazan renk ile arac rengi uyusmali, mesela ; arac beyaz tavan siyah ise su sekilde yazilmali : BEYAZ - SIYAH. fatura tarihine dikkat edilmeli benim aracimi kaplayan usta 17 yazacagina 7 yazmis 10 gun gecikme yedim o yuzden.

2-tuvturk.com.tr sitesinden randevu aliyoruz, bilgilerinizi girdikten sonra tespit secenegini secmeniz gerekiyor. yapacagimiz islemin ismi TESPIT muayenesi.

3-tuvturk'e gidiyoruz, yanimizda ne olur ne olmaz trafik sigortamizin kopyasini aliyoruz ve faturamizi aliyoruz, siraya giriyoruz ve renk degisimi yapildigina dair onayli belgeyi gorevliden aliyoruz. NOT: BU ISLEM UCRETSIZDIR NOT 2 : Bu islem sirasinda aracin sadece sase numaralarina bakiliyor , eger aracinizda baska muayene eksikleri varsa onlara bakilmiyor sadece renk ve sase numaralari.

4-Ruhsat icin randevu aliyoruzhttp://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/

5-ek-1 belgesi doldurtuyoruz, bunu emniyetin yakinlarinda dolduruyorlar genelde, kimliginizin fotokopisi, renk faturanizin fotokopisi, tuvturk tespit belgesi ile beraber basvuruyoruz. ayni gun icinde ruhsatimizi aliyoruz.


toplam masraf
ek-1 belgesi 15 lira
Ruhsat 88 lira

toplam 103 lira

eger faturanizin tarihi gecmisse ceza 95 lira , bu durumda renk degistirdiginiz yere gidip tarihini degistirebilirsiniz.
C
7 yıl
Android Auto Turkiye
Merhaba Arkadaslar

Android auto simdilik Turkiyede yok, ancak ufak bir iki islem ile google play store'dan indirip kullanabilirsiniz. asagida kendi aracimda Android Auto'yu incelemeye calistim, sorulariniz olursa cevaplarim.
https://www.youtube.com/watch?v=SWLYf63_om8&t=24s
C
7 yıl
Yeni C3 vs Polo vs i20 ( C3 aldim )
C3 1.6vti feel 16 jant airbump otomatik
Polo 1.2 tsi comfortline otomatik
i20 1.4 elite cam tavan otomatik

aklim mantigim polo ve i20 diyor ama kalbim C3 diyor.. her 3 araci da denedim.. siz olsaniz ne alirdiniz?


< Resime gitmek için tıklayın >
C
7 yıl
anfisiz hoparlor degisimi
merhaba arkadaslar;

aracim 2015 kadjar, uzerinde r-link orjinal muzik sistemi var, midbass hoparlorler kapilarda ve 20w , on konsolda da twiterlar var.

aracimin dusuk seslerde verdigi bas fena degil ama genel ses kalitesi vasatin biraz ustu, ozellikle seste %70i gectiginiz anda ses bozuluyor.

Aracin ses cikislari ve bas tiz dagilimi guzel yapilmis gibi ama sanki uzerindeki 20w kapi hoparlorleri buna ayak uyduramiyor gibi geliyor, bu hoparlorlerin yerine anfi veya subwoofer kullanmadan yine iyi bir markadan 20-30w mid takimi alip sadede mid baslarini taksam nasil olur ?piyasada satilan cogu mid bass hoparlorler yuksek wattli yani anfisiz iyi ses vermezler. en dusuk wattli RMS 65 olan bir takim buldum acaba bunu taksam nasil olur ? bana hoparlor markasi ve modeli onerebilir misiniz ? genelde pop ve slow muzik dinlerim ve basi severim.

ayrica kapilari actirmisken en basitinden ses yalitimi nasil yapabilirim ?
C
8 yıl
SERVISLER NEDEN RODAJ YOKTUR DIYORLAR ?
Merhaba arkadaslar dizel 0 arac aldim, ozellikle rodaj konusunu servise sordum ve yeni araclarda gerek yok denildi. birkac servise daha sordum ayni cevabi aldim. Ancak arastirmalarima gore rodaj konusu mekanik parcalar kullanilmaya devam ettikce gundemden kalkmayacak bir konu. peki neden servisler rodaj yoktur diyorlar ? benim aklima ilk gelen insanlar araclarini 10-15 sene kullanmasin 100 bine gelen motor performans kaybetsin insanlar yeni arac almaya yonelsinler, bu arada araclar ariza cikartsin ve servisler kazansin. amac bu sanirim bu konuda siz ne dusunuyorsunuz ?

bir diger konu da rodajin nasil yapilacagi, burada bircok bilgi var ama cok karmasik teknik bilgiler verilmis kafa karisikligi yaratabiliyor. benim kafama yatan yontem sudur ; ilk 100-500 km de yag degisimi, sonraki 1000 km bir daha yag degisimi ve daha sonra periyodik bakimlarin devami. ilk 1000-1500 km sakin surus, 120 km uzerine cikmama, devirli veya cok devirsiz kullanmama, 1500 km'den sonra daha devirli kullanma, biraz motoru zorlama seklinde.

bu arada otomatik araclarin rodaji ile ilgili hicbirsey bulamadim.. benim aracim otomatik devirli ve devirsiz kullanma sansim yok. bu konuda bilgisi olan arkadaslarda buraya yazabilriler.

NOT:KULLANMA KLAVUZUNDA BU KONUYLA ILGILI HICBIRSEY YAZMIYOR, ARACIM RENAULT BASKALARINDAN DUYDUGUM KADARI ILE COGU MARKADA YAZMIYOR.
C
8 yıl
35000-37000 otomatik arac tavsiyesi
Merhaba, babam icin asagidaki oaraclar arasindayim, tavsiyelerinizi bekliyorum. gonlum astrada ama otomatigi hakkinda fikrim yok.. daha sonra punto hem gorunum hemde donanim olarak hosuma gidiyor ama fiatin kalitesi dusuk..

2013 punto 1.4 lounge (full) temiz
2013 i20 1.4 sense(full) temiz
2011 astra boyali veya hafif kazali
2012 fiesta boyali veya hafif kazali
2012 ibiza 1.2 tsi dsg boyali veya hafif kazali
C
8 yıl
35000-37000 otomatik arac tavsiyesi
Merhaba, babam icin asagidaki otomatik araclar arasindayim, tavsiyelerinizi bekliyorum. gonlum astrada ama otomatigi hakkinda fikrim yok.. daha sonra punto hem gorunum hemde donanim olarak hosuma gidiyor ama fiatin kalitesi dusuk..

2013 punto 1.4 lounge (full) temiz
2013 i20 1.4 sense(full) temiz
2011 astra boyali veya hafif kazali
2012 fiesta boyali veya hafif kazali
2012 ibiza 1.2 tsi dsg boyali veya hafif kazali
C
9 yıl
YENI HYUNDAI TUCSON HAKKINDA
Merhaba Arkadaslar, yeni kasa IX35 yani Tucson'u gordum ve asik oldum. Bu kadar guzel agresif bakislar ve kasa olamaz. En yakin zamanda gidip test edecegim ve buyuk ihtimalle alacagim. Otomatik cam tavan 1.6 GDI style plus almayi planliyorum su anda liste fiyati 90000 tl , Lutfen bu araci kullanan satin alan iyi kotu yonlerini degerlendiren varsa yorumlarini bekliyorum. Bir de liste fiyatlarindan indirim alabiliyormuyuz ? Bu konuda tecrubeli olanlar varsa da yardimlarini bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.