S

Yarbay
06 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
188 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
S
10 ay
5 Haziran Dünya Çevre Günü
Dünya Çevre Gününe özel İstanbul Maltepe’de toplu ağaç kesimi şenlikleri başladı. Sabahtan beridir kepçeler güzelim ağaçları kökünden söküp atıyor.
Yer:General Nurettin Baransel Kışlası
Proje:TOKİ
Kel alanın hepsi ağaçlıktı, nereye kadar keserler bilemiyorum. Belediyeyi aradım yetki alanımızın dışı, CİMER’e yazın dediler(!)
Ne desem bilemiyorum artık, virüs gibi yaşadığımız gezegeni kemiriyoruz...
< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
Filo Arabası Alınır Mı?
Merhaba. 2017 model dizel otomatik Audi A3 buldum 2. El olarak. 117 bin Km yapmış araç. Sadece bagaj kapağı değişen olarak gözüküyor ekspertizde. Diğer bütün parçalar orjinal. Düzenli bakımları yetkili servisinde yapılmış. Şasiden baktırdım ve filo aracı çıktı. 260 bin TL fiyat. Sizce bu araç alınır mı?
S
5 yıl
Turizm Sektörüne 150 Milyon Dolarlık Yeni Vergi
< Resime gitmek için tıklayın >

TBMM’de ele alınacak olan yasa teklifiyle, kâr ya da zarar ettiğine bakılmaksızın turizm sektörüne 150 milyon doları bulacak yeni vergi geliyor.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, 17 bin otel ile binlerce restoran, eğlence yeri, yat, tekne ve gemiler, havayolu şirketleri, seyahat acenteleri ve özel sektöre ait havaalanlarından ciroları üzerinden yüzde 1'e kadar vergi alınacak. Muhalefet milletvekilleri, tasarının yasalaşması halinde otellere haciz geleceğini, turizmcilerin batacağını, çalışanların da işsiz kalacağını savundu. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Türkiye'deki 17 bin otelden kârının değil, cirosunun yüzde 1'i alınacak. Patnos'taki otel parayı ödemezse icra gelecek, vergi dairesi malına el koyacak” diyerek şunları söyledi:
“Sektörde faaliyet gösteren işletmelerin hepsi icralık olur. Otelciler, tur operatörleri zaten vergi veriyor, ayakta kalmak için mücadele ediyor, şimdi bir de haraç geliyor. Cirodan yüzde 1'i toplayın, ben Turizm Bakanı'na plaket vereceğim. Turizmde 1.5 milyon kişi çalışıyor bunun 700 bini öğrenci. Bu parayı alırsanız, personele maaş ödenemez, turizmci iflas eder. Turizmciyi boğuyorsunuz.”

Kaynak:
https://t24.com.tr/haber/turizm-sektorune-150-milyon-dolarlik-yeni-vergi-yolda,829744
S
5 yıl
AKP Mujdeledi! Yeni Cezaevleri Geliyor
< Resime gitmek için tıklayın >

Adelet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 'hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artış' nedeniyle 5 yıl içerisinde 193 yeni cezaevi yapımının planlandığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in, Adalet Bakanlığı'na sorduğu 'son 5 yıl içerisinde kaç cezaevi projesinin yapımına başlandığı ve yeni yapılacak cezaevleri' sorusuna Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından cevap verildi.
Yanıtta 17 Aralık 2018 tarihi itibarıyla Türkiye genelinde 389 ceza infaz kurumu bulunduğu ve bu kurumların toplam kapasitesinin 211 bin 838 kişi olduğu bildirildi.

Hüriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre yazılı verilen yanıtta, "Hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artışın karşılanması amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde 193 yeni ceza infaz kurumu yapımı planlanmış olup bunların 126 adedi inşaat aşamasında, 23 adedi ihale aşamasında, 35 adedi proje aşamasında, 9 adedi planlama aşamasındadır" denildi.


https://t24.com.tr/haber/tutuklu-sayisindaki-ongorulemeyen-artis-icin-193-cezaevi-yapilacak,814152

Helal olsun adamlara. Durmadan çalışıyorlar
S
5 yıl
Ihlaszede Yasa Tasarisina AKP ve MHP’den Ret
< Resime gitmek için tıklayın >

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında, 2001 yılında yaşanan kriz sırasında batan ihlas Finans Bankası'ndan parasını alamayan 68 bin kişi için Meclis'e sunacaklarını aktardığı kanun teklifi AKP ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla reddedildi.
9 ay sonra 68 bin kişinin parasını alamadığı davanın zaman aşımıza uğrayacağını hatırlatan Kılıdçaroğlu, dünkü grup toplantısında, İhlas Finans Bankası'nın Ören ailesine ait olduğunu belirterek, "Ören'i korudular" dedi. "9 ay sonra Ören ailesinin keyfine diyecek yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Bugün konuyla ilgili kanun teklifimiz geliyor. Vicdan sahibi AKP, MHP, HDP, İyi Parti milletvekillerine sesleniyorum; kul hakkını, alın terini savunuyorsanız, Allah'a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz. Ayrımcılık bizim kitabımızda yoktur. Yeter ki bu ülkenin vatandaşları için taş taş üstüne koyan bir irade sergilesin" diye konuşmuştu.
Teklif sahibi CHP’li Akif Hamzaçebi, yaptığı konuşmada Milletvekillerinden destek isterken, 19 yıllık mağduriyeti şöyle anlattı:

“İhlas Finans kurumuna para yatırıp da geri alamayan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeyi amaçlayan kanun teklifinin 14 yıllık geçmişi var. 2005 yılında Bankacılık Kanunu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken, vermiş olduğumuz önerge ile İhlas Finans’ın tasfiyesinin de TMSF’ye devredilen bankalarda olduğu gibi yürütülmesini önerdik, komisyonda kabul edildi, genel kurulda AKP oylarıyla çıkartıldı.
“Bu çok acılı bir hikâyedir. Her gün gazetelerde okuyorsunuz. Yıllardır bu vatandaşlardan mail, mektup alan biriyim. Denizli’den yaşayan Halime ablamız. 71 yaşında, kanser oldum diyor. Eşimin Almanya’da biriktirdiği paraydı dedi. Evladım var onu evlendirip ölmek istiyorum diyor. Acılı aileler çözüm bekliyor.”

Kaynak:
https://t24.com.tr/haber/chp-nin-ihlaszede-yasa-tasarisi-akp-ve-mhp-oylariyla-reddedildi,807152
S
5 yıl
Avrupa Merkez Bankası Atatürk Portreli Euro Bastı
Avrupa Merkez Bankası (ECB) üzerinde Atatürk’ün portresinin bulunduğu euro bastı. Türk koleksiyonerin çalışmaları sonucunda basılan para piyasada kullanılan euro ile aynı özelliklerde bulunuyor. Para, turizmde tanıtım ve hatıra amacıyla kullanılacak:
< Resime gitmek için tıklayın >
Avrupa Merkez Bankası (ECB) üzerinde Atatürk'ün portresinin bulunduğu hatıra parası bastı. Nümismat (Madalya ve eski para bilimiyle uğraşan) Özgür Honaş'ın çalışma arkadaşlarıyla birlikte yürüttüğü süreç sonucunda basılan para, Türkiye'nin tanıtımı ve marka değerini ön plana çıkarmak amacıyla turizm alanında kullanılacak.
Kaynak
S
5 yıl
AKP Yardim Komurlerinin Yarisi Kaya Cikti
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

YARISI ISITIYOR

Kurum tarafından santrallere verilen kömürlerde dönüşüm oranları yüzde 100’e yakınken zenginleştirme işlemi sonucu yoksullara dağıtılmak üzere verilen kömürlerde bu oranın yüzde 40-45 aralığına kadar düştüğü belirlendi.

100 TONUN 37 TONU ATIK

Kaynak:https://www.artigercek.com/haberler/yardim-komurlerinin-yarisi-kaya-cikti
S
5 yıl
Sony Trinitron RGB Mod
Merhaba. 72 Ekran tuplu bir Sony Trinitron TV’im var. Bu televizyona RGB mod yaptirmak istiyorum. Istanbul’da bunu yapabilecegim bir yer biliyor musunuz?

Not: Arcade Kabin yapmak istiyorum o nedenle bu modu yaptirmak istemem.
S
5 yıl
Avrupa Birligi: Turkiye’ye Verilen Siginmaci Yardim Paralari Kayip
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

‘Bilgi paylaşılmadı’
AB Sayıştayı denetçilerinin denetleme için AB kurumları, uluslararası kuruluşlar, yardım dernekleri ile Türkiye’de birçok bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptığı belirtilirken Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı’nın, denetçilerle bilgi paylaşmayı reddetikleri belirtildi. Raporda şu ifadeler yer aldı: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, denetlemenin konusu olan Sosyal Uyum Yardım Programı (ESSN) ve Şartlı Eğitim Yardımı Programı’nın (CCTE) da aralarında bulunduğu mali yardım projelerinden kimlerin yararlandığını gösteren veri tabanına erişmemize izin vermemiştir. Bunun sonucunda, kayıt aşamasından ödeme aşamasına dek bu programlardan kimin yararlandığını takip edememiş bulunmaktayız.

Kaynak:
http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/dunya/1140161/AB_pesinde__Gocmen_parasi_kayip.html
S
5 yıl
İnşaatçılardan 2 Günde 4 Konkordato
Konkordato ilan eden şirketlere farklı sektörlerden her gün bir yenisi eklenirken, Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden biri olarak görülen inşaat firmaları da birer birer konkordato talebinde bulunuyor.

Konkordato talebinde bulunan inşaat şirketlerinin sayısı son iki günde dörde çıktı. Ceylan İnşaat, Nafia İnşaat, Palet İnşaat ve Nuhoğlu İnşaat'ın konkordato istedikleri kaydedildi.

CEYLAN İNŞAAT

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ceylan İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Hacizlere karşı koruma talep eden şirketin konkordato davasında mahkeme tarafından koruma kararı çıkarken üç kişilik komiser heyeti atanması kararlaştırıldı.

Sektörde 37 yıldır faaliyet gösteren Ceylan İnşaat için Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, yapılan başvuru sonrası şirkete yönelik ü aylık geçici mühlet kararı verdi. Şirketin, yaşanan mali sıkıntı nedeniyle konkordato ilan ettiği belirtildi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BİR KONKORDATO DAHA

NAFİA İNŞAAT

Kamu sektöründe gerçekleştirdiği ‘anahtar teslim’ işlerle tanınan Nafia İnşaat da konkordato talep etti. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete üç aylık geçici süre kararı verdi. Konkordatonun tasdikine ilişkin ilk tahkikat duruşması 10 Aralık 2018’de yapılacak.

Nafia İnşaat Genel Müdürü Mehmet Emin Yıldız, döviz kurlarındaki artıştan dolayı maliyetlerinin üç katına çıktığını belirterek, “Hükümetimiz devlet müteahhitlerine destek olursa, konkordatodan çıkacağız ve işlerimizi daha sağlıklı bir şekilde bitirip teslim edeceğiz” sözlerini kaydetti.

Nafia İnşaat’ın 250 çalışanı bulunuyor.

KAMU İHALELERİ ALAN İNŞAATÇI DA KONKORDATO İSTEDİ

PALET İNŞAAT

Ankara merkezli Palet İnşaat ve Ticaret AŞ ile şirketin yöneticileri Alim Melih Kura, M. Emre Okyar ve K. Faik Okyar da konkordato başvurusunda bulundu.

Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, şirketin mali sıkıntıya düşmesine, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin neden olduğu kaydedildi.

Çoğunlukla kamuya ait projeleri üstlenen şirketin elindeki projelerin sözleşme büyüklüğünün 680 milyon lira olduğu kaydedildi.

ATATÜRK BARAJI'NIN İNŞAATÇISI DA KONKORDATO İSTEDİ

NUHOĞLU İNŞAAT
Son olarak gayrimenkul ve inşaat sektöründe 1986’dan beri faaliyet gösteren Nuhoğlu İnşaat da konkordato talebinde bulundu.

Konut, altyapı, çevre düzenlemesi, kent parkları, eğitim ve sağlık projeleri gibi alanlarda çalışan şirket son olarak İzmir Karabağlar’daki Yenitepe Projesi’ni ekonomik kriz gerekçesiyle durdurmuş, 900 işçisini işten çıkarmıştı.

Büyükşehirlerde İstanbul Akvaryum, Aqua Florya Alışveriş Merkezi, Küçükkuyuport, Sinan Erdem Arena, Bursa Hayvanat Bahçesi, Bayrampaşa Şehir Parkı gibi yapılarda imzası bulunan Nuhoğlu İnşaat halihazırda İstanbul Fikirtepe’deki Yenitepe Kadıköy, İzmir Karabağlar’daki Yenitepe İzmir ve Çeşme’deki Marinera Çeşme projelerinde satışlara devam ediyordu. Bu projelerde toplamda 3 binden fazla daire ve ticari birim yer alıyor. Şirkete konkordato komiserlerinin atanması bekleniyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Kaynak
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.