K

Yüzbaşı
15 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
8 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
17 yıl
1 pc 2 klavYe
herkese slm lar

Bir cafede abinin biri ( heralde kafe sahibiydi ) 1 pc ye 2 klaveye baglamıs

ve sonradan bagladıgı bi klavyeyide baska bi cocuga vermis

cocuk sonradan eklenen klavyeyle sadece minör ve pot basıyo abide combo yapyo ve

cok güzel adam alıyo vs de dayanamıolar yani anlıcanız olmuyo gibi bişi

---- benim anlamadıgım su bi pc ye 2 klavye nasıl baglıyolar ve 2 side nasıl calısıyor ? ----
K
17 yıl
Knightta bilmeniz gereken bazı seyler
Aşağıda yazacaklarımı eminim çoğu kişi biliyordur ama ben bilmeyenler için kısa bir özet yapma istedim. Umarım forum kirliliği olmaz.

1: Öldüdüğümüzde Rez beklerken tanımadığımız biri tarafından 4 taşa kaldırılmak istemiyorsak. Cantamızdaki taşları silme yerine koyup çıkan uyarıyı onaylamadn bekleyebiliriz. Rezz kaldırmak istediğinde taş yokmuş gibi olacak ve bizi kaldıramayacak. Arkadaşımız gelince iptal edip kalkarız.

2: Savaşa giderken özellikle rogueler ve Mageler çantalarının Warriorlar kadar çok eşya almasını ister. Çanta kapasitesini etkileyen temel faktörlerden biri o anda sahip olduğumuz str dir. Yani kendimize düşük kalite den +6 veya +7 elbise yaparız ve bunlara str basarız. Ayrıca str takılar alırız. Mana HP potları ve diğer ağır seyleri almadan önce str takıları takıp str basılmış elbiseleri giyersek çantamızın nerdeyse %50 kapasitesinin arttığını görürüz. Alacaklarımızı aldıktan sonra tekrar eski elbise ve takılarımızı giyeriz.

3: Pristlerden aldığımız ve % mantığı ile etki eden skillerden daha fazla yarlanmak için hp tekılar ve hp elbiseler almamız yaralı olur. Önce bu elbiseleri giyersek % hesabına göre daha fazla yaralanabiliriz. Sonra elbiseleri deyiştiri saldırmaya devam ederiz. Özellikle boss keserken çok işe yarar.

4: Chat yerine @ işaretinden sobnra koyup bosluk bırakmadan bir kişinin ismini yazarsanız o kişiye PM atmış olursunuz. Fare kulanmaya üşenenlere.

5: Klanın Grade si yani rütbesi nasıl olur. Bu mesele klandaki oyuncuların npsinin toplamıyla hesaplanır.

Grade 1 720k NP
Grade 2 360k NP Bu np toplamından sopnra ise klan logosu pelerinin arkasında çıkar.
Grade 3 144k NP Bu Np densonra pelerin takabilirsiniz. Ve isminizin yanımda sembol çıkar.
Grade 4 72k NP Kolluk yesil
Grade 5 Yeni Klan kolluk mavi olur.

6: Chat yerine /Town yazmak ve enter e basmak town çekmektir. Oyuna girmeden herhangi bir yere Town yazıp kopyalarsanız. Acil townlarda tıklamaktan daha biraz daha hızlı olabilir.
Enter > Ctrl V > Enter


7: Goleme ve başka tehlikeli yerlere alçak adamlar tarafından çekilme tehlikesine karşı olarak şunu yapabilirsiniz. Parti dave tini kabul etmeden önce Chat bölümüne /Town yazısını yapıştırın ve bekleyin. Eliniz Enterde olsun. Partiyi kabul edin. Tehlikeli bir şey varsa enter basın sopnra DB yapın %90 kuratırıyor.


8: Normal silahla hedefe yakınlığınız isabetinizi arttırabilir. Silahınızda Poison varken normalden biraz daha uzaktan vurun. Bu deneyerek tecrübe edebilir ve el göz alışkalnlığını geliştirebilirsiniz. Bu Uzaklk çok az ama. O zaman o 30 /40 gibi saçma sinir bozucu dmg ler azalacaktır. Bow için geçerlki deyildir.
Warriorlar için söylüyorum.
Hedefi seçtikden sonra yakınlığınıza güvenerek ilk olarak skil vurmayın skilden önce mutlaka r yapın.
S tuşunun ve R tuşunun gücünü farkedin. Ataklarınızda s ve r yi mutlaka kullanın. Skili tek başına kullanmayın.


9: POISON DAMAGE = ZEHIR HASARI

Duşman yada canavara karşı yaptığımız ataklara ek olarak ayrıca birde zhir saldırsı yapmamız anlamına gelir. Teoride bu böyledir aancak pratikte atack yaptığımız hedefle ilgili faktörleri vardır.

FAKTÖRLER

1: Hedefin resistance durumu. ( KO da 40 lvl ustu bütün canavralarda resistance ler 16 ve ustudur. )
2: Hedefin Toplam HP si. 80 Poison bir atack saniyede 15 HP kaybetirir. resistance 0 ise. Yani komik ve anlamsız bir hasar.
3: Resistance ile defans bağımsızdır ancak durum şöyledir. Siz Bir dagger yada bir Sword ile fiziksel atack yapıyorsunuz. Bu fiziksel atağınazada extradan poison ekleyirsunuz. Atak yaptınız ve hedefe 400 dmg vurdunuz. 80 posion x miktarda etki yapıyor. Baska bir atack yaptınız ve 200 dmg vurdunuz o zaman 80 posion X/2 deyerinde etki ediyor. Bu algoritma üzerinden bakıldığında poison cok önemli bir katkısı olmuyor.

Niye var peki ?

Atack Yapmadan önce bir debuffer( Holy Priest) hedefin defansını açar ve birde hedefe parazit atarsa o hedef poisondan maksimum derecede etkilenir. Bu kadar planlı ve organize olmakda cok zor.

ZARARI VARMI PEKİ ?

1. Atacklarınızda feyki tam olarak 2 kat artırır. Posion olmasaydı olacaktı inanışı yanlıştır. Sistem kendisi o anda sizin normal atakğınızı poisonla deyiştiriyor.

2: Upgrade sırasında yanma şansını artırır. Çünkü upgrade yaparken ek olarak Poison gmd de yukarı çekilevektir. Ve ve hesap yapılırken sizin adınıza iki kere upgrade yapılıyormuş gibi olur. Sistem silahınızı bir üst seviyeye çekerken pozitif onay verebilir ancak poisonu çekerken negatif onay verebilir. Bu neticede Negatif cevap yani yanma demektir.

10: Anahtar görevin yapmak için acele etmeyin. 61 lvl olunca yapın.
Neden ?
- 61 olunca xp ler yarıya düşüyor. Ayrıca Yüksel lvl olduğunuz için gelen ex de düşük zaten. Yani 61 deyken 14,000.0000 kasmak cok emek isteyen birşey. Ama anahtarı 61 de yaparsanız süper olur


not:alıntıdır(yeni baslayan arklara yardımcı olabilir diye dusundum)
K
17 yıl
TRANSFORMATİONzzz
öncelikle herkese slm lar

bu aralar foruma pek göz atamadım

size bir sorum olucak

su azrağil kılıgına nasıl dönüsecegiz bilen varsa solerse cok sevinirim

daha once verıldıysew ozur dilerim fln yazmayın sıkayet edın gerekeni yaparlar zaten
K
17 yıl
ID sorunu hakkında bakın pls
arkadaslar ben dun cafeden premium aldım ve direk eve gidip siteden şifremi deiştirdim ama oyuna girmek için id ve sifremi yacınca ____ no such registered id _____ die bişi diyor
sorun nedir acaba şifremi fln dogru yazıyorum carım gittimi acaba
bilen varsa lutfen yardımını esirgemesın
simdiden tesekkurler
ha bu arada bilmeyen varsa gitti car fln diyip beni korkutmasın
K
17 yıl
müslümanlığa yapılana bak ..
beyler yeri deil ama her üye oldugum forma koyuyorum affedin..
beyler su kafirlerin yaptıgına bakın
http://www.muhammedpron.blogspot.com/
sizce bu hangi ....... işidir boleleri yasamamalı die düsünuyorum


not: (......) olan yere siz istediginizi koyun
su mubarek gunde gunah yaw
K
18 yıl
VEYA BEYLER 2 DK NIZI AYIRIN
DÜNDE BU TOPİC İ ACTIM KIMSE TINLAMADI LUTFEN ARKLAR SU FENERBAHCENIN VE FRANCE BOYKOT HAREKETLİ İMZALARINI NASIL YAPCAZ BİLEN SÖLESİN LÜTFEN YAW
K
18 yıl
YaRDıM!!!!!
beyler herkes imzasına fransız baykotunu koymus bende koymak istiyorum nasıl yapcam solermısınız
( istedıgınız kadar ban yazın)
K
18 yıl
oyun geriye alındı :/
beyler oyun heralde geriye alındı :/ oyuna bi girdim lwl 56 dım tekrar 55 olmusum 3 saat kasmam bosuna gitti bu k2 nın ben ..... noktalı yere sız yerlestırın artık
K
18 yıl
_-_-_ABYS HAKKINDA HERSEY_-_-_
ABYSS Nedir?

Abyss, Abyss Delos denilen kalenin kısaltılmışıdır. Çoğu zamanda ABYSS Gem yerine yine Abyss dendiği de görülür. Bu Kaldede ABYSS Gem denen özel taş ve başka yerlerde çıkmayan özel eşyalar çıkmaktadır. Ayrıca ABYSS deki yaratıklar diğer yerlerdekine nazaran daha fazla para düşürürler. Genelde parasız kalan arkadaşların para kasmak için gittikleri yerdir. LVL30 öncesi gidemezsiniz.

ABYSS'e Nasıl gidilir?

Oynadığınız Serverin 1 nolu serverina girin ve Moradona gidin. Orc iseniz Orc TP Gate, Human iseniz Human TP Gate gidin ve DELOS seçin. Doğduğunuz karşinizda 3 tane büyük kapı göreceksiniz. Ortadaki kapıdan çıkın ve çöle doğru dimdik gidin. Çölü geçtiğiniz karşınız büyük bir kale göreceksiniz. Büyük bir kapısı vede surlarinda dalgalanan bayraklari vardir. Bu bayraklar genelde o serverin en güçlü klanın sembolüdür. Çölü geçip bu kalye ulaştiğiniz büyük giriş kapısından girin vede soladaki 2. kapıdan da geçip yine sol tarafta bulunana merdivenlerden çıkıp Sundires'i arkanızda bırakıp o ufak dar yoldan ilerleyin. Karşinizda uzun büyük mavi bir kapı çıkacak onada Sağ tıklayıp Abys Delosaz seçin. Artık ABYSS desiniz...


ABYSS ilk geldiğiniz yer 1. Kattir. Ufak aslan heykilne sağ tıklayıp bir alt kata ine bilirsiniz. Çünkü ABYSS yerin altina doğru inen bir mahsendir. Birisi size "3. Kata çık" derse bu 3 kat aşağıya inin demektir. Katlar hakkında detaylı biligi aşağıda verdim.




ABYSS de karşi ırktan birisi size saldirip sizi öldüre bilir. Öldüğünüzde Exp yada NP kaybetmezsniz, vede Parada kaybetmezsiniz, sizi öldürende ne NP ne Exp nede para kazanır. Yani ABYSS de karşi irka dalmak çoğu zaman gereksiz bir şeydir ve fazla güçlü değilseniz kötü sonuçla biter (Siz karşi irktan birine daldğinizda genelde o kattaki tüm karşi irktan adamlar size dalar).


ABYSS de Hangi Yaratik Ne Düsürür?

Normal Abyss:

Cave Leech (1-3)(HP lvl20) - Abyss Gem, Dungeon Key, Green Pearl

Solid Bins (4-5)(HP lvl38) - Abyss Gem, Dungeon Key

Black Widow (6-7)(HP lvl40) - Abyss Gem, Key of Hell, Sweeping Potions

Shadow (8-9)(HP5000 lvl48) - Abyss Gem, Key of Hell, Magic Hammer

- Ara Kat (10) - Bu katan POT alabilir, esyalari tamir ettirebilirsiniz.

Gloom Hound (11-12)(HP7000 lvl55) - Abyss Gem, Dungeon Key

Burning Skeleton (13-14)(HP5000 lvl57) - Abyss Gem, Dungeon Key, Özel Para, +9 Taki, Abyss holy water %35

Phantoms (14-15)(HP7000 lvl60) - Abyss Gem, Key of Hell, Özel Para, +9 Taki, Abyss holy water %50

Ghost Warriors (16-17)(HP7000 lvl60) - Abyss Gem, Key of Hell, +9 Taki, Transformation Scroll

Reapers (18)(HP7000 lvl65) - Abyss Gem, Key of Hell, Özel Para, 1440 hp pot

fallen Angell (19)(HP20000 lvl80) - Abyss Gem, Abyss Blessing, +9 Taki, High lvl items

- Son Kat (20) - Bu kat ünlü özel kattir. Bu katta Blessed Scrollari satan bir satici vardir.

Hell abyss:

Lutterslan (1-2)(HP1108 lvl30) - Abyss Gem, Dungeon Key, Abyss holy water %20

Orc Watcher (3-4)(HP318 lvl30) - 480 Mana POT

Orc Mage (3-4)(HP912 lvl40) - 480 Mana POT

Gloom Hound (5)(HP5247 lvl55) - Abyss Gem, Dungeon Key

Wraith (6-7)(HP4452 lvl65) - Abyss Wings, +9 Taki

- Ara Kat (8) - Bu katan POT alabilir, esyalari tamir ettirebilirsiniz.

Goblin Bouncer (9-10)(HP1601 lvl45) - Özel Para, Goblin Part

Hob Goblin (9-10)(HP6709 lvl71) - Özel Para, +9 Taki

Manticore (11)(HP12551 lvl85) - Abyss Gem, Abyss Lullaby, Medium lvl items

Centaur (12)(HP19204 lvl90) - Abyss Gem, Abyss Eye, High lvl items

Flame Rock (13)(HP16615 lvl100) - Abyss Fire, High lvl items

Servant of Isiloon (14-15)(HP33999 lvl130) - BILINMIYOR!!! Servant Köle, Hizmetçi demektir yani bunlar Isiloon'un hizmetçileri. Bir tanesi yanından gecerken bana 1500 vurdu (DarkStone Golem bana 1000 vuruyor gerisini siz hesap edin).

Isiloon (15)(HP1300015 lvl170) - Iron Belt, Iron Necklace ve her türlü High lvl items. Bu yaratık çok güçlüdür. Yakında 900AC li adama 4000+ vurabilir. Uzaktan ise 500+ civari vurmaktadir. Çok sağlam 3 parti ile BELKI kesebilirsiniz.



Parantez icindeki ilk sayilar yaratiklarin bulunduklari kat, 2. sayılar HP'leri, 3. sayılarda leveleridir.


Yaninda "Abyss Gem" yazmayan yaratiklar Abys Gem düsürmeyebilir. Örnegin Abyss Helldeki Goblinler Abyss Gem düşürmezler.


Genel olarak Abyss de her yaratigin +9 Taki ve Özel Para düsürme olasiligi vardir. Fakat yapilan denemeler de Burning Skel, Phantom ve Ghost Warrior'larin daha fazla +9 Taki düsürdügü tesbit edilmistir.



Fallan Angel aslinda çok kötü item verir. ****ar, Shell Glove, Abyss Blessing ve High level item düsürdügünü gördüm ama bu yaratigin esya düsürme yüzdesi kalibina göre çok düsüktür. lvl 60+ Melee Char ve lvl 60 debuffer/Healer Priest ile seri sekilde öldürelebilir. Tabi Meleede en az 600+ AC, debufferinda Massive, Paracite, Torment atmasi gereklidir. Bu ikili ile yaratik size 300-400 arasi ancak vurur. Ama yaratigin asiri agresif oldugunu uzaginda dinlenirken bile size durduk yere saldirabilecegini unutmayin.


Son kattaki Blessed Scrol Saticisinin sabit fiyatlari; BUS (Blessed Upgrade Scroll) 2.4M, BES DEX/MP/HP/STR/INT/Reduce (Blessed DEX/HP/MP vs.) 1.2M, BES Elematel 3.6M.


Son katta cikmanin en kolay yöntemi; Normalde ara kattan sonra her 2 katta bir üst kata cikarken sizden Dengeon Key ister vede inventorynizdeki bu anahtarlari komple alir. Yani üstünüzde tek slotta duran tüm anahatarlari alir. Normalde sizin her anahtar istediginde o kattaki yaratiklaran bir kacini kesip Dengeon Key bulmaniz gerekir ki bu üst katlara ciktikca cok zorlasir. Ama siz merchant kurmus bir arkadasinizdan anahtarlari TEK TEK alip her anahtarin inventorynizde 1 kare yer tutmasini saglarsaniz, sizden anahatar istenip alindigin sadece 1 kardeki anahatar alinacagindan hizlica en üst kata cikabilirsiniz (Bu özelik USKO 1,306 yamasi ile düzeltilmiştir. Artik bu şekilde üst kata çikamazsiniz).


ABYYS de Ne Nedir?


+9 Taki : +9 STR, HP MP, DEX, INT veren Kupe, Kolye, Kemer.


Key of Hell : Abyss Hell'e gecmek icin gereken anahtar.


Green Pearl : 20 saniyede toplam 750 HP veren yeşil kürecik.


Sweeping Potions : Magelerin vurus gücünü %30 (PKda da calisir ama sadece 30 etki eder) artiran özel bir item.


Magic Hammer : Esyanizi tamir etmeye yarar. APOS partilerinde sikca Sundries gitmenize gerek kalmaz.


Transformation Scroll : Ünlü degisim Scrolu. Sizi leveliniza göre değişik yaratıklara çevirir.


Abyss holy water : HPnizi belli bir oran olarak dolduran özel HP potu. HPsi 4000, 5000 gibi olan karakterlerde çok ise yarar (%50 olani süperdir) .


Abyss Blessing : 10Milyon Exp kazandiran görev itemidir. Ayrıca 3000 Heal, 3600 Restore verir. DUPE yapip kazanıza XXX tane korsanız CZde sizi yıkan olmaz.


Abyss Wings : 20% Dodge Rate veren item.


Abyss Fire : Düsmaninizin HPsini 10% azaltan büyü itemi. Assasindeki Vampiric gibidir.


Abyss Eye : Görünmez düsmanlarinizi görmenizi saglayan, bir nevi "cat eyes" büyüsü veren item.


Abyss Lullaby : Çevrenizdeki yaratıkları uyutmaya yarayan özel item.


Özel Para : Sundries de gördügümüz, Bronze Coins, Gold Coins, Silver BAR, ****AR gibi saglam para demek olan itemler.


Medium lvl items : Chitin, Crimson, Durandal, Viper Staff, Cleaver, ironx (iron Crossbow) gibi orta sinif degerli esyalar.


High lvl items : Shard, Mirag Dagger, Raptor, iron Bow, Mirage Sword, Elixir Staff gibi üst sinif degerli esyalar



ALINTIDIRR
K
18 yıl
EN KISA ZAMANDA YARDIMINIZI BEKLIYORUM
Baya gereksiz bir topic olabilir ama ben yan tarafa nasıl resim koyacaz bilmiyorum isimn altında oluyor ya bana bir arkdas anlatırsa sevinirim gercekten lütfen biri yardım etsin böle resimsiz olmuyor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.