P

Teğmen
07 Haziran 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
106 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
3 ay
Eski bilgisayarıma SteamOS veya benzeri bir sistem kurmak istiyorum.
Merhabalar, şimdiden konuyu açıp ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Öncelikle Linux ile ilgili tek deneyimimin güncel bir sistemimde Ubuntu kurup çok detaylı olmadan sadece meraktan biraz kurcalamak olduğunu söyleyebilirim fakat toplam geçirdiğim süre 1-2 saattir. Benim bir de 2009’da topladığım ve minör ram+gpu upgrade’i yaptığım fakat ssd takmadığım eski bir bilgisayarım var.
Model kodunu hatırlamadığım ilk nesil i7 işlemci, 8GB tek slotluk DDR3 ram, AMD RX460 GPU mevcut.

SteamOS kurmaya çalıştım fakat web sitesinden indirip RUFUS ile USB’ye yükledim görmedi. Sonra HoloOS’u gördüm YouTube’da ve onu USB’ye attım, YouTube’daki videolara göre değişmiş. Bunun kurulumu için USB’den bir işletim sistemi çalıştırıyor ve “Install HoloOS” diye bir masaüstü ikonuna basıp açıyorsunuz ve yükleme diskini seçip devam ediyorsunuz. Fakat bende yüklemenin tamamlanmasına rağmen bilgisayar “no data” diyerek siyah ekranda kalıyor, işletim sistemi başlamıyor. YouTube’daki videolar da baya eskimiş, onlardaki masaüstü ikonunda “install SteamOS” yazarken bende “HoloOS” yazıyor ve yükleme ekranı da güncellenmiş. Ne yapacağımı bilemedim ve sizden fikir almak istiyorum. Bu bilgisayar W10’da GTA 5, RDR Online, Dying Light1, Overwatch1 vb gibi oyunlar çalıştırıyordu fakat W10 desteği kesileceği ve sistem eski olduğu için misafirim olduğunda ek bir bilgisayar olsun ve ilk kendi topladığım bilgisayarım ölmesin istiyorum.
P
3 yıl
D-Smart \"Artık TurkNet Altyapısı Bizde\" Diye Arıyor
Selamlar, çevremdeki bir çok kişiyi ve bazı komşularımı "Merhabalar, D-Smarttan arıyoruz. TurkNet altyapınız bize geçti" diye arıyorlar. En son bir arkadaşımı aradılar, paket satmaya çalışmışlar, "Almazsan alma be" diye suratına kapatmışlar. Dolandırıcı mı ne bunlar böyle?
P
4 yıl
Yine ÇökTü(rkNet)
Zam yapıp duruyorsunuz da şu zırt pırt sitenizin bile çöktüğü internetsiz günlerimizi nasıl telafi edeceksiniz? Yine çöktü arkadaşlar, ne siteye giriliyor ne de internete.
P
5 yıl
Mini ITX Sistemim İçin Öneriler
Öncelikle konuya giriş yapan arkadaşlara selamlarımı sunuyorum.

Kafamda bir Mini ITX bilgisayar projesi var ve bu projeyi sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum. Dizüstü bilgisayarları upgrade konusunda genel olarak kısır oldukları ve büyük kasa istemediğim için iş&oyun amaçlı, çok uçup kaçmayan bir F/P bilgisayar toplamak istiyorum.

Kasa: Öncelikle anakartı ve diğer bileşenleri soğutma konusunda en verimli olduğunu düşündüğüm ve çok beğendiğim kasa Sharkoon QB One. Bu kasayı 200-230TL bandında bulmak mümkün. Ayrıca çoğu ekran kartı içine sığıyor. Buraya tıklayarak örnek bir toplama videosu izleyebilirsiniz.

Anakart: Anakart olarak küçük ama teknik olarak kağıt üzerinde güzel olan MSI B40I Gaming Plus AC anakartı düşünüyorum. Kasanın direk anakartın üzerine 2 fanlı soğutması ile birlikte bu anakarttan iyi verim alabileceğimi düşünüyorum. Fiyatı mITX olduğu için doğal olarak B450 ATX ve mATX anakartlardan pahalı, tabii ki X570'ler kadar da pahalı değil.

İşlemci: F/P olarak benim şimdilik ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşündüğüm AMD'nin 3 Nesil işlemcilerinden Ryzen 5 3600

Ekran Kartı: Halihazırda olarak elimdeki eski ekran kartını geçici süreliğine kullanacağım.

Bellek: Anakartın sınırı olan 32 GB RAM alacağım, henüz pazar araştırması yapmadım fakat Anakart'ın sayfasında önerilen belleklerden seçmeyi düşünüyorum.

Benim fikrim bu şekilde. Görüş ve önerilerinizi okumak beni gerçekten mutlu edecektir.

Yorum yapan herkese şimdiden çok teşekkürler.

EDİT: Sharkoon QB One kasayı aldım. Anakart olarak AsRock B450 Fatality Gaming ITX'i de listeye aldım.
P
5 yıl
Ben bir halt yedim!?! 5S Batarya değişimi.
Öncelikle başlığa tıklayan dostlara selamlarımı sunuyorum.

Arkadaşlar ben bir halt yedim fakat ne yediğimi ben de bilmiyorum.

iPhone 5S cihazımın bataryasını değiştirmek üzere netteki öne çıkan çoğu videoyu izledim, dikkat edilmesi gereken konulara dikkat ettim ve bataryayla diğer tüm soketler olması gerektiği gibi oturtarak yerleştirdim.

Benim yadigar 5Sciğimin zaten ön kamerası bu mevzulardan önce kendi kendine hakkın rahmetine kavuşmuştu. Pili değiştirdikten sonra önce Touch ID’sinin çalışmadığını farkettim, sonra da hoparlörün çalışmadığını. Fakat kulaklık girişinde hiç bir sorun yoktu.

Türk mantığıyla “bir söküp takayım, kesin düzelir” dedim, hoparlör sökme videolarını da izledim. Söktüm taktım, bu sefer 3,5mm jack girişi de bozuldu.

Arkadaşlar ben bir halt yedim ama ne halt yediğim hakkında hiç bir fikrim kesinlikle yok. İçini açıp baktığımda her şey normal gibi duruyor.

Sizden ricam “şurasını bızıkla belki düzelir” diyen veya “senin yapacağın işe...” demek isteyen dostlar yorumlarını esirgemesinler.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

EDİT:
Forumdaki @Kenbu Bülent Bey’in yanına gittim, sorunumu çözdü.

Sorun seslerin soketinin çıkmasındanmış, nasıl olduğunu bilmiyorum fakat telefon düştükçe soket gevşemiş ve söktüğünde kendini salmış olma ihtimalini düşünüyorum.

Bülent Bey ilgili ve bilgili bir insan, gitmeyi düşünenlerin önceden telefonla ulaşıp randevu almalı.
P
5 yıl
2+1 dubleks ev için modem tavsiyesi
Malum istanbuldaki sineğin yağını sıkmak için yapılan abuk subuk mimariler sonucu 2+1 dubleksler türedi ve bunlardan birinde kiradayım.

Antensiz dandik bir TP-Link VDSL modemim var fakat katlar arası duvarı pek aşamıyor.

Aklımdaki üst limit 500 lira, üst kattan çekebilecek Broadcom veya Qualcomm çipli bir VDSL2 modem düşünüyorum.

Tavsiyede bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
P
5 yıl
Taşıması kolay PC toplama planı
Öncelikle konuya tıklayan herkese selam olsun.

Malum artık her bileşeni “oyun” adı altında pazarlıyorlar fakat bireysel olarak kullanılacak iş amaçlı bilgisayar bileşenlerini (nispeten uygun fiyatlı olanlarını) üretmek istemiyorlar.

Ben freelance olarak Ae, Pp ile uğraşıyorum ve sürekli seyahat ettiğim için taşınabilir bir bilgisayara ihtiyacım var. Laptop almayı düşündüm fakat garantisi dolmadan güncelliğini yitirdiği ve istediğim gibisini insancıl fiyatlarla toplamak zor olduğu için vazgeçtim.

Mini ITX x470 zaten yok gibi, olanı de hep 2 slotlu ve muhtemelen x570 olanları da aynı çıkar. Ben 64gb RAM ile toplamak istiyorum bu yüzden Micro ATX almaya mecbur kaldım fakat Micro ATX olanlara da adam gibi küçük kasa yok, midi tower kasalar benim için büyük. Ben de kasasız olarak kullanmaya, gerektiği zaman parçaları kutularına yerleştirip seyahat etmeye karar verdim.

Aşağıdaki resimde anakartı bir zemine tutturmuşlar ve o zeminin de GPU vidalamak için bir paneli var. Tam olarak “bi eski kasa parçalar, anakart tutturma yerini ve GPU takma kısımlarını keser alırım derken bu resim karşıma çıktı.

Bunun ne olduğunu söyleyebilecek veya bana fikir verebilecek kişilere ihtiyacım var.

Şimdiden hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.