R

Yüzbaşı
30 Mayıs 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
58 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
6 yıl
Samyang Lens T ve F Diyafram Farkı (Cine vs Normal)
Merhaba samyangın lenslerinde hem t hem f versiyon var, birisi cine diye geçiyor t versiyon olan. Focus ve diyafram halkaları cine lensinde farklı. Tek fark bu mudur? Video çeken biri f versiyonu tercih ederse t versiyonun eksikliğini hisseder mi?(halka ve varsa başka farktan dolayı) teşekkürler.
R
7 yıl
Ses Cızırtı Sorunu
Merhaba arkadaşlar bir kısa film çektim. Filmimi çekerken ses kaydını Ntg2 mikrofonumu kameraya bağlayarak aldım. Montajı yaptım. Film de herhangi bir sorun yoktu, youtube a yükledim. Filmi paylaşıma açtığımda bazı telefonlarda filmin bazı seslerinin gelmediğini söylediler. Ses bazı yerlerde var, bazı yerlerde yok. Olmayan yerlerde cızırtılı bir ses geliyor. Bilgisayarlarda ve bazı telefonlarda denendiğinde ses sorunsuz çalışıyor. Yani video bazı cihazlarda videnonun bazı kesimlerinde cızırtılı bir ses veriyor. Sesin cızırtılı geldiği bir telefona videodaki cızırtılı planın ham montajlanmamış olan videosunu mp4 formatında attım, telefonda tıpkı youtube da ki videoda olduğu gibi aynı planın ham videosunda da cızırtı geldi. Sesi ve videou birçok farklı formatlara çevirip denedim fakat sonuç alamadım. Nedir çözüm? Teşekkür ederim.
R
7 yıl
Ps4 Pro Görüntü Yok
Ps4 proyu tvye bağlayınca açılıyor, monitore hdmidan bağlamama rağmen açılmıyor safe modda hdmi 1.4 seçtim yinede aralık dışı hatası veriyor monitor, çözüm nedir? Daha önce normal ps4 çalışıyordu monitörde, diğer tvde çözünürlüğü 720p ye alarak monitore bağladım yine değişen birşey yok
R
7 yıl
Canon 7D Mark 2 vs Sony A6300 vs 80D
Video için hangisini tavsiye edersiniz? Aynı zamanda fotoğraf çekeceğim.

İkinci el piyasası,lens ve aksesuar çeşitliliği konularından dolayı canon daha yakın geliyor.
R
7 yıl
Video için Canon 7D Mark 2 vs 80D
7d mark 2 vs 80d hangisini önerirsiniz?
7d mark 2 video konusunda (kısa film) nasıldır?

Sony a6300'üde kıyaslamaya dahil edebilirsiniz. Canon'a yönelme sebebim ikinci el piyasası ve lens, aksesuar uygunluğu
R
8 yıl
Kısa Film İçin Kamera
Kısa filmler çekmek için kamera arıyorum. Full frame olması şart mıdır? Kamera ve lens tavsiyelerinizi bekliyorum bütçe 4000 tl civarı
R
8 yıl
Adobe Premiere İşlemci Yerine Ekran Kartı Kullanma
Öncelikle işlemcim i7 4790, ekran kartım Amd r7 370.

Premiere'de yeni proje açarken Mercury Playback Engine(OpenCL) seçili vaziyette, render denemesi yaptığım sırada işlemci ve ekran kartı kullanımına bakıyorum projenin başında ekran kartı kullanımını seçmeme rağmen render işlemciye yükleniyor, gpu kullanımı ise 1,2 aralıklarında geziyor yani çok az ekran kartı kullanımı oluyor.

Programda ekran kartının devreye girmesi için ne yapmalıyım? veya bu değerler normal midir ekran kartının maksimum katkısı bu kadar mı?
R
9 yıl
The Last of Us İki Cihazada Yükleme Nasıl Oluyor?
-
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.